- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Моят приятел - кучето
Здравейте,
Искам да разбера как трябва да се грижа за кучето си! Била съм малка, когато са ми го купили! Сега съм на 13 и вече ще поема отговорност! Не знаем каква порода е... на височина е малко и е на 7 години,женско!
Кога, колко и къде да я разхождам? - мисля за 1 разходка, вечер, по около 30 мин.
Кажете и Вие как се грижите за кучето си (малките породи) относно разходките!
Според мен е за предпочитане да се разхожда (поне) по два пъти - сутрин и вечер. Сутрин може да е за по-кратко ако нямате много време - ако кучето си е научено 10 минутки ще му стигат. Иначе за място.. Ами зависи. Ако разходката е само за задоволяване на физиологичните нужди би било най-удобно да е на място близо до блока/къщата ви.. А е за да играе с други кучета и т.н. - ако има парк наблизо би било идеално, ако не, предполагам че все ще се намери някаква по-големичка тревна площ.. Това си зависи от мястото където живееш де. Според мен задължително трябва да има две разходки, сутрин и вечер, през които да си върши работата навън. А иначе за игри и т.н. също са необходими. Но не мога да кажа колко - зависи си от кучето.
Как сте се грижили за него досега, по колко пъти сте го извеждали?
Ами тя досега не е извеждана
от няколко дена започнах да я водя на разходки и докато се измори... започва да върви с моето темпо и я прибирам. Иначе тук има 2 големи полянки и ходим на тях да си върши нуждите
Ама ти в къща ли си ?
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Една разходка вечер само за 30 минути ?!?!? Първо разходка трябва и сутрин и вечер.Ако имаш време и някъде след обяд.Времетраенето зависи от много неща,понеже както ти спомена кучето е женско не е задължително разходката да е много дълга , ако вече е научена сутрин като излезе да си върши направо работата разходка от 10-15 минути е достатъчна ,но ако имаш време 30 минутки са екстра,но да вървиш бързо ,а не да се влачиш!Вечер задължително разходката да е по дълга - към 1 час , ако ти е скучно сама намери си някое другарче с което да захождате кучетата заедно ,но то да не е по голямо на размер.
Изсмях се на това за една разходка вечер защото представи си на теб някой ти заключи тоалетната и само един път вечер няма ли да не можеш да се сдържиш? Тоест ако разходката ако е само веднъж си гарантираш екскременти у дома което не е особено приятно! Казвам ти го от личен опит ,защото имам 2 пекинеза и също съм на 13 !![]()
E моето не е мъничка порода, но види ли синджира и просто започва да превъртаВлачим се нагоре надолу по улиците винаги когато намеря време. може да е една разходка, но ще е около 2/3/4 часа
нуждите отделно. късметлийка съм, че имаме едно широко пространство пред къщата да го водя там
, място да си намери, колкото иска
![]()
ами скоро почва и у-ще и ще го измисля! може 1 вечер но по-дълга 1-2часа! А за нуждите, то си има място до къщичката! Пък и не всеки ден ака! Не знам защо???
Искам да ви запитам, знаете ли на какво да си играя с нея? Не е обучавана да играе нито с топка нито с пръчка. Как да си играем, за да се изморява?
Не е нужно да ака всеки ден. По принцип кучетата не обичат да ходят по нужда в близост до мястото, където спят. Моето куче е голямо и всеки ден го изкарвам поне два пъти за тоалетна и отделно винаги, когато имам възможност, се разхождаме из парка за колкото свободно време имам. Зависи и от времето - зимата, когато е минус двадесет градуса, съм го изкарвала само за по пет минтути сутрин и вечер. Лятото има дни, в които по цял ден сме навън.
Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.
мхм... аз се тревожех точно за това че не ака! Но след като се прибрахме - след около 10-15 мин видях че е акала в градината, но какво да се прави?!
ние и зимата сме на пълни обороти 1-2 часа не ни мърдат, а ако има компания и повечеТой просто е толкова енергичен
Тате по едно време го изкарваше с мотора по гората до махалата.. около 9 км не му мърдат. 10 мин почива и после пак иска.. просто не знам откъде я вади тази енергия
сега като види мотора и откача
[само мотора на тате!]
Ами то е свикнало! На колко години е? Моята е на 7 и за възрастта си е стара! Затова я извеждам за малко, защото се изморява.
година и 2 месецамисля, че е напълно нормално за тази възраст
но по енергичността си приличаме
![]()
Ами твоето куче си е младо и затова е толкова енергично! Нали ти казах че моето за 20-30 мин се изморява, а твоето и с мотора даже тича!![]()
![]()
![]()
![]()
Моето е йоркшир и макар че има такива къси краченца се изморява много трудноСутрин баща ми я извежда,за да се изпишка и след обяд като изляза с приятелки я взимам с мен и се разхожда около 2-3 часа и после е много уморена,мия и лапичките и интимните часи и след това яде и заспива ..
“If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with.” - Michael Jackson ♥
druzilla - твоята е много добре обучена така като ти чета коментара! Щом ти дава да я миеш, после яде и заспива.... моята понеже е пусната из градината и като отивам някъде, иска да дойде - дори ляга пред вратата за да не изляза, търкаля се по земята и само ми се пречка![]()
![]()
И като си с приятелки, те имат ли кучета или не?
Моето е болонка. Преди 1 седмица направи 9 месеца мъничето. Извеждаме го 2 пъти на ден, а понякога и 3. После му мием лапичките и интимните части, както прави също druzilla. Много е див и малък и не се уморява лесно
. Иначе си играем много с него, в целия апартамент е пълно с топчета, мечета, играчки
, играем и навън с топка.
Абе голям дивак е.
![]()
МОМЧЕ
и на какво да си играем?
боричкаме се, хвърляме си топка/пръчка/нещогалим се, бутаме се, танцуваме си, гоним котки, тичаме, скачаме, премятаме се
![]()
Моето много обича да си играе с топка и да се боричкаме, но все пак е голяма и черна и малко страх всява.. разхождай я и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО й купи топка - това означава, че кучето е щастливо и обичано..
дано помогнах
П.П. успех, че голям зор ще видиш - не е лесно!!!![]()
опитах се да я науча, но не проявява никакъв интерес към топката
Здравейте, снощи направо "стопих лагерите" на моето куче! От единия край на града, до другия!![]()
Върнахме се много уморени! Мислех че няма да издържи, но 2 часа си ходихме без проблем! Само накрая я носих около 15 мин, че беше много изморена и само ме бавеше, а трябваше да се прибирам!
![]()
![]()
![]()