.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 60

Тема: Keep walking ...

Keep walking ...

Здравейте!
    Добър вечеp!...или сутрин, зависи от гледната точка ... и от режима на спане?
    Почвам по същество, всъщност, може би е добре да се представя първо?
    Аз съм тийнейджър, 17 ако трябва да бъда точен, с проблеми, не бих казал много, но достатъчно. Колко необичайно, нали? Сега остава да кажа че на мен ми е по-тежко от на другите? Не бих казал, не. И все пак имам право да си излея душата, било то и анонимно. И е анонимно поради липсата на други алтернативи, с прости думи - нямам доверие на приятелите си, не мога да споделя всичко с тях, а нямам причина да не мога, може и да съм недоверчив, не знам. Но липсата на 'рамо на което да поплача' не фигурира в проблемите ми, свикнал съм да съм сам, да преживявам нещата сам, и да се справям с нещата сам.
    Така, да продължа със своеобразното си CV - момче съм, не съм грозен, нито красив (колкото и да са относителни тези понятия), избягвам крайностите, не пуша, употребявам алкохол в умерени, и някога непремерени количества, не използвам наркотици, нямам регистрации в социални мрежи, което разбира се не означава че съм анти-социален. Умея да общувам с хората, независимо от пол, възраст и други обстоятелства. Рядко се отпускам, обичам да държа нещата под контрол. Хуморът не ми е чужд, с това се гордея, смятам че смехът сближава хората. Не слушам чалга, не и при нормални условия. Атеист съм, въпреки че произтичам от силно религиозно семейство. Никога не съм се стремял да стремял да следвам това което е модерно. Имам интерес към психологията и философията. Любимата ми бира е Carlsberg. Никога не съм ял спанак.
    Достатъчно.
    Преминавам към проблема (крайно време е). Раздела в който се намираме подсказва че ще има нещо общо с онова магическо, енигматично чувство - любов. Правилно. А проблема е че при мен я няма споделената част, мхм, нямам споделена любов, никога не съм имал, и се очартава в скоро бъдеще да нямам. Сигурно се питате "Защо?", аз също съм се питал този въпрос, доста пъти. Идват ми на ум някой причини, но не мога да си дам категоричен отговор. Влюбвал съм се вече доста пъти, както са се влюбвали и в мен (държа да поясня че първия случай е по-често срещан). Една от потенциалните причини която може би е фактор за несполучливите ми опити за по-сериозни взаимоотношения със срещуположния пол е че съм адски претенциозен, което не мисля че е оправдано. Претенциозен съм най-вече към външен вид, а и характер, но предполагам че щом съм успявал да се влюбя неведнъж означава че все пак стандартите ми не са чак толкова високи. Просто не се получава. Ето в момента също съм в деликатно положение. Харесвам момиче, и нещата не могат да се получат, тя показва слаб интерес, до колкото и позволяват обстоятелствата предполагам, има доста пречки, тя е обвързана, след 3 дена заминава да учи в друг град, съзнателно се опитвам да си избия от главата всякаква надежда за каквото и да било повече от приятелство. Но ми е тежко. Имам толкова много какво да предложа, мога да я накарам да се чувства както заслужава, мога да я направя щастлива, тук специалното е не само че мога, но също и че искам, наистина го искам, просто ми трябва шанс, едничък шанс, не е като да искам толкова много, явно трябва да продължавам да опитвам докато не получа този шанс (да продължа да опитвам попринцип, не специално с това момие). Не че имам какво друго да направя ..
    Доста често мисля по този въпрос, тук нахвърлих каквото ми мина през главата в рамките на тези 10-15 минути от който започнах да пиша тази тема, само да поясня че не съм под въздействието на кофейн, алкохол и/или други стимулиращи вещества. Също и да ме извините за евентуални правописни/пунктуационни/смислови грешки, 6АМ е, и аз съм човек.
    Малко дълго се получи и не съм сигурен дали някой е минал през мъките да го прочете цялото, но бих искал да знам какво мислите - отговори, съвети, критики, обиди, симпатии, всичко.
    Лека нощ!

Повече от фен Аватара на antineutral
    Търсиш сериозна връзка, а за такова нещо трябва повече от сериозен човек, на какъвто правиш впечатление - иска се търпение, късмет. Замислял ли си се някога на предимството да си необвързан и поглеждал ли си нещата от тази страна? Защо да се косиш за нещо, след като сам казваш, че имаш какво да предложиш? Предложи го на себе си, щом няма на кой друг И пак си продължавай да опитваш

Мега фен
    Никога не съм ял спанак.
    А трябва ! Много е вкусен, а е и полезен.

тя е обвързана
    Добре си ги подбираш обаче обектите на твоята любов ;D

явно трябва да продължавам да опитвам докато не получа този шанс (да продължа да опитвам попринцип, не специално с това момие)
    Това изречение възможно ли е да го разясниш малко по-подробно ?

//
    иначе съм съгласен на 100% с написаното от antineural

Мега фен Аватара на Amore-Mio*
    Слез от небето - света не се върти около теб.

Искаш приятелка, а заради тия ти високи претенции - нищо не се получава. Не си някой си супер пича, който да ги изявява, нали? Всички са хора и всички са уникални по техни начини.

Вземи се в ръце.
    Не знам дали ти изобщо имаш проблем или просто си патиш от собствената си глава.

Мега фен
    А ,впрочем извинявам се за дабъл поста, но това^ не го прави. Хората с претенции към другите са хора с претенции към себе си. То от там тръгва в крайна сметка. Зарежеш ли взискателността към околните ще се превърнеш в посредствено, безлично човече.

Сериозно. По-добре си стой сам.

Мега фен Аватара на xoxi
    Няма да ти отговарям на въпросите и чуденките, ще ти кажа само, че определено умееш да пишеш и да се изразяваш.
    С удоволствие ти прочетох темата.
    И спря да се върти за миг земята..

Да имаш претенции спрямо човека до теб ми се струва нормално. Че кой няма претенции?! Разбира се, стига и да не са прекалено високи. От това, което си написал, ми се струва, че нямаш някакво хипер високо самочувствие. За момичето - по-скоро бих те посъветвала да не се занимаваш. Щом заминава и си има приятел, не е нужно да се буташ между шамарите. Ще си намериш друга някой ден. Явно още не му е дошло времето!

Супер фен Аватара на nymphadora
    Аз също никога не съм яла спанак!
    Иначе по темата-едва ли си сам,заради високите критерии,просто още не си срещнал момичето.Има време,и това ще стане.На 17 вече е нормално да искаш,да търсиш и да се чудиш защо нямаш връзка,но това,че още не си я намерил не означава,че няма да я намериш.
    Иначе това,което можеш да направиш е да си разшириш контактите-да излизаш повече,да общуваш със стари и да търсиш нови приятели.

Супер фен Аватара на nymphadora
    Цитирай Първоначално написано от xoxi Виж мнението
    И аз.
    И повярвай ми,свестните момичета забелязват тези качества у едно момче (може би защото вече са рядкост)

Супер фен Аватара на Azoria
    Град
    Bulgaria
    Да се опитваш да спечелиш момиче,което си има приятел, проявява минимален интерес,а и няма да е в града е напълно излишно.

Цитирай Първоначално написано от alphonsee Виж мнението
    Претенциозен съм най-вече към външен вид
    Не си хубав, не си грозен... сигурен ли си ,че самият ти изглеждаш добре, за някой с твоите критерии? Имам една много любима мисъл - "Не очаквай от другите да правят това, което ти самият не правиш." - мисля,че ще ме разбереш.
    Всяка следваща минута е нов шанс да преобърнеш живота си! (:

Голям фен Аватара на Psyko Nuts
    Щом си лягаш в 6 скоро няма да си намериш приятелка

Благодаря на всеки един за отговорите и разсъжденията. Ще се опитам да отговоря на някои от вас.

Цитирай Първоначално написано от antineutral Виж мнението
    Търсиш сериозна връзка, а за такова нещо трябва повече от сериозен човек, на какъвто правиш впечатление - иска се търпение, късмет. Замислял ли си се някога на предимството да си необвързан и поглеждал ли си нещата от тази страна? Защо да се косиш за нещо, след като сам казваш, че имаш какво да предложиш? Предложи го на себе си, щом няма на кой друг И пак си продължавай да опитваш
    Хм, предимствата. Без да изпадам в дълбоки разсъждения ми идва наум 'повече свобода'. Не е единственото, но мисля че предимствата да имаш някого до себе си превъзхождат многочислено.

Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    А трябва ! Много е вкусен, а е и полезен.

Добре си ги подбираш обаче обектите на твоята любов ;D

Това изречение възможно ли е да го разясниш малко по-подробно ?

//
    иначе съм съгласен на 100% с написаното от antineural
    Да. Исках да кажа че трябва да продължавам да опитвам дори това да означава още разочарования, а пояснението в скобите е че нямам в предвид да продължавам да опитвам с обвързаното момиче, а със дамите по принцип.

Цитирай Първоначално написано от xoxi Виж мнението
    Няма да ти отговарям на въпросите и чуденките, ще ти кажа само, че определено умееш да пишеш и да се изразяваш.
    Благодарим

Цитирай Първоначално написано от А Л И С А Виж мнението
    Да имаш претенции спрямо човека до теб ми се струва нормално. Че кой няма претенции?! Разбира се, стига и да не са прекалено високи. От това, което си написал, ми се струва, че нямаш някакво хипер високо самочувствие. За момичето - по-скоро бих те посъветвала да не се занимаваш. Щом заминава и си има приятел, не е нужно да се буташ между шамарите. Ще си намериш друга някой ден. Явно още не му е дошло времето!
    Знам. Както казах опитвам да си избия от главата възможните сценарии с нея, но предполагам че като си замине и като не я виждам няма да има какво да ги захранва.

Цитирай Първоначално написано от Azoria Виж мнението
    Да се опитваш да спечелиш момиче,което си има приятел, проявява минимален интерес,а и няма да е в града е напълно излишно.

Не си хубав, не си грозен... сигурен ли си ,че самият ти изглеждаш добре, за някой с твоите критерии? Имам една много любима мисъл - "Не очаквай от другите да правят това, което ти самият не правиш." - мисля,че ще ме разбереш.
    Разбрах те, но аз отговорих на този въпрос, дори ще си позволя да се самоцитирам -

Една от потенциалните причини която може би е фактор за несполучливите ми опити за по-сериозни взаимоотношения със срещуположния пол е че съм адски претенциозен, което не мисля че е оправдано.
    Но за мен, ако не чувствам отсрещния човек перфектен, по мой си начин, никога не бих могъл да дам 100% от себе си, а не мисля че някой заслужава второстепенно отношение. Не знам дали намираш смисъл в това което казвам, просто не мога да се изразя по-ясно.

Цитирай Първоначално написано от Psyko Nuts Виж мнението
    Щом си лягаш в 6 скоро няма да си намериш приятелка
    Е, защо, може да си намеря някоя нощна сова (не в буквалния смисъл разбира се ...)

Голям фен Аватара на Psyko Nuts
    Повечето хора на твойта възраст си лягат сутрин, защото играят игри. Ако съдим че ти и един от тях, извинявай, но нямам как да си намериш нещо читаво.

Супер фен Аватара на ge6aaaa3
    Ти, все едно, ми копира биографията... Същия съм, с тая разлика, че са ми давали шансове и съм ги изпускал като пълен идиот. После ме е било яд дълго време, ама вече не ми пука.
    Няма проблем да си занижиш критериите за външен вид, ама за характер, недей за нищо на света. Като гледам, си сериозен човек и не ти трябват лигави и прости кифли.
    И аз мисля, че единственото предимство да си необвързан е свободата, ама не разбирам, защо според теб, те е нещо малко.

Цитирай Първоначално написано от Psyko Nuts Виж мнението
    Повечето хора на твойта възраст си лягат сутрин, защото играят игри. Ако съдим че ти и един от тях, извинявай, но нямам как да си намериш нещо читаво.
    Айде да не ме приобщаваш към стереотипи без да знаеш дали е така?

Цитирай Първоначално написано от ge6aaaa3 Виж мнението
    Ти, все едно, ми копира биографията... Същия съм, с тая разлика, че са ми давали шансове и съм ги изпускал като пълен идиот. После ме е било яд дълго време, ама вече не ми пука.
    Няма проблем да си занижиш критериите за външен вид, ама за характер, недей за нищо на света. Като гледам, си сериозен човек и не ти трябват лигави и прости кифли.
    И аз мисля, че единственото предимство да си необвързан е свободата, ама не разбирам, защо според теб, те е нещо малко.
    Свободата е едно от най-съществените права на човека. Но тук не говорим за пълно лишаване от свобода, загубата е частична, а това което получаваш в замяна е много повече, поне аз така го виждам.

Супер фен Аватара на balu4ka
    Град
    V.T
    Като цяло свободата не е лошо нещо,но е хубаво когато я усещаш с някой друг любим човек до теб,поне аз така ги разбирам нещата.
    Иначе,вероятно е да си така ,защото самият ти не покриваш всички критерии към които се стремиш.Или може би не му е сега времето ,чака те нещо по-различно.Както казват,нещата идват ,когато най-малко очакваш.Не го мисли,може би си доста свестен+ земен,от това което си написал за себе си с такoва впечатление останах .Това се цени от доста момичета ,да знаеш.Но понякога доста външният вид лъже,спирай се обстойно върху характера.Размени малко местата им ,както те посъветвах и смъкни летвата при едното.
    Последно редактирано от balu4ka : 09-12-2012 на 19:35
    Защото когато затворя очи, виждам само теб...

http://www.youtube.com/watch?v=5VtsT...eature=related (music)

Повече от фен Аватара на stynioo
    Град
    Sofiq
    Ще си призная , че и на мен ми беше приятно да чета тази 'изповед'.Ако съдя по написаното си готин човек .. дано си намериш някое свястно момиче.

Мега фен Аватара на Blab
    усещам, че пишеш. ще ми паснеш ли линк, да те чета. мерси!)
    //по темата - когато, тогава. бих си паднала по теб, ако ти бях на годините; това е много!:Д

Цитирай Първоначално написано от balu4ka Виж мнението
    Като цяло свободата не е лошо нещо,но е хубаво когато я усещаш с някой друг любим човек до теб,поне аз така ги разбирам нещата.
    Иначе,вероятно е да си така ,защото самият ти не покриваш всички критерии към които се стремиш.Или може би не му е сега времето ,чака те нещо по-различно.Както казват,нещата идват ,когато най-малко очакваш.Не го мисли,може би си доста свестен+ земен,от това което си написал за себе си с такoва впечатление останах .Това се цени от доста момичета ,да знаеш.Но понякога доста външният вид лъже,спирай се обстойно върху характера.Размени малко местата им ,както те посъветвах и смъкни летвата при едното.
    Въпреки нескритата ми неприязън към форматирания текст в отговорите, благодаря за мнението, и ти ми даде върху какво да помисля.
    И се радвам че съм оставил положително впечатление

Цитирай Първоначално написано от stynioo Виж мнението
    Ще си призная , че и на мен ми беше приятно да чета тази 'изповед'.Ако съдя по написаното си готин човек .. дано си намериш някое свястно момиче.
    Благодаря, и да, дано ..

Цитирай Първоначално написано от Blab Виж мнението
    усещам, че пишеш. ще ми паснеш ли линк, да те чета. мерси!)
    Пиша, да. Но всичко което пиша си остава един вид за 'лична консумация'.

Цитирай Първоначално написано от Blab Виж мнението
    //по темата - когато, тогава. бих си паднала по теб, ако ти бях на годините; това е много!:Д
    Xaxa, мерси, чувствам се специален.

Повече от фен Аватара на embraceme
    Аз мисля че човек рано или късно ако не е напълно отчаян ,депресиран и т.н. ще си намери половинката.Ако си общителен ,ако знаеш как да се държиш с момичета рано или късно ще се намерите.Стига и ти да се опитваш да я търсиш не да чакаш Господ да ти я изпрати.Излизай ,срещай се с нови хора ,запознанства т'ва онва .Не се напъвай насила да си намериш гадже,поне при мен като се натискам да стане нещо,никога не се получава.Зарибявай и някой ден ще я намериш.

А да те питам нещо различно, някога обичал ли си истински?

Голям фен Аватара на Enchanting
    Град
    Варна
    един глупав въпрос но....... не се здържах ;x
    Коя зодия си?

Цитирай Първоначално написано от slimshady671 Виж мнението
    А да те питам нещо различно, някога обичал ли си истински?
    Бих казал да. Колкото и аз да не вярвам в истинската любов (поне на моята възраст). Занимавах се с едно момиче, повече от година, отначало беше харесвсане, след това според мен прерастна в нещо друго, но както и да е, не се получи, това с което мога да се гордея е че запазих приятелството ни след всичко, и въпреки че още имам специални чувсвства към нея, и предполагам че винаги ще имам, поне сега са значително по-контролируеми. Иначе защо този въпрос?
    Цитирай Първоначално написано от Enchanting Виж мнението
    един глупав въпрос но....... не се здържах ;x
    Коя зодия си?
    Втората подред.

Виж сега, да си претенциозен не е никак лошо. Обаче ти казваш - не е оправдано, е не очаквай много, щом самият ти не можеш да предложиш същото. Не знам дали съм те разбрала правилно, ако не е така, аргументирай се. И нещо повече, ще ти задам въпрос - по кое съдиш, че си претенциозен, кви са ти претенциите?( за външен вид не толкова, за характер говоря, но ако искаш кажи и за двете.) Иначе донякъде те разбирам, такива сме си телетата. Колкото до спанака, недей опитва по-добре, освен ако не е за животоспасяваща ситуация.
    Умният човек не казва и половината от това, което знае докато глупавия не разбира и половината от това, което казва.
    * http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=398724 *

Цитирай Първоначално написано от YoUcANNOtiMaGiNe Виж мнението
    Виж сега, да си претенциозен не е никак лошо. Обаче ти казваш - не е оправдано, е не очаквай много, щом самият ти не можеш да предложиш същото. Не знам дали съм те разбрала правилно, ако не е така, аргументирай се. И нещо повече, ще ти задам въпрос - по кое съдиш, че си претенциозен, кви са ти претенциите?( за външен вид не толкова, за характер говоря, но ако искаш кажи и за двете.) Иначе донякъде те разбирам, такива сме си телетата. Колкото до спанака, недей опитва по-добре, освен ако не е за животоспасяваща ситуация.
    Правилно си ме разбрала, да. И не е лошо да имаш претенции, но моето си е чист перфекционизъм.
    И както май не пропуснах да спомена повечето претенции са отправени към външния вид, но все пак да отговоря за характера - като пропусна тривиалните "умна и забавна" които са задължителни, може би скромност, схватливост, самоувереност, сериозност, ненатрапчивост, харизматичност. Тия са off the top of my head, както казват англоговорящите. Е, разбира се че не е абсолютно задължително да се притежават всички, не съм толкова педантичен, но все пак ..
    Последно редактирано от alphonsee : 09-13-2012 на 22:34

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си