.
Отговор в тема
Страница 2 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 95
    Супер фен Аватара на marble
    Двете момичета по-горе ти дадоха добри съвети.
    Според мен зависи много от породата на кучето това колко ще се поддава на дресировка.
    Моя лабрадор беше много лесен за обучаване. Схвана всичко буквално от първия път. След това обаче си взех боксер /който в последствие умря ://// / Та с боксера ми беше много трудно дори да го науча да седне или да не излиза извън двора без мен, което беше лесно с лабрадора.
    Също бих искала да добавя.. Когато го обучаваш на командите седни/легни/дай лапа не го поощрявай с храна, защото за напред като изпълнява команди ще започне да си иска бисквитка/примерно/ сам. Така стана поне при мен.
    А и накрая да кажа за къпането. Къпането строго зависи от това дали го гледаш вътре или вън. Ако е вътре не го къпи по-често от веднъж на месец защото му се омазнява кожата, въпреки, че познавам едно момиче, което къпе кучето си всяка вечер.
    И искам да ти препоръчам кучешките шампоани на Bed head. Около 15 лева са, но са доста голяма бутилка.

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от fUcKsMiLe Виж мнението
    Все пак му е втори ден при мен и още не може да се ориентира на 100%.
    И вече започна да си играе с котката на братовчедка ми :д <3
    Дано да стане миролюбив, че не искам да бягам по улицата след него, ако види някоя котка да тича
    котката страхлива ли е ? то и моето ги обича ама като види котка и хвърча зад него ... като види котка само ги души и ги оставя,но пак ги гони.. гледай котката да не го драска или бие щото като порасне котка покрай него няма да има... гали го много докато е мъничък - ако не искаш да го озлобяваш де...
    от сега го води при други кучета да си играят,да свиква,разхождай го на места с много хора след 3тия месец ..абе като почнат разходките много кучета,хора да има покрай него,за да свиква..

likeameowmeow Мега фен Аватара на Eos
    сама мене не ме кефи

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от marble Виж мнението
    Двете момичета по-горе ти дадоха добри съвети.
    Според мен зависи много от породата на кучето това колко ще се поддава на дресировка.
    Моя лабрадор беше много лесен за обучаване. Схвана всичко буквално от първия път. След това обаче си взех боксер /който в последствие умря ://// / Та с боксера ми беше много трудно дори да го науча да седне или да не излиза извън двора без мен, което беше лесно с лабрадора.
    Също бих искала да добавя.. Когато го обучаваш на командите седни/легни/дай лапа не го поощрявай с храна, защото за напред като изпълнява команди ще започне да си иска бисквитка/примерно/ сам. Така стана поне при мен.
    А и накрая да кажа за къпането. Къпането строго зависи от това дали го гледаш вътре или вън. Ако е вътре не го къпи по-често от веднъж на месец защото му се омазнява кожата, въпреки, че познавам едно момиче, което къпе кучето си всяка вечер.
    И искам да ти препоръчам кучешките шампоани на Bed head. Около 15 лева са, но са доста голяма бутилка.
    ГРЕШНО ! когато е малко и тепърва учи командите се поощрява с храна и команда БРАВО ! после започваш - ту му даваш награда,ту без,ту само БРАВО ! и след това вече спираш наградите и го поощряваш само с браво ако изпълни командата от първия път.. за породите съм съгласна + че и от характера на кучето.. породата,но и това колко е инат... защото после като научи командите като му кажеш седни и не иска да сяда се прави,че не те е чуло,а това не трябва да го има

Мега фен Аватара на fUcKsMiLe
    Аз сега си го разхождам пред вкъщи и само вчера направихме малко по-дълга разходка, защото няма как да го нося това нещо.. А пък трябваше да го местим в къщата на баба, където ще е за постоянно.
    Ако знаеш колко тежи за 2 месечно бебе :ОО
    А за котката. Не нито се драскат, нито хапят.. даже не си и играят.
    Тя е много ленива котка, а той е още малък и само спи яде и скимти
    И като си легнат един до друг <3 Малкия минава отгоре и връща се обратно и ляга до нея и пак заспива.
    То си има още 1 братче и две сестричета, които ще ги носят през вечер-две вкъщи, за да не си липсват <3
    С времето ще се виждат по-рядко де. Не може постоянно.. мда.
    Може и брат ми да го разкарва заедно с приятелите си(те взеха останалите 3 кученца), за да свикват заедно, без да ги е страх ^^
    *сън*

Ами може и грешката да е в мен тогава.
    Аз пробвах така, защото един познат ми каза да го поощрявам с храна докато е още малък. След като поотрасна малко обаче започна да се инати, да не иска да сяда.. Или ако изпълни командата започваше да лае по мен и да скача защото не му давах храна.
    Може и аз да съм сгрешила някъде, просто казвам според моите наблюдения.

likeameowmeow Мега фен Аватара на Eos
    хени искас ли да си направим малки котенца :$

Аз моето другото така и не можах да го науча на нищо, лаеше даже по мен, хапеше и т.н.
    Беше голям инат.. Брат ми успя да го научи само да дава лапа и до там.
    Една седмица му трябваше при баща ми (има опит с кучетата) и повече не чух гък от него, освен като види/чуе, че има някой непознат или не лае заедно със съседските кучета.
    Затова реших да питам този път някой по-запознат(не искам да занимавам баща ми), за да знам поне какво правя.
    *сън*

Banned Мега фен
    Ами може и грешката да е в мен тогава.
    Аз пробвах така, защото един познат ми каза да го поощрявам с храна докато е още малък. След като поотрасна малко обаче започна да се инати, да не иска да сяда.. Или ако изпълни командата започваше да лае по мен и да скача защото не му давах храна.
    Може и аз да съм сгрешила някъде, просто казвам според моите наблюдения.
    това е защото винаги си му давала нали ? само докато научи командата се дава постоянно и после се разрежда и така докато не свикне само с браво

Banned Мега фен
    Аз сега си го разхождам пред вкъщи и само вчера направихме малко по-дълга разходка, защото няма как да го нося това нещо.. А пък трябваше да го местим в къщата на баба, където ще е за постоянно.
    А за котката. Не нито се драскат, нито хапят.. даже не си и играят.
    Тя е много ленива котка, а той е още малък и само спи яде и скимти
    И като си легнат един до друг <3 Малкия минава отгоре и връща се обратно и ляга до нея и пак заспива.
    То си има още 1 братче и две сестричета, които ще ги носят през вечер-две вкъщи, за да не си липсват <3
    С времето ще се виждат по-рядко де. Не може постоянно.. мда.
    Може и брат ми да го разкарва заедно с приятелите си(те взеха останалите 3 кученца), за да свикват заедно, без да ги е страх ^^
    да ама се правят разходки след 3 месечна възраст.. едно заради ваксините - защото до тогава не са сложени всички нужни 2ро,че не е добре за костите му да се правят дълги разходки.. един голям двор му е достатъчен !

Banned Мега фен
    Аз моето другото така и не можах да го науча на нищо, лаеше даже по мен, хапеше и т.н.
    Беше голям инат.. Брат ми успя да го научи само да дава лапа и до там.
    Една седмица му трябваше при баща ми (има опит с кучетата) и повече не чух гък от него, освен като види/чуе, че има някой непознат или не лае заедно със съседските кучета.
    Затова реших да питам този път някой по-запознат(не искам да занимавам баща ми), за да знам поне какво правя.
    ами при такива инат кучета методите са други - бои,лек ток и т.н.

Banned Мега фен
    за командите ако се чудиш как на кое да го научиш ми пиши на лично да ти обясня подробно ако има нещо

Ами по мои спомени да.
    Благодаря ти, ще го имам предвид за напред.

Banned Мега фен
    Ами по мои спомени да.
    Благодаря ти, ще го имам предвид за напред.
    моля а да.. и за поощряване може и любимата му играчка да се използва.. примерно взимаш му я - казваш му командата и като я изпълни му даваш играчката - така се учат кучетата за наркотиците.. другото,което трябва да се спазва е докато не изпълни командата да не му се показва,че има награда.. т.е. в джоб или някъде да не вижда бисквитката или там каквото е.. ако след като знае командата се поинати му се показва изкушението и пак се повтаря командата и ако я изпълни МОЖЕ И ДА НЕ МУ ДАДЕш ! но е препоръчително да дадеш..

anonymous708973
    Guest
    Аз сега си го разхождам пред вкъщи и само вчера направихме малко по-дълга разходка
    Двумесечно куче не трябва да излиза навън. Или ако излиза, в никакъв случай не го събирай с други кучета преди да си получи последната ваксина, тя се бие, когато навърши 3 месеца.

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Двумесечно куче не трябва да излиза навън. Или ако излиза, в никакъв случай не го събирай с други кучета преди да си получи последната ваксина, тя се бие, когато навърши 3 месеца.
    this

да ама се правят разходки след 3 месечна възраст.. едно заради ваксините - защото до тогава не са сложени всички нужни 2ро,че не е добре за костите му да се правят дълги разходки.. един голям двор му е достатъчен !

това и аз казах няколко поста по-горе

Знам, че не е хубаво да се разхожда по много.
    И двора наистина му е предостатъчен, но има много градини и не трябва да влиза в тях.
    Само го изкарвам пред вкъщи да тича из улицата, има и тревичка, където няма да се изцапа толкова много.
    И разходката ще му е доста ограничена от тук до поне още един - два месеца напред.
    А за командите, ако нещо не се получава, ще питам
    *сън*

Banned Мега фен
    Знам, че не е хубаво да се разхожда по много.
    И двора наистина му е предостатъчен, но има много градини и не трябва да влиза в тях.
    Само го изкарвам пред вкъщи да тича из улицата, има и тревичка, където няма да се изцапа толкова много.
    И разходката ще му е доста ограничена от тук до поне още един - два месеца напред.
    А за командите, ако нещо не се получава, ще питам
    добре... а знаеш ли как точно да го учиш ? за седни е ясно,че му натискаш дупето надолу,но за другите ?

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Единствените кучета с които го събирам е братчетата и сестричките му, с които беше заедно до вчера. Не мисля, че може да му навреди + че се чувства по-спокоен, като е с тях.
    *сън*

Мега фен Аватара на horacio
    Град
    Кофаландия
    За ядене, не го учи от малко да яде само гранули и т.н. по-добре го учи да може да яде всичко, за да харчите по-малко пари за кучешка храна ;д не го глезете толко само гранули да яде... за дресирането, нз... аз само за 1 куче съм се грижила активно по-д1лго време с една фр и се научи да сяда и да дава лапа без лакомства и т.н. ;д и си ходи след нас/до нас без каишка ама нз как се научи така даже ни изчаква ако отиде малко по-напред
    Последно редактирано от horacio : 09-15-2012 на 10:03
    nigga stole my bike

За това вече имам една приятелка, която е учила сама своето куче да сяда, ляга, да не яде освен в определения му час за хранене, да си върши работата само на едно място, когато е вкъщи, да върви с него без каишка и т.н. Ще питам нея, но ако нещо не става по нейните начини - има я Кофата, има ви и вас Има още сумати форуми в които има споделени мнения.

Но ако искаш може да споделиш някой от начините, които ти си пробвала и върши работа върху твоето куче. ^^
    Приемам всякакви съвети :д
    *сън*

Banned Мега фен
    За това вече имам една приятелка, която е учила сама своето куче да сяда, ляга, да не яде освен в определения му час за хранене, да си върши работата само на едно място, когато е вкъщи, да върви с него без каишка и т.н. Ще питам нея, но ако нещо не става по нейните начини - има я Кофата, има ви и вас Има още сумати форуми в които има споделени мнения.

Но ако искаш може да споделиш някой от начините, които ти си пробвала и върши работа върху твоето куче. ^^
    Приемам всякакви съвети :д
    ами по принцип мога да ти изпиша много, за това ако има проблем питай за конкретно нещо ... иначе да,тя да ти покаже,аз казах начините.. другото е -куче,което знае командите + твоето..водиш твоето и така твоето може да научи някои команди от другото - това също е метод пак често използвам при служебните кучета... иначе това да върви до нея без каишка е НА РЕД командата

Град
    Кофаландия
    Ами за сядането и лягането, му буташ дупето надолу (или телцето) и му повтаряш мн пъти да седне и като си тупне дупето дори без бисквитки и т.н. може просто да го нагушкаш и да му се радваш, така ще разбере, че е направил нещо както трябва ;д За определен час за хранене, просто си му сипвате храната точно в тоя час и то ще свикне. Като направи грешка или беля го тупвай през муцунката или през дупето ;д а за да върви без каишка, първоначално с каишка трябва да се научи известно време... то ако те харвсва и ти се радва ще си тича след теб винаги ;д ии не го учете на много глезотии, не трябва да свиква така
    nigga stole my bike

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от horacio Виж мнението
    Ами за сядането и лягането, му буташ дупето надолу (или телцето) и му повтаряш мн пъти да седне и като си тупне дупето дори без бисквитки и т.н. може просто да го нагушкаш и да му се радваш, така ще разбере, че е направил нещо както трябва ;д За определен час за хранене, просто си му сипвате храната точно в тоя час и то ще свикне. Като направи грешка или беля го тупвай през муцунката или през дупето ;д а за да върви без каишка, първоначално с каишка трябва да се научи известно време... то ако те харвсва и ти се радва ще си тича след теб винаги ;д ии не го учете на много глезотии, не трябва да свиква така
    за лягането има и по-лесен начин - като свикне с каишката му казваш да седне,казваш му браво,хващаш му каишката и му подаваш нещо за хапване до муцунката и то се опитва да стигне и бута напред с главата ама не може щото го държиш и му се налага да легне,за да стигне до храната,даваш му и му казваш БРАВО.. а докато го правиш му казваш отсечено легни няколко пъти през интервал от време ... за ходенето мисля че тя имаше предвид на ред т.е. до нея да ходи...

Град
    Кофаландия
    Тва с лягането, дето го каза не ми се вижда по-лесно а за тва да ходи до нея пак си трябва първо с каишка
    nigga stole my bike

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си