.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 14 от общо 14

Hybrid View

anonymous546178
    Guest
    Така, значи чети внимателно:
    Като цяло охладителите за лаптопи не вършат особено работа.. Корпуса става значително по-студен, което прави впечатление, че върши работа.. Истината е, че температурата на процесора да падне с най-много 5-8 градуса... Евентуално ако лаптопа е с по-големи дупки отдолу може да се постигне нещо по-добро.
    Купешки охладител с вентилатор на 90% няма да ти свърши работа... Квото и да си говорим, охладител за 50лв и охладител за 20 правят доло-горе едно и също.. като цяло нищо.. При мен реших проблема с вентилатор за персонален компютър + трансформатор на 12 волта и токоизправител и корпуса си го направих сам. Ако ти се занимава, мога да ти дам някаква примерна схема и чертеж евентуално.

Предпазни мерки: Ако използваш подложката постоянно, трябва да водиш лаптопа по-често на почистване, защото се замърсява значително повече.
    Бих ти препоръчал първо да провериш каква ти е температурата на процесора... ако е повече от 60 градуса провери дали нещо не ти товари компютъра излишно, увери се че лаптопа има откъде да диша, ако продължава да бъде висока, занеси лаптопа да ти го почистят, ако и след това няма ефект вече можеш да си търсиш други методи за охлаждане

Мега фен Аватара на MaGuSs
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от muscle Виж мнението
    Така, значи че ... вече можеш да си търсиш други методи за охлаждане
    Стига плаши момичето, нямало ефект - друг път! Каква е разликата м/у вентилатор на персонален и такъв на охладителна подложка ? Почти никаква. Само дето захранването на подложката идва от USB, а на персоналния от преобразовател /220V -> 12V /. Мисля, че има и такива подложки, които не са с USB - ако няма можеш да си вземеш зарядно с USB out и пак ще стане работата.

П.П. Ако имам лаптоп бих зи взел подложка Massive23 GT. Много удобна и ме кефи.
    Тази също става: http://iskambg.com/aksesoari-za-komp...-podlojka.html

успех
    -Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.
    -Учи се от вчера, живей за днес, вярвaй в утре!

anonymous546178
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от MaGuSs Виж мнението
    Стига плаши момичето, нямало ефект - друг път! Каква е разликата м/у вентилатор на персонален и такъв на охладителна подложка ? Почти никаква. Само дето захранването на подложката идва от USB, а на персоналния от преобразовател /220V -> 12V /. Мисля, че има и такива подложки, които не са с USB - ако няма можеш да си вземеш зарядно с USB out и пак ще стане работата.

успех
    Откъде знаеш, като нямаш лаптоп.. има разлика, защото в лаптоп нямаш толкова място за циркулация на въздух, както и охлаждането на процесора е по-различно, плюс това то духа отдолу и дупките не са достатъчни за да засмуче въздуха
    не говоря празни приказки

Цитирай Първоначално написано от MaGuSs Виж мнението

успех
    Втората подложка, която си дал е пълен боклук. Иначе съм съгласен, че трябва да вземеш охладител с повече от 1 вентилатор. И много трябва да се внимава къде са дупките на лаптопа, за да не стане като при мен - долната част не се охлажда. Иначе свалят малко температурата, но пък и много бързо запрашват лаптопа. А повече прах = по-голями температури.

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от FreeExtazy Виж мнението
    Втората подложка, която си дал е пълен боклук. Иначе съм съгласен, че трябва да вземеш охладител с повече от 1 вентилатор. И много трябва да се внимава къде са дупките на лаптопа, за да не стане като при мен - долната част не се охлажда. Иначе свалят малко температурата, но пък и много бързо запрашват лаптопа. А повече прах = по-голями температури.
    Аз съм с втората, която ти така жестоко оплю и разлика за мен определено има. Лятото в големите жеги именно този охладител беше спасението за мен.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от FreeExtazy Виж мнението
    ще се задръства бързо с прах само ако се вдига много прах, особено ако помещенията не се почистват редовно от прахта, иначе в това отношение едва ли ще има разлика дали работи с охладител или не

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си