- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- охладител за лаптоп- въпрос?
Така, значи чети внимателно:
Като цяло охладителите за лаптопи не вършат особено работа.. Корпуса става значително по-студен, което прави впечатление, че върши работа.. Истината е, че температурата на процесора да падне с най-много 5-8 градуса... Евентуално ако лаптопа е с по-големи дупки отдолу може да се постигне нещо по-добро.
Купешки охладител с вентилатор на 90% няма да ти свърши работа... Квото и да си говорим, охладител за 50лв и охладител за 20 правят доло-горе едно и също.. като цяло нищо.. При мен реших проблема с вентилатор за персонален компютър + трансформатор на 12 волта и токоизправител и корпуса си го направих сам. Ако ти се занимава, мога да ти дам някаква примерна схема и чертеж евентуално.
Предпазни мерки: Ако използваш подложката постоянно, трябва да водиш лаптопа по-често на почистване, защото се замърсява значително повече.
Бих ти препоръчал първо да провериш каква ти е температурата на процесора... ако е повече от 60 градуса провери дали нещо не ти товари компютъра излишно, увери се че лаптопа има откъде да диша, ако продължава да бъде висока, занеси лаптопа да ти го почистят, ако и след това няма ефект вече можеш да си търсиш други методи за охлаждане
Стига плаши момичето, нямало ефект - друг път! Каква е разликата м/у вентилатор на персонален и такъв на охладителна подложка ? Почти никаква. Само дето захранването на подложката идва от USB, а на персоналния от преобразовател /220V -> 12V /. Мисля, че има и такива подложки, които не са с USB - ако няма можеш да си вземеш зарядно с USB out и пак ще стане работата.
П.П. Ако имам лаптоп бих зи взел подложка Massive23 GT. Много удобна и ме кефи.
Тази също става: http://iskambg.com/aksesoari-za-komp...-podlojka.html
успех![]()
-Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.
-Учи се от вчера, живей за днес, вярвaй в утре!
Втората подложка, която си дал е пълен боклук. Иначе съм съгласен, че трябва да вземеш охладител с повече от 1 вентилатор. И много трябва да се внимава къде са дупките на лаптопа, за да не стане като при мен - долната част не се охлажда. Иначе свалят малко температурата, но пък и много бързо запрашват лаптопа. А повече прах = по-голями температури.![]()
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!