- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Екзистенциален въпрос
човека когото обичам, защото ако ме обича може пак да е някакъв ретард и да си ме обича, пък иначе надали ще ме мрази чак толкова, че да не иска да говорим, дори на края на света :Д
зависи от дефиницията на "звук", ако е по стандартната дефиниция - да, по Бръснача на Окъм
аз да ви питам нещо сега: имаме ли съзнание, или това е само илюзия, създадена от мозъка ни? http://ruthlesstruthdotcom.blogspot.co.uk/
вече знаете... МУХАХАХААХАХАХАХА
ima edna duma koqto nikoga ne kazvam i tq e nemoga
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Или друго определение, този път от уикипедиа:
Звук е надлъжна механична вълна - трептене на материята, което се предава като периодична промяна на налягането (вследствие сгъстяване и разреждане на средата) и се възприема от слуховия апарат.
Ако изхождаме от така предложените определения, би следвало да има слухов апарат, който да възприеме трептенето, за да имаме звук.
Щом наоколо няма наличен слухов апарат, който да чуе, че дървото пада, защо смяташ, че то ще издаде звук?![]()
За нещо такова говорех, както и за по-долната, която даде. Дефиницията не включва слухов апарат, просто пише, че ако има слухов апарат, той ще я приеме. Първо се е появил звука, после са се появили слухови апарати, които са адаптирани по такъв начин, че да приемат и тълкуват звуците, но те по никакъв начин не им влияят - не мисля, че ако нямаше слухови апарати, Вселената щеше да е различна.
Но главния ми аргумент е, че:
1. Винаги издава звук, ако има кой да го чуе.
2. Не знаем дали нещата не работят по различен начин (на финно ниво), докато ни няма.
Обаче
3. Принципно, нещата във Вселената са устроени така, че няма причина да очакваме да работят според присъствието ни. Така, както и няма причина да очакваме при сипването на чай в зелена чаша да действат фунтаментално различни физични закони от тези, които действат при всички останали събития, но с просто око, процеса да изглежда точно по същия начин. Или пък, че ако се пробода с кухненски нож на който пише "Обичам те, Зарко!", няма да ми стане нищо, защото ножа ме обича. За такива неща няма нужда от тест.
Последно редактирано от StringTheoryPracticist : 09-21-2012 на 09:57
хм, май трябва да си сменя pickup line-a