- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Той заминава...
Колкото и да ти е трудно да повярваш, това правят хората, когато им пука един за друг.
Със сълзи на очи и кръв в сърцето казваш "Заминавай, развивай се, не искам да те спирам". Това не е псевдозагриженост, това е висша форма на себеотрицание.
Фалшиво оправдание? Кой си ти, че да съдиш въобще?
Авторке... в началото още е трябвало да се откъснете един от друг, но никой не може да те съди, че не сте го направили. Кажи му, че искаш той да замине и да постигне целите си, но не се заблуждавай. На него ще му е лесно да те позабрави, потъвайки в нов живот и атмосфера. На теб обаче като останалата ще ти е ад.
С това съм съгласна.
За другото се опитвам да се поставя на негово място. Дали ще му е по-лесно да я забрави наистина? Започването на нов живот на ново място на тази възраст е много романтично и вълнуващо във фантазиите, но реално е много страховито, болезнено и изпълнено със стрес + носталгия. Да се откъснеш от близките си, от приятелите си, да градиш на ново някъде, където нямаш дом, нещо поне познато, ми се вижда ужасно трудно и без разбитото сърце и загубата на любов. Според мен и на двамата ще им е трудно, но не мога да кажа, че не ги разбирам. Ако моя приятел каже сега, че заминава и аз ще гледам като фрасната с мокър парцал и ще се чудя кое/къде/как е най-правилно. Всички, които така грубо я съдите и обяснявате, че била фалшива - не знам дали сте обичали като хората някога. По-трудни и объркващи решения няма.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()