.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 16 от общо 16
    Мега фен Аватара на Niakoitam

Другата страна на попадането във friend zone.

Така. Темата я пускам основно с проучвателна цел ако някой се интересува защо. Много се чудех дали да не си направя друг ник и да я постна за да може да се коментира по нея, а не какво всъщност съм бил питал за мен,но реших да е тук. На коментари свързани с моята персона няма да отговорям освен ако не са провокирани директно от мен и ако пак се обърне като предишната повече няма да постна тема тук.
    Та така интересна тема, над която се замислих тези дни и че в живота често на човек му се налага да прави неща,които са обратни на логиката му или са малко индиректни.Та в тоя ред на мисли. Ами ако човек се вкара в приятелската зона на някой забелязал общи теми и интереси съвсем умишлено или по стечение на обстоятелствата и този човек е много близък на друг,който обекта харесва. Дали това няма да е по успешна тактика към сърцето на даден човек същевременно прескачайки бариерата на сприятеляването дотолкова че да попаднеш в приятелската зона,но и успявайки да си доста близо до другият човек и използвайки привилегиите че си във приятелската зона на най-добрият/добрата му приятел/ка,което може и да е голям плюс. А може ли всъщност нещата да се объркат и да стане грешка поради допадане в характерите и загубата на контрола на единият. От друга страна това не си ли е малко игра с огъня всъщност?
    Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!

Голям фен Аватара на notlike
    Трудно може да се пробие "Зоната". Според мен трябва да направиш нещо откачено или оригинално, за да запалиш искрата, иначе си обречен...
    Прощавам, но не ЗАБРАВЯМ.

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Не е толкова грешно, колкото биха казали форумните опитни лъвове. Само, че наистина трябва да влезеш в душата на човека, за да стане нещо. И е хубаво все пак да му влизаш донякъде в критериите. На мен ми се е случвало да съм най-добра приятелка с някого дълго време и после спонтанно да си зарежа тогавашния сериозен приятел и да се хвана с него. После останахме приятели даже. Но е по-трудно поне според мен, отколкото от самото начало да правиш леки (или не толкова леки) стъпки към нещо повече от приятелство.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Цитирай Първоначално написано от SisiStrange Виж мнението
    Не е толкова грешно, колкото биха казали форумните опитни лъвове. Само, че наистина трябва да влезеш в душата на човека, за да стане нещо. И е хубаво все пак да му влизаш донякъде в критериите. На мен ми се е случвало да съм най-добра приятелка с някого дълго време и после спонтанно да си зарежа тогавашния сериозен приятел и да се хвана с него. После останахме приятели даже. Но е по-трудно поне според мен, отколкото от самото начало да правиш леки (или не толкова леки) стъпки към нещо повече от приятелство.
    И това е доста интересна тема,за която всеки,който има какво да каже може да сподели.
    А иначе основният въпрос е дали е добра тактика човек да се вкара в зоната на приятелството на човек Х който е близък с човек Y за да си осигури "кодове за достъп" към човека Y и не е ли това опасна игра?
    Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Дефинирай кодове за достъп.
    Мисля, че е тъпо. По този начин използваш даден човек, за да се добереш до съвсем друг. Пък и не е сигурно че лицето Х ще те възприеме само като приятел.
    Като цяло - голям шит. Харесваш си някого и директно опитваш да излезеш с нея/него. Всякакви други опити да достигнеш до дадения човек е пълна простащина.

Мега фен Аватара на Chacho
    Разбира се, че може. Близък си с някого, запознаваш се с негов приятел и се залюбвате - често срещан сюжет. Дори няма смисъл да се говори за friendzone-ове, тъй като не са те игнорирали нежелано. Просто се сприятеляваш с някого, пък покрай това налазваш някой друг.

Евентуални проблеми може да има, ако първият човек те хареса или просто те надушат какви ги кроиш. Което не е до "тактиката", а до това как ще си изиграеш картите. Тъй че според зависи.

Друг е въпроса, че това те прави лицемер и страхливец. Никога не бих си създал отношения с човек по такава причина. Единствената причина да се сприятелявам с някого е, че този човек ми допада (освен ако не е дилър ).
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    Дефинирай кодове за достъп.
    Мисля, че е тъпо. По този начин използваш даден човек, за да се добереш до съвсем друг. Пък и не е сигурно че лицето Х ще те възприеме само като приятел.
    Като цяло - голям шит. Харесваш си някого и директно опитваш да излезеш с нея/него. Всякакви други опити да достигнеш до дадения човек е пълна простащина.
    В общи линии Chacho дефинира кодове за достъп.
    Ами ако поради някакви обстоятелства ти е трудно да достигнеш даденият човек. Ако с прителя/прителката му/и с те в по-близки отношения или просто пътищата ви се засичат по-често. Ако успяваш да намериш с него/нея по-лесно някаква обща тема или пък той/тя е по отворен/а към хората и новите запознаства и е по-отракан/а.Или пък в притеснението си да допуска хора до себе си не иска да допусне даден човек,което ще стане ако има одобрението на прителя/приятелката си за това. Примери от тоя сорт бол.

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    ^Ти кого искаш да чукаш? Приятелката на въпросното момиче, или самото момиче? Самото момиче, нали? Тогава защо изобщо ти пука каква е приятелката и?

Ако едва я познавам и контактуването с нея е трудно, въобще няма да си правя труда да се запознавам. Не виждам с какво толкова ще ми е грабнала интереса, че да си стъпвам на врата, за да се добера до нея. Пък ако ми хване окото с нещо, ще й го кажа и ще си създам директен контакт с нея.

А и необщителността не виждам как може да е проблем. Достатъчно е единият да е общителен, другият също ще се разприказва. И дори пътищата да ни се засичат по-рядко, за да се получи нещо, трябва да си зачестите вижданията. Препоръчително без трети човек.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Супер фен Аватара на JDeel
    Цитирай Първоначално написано от Niakoitam Виж мнението
    И това е доста интересна тема,за която всеки,който има какво да каже може да сподели.
    А иначе основният въпрос е дали е добра тактика човек да се вкара в зоната на приятелството на човек Х който е близък с човек Y за да си осигури "кодове за достъп" към човека Y и не е ли това опасна игра?
    Такива стратегически възгледи най-често струват скъпо. Аз също съм от търсещите причина-следствие и тайничко си кроя безобидни планове на действие. Това е ужасно, дори повече от ужасно.
    Мислите се съсредоточават върху себе си - правиш всичко само на теб да ти е добре, действията ти често са като на някое психо, вманиачаваш се в някои дребни неща и избухваш от малко. Стратезите сами си вкарват автогол, и честно казано си го заслужават.

Мега фен Аватара на Amore-Mio*
    Аз съм на мнение, че не съществува приятелство, когато единия от двамата има по - силни чувства и симпатии, освен приятелските.

Цитирай Първоначално написано от Amore-Mio* Виж мнението
    Аз съм на мнение, че не съществува приятелство, когато единия от двамата има по - силни чувства и симпатии, освен приятелските.
    Не става на въпрос за това.

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Niakoitam Виж мнението
    Не е опасна игра.
    Всъщност е пълна загуба на време, защото единственият ти плюс е, че с обекта на желанията ти вече имате общ познат, който ми могъл да ви представи един на друг. Оттам нататък всичко е по изпитаната схема - сближаване с обекта, изграждане на физическо и емоционално привличане, бла-бла...

Голям фен Аватара на chushkopek
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Не е опасна игра.
    Всъщност е пълна загуба на време, защото единственият ти плюс е, че с обекта на желанията ти вече имате общ познат, който ми могъл да ви представи един на друг. Оттам нататък всичко е по изпитаната схема - сближаване с обекта, изграждане на физическо и емоционално привличане, бла-бла...
    Това. Не виждам каква полза би могло да има освен евентуално положителната оценка на въпросния индивид приятел.

Голям фен Аватара на x7aZzy
    Аз не схванах какво общо има сприятеляването с цел запознанство с трети човек с френдзоната.
    Значи харесваш някой и за да стигнеш до него, се сближаваш с негов приятел. Окей. Това си е точно индиректен подход. Но от там нататък, както каза Пантерката, всичко е в твои ръце.

Съжалявам. Не преминавам през линия, която очертавам [!]

Да речем, че ти искаш да бъдеш с Ани и се сприятеляваш първо с нейната дружка Лили. А да ти е минавало през ума, че Лили може да те хареса и да сподели това с Ани? Тогава дори и Ани да те хареса, тя няма да предприеме действия, заради Лили. И какво правим?
    Един момент невнимание - цял живот страдание.
    НЕ на войната по пътищата!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си