.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 13 от общо 13

Проблем с кандидатстване

Здравейте всички !

Нов съм тук . Причината , поради която дойдох е , че имам проблем в избора си какво да кандидатствам , главата ми ще се пръсне и не мога да си избера подходяща специалност.Надявам се вие да ми помогнете . Малко информация да споделя за мен : в момента съм 12ти клас , английска или чуждо-езикова паралелка не знам точно как се води , имам първи сертификат FCE по английски с B , миналата година карах и 2рия CAE обаче изкарах 57 точки и ми дадоха отново първи , относно математиката реших да се пробвам и там , вече втора седмица ходя на уроци , но просто съм изпуснал супер много материал и нямам никакво време да наваксам . Така че отписвам математиката за кандидатстване , искам да знам с География или История какви специалности ще мога да си намеря ? Много се колебая , нужно ми е вашето мнение дали ще успея за това време което имам до края на годината ..

Супер фен Аватара на pifiella
    Град
    Шоколадовия град
    Здрасти!
    Направо на въпросите.
    Така с география и английски език можеш да кандидатстваш туризъм, също така и в някой икономически - МИО,МО,Регионално развитие и много дриги,за целта си избираш университет,влизаш в сайта и гледаш;само с география - геодезия,педагогика(не съм много запозната,признавам си!)
    С история - отново в икономически(например УНСС) - право и общо взето всичките специалности там,също така и Публична администрация,Бизнес администрация,История,Прав о - с изпит по история и бел,(за СУ ти говоря,защото аз се интересувам от него).
    Питай ме нещо по-конкретно?
    Къде искаш да учиш,от къде си,матурата по какво ще ти е?
    Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!

Ми искам да кандидатствам в един от двата града - София или Пловдив , София ми харесва , защото има само престижни университети , а Пловдив е на 1 час път от Карлово и сега както имам книжка хич няма да ми е проблем разстоянието .
    Относно матурата , българския е задължителен , мисля че го знаеш няма какво да споменавам , а другата матура не съм я избрал понеже се чудя между география и история с кое от двете да кандидатствам . Четох из сайтове че географията е супер трудна за учене , ако искам да кандидатствам , за Историята не знам , но ми харесва най-много от всички предмети , в момента учим българската история и не е кой знае колко трудно , поне така ми изглежда .

Грешно подхождаш. Първо, избери с какво искаш да се занимаваш, после разбери каква специалност ще трябва да завършиш, за да имаш нужните умения. След това се проверява в кои университети я има тази специалност и накрая с какво се кандидатства, защото завсеки университет е различно. И чак тогава ссе записваш на курсове, а сега защо си тръгнал на математика, като не знаеш дали ще кандидатстваш с нея... А да кажеш, че искаш да учиш в Пловдив, защото ти е на един час път с кола, е най-тъпият аргумент, който съм чувала.
    Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.

sexa_na_kompleksa Виж сега , наистина не се аргументирах много добре за Пловдив , освен че ми е късо разстоянието , признавам че по-хубав град от него досега не съм виждал . Атмосферата е супер в самия град , имам доста познати от там , с две думи града е уникален , а относно че грешно подхождам , може би си права , затова тия 1-2 дена ще поразмишлявам и ще реша между География и История , макар че повече склоня към История Мерси за забележката !

Град
    Шоколадовия град
    Цитирай Първоначално написано от georgik Виж мнението
    sexa_na_kompleksa Виж сега , наистина не се аргументирах много добре за Пловдив , освен че ми е късо разстоянието , признавам че по-хубав град от него досега не съм виждал . Атмосферата е супер в самия град , имам доста познати от там , с две думи града е уникален , а относно че грешно подхождам , може би си права , затова тия 1-2 дена ще поразмишлявам и ще реша между География и История , макар че повече склоня към История Мерси за забележката !
    За матурата по история знам,че са 22-23 теми от тази история ,която ти учиш в момента - българска. А по география темите са бая повече, някъде към 50 (не съм сигурна).
    Също така вземи под внимание факта,че ако държиш матура по история и имаш 5,после при кандидатсването в университата ще ти вземат за балообразуваща оценката от матурата,а не от дипломата(9,10,11,12 клас историята).
    Хммм и нещо друго в Пловдив има мн хубава специалност нещо,като хотелиерство и туризъм беше...
    Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!

Мега фен Аватара на Amore-Mio*
    Географията е кажи - речи лесна, но е нужно да започнеш с подготовките от сега. Историята е супер трудна и се съмнявам да си научила нещата през всичките класове, най - вече всичко от 10 , 11 и 12 клас. Супер много имена и дати имаш да помниш, че надали ще успееш да се подготвиш за тая матура. Ориентирай се към нещо, с което ще ти е лесно.

За кои университети мислиш да кандидастваш в София? Ако мислиш за УНСС, откажи се. Ще се аргументирам. 90% от завършилите в моето училище отиват в УНСС,ние сме подготвени за обучение там, но то е под всякаква критика. Не ми се струва нормално преподавател да казва "Вие не идвайте на лекции, а си купете учебника, на който аз съм автор." СУ е чудесен избор /лично мнение/.
    Мога да говоря само за Историята. Държах матура по История тази година, сама съм си написала всички теми и изкарах отлична оценка. Можеш да прегледаш матурите от предишните години и да прецениш коя ти се струва по-лесна. Аз избрах История, не защото мисе стори най-лесното, а защото ми беше приятно и докато учех. Материалът, който ще е на матурата е от 10. и 11. клас, като от 10. клас има от един до три въпроса. Не е задължително да помниш всичко, но за темата трябва да знаеш малко повече детайли. Подготовката ти трябва да е сериозна, каквато и матура да избереш, защото все пак оценките ти влизат в дипломата и имат голяма тежест.
    Успех с избора!

Супер фен Аватара на scrooper
    Цитирай Първоначално написано от А Л И С А Виж мнението
    Не ми се струва нормално преподавател да казва "Вие не идвайте на лекции, а си купете учебника, на който аз съм автор." СУ е чудесен избор /лично мнение/.
    Успех с избора!
    Олеле, някои "професори" съвсем се уляха (с "у" се пише мамка му). СУ отвсякъде го хвалят.
    За Пловдивските университети нямам идея, но си прав, че майна таун е велик ^^
    always late but worth the wait!

Цитирай Първоначално написано от scrooper Виж мнението
    Олеле, някои "професори" съвсем се уляха (с "у" се пише мамка му). СУ отвсякъде го хвалят.
    За Пловдивските университети нямам идея, но си прав, че майна таун е велик ^^
    Написала съм "преподавател" от преподавам и няма как да се пише с "у". Провери правописния речник.

Супер фен Аватара на UNITED2
    Град
    Памплона
    Според мен не трябва да държиш матура по това което смяташ да кандидатстваш освен ако не си силно убеден,че имаш знания и ще изкараш силна оценка..
    Нищо,че аз ще държа матура по Биология,но и с матурата мисля да кандидатствам..
    Абе общо взето всичко си е трудна работа,но в крайна сметка човек решава в последния момент винаги,много рядко учиш това което реално искаш

Град
    Шоколадовия град
    Защо винаги всеки знае всичко, за всеки университет,какво е и що е?
    Слухове за УНСС бол,ама и СУ не е цветенце ( и аз го казвам от личен опит,базиран на сестра ми,която си купува ТОЧНО едни учебници,на едни автори за безбожно много пари и ако отиде на изпит без ТОЧНО този учебник,познайте какво - е да, двойка получава....
    Не защитавам нищо и никой, но е много грозно да говорим и да разтягаме приказки от "1001 нощ" във всяка тема и сайт.
    Живеем в България и всички сме на едно дередже...а като плюем другите няма да ни се подобри положението. Няма значение къде ще учиш - София,Пловдив,Каспичан,Дол а Митрополия и т.н., ако ти си стабилен човек и искаш да успееш...
    Последно редактирано от pifiella : 10-03-2012 на 14:24

Здравейте пак!

Разгледах много специалности и наистина ми хареса специалността МИО ( Международни Икономически Отношения ) . Може ли да ми кажете с какви предмети се кандидатства , макар че имам горе долу представа , но искам да го чуя и от вас . А също УНСС добър избор ли е да кандидатствам там ?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си