.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 583

Hybrid View

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    Така че, не ги заклеймявайте, ами се старайте да ги създавате
    Ето това е всичко което е сбъркано в България. Щото докато хората не осъзнаят, че всяко ползване на връзка, всяка щуробаджанащина, всеки държавен конкурс решен под маста е престъпление ще продължаваме да сме най-бедната и корумпирана държава в Европа.
    А е престъпление защото е за сметка на честни хора.

Иначе благородно завиждам на момичето което си мисли че опита е по-голям от връзките. И аз мислех така като бях на 17.
    Само дано да продължи да мисли така и след като се сбъска с китайската стена която най-вероятно я чака след университета.

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от Aeternal Виж мнението
    Ето това е всичко което е сбъркано в България. Щото докато хората не осъзнаят, че всяко ползване на връзка, всяка щуробаджанащина, всеки държавен конкурс решен под маста е престъпление ще продължаваме да сме най-бедната и корумпирана държава в Европа.
    А е престъпление защото е за сметка на честни хора.
    Не във връзките е проблема, а в начина, по който хора като теб ги възприемат.
    Шуробаджанащината няма нищо общо с "връзките". Терминът "връзки" се употребява много неправилно.
    Ако аз имам връзки някъде, ще ми е много по-лесно да си свърша някаква работа. Примерно... както е сега при мен. Трябва да си вадя разрешително за строеж. И добре, че имам връзки (познанства) във ВиК и в общината, и в куп други инстанции, да се обадя, да попитам и хората да ми обяснят къде трябва да отида и какво да направя. Иначе от всякъде щяха да ме връщат по 100 пъти за глупости.
    Изобщо, много подкрепям връзките. Не за уреждане на работа, когато си некадърник, а за да си помогнете взаимно един на друг.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    И добре, че имам връзки (познанства) във ВиК и в общината, и в куп други инстанции, да се обадя, да попитам и хората да ми обяснят къде трябва да отида и какво да направя. Иначе от всякъде щяха да ме връщат по 100 пъти за глупости.
    И според теб е правилно на теб веднага да ти отговорят, а на другите да им се мусят, викат и препращат от гише на гише? Тук опираме до вашата болна тема за стойността на един човек и това до колко тя е детерминирана от други фактори като професия и т.н. Отношението, което понякога проявяват дадени служители, е меко казано обидно. Ако наистина не намирате нищо грешно в това, което в случая означава, че аз понеже не познавам хора от общината, могат да ми крещят и да накърняват достойнството ми, а с теб да се държат любезно, а това индиректно означава, че ме възприемат като по- малко, аз пък не виждам карт бланш да се ежите на някого, че смята, че един инженер е повече от една сервитьорка.

Цитирай Първоначално написано от Aeternal Виж мнението
    Връзкарството е много голям проблем в България, защото позволява на амбициозни некадърници да заемат постове на които няма как да се озоват при нормални обстоятелства. Което от своя страна води до изключително тежката ни бюрокрация, фалити и неработещи предприятия и т.н. Да не говорим какви ги дървят нагоре из правителствата, че там нещтата стават грозни, а вече ми се спи.
    Чисто и просто. Няма нищо по- страшно от амбициозния глупак. Е, може би ако му дадеш власт..

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от therichbitch Виж мнението
    И според теб е правилно на теб веднага да ти отговорят, а на другите да им се мусят, викат и препращат от гише на гише? Тук опираме до вашата болна тема за стойността на един човек и това до колко тя е детерминирана от други фактори като професия и т.н. Отношението, което понякога проявяват дадени служители, е меко казано обидно. Ако наистина не намирате нищо грешно в това, което в случая означава, че аз понеже не познавам хора от общината, могат да ми крещят и да накърняват достойнството ми, а с теб да се държат любезно, а това индиректно означава, че ме възприемат като по- малко, аз пък не виждам карт бланш да се ежите на някого, че смята, че един инженер е повече от една сервитьорка.
    Ами съжалявам, че това си разбрала от поста ми. Но животът е такъв и човек се научава да оцелява, както може.
    На нападката ти мога да отговоря единствено от своята си гледна точка и как аз възприемам хората около себе си.
    Но както казах и преди - системата е такава и не виждам защо е нужно да се правя на мъченица, само защото ти (примерно) не познаваш хора. Аз нямам против да ползвам своите връзки, за да помогна да речем и на теб. И няма да ти крещят, защото ти също ще си с връзки. Човек се нагажда според условията, колкото и да не ви харесва това.
    Не твърдя, че е правилно, но просто е така.
    Моля те, не си криви душата и не ми казвай, че ти не си се възползвала по някакъв начин от дадено познанство.
    А всъщност може и да не си, просто опитът ти на такива места да не е достатъчен.

Град
    Sofia
    Така става.

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от therichbitch Виж мнението
    Така става.
    Е, аз това го казах и преди.
    Никога не съм твърдяла, че е правилно. Твърдя само, че е полезно. И че аз няма да се откажа да ги ползвам, защото така се оцелява.
    Нека си обясня позицията така.
    Казах и на Aeternal - била съм в системата, знам как се уреждат нещата - работни места, конкурси, всичко. И то за сметка на наистина кадърни хора. Носила съм 4 години на гърба си сульо и пульо дето са там на работа, само защото на тати или на чичо му е трябвал един телефонен разговор. Аз за себе си не бих могла да започна работа така. И дори да ми се наложи някой ден, защото знам ли какъв глад е възможно да ме подгони, бих се огънала на 5, но бих се доказала като способен служител. Това е малко оффтопик.
    Но гореописаното няма нищо общо с това да се обадиш на някого и да помолиш да ти обясни, аджеба, къде точно в общината трябва да отидеш и с кого да разговаряш, за да можеш да си свършиш работата с едно отиване до там. Аз не искам да ми вземат документите и да ми ги оправят, искам да си мина по процедурата. Просто не искам киселата леля на първото гише да ме върне, защото съм забравила някой документ. Но докато системата ни позволява на киселата леля да се храни с МОИТЕ пари, които АЗ плащам за данъци, а в същото време да си позволява да не ме обслужи адекватно, то аз ще направя всичко възможно, за да я заобиколя и да не ѝ позволя да ми повишава тон. Било то чрез връзки/контакти или директен скандал пред гишето. А, вярвай ми, правила съм и второто. После всички са много мили като се появиш втори път.

Град
    Sofia
    Но докато системата ни позволява ...
    Само с това можем да приключим въпроса за всичко и не мисля, че има някой, който да го оспори.
    Причината, че утре лелката ще ти крещи, далеч не е , че мъжът й сутринта я е ядосал. Нещата се коренят много по- дълбоко.

Аз лично, ако имам избор да използвам връзки или да направя скандал, бих избрала второто. Заобикаляйки лелката, аз нищо не променям, тя продължава да се стои и да си трътли задника на този стол по цял ден, утре ще крещи на друг, а аз просто ще съм си спестила малко главоболия (не че нервните клетки са за подценяване)
    ПРавейки скандал, може би пак няма да променя много (но ето ти каза, макар и конкретно към теб, че другия път отношенияето е различно), но поне ще знам, че съм опитала и не съм преглънала поредното своеволие.

anonymous708973
    Guest
    Ами съжалявам, че това си разбрала от поста ми. Но животът е такъв и човек се научава да оцелява, както може.
    На нападката ти мога да отговоря единствено от своята си гледна точка и как аз възприемам хората около себе си.
    Но както казах и преди - системата е такава и не виждам защо е нужно да се правя на мъченица, само защото ти (примерно) не познаваш хора. Аз нямам против да ползвам своите връзки, за да помогна да речем и на теб. И няма да ти крещят, защото ти също ще си с връзки. Човек се нагажда според условията, колкото и да не ви харесва това.
    Моля те, не си криви душата и не ми казвай, че ти не си се възползвала по някакъв начин от дадено познанство.
    А всъщност може и да не си, просто опитът ти на такива места да не е достатъчен.
    Така е.
    Дразня се, когато хората използват връзките си, но ако аз имам в дадена област, ще ги използвам. Приятел си взе книжката от КАТ за 3-4 дни, защото баща му има връзки там. Простосмъртните чакат по месец и кусур. Еми, издразних се, въпреки че лично аз не съм чакала.
    Съученик го уредиха на 4-часова работа в Бюрото по труда за хубави пари, а всичко, което прави, е да подрежда някви документи.
    На съученичка техните й уредиха стаж в банка.
    Друга съученичка се измъкна с подправяне на лична карта, защото бащата на една нейна приятелка познава прокурори. По подобен въпрос аз стоя в неведение вече няколко месеца.

Еми, шанс. Не ми харесва, защото съм от позицията на неползващия връзки. И аз бих искала да си взема книжката бързо, да ми намерят работа или стаж или пък да се измъкна от толкова сериозно провинение без наказание, глоба или писане в гражданското досие. Ама нъц.
    Последно редактирано от PinkPan7her : 10-03-2012 на 08:26

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си