.
Отговор в тема
Страница 19 от 24 ПървиПърви ... 9151617181920212223 ... ПоследнаПърви
Резултати от 451 до 475 от общо 583
    Супер фен Аватара на PyCoKoCkA93
    Град
    Пловдив
    Колкото и да е опрял,не виждам как ще вляза в някакъв офис,чийто адрес съм намерила в интернет, и ще тръгна да занимавам с такива въпроси служителите,които хал хабер няма да си имат дали фирмата иска нова работна ръка или не...
    ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЧОВЕШКО.
    ДА МРАЗИШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЖЕСТОКО.
    ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ МРАЗЯТ Е ВЕЛИКО !!!

Супер фен Аватара на PyCoKoCkA93
    Град
    Пловдив
    Да,няма проблем за работата.Аз не се заяждам,много ти се радвам като човек и ми беше интересно просто.Ей така изведнъж като подхванахте темата с връзките и се сетих за това.Хубаво е да има и такива хора,които са борбени и амбициозни,ама аз май не съм чак толкова.На мен би ми било неловко и неудобно да вися от офис на офис и да досаждам на грам неразбиращи ме служители...Но явно си е до човека.
    ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЧОВЕШКО.
    ДА МРАЗИШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЖЕСТОКО.
    ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ МРАЗЯТ Е ВЕЛИКО !!!

Мега фен
    Ако се чувстваш квалифицирана, защо не? Пък и ти ще идеш да говориш с шефа(управителя,мениджъра или както там го наричат), няма нужда да обясняваш на персонала защо искаш да говориш с него.
    И пак ти казвам, че отчаяните времена изискват отчаяни мерки. Гладен седи ли се?

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Отиваш, питаш, те ти дават телефона на шефа и вече питаш наистина. Този подход всъщност не е непечаливш и не прави лошо впечатление. Говори на шефовете, че ти искаш това място, избрал си го, харесал си го и искаш наистина да работиш подобна длъжност. Такива служители обикновено се оказват полезни. Поне аз такива наблюдения имам. Вероятно пак си зависи от това какъв човек е въпросният ръководител и как гледа на тези неща.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от Aeternal Виж мнението
    "а за да си помогнете взаимно един на друг"
    Успешно сумира принципа на 45 години "социализъм". Бравос, драги ми господине.
    Ся сериозно, осъзнаваш че при липса на бюрокрация и една нормално функционираща администрация , която не е пълна с некадърници дето са там само заради заплати, или попаднали там заради случайно, нямаше да имаш нужда от тези връзки.
    А простосмъртните дето нямат такива височайши познанства какво правят?
    Тъпо ми стана, честно казано, че ти дори не осъзнаваш колко е порочна тази система и на кого служи.
    Дали не осъзнавам?
    Аз съм била в системата и всичко ми е до болка ясно.
    То системата е такава и правиш каквото можеш, за да оцелееш.
    Поне АЗ го правя. Докато те чакам да я оправиш.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Мега фен
    Не те съдя. И на мен ми е пределно ясно, че тук или се нагаждаш или емигрираш. Трето май няма.

Град
    Варна
    Не те съдя. И на мен ми е пределно ясно, че тук или се нагаждаш или емигрираш. Трето май няма.
    На мен ми се стори, че ме обвиняваш заради системата.
    Не виждам защо трябва да бъда светица, когато условията са такива.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    На мен ми се стори, че ме обвиняваш заради системата.
    Не виждам защо трябва да бъда светица, когато условията са такива.
    В интерес на истината ме поодра по оголен нерв с изказването, че връзките всъщност са хубаво нещо.
    Поне осъзнаваш, че не е правилно 'щото тея дето и не осъзнават и презрение не заслужават.
    Лошо е че връзкарството ни е толкова набито в манталитета, че не го считаме за грешно.
    Ама както казах по-горе - друг избор няма.

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    И какво му е лошото на връзкарството? Все едно някой не би се възползвал, ако има връзки.
    Просто поради политикономически причини е по-силно застъпено отколкото в някой други държави.
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Мега фен
    Лошо е, защото е в основата на сегашната разруха царуваща в България. Освен всички други неща....

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Лошо е, защото е в основата на сегашната разруха царуваща в България. Освен всички други неща....
    За тия, които нямат връзки е лошо, за тия които имат е добро. Иначе ако е фактор за разрухата на държавата, то е второстепенен.

Мега фен
    Само от любопитство - кой фактор е първостепенен?

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Само от любопитство - кой фактор е първостепенен?
    Не знам, но със сигурност има по-тежки проблеми и фактори от връзкарството(то е като подпомагащ инструмент, който съществува във всяко общество).

Мега фен
    Връзкарството е много голям проблем в България, защото позволява на амбициозни некадърници да заемат постове на които няма как да се озоват при нормални обстоятелства. Което от своя страна води до изключително тежката ни бюрокрация, фалити и неработещи предприятия и т.н. Да не говорим какви ги дървят нагоре из правителствата, че там нещтата стават грозни, а вече ми се спи.

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    И добре, че имам връзки (познанства) във ВиК и в общината, и в куп други инстанции, да се обадя, да попитам и хората да ми обяснят къде трябва да отида и какво да направя. Иначе от всякъде щяха да ме връщат по 100 пъти за глупости.
    И според теб е правилно на теб веднага да ти отговорят, а на другите да им се мусят, викат и препращат от гише на гише? Тук опираме до вашата болна тема за стойността на един човек и това до колко тя е детерминирана от други фактори като професия и т.н. Отношението, което понякога проявяват дадени служители, е меко казано обидно. Ако наистина не намирате нищо грешно в това, което в случая означава, че аз понеже не познавам хора от общината, могат да ми крещят и да накърняват достойнството ми, а с теб да се държат любезно, а това индиректно означава, че ме възприемат като по- малко, аз пък не виждам карт бланш да се ежите на някого, че смята, че един инженер е повече от една сервитьорка.

Връзкарството е много голям проблем в България, защото позволява на амбициозни некадърници да заемат постове на които няма как да се озоват при нормални обстоятелства. Което от своя страна води до изключително тежката ни бюрокрация, фалити и неработещи предприятия и т.н. Да не говорим какви ги дървят нагоре из правителствата, че там нещтата стават грозни, а вече ми се спи.
    Чисто и просто. Няма нищо по- страшно от амбициозния глупак. Е, може би ако му дадеш власт..

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от therichbitch Виж мнението
    И според теб е правилно на теб веднага да ти отговорят, а на другите да им се мусят, викат и препращат от гише на гише? Тук опираме до вашата болна тема за стойността на един човек и това до колко тя е детерминирана от други фактори като професия и т.н. Отношението, което понякога проявяват дадени служители, е меко казано обидно. Ако наистина не намирате нищо грешно в това, което в случая означава, че аз понеже не познавам хора от общината, могат да ми крещят и да накърняват достойнството ми, а с теб да се държат любезно, а това индиректно означава, че ме възприемат като по- малко, аз пък не виждам карт бланш да се ежите на някого, че смята, че един инженер е повече от една сервитьорка.
    Ами съжалявам, че това си разбрала от поста ми. Но животът е такъв и човек се научава да оцелява, както може.
    На нападката ти мога да отговоря единствено от своята си гледна точка и как аз възприемам хората около себе си.
    Но както казах и преди - системата е такава и не виждам защо е нужно да се правя на мъченица, само защото ти (примерно) не познаваш хора. Аз нямам против да ползвам своите връзки, за да помогна да речем и на теб. И няма да ти крещят, защото ти също ще си с връзки. Човек се нагажда според условията, колкото и да не ви харесва това.
    Не твърдя, че е правилно, но просто е така.
    Моля те, не си криви душата и не ми казвай, че ти не си се възползвала по някакъв начин от дадено познанство.
    А всъщност може и да не си, просто опитът ти на такива места да не е достатъчен.

Мега фен Аватара на Blab
    искам да (може да) ме обича повече от себе си. защото аз така обичам.

//просто ги наричайте "контакти", а не "връзки". "връзки" насочва към нечисти мисли:Д

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от Blab Виж мнението
    //просто ги наричайте "контакти", а не "връзки". "връзки" насочва към нечисти мисли:Д
    може би си права

Град
    Sofia
    Не твърдя, че е правилно, но просто е така.
    Така става.

Град
    Варна
    Така става.
    Е, аз това го казах и преди.
    Никога не съм твърдяла, че е правилно. Твърдя само, че е полезно. И че аз няма да се откажа да ги ползвам, защото така се оцелява.
    Нека си обясня позицията така.
    Казах и на Aeternal - била съм в системата, знам как се уреждат нещата - работни места, конкурси, всичко. И то за сметка на наистина кадърни хора. Носила съм 4 години на гърба си сульо и пульо дето са там на работа, само защото на тати или на чичо му е трябвал един телефонен разговор. Аз за себе си не бих могла да започна работа така. И дори да ми се наложи някой ден, защото знам ли какъв глад е възможно да ме подгони, бих се огънала на 5, но бих се доказала като способен служител. Това е малко оффтопик.
    Но гореописаното няма нищо общо с това да се обадиш на някого и да помолиш да ти обясни, аджеба, къде точно в общината трябва да отидеш и с кого да разговаряш, за да можеш да си свършиш работата с едно отиване до там. Аз не искам да ми вземат документите и да ми ги оправят, искам да си мина по процедурата. Просто не искам киселата леля на първото гише да ме върне, защото съм забравила някой документ. Но докато системата ни позволява на киселата леля да се храни с МОИТЕ пари, които АЗ плащам за данъци, а в същото време да си позволява да не ме обслужи адекватно, то аз ще направя всичко възможно, за да я заобиколя и да не ѝ позволя да ми повишава тон. Било то чрез връзки/контакти или директен скандал пред гишето. А, вярвай ми, правила съм и второто. После всички са много мили като се появиш втори път.

Град
    Sofia
    Но докато системата ни позволява ...
    Само с това можем да приключим въпроса за всичко и не мисля, че има някой, който да го оспори.
    Причината, че утре лелката ще ти крещи, далеч не е , че мъжът й сутринта я е ядосал. Нещата се коренят много по- дълбоко.

Аз лично, ако имам избор да използвам връзки или да направя скандал, бих избрала второто. Заобикаляйки лелката, аз нищо не променям, тя продължава да се стои и да си трътли задника на този стол по цял ден, утре ще крещи на друг, а аз просто ще съм си спестила малко главоболия (не че нервните клетки са за подценяване)
    ПРавейки скандал, може би пак няма да променя много (но ето ти каза, макар и конкретно към теб, че другия път отношенияето е различно), но поне ще знам, че съм опитала и не съм преглънала поредното своеволие.

Град
    Варна
    Само с това можем да приключим въпроса за всичко и не мисля, че има някой, който да го оспори.
    Причината, че утре лелката ще ти крещи, далеч не е , че мъжът й сутринта я е ядосал. Нещата се коренят много по- дълбоко.

Аз лично, ако имам избор да използвам връзки или да направя скандал, бих избрала второто. Заобикаляйки лелката, аз нищо не променям, тя продължава да се стои и да си трътли задника на този стол по цял ден, утре ще крещи на друг, а аз просто ще съм си спестила малко главоболия (не че нервните клетки са за подценяване)
    ПРавейки скандал, може би пак няма да променя много (но ето ти каза, макар и конкретно към теб, че другия път отношенияето е различно), но поне ще знам, че съм опитала и не съм преглънала поредното своеволие.
    Ще си спестиш и време. Което в моя конкретен случай, ми е много по-ценно от сбърканата ценностна система на лелката или сбърканата система на държавния ни апарат.

Мега фен Аватара на FuckedUp
    19 страници?

not funny

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от FuckedUp Виж мнението
    19 страници?

not funny
    вярно, че темата се изроди два пъти, обаче е една от малкото наистина смислени... мисля...

Мега фен Аватара на FuckedUp
    вярно, че темата се изроди два пъти, обаче е една от малкото наистина смислени... мисля...
    Който ИМА ЖЕЛАНИЕ ще попие и обратното. Тъпото в случая е, че ми писна да чета НЕВЕРОЯТНИ простотии. Нямам си и на идея на каква глава се пишат мнения, които съществуват в тази тема. Страшно е всъщност, и тъжно.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си