- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Момчета, които четат.
@Aeternal , на твоята съвест ще тежи, че продължавам да разводнявам темата ;д
Фентъзи основно чета - голям кеф ми е да си представям пейзажите, героите, оръжията, животните ... въобще 'светът', в който се развива действието.
Ta в момента съм захванал една книжка - казва се King of Thorns
Последно A spell for chameleon от книгите Xanth четох, но са май към 30 бройки и реших да не ги карам поред, че да не ми втръсне в даден момент.
Иначе от подобни торенти си подбирам книжките - харесвам си заглавието, сърчвам Гугъл и чета ако ми се чете. Искам и Белгариад поредицата да изчета ... приятелче ми каза, че били страхотни, ама все не се наканвам да започна.
Колкото да не е спам - много си падам по момчета, които четат. Не дай Боже да мина покрай огледалото вкъщи - цял ден няма да ми е стигне да се наслаждавам на неземното си очарование и изразяващата неизмерима ерудираност осанка. Мдам.
Дивото куче казанбеше първата книга ,коятo ме грабна и бях започнал да чета като малак ;dd, след нея Белия зъб ;D
Адмираций за темата! Много се запалих по Стивън Кинг като малък, може би това ме вкара и ме задържа в света на литературата. Мисля,че не само момчетата ами и момичетата които четат са рядкост. Въпреки, че съм студент и при мен няма много "четящи". За жалост повечето са хора които дори не знаят какво носят в раниците си
![]()
Навихте ме за "Осъдени души".
Бях хиляди пъти Жулиета.
Само че накрая не умирах.
Милост ли?Проклятие е,Боже,
че след любовта оставаш жива
Хаха ;д Какви хора откривам аз в Тийнпроблем...
Бях хиляди пъти Жулиета.
Нека си направим секта в някой от разделите.
Бях хиляди пъти Жулиета.
Навита!
Какво ще ни е логото? а флаг ще си направим ли? а значки? а дневници? :3
"Everything kills you, you're dying everyday. You're either dying everyday, or you're living everyday, and I'm living everyday."- Christofer Drew
"Imagine all the people
Living life in peace"- John Lennon
а трябва ли да са книги?
не може ли и поезия?
Бях хиляди пъти Жулиета.
Всъщност много малко от нас момчетата четат, но като гледам тук с гордост мога да заявя, че аз съм голям фен на литературата. Пробвайте да четете Хемингуей докато слушате класическа музика - душевен оргазъм.
Наистина не са много хората,които четат в момента,обаче противно на общественото мнение,това не означава,че са глупави.Сещам се за много хора,които в никакъв случай не могат да бъдат наречени с какъвто и да било синоним на нискоинтелигентен,имат разнообразни интереси и сериозна обща култура,гледат научни предавания и т.н-обаче не обичат да четат.Просто не ги влече като действие.Зависи си от човека.
Аз принципно обичам,обаче напоследък не мога да си измисля книги,а ако си харесам някоя,тя ще е 15-20 лева,които посмъртно не бих дал за книга,а на компютър не обичам много да чета...
When I get sad, I stop being sad and be awesome instead
^ Взимай назаем и от библиотеки. Аз така правя, когато нещо, по случайност, не се намира вече вкъщи. И според мен цените са станали бая солени.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Секта, йес ве ;д
за жалост книгоманите сме като сектанти.. no1curr :<
Христо Блажев ми беше казал, че томче под 10 лв. просто не е реално. За жалост печатните и предпечатните услуги са скъпи. Има толкова чалъми - рецензия, проверка, редакция, 500 различни тапии, набор, подвързване, маркетинг, глупости...
Последно редактирано от BrainlessROCKBABY : 10-05-2012 на 13:29
❝ Аз те моля, затвори очи,
ти недей да плачеш, знам че те боли,
от мойта стая бяла с безброй врати
защо избяга?..❞
То ясно,ама и от наша гледна точка няма как да се дават по 10-20 лева за книги постоянно.Една книга,особено ако е добра,се чете между 2 дни и седмица,в зависимост от това колко е дълга и колко свободно време имаш(има и дни,когато изобщо не ти остава време).После вече се търси нова.И пак отначало...
When I get sad, I stop being sad and be awesome instead
това.
всъщност за книги давам най-много пари:Д
//аз искам да виждам (все по-)красиви книги, така че цените са добре; може би още 5 лева нагоре дори може. но да го има качеството (хартия, корица, паратекстове, статии, рецензии, етц.), а не Труд да пускат Шекспир на прозрачна хартия с дебели корици за 80. просто не става така. дизайн, художници, оформители - о, нека да са повече! навън се печатат масово отвратителни книги, съм забелязала. тези, които са за четене:Д вече допълнително се изготвят едва ли не колекционерски издания на дадени автори, поредици, течения, жанрове, етц. у нас има издателства, които успяват да балансират, да създават красиви, качествени книги, които сами по себе си представляват изкуство, а не просто папки за текстове. заради това ел. четци никога няма да заместят книжното тяло. защото от авангарда насам, дизайнът заема значително място в живота ни, красивото се разпростира от свещника и книжните салфетки, до подвързиите на книгите и чашите за вода. и това е хубаво. и това е ценно. звуча библейски:Д игнорирайте последното:Д
да, сигурно. по време на класицизма;
сега всяко изкуство е синтетично, както сме синтетични и ние, човеците;
ценно е богатството, различните рефлекции - пътища към едно и също нещо. изкуството съществува чрез и през рецепцията на възприемащия го, няма смисъл само за себе си; в този смисъл "книжка без картинки" придобива ново значение - на мъртво изкуство, което не възбужда/предизвиква творческото в никой друг.
но нека не си говорим за форма и съдържание. виждам, че си лаконичен, но категорично убеден в правотата си, => просто няма смисъл (за мен). благодаря;