.
Отговор в тема
Страница 2 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 76

Тема: Тъжно...

Голям фен Аватара на Lincheto
    Град
    Варна
    Мисля, че не разбра какво точно ти се казва.

Не е казано да подхвърлим "ЛОЛ, не си важен" на човек преживял подобна трагедия.
    Аз съчувствие мога да изпитвам и без този фактор да ми влияе по някакъв начин и да му отдавам голямо значение, без да се превръща в моя лична скръб, без да е специално за мен.
    The blood that binds us ..till death unites us

Аз това "Лол" не съм го добавяла.
    Виж в аск-а какво й пишат - "всеки си има проблеми, стига си драматизирала" и т.н. Тя очевидно не може да се справи с болката си. Не е начинът като обижда и е агресивна, ама аз честно казано го разбирам тва. Държала съм се по подобен начин. Когато не знаеш какво да направиш и не си велик силен характер (не всеки се ражда такъв и хипер достоен и тн) тва е отговорът ти на болката. И по-добре би се почувствал ако изпиташ малко добрина и разбиране въпреки поведението ти.

Съгласявам се, че моите доводи не могат да изчерпят картината или са недостатъчно критични, обаче просто не мога да се съглася с критики от сорта на как всеки имал проблеми. Когато имаш проблеми най-малко мислиш за другите проблеми. И аналогично, когато някой страда, не би трябвало да му казваш: "Да бе, братле, ама виж, децата в Африка гладуват".
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

Мега фен
    Съгласен съм с jghgh. Това е едно объркано дете, което не знае какво да прави. Търси си начин да преодолее болката. Не можете да й помогнете, поне не я съдете. Всеки страда по различен начин, тя е намерила този.

Супер фен Аватара на balu4ka
    Град
    V.T
    Тук подкрепям Сиси,защото съм минала през същото.
    Когато загубих дядо си ,а именно най-близкият ми човек,се затворих в себе си и никога не съм парадирала с болката си или с загубата.Всеки има правото да изразява болката си по такъв начин ,че да му олекне.Но това някак ми изглежда много "интернетно "и фалшиво.Тези неща са съкровенни и много лични.
    Защото когато затворя очи, виждам само теб...

http://www.youtube.com/watch?v=5VtsT...eature=related (music)

Мега фен Аватара на Amore-Mio*
    Ти нямаш правото да й държиш сметка.
    Напълно разбираемо е това, което прави. Загубила е близък човек и прави, и се разсейва по всички възможни начини. И щом няма нищо против проблемите й да са обществено достояние - не мога да разбера на вас какъв ви е ?

Мега фен Аватара на FuckedUp
    Много ли хейт ще привлека, ако кажа, че е attention whore?

http://ask.fm/cecity00/answer/17000144069368
    notsureifsrs

Голям фен
    Ахахаха, тая е баси мрънкалницата, и цялата тая работа с "Ох и аз загубих близък човек, много е гадно, но всеки го преживява някакси си" ми се струва простотия, граничеща с тази на госпожицата от клипа. Сериозно не разбирам каква е тая мъка - то са сълзи, то са сополи, то са превземки.... струва ми се че някой преувеличава и реагира чрез заучени положения(реагира така както очакват околните). И това се отнася не само за момичето от клипа....

Мега фен
    Град
    <3
    Прав си за преувеличението, но момичето е малко... на 12 години е. Сега си пиша с нея... има някаква отчаяна нужда да сподели с някого...
    И всичката тая агресия, която има в себе си, е някаква защитна реакция, която не й помага...
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Мега фен Аватара на valdesbg
    Град
    В мислите на хората
    Тц... не е с нищо по специална от другите и с нищо не е заслужила по специално отношение. Смъртта на близък естествена и се случва на всеки рано или късно. Глупаво е само защото е малка да се смята че е нещо кой знае какво.

Търси внимание, по грозен начин, щото подобни неща си остават в семейството. Всичко извън него е фалш.

Не одобрявам сълзливите клипчета и обяснения пред целия интернет. И смятам че е глупаво да тръгваш да и помагаш. Малка пикла, която вдига безсмислено врява до бога.

Не е тъжно, жалко е че изобщо и се дава думата. Аз бих я подминал в най-добрия случай.

"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Мега фен
    Аз не знам как можете да съдите 12 годишен за поведението му. Още повече след удар който може да скапе психиката на възрастен човек. Болката е уникално нещо и всеки я изживява сам за себе си. Лесно е да правите нелепи сравнения.
    Още по-лесно е да повтаряте клишета, които сте прочели или чули и да си мислите, че мислите.

Град
    В мислите на хората
    Аетернал а най-лесно е да пишем постове, без да казваме нищо смислено в тях, нали?

Dr. Gregory House

Мега фен
    Град
    <3
    Цитирай Първоначално написано от valdesbg Виж мнението
    Тц... не е с нищо по специална от другите и с нищо не е заслужила по специално отношение. Смъртта на близък естествена и се случва на всеки рано или късно. Глупаво е само защото е малка да се смята че е нещо кой знае какво.

Търси внимание, по грозен начин, щото подобни неща си остават в семейството. Всичко извън него е фалш.

Не одобрявам сълзливите клипчета и обяснения пред целия интернет. И смятам че е глупаво да тръгваш да и помагаш. Малка пикла, която вдига безсмислено врява до бога.

Не е тъжно, жалко е че изобщо и се дава думата. Аз бих я подминал в най-добрия случай.
    Пф... много, ама много не съм съгласна с теб. Чак е грозно, че говориш такива неща. Да, съгласна съм за това, което каза за сълзливите клипчета и обяснение, да и мен ме дразни поведението й, но това е просто един дебел слой, с който се е покрила. Тя е на 12. Защо да е глупаво да й помагам?! Не твърдя, че съм някаква едва ли не спасителка, но не ми пречи да си поговоря с нея. Доста неща ми каза и положението й наистина е ужасно тъжно.
    Глупаво ще е да се подминават такива хора, а тя е още дете дори.
    Какво ще рече, че би я подминал в най-добрия случай? лол... Що са нечовечност и циничност?
    Много ясно, че в света се случват толкова много трагедии и толкова много хора страдат, но ако всички си мислим, че не можем да помогнем на всички и ги игнорираме, какво правим?!
    4XCOKИ

Град
    В мислите на хората
    Щото е малка пикла която изобщо не разбира смисъла на случилото се. И си дига рейтинга в някакъв пропаднал сайт за сметка на мъртвия и баща(ако наистина е починал). Ако беше обратното, такава показност изобщо нямаше да има.

Ок, приказвайте си. Но защо точно на нея, а не на мен примерно? Или на някой от хилядите други хора, които са загубили близък човек?

Това че е дете не я прави по специална, за не знам кой път. Ще рече че ако я видя на живо да ми се жалва толкова показно... най-учтивото, коеот ще направя е да я подмина. Нечовечност и циничност? Ами аз не съм кошче за душевни отпадъци за да слушам разни непознати да ми се оплакват.

Става дума че всеки човек си има близки, на които може да се оплаче и от които да получи подкрепа. Ако съзнателно ги игнорира и търси внимание от други хора, още повече непознати такива... е меко казано себично и жалко. И би трябвало да бъдат игнорирани. или да им се каже да търсят помощ там, където ще откликнат. И не, не ми излизай с номера че има хора без близки. Няма такива хора.

Dr. Gregory House

Мега фен
    Град
    <3
    И не, не ми излизай с номера че има хора без близки. Няма такива хора.
    Всъщност има.

Няма да ти коментирам целия пост, няма смисъл, а и не ми се занимава, но не съм съгласна с теб за повечето неща. :>
    4XCOKИ

Супер фен Аватара на bilqnavod
    Цитирай Първоначално написано от Aeternal Виж мнението
    Аз не знам как можете да съдите 12 годишен за поведението му. Още повече след удар който може да скапе психиката на възрастен човек. Болката е уникално нещо и всеки я изживява сам за себе си. Лесно е да правите нелепи сравнения.
    Още по-лесно е да повтаряте клишета, които сте прочели или чули и да си мислите, че мислите.
    Съгласна съм!

Град
    В мислите на хората
    Ти в повечето случаи не си съгласна с мен. Аз мога да живея с това.

Пример за човек без близки? Не говоря за роднини, а за близки. Надявам се хващаш разликата.

Dr. Gregory House

Повече от фен Аватара на embraceme
    Цитирай Първоначално написано от ShtrudeL Виж мнението
    искам да съм добра с хората, които 'не харесвам'.
    И аз от доста време се опитвам да постигна това обаче не ми се струва толкова лесно :3

Мега фен
    Град
    <3
    Ти в повечето случаи не си съгласна с мен. Аз мога да живея с това.

Пример за човек без близки? Не говоря за роднини, а за близки. Надявам се хващаш разликата.
    Ами ако беше опитал да не си толкова предубеден, можеше да разбереш, че това момиче няма близки, но не искам да разказвам историята му тук.
    Много хора нямат близки. Това, че ти не познаваш такива, нищо не значи.
    4XCOKИ

Град
    В мислите на хората
    Няма никой познат/приятел/роднина в обкръжението си на когото да сподели и да получи подкрепа? Ама съвсем никой? Абсолютно никой? И единствената опция е да се оплаква в някакъв сайт пред непознати?

На самотен остров ли живее? Вживяваш се прекалено много. Ама и това е нормално за теб. Аз просто констатирам.

Dr. Gregory House

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Все някой и плаща интернета. Тоя някой вероятно също страда по баща и. Може би този някой има нужда тя да влага повече от това своеобразно "преживяване" на ситуацията вкъщи, а не пред цял свят.

Престанете с това, че тя е едно дете. Не иде реч за сила и велик дух, а за нормален разум. Да не е единственото 11-12-годишно дете, загубило родител? Има и по-малки. Позабравили сте си детството. В тази възраст вече не са раними, сладки миниатюри, а същества с мнение, известна самостоятелност и способност да взимат трезви решения. Вие попрочетохте ли и отговорите? Звучи като надута кифла, която се гордее, че баща и е починал и може да проявява "характер" пред стотици непознати хора. От това по-грозно няма. Всеки преживява различно, съгласна съм. Може да се затвориш, може да споделяш повечко с близките си, можеш да си изливаш мислите в писане, в слушане на тъжна музика, в разходки, какво ли не, но да приемаш за някакъв вид гордост, че някой си е заминал, е отвратително. Не знам какво я защитавате като реакцията и е идиотска. Всички рано или късно губим родител. Да, и вас ви чака. Ако след всяка загуба, всички ставахме злобни, агресивни и надути същества, мислещи, че вече сме жертвите на света, какво щеше да стане?

Имаш добрите намерения да помагаш. Поздравления, за което. Правила съм същите жестове като теб и те разбирам. Потърси, обаче, човек, на когото може да се помогне. Ако щеш, влез във форум за изнасилени, малтретирани, тормозени. Излез навън и купи сандвич на гладуващ. На това същество не можеш да му помогнеш. Тя в момента се кефи, че някой и обръща специално внимание.

Който, каквото ще да казва, нормалната реакция е да се обърнеш към майка/баба/дядо/чичо, каквото и да е. После може към приятели. Не в кифленски сайт, създаден човек да търси внимание. Най-малкото само тези хора могат да те разберат, защото в момента изпитват същото. w0sh ме дразни, но е прав. В нета на никого не му дреме и не е специална. За близките си, обаче, е.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Мега фен
    Аетернал а най-лесно е да пишем постове, без да казваме нищо смислено в тях, нали?
    Разбира се, даже пускам още един.
    За втори път - не философствайте над неща които не сте изпитали. Жалка картинка се получава.
    Не може да държите 12 годишен отговорен за поведението му. Това че родителското тяло не объща внимание или не е обяснило как мъката си остава в семейството е проблем на родителя, не на детето. Дори и бащата да е жив и малката просто да се прави на интересна вината е пак е на родителите, а не нейна.
    Валдес, адски любопитно ми е, какво би направил в най-лошия случай?
    Ще тръгнеш да й обясняваш с примери от живота колко проста малка пикла е, или направо ще й събереш акъла в главата с 1-2 шамара?

Голям фен Аватара на Богиня
    Наистина е тъжно. няма да конкретизирам обаче...

Град
    В мислите на хората
    Аетернал - разбира се че можем да я държим отговорна за поведението и. Виждаме че се прави на много ербап и порастнала...така че явно разбира какво прави. Отделно че дори и да е малка още ако свърши някоя дивотия отива в детска педагогическа стая => това е един вид последствие което поема от действията си. Да и родителя го отнася, но детето не остава с близалка в устата. Вина е едно, отговорност е друго. Да, родителя не я е научил какво и как да прави, за това вината е негова, но това НЕ освобождава детето от отговорност и поемане на последици.

А защо реши че не сме преживели тая ситуация а само си проветряваме устата? Само щото не се трогваме от дебилните и сълзливи клипчета? И да, тъй като е изпусната тотално това е един от малкото случаи в които няколко шамара са единственото, което би могло да я върне в реалността. А ако хипотетично ми е дете(макар че аз няма да допусна моето дете да върши подобни пишкоповдигачки) ще живее на спартански режим.

Dr. Gregory House

Мега фен
    Валдес, осъзнаваш че тя се държи толкова ербап и порастнала точно защото не знае какво прави.
    Не можем да я държим отговорна. Закона не я държи. Приема се че малолетни не са достигнали онзи минимум на физическа, психична и социална зрелост, че да разбират свойството и значението на свойте постъпки и да ги ръководят. Към малолетните не може да се прилага наказателна репресия, само възпитателни мерки, които не са наказания(!).
    И понеже говориш за отговорност и вина. В българското наказателно право няма отговорност без вина. Т.е не могат да те държат отговорен без да си виновен. И след като дори ти мислиш че родителското тяло е виновно, каква отговорност носи за това детето?
    Отклонихме се от въпроса, тя е дете което предполагам че е объркано и страда, а вие я съдите като възрастен.
    Това че е att.whore е абсолютно ирелевантно. И пак казвам, за това вина има майката, а не детето.
    Всеки си има драма и всеки сам си носи кръста, не можете да сравнявате болката си с болката на другите.
    Поведението й наистина е малоумно, лигаво и т.н. обаче не можем да виним нея за това. Не и на тази възраст.

ПП. Не съм гледал клипчетата, не ми пука и не е и моя работа. Като не мога да помогна, гледам поне да не преча.
    ППП Валдес, попринцип правиш впечетление на умен и ерудиран млад мъж, защо в тая тема се изказваш като квартална бараба на 2 мастики?

Град
    В мислите на хората
    Детето не носи отговорността на родителя, детето носи отговорността за своите действия. Изобщо не е толкова малка или толкова неразбираща. Малка манипулаторка е, и вие и се връзвате само щото е пуснала една сълзлива историйка разказана с точните думи. Много добре осъзнава какво прави и защо го прави. Или и за това държиш да обясня като на малоумни защо.

Ясно е че няма да я тикнем зад решетките или да я изправим пред съда и прочее. Но е неправилно да я определим като малолетна и да се насочим само върху майката. Защото дребосъка играе игрите на големите вече... а това не става с детски акъл и неосъзнаване на действията.

П.П. Щото ме дразни колко лесно поддатливи на внушения са хората и как не могат да различат истинската история от жаждата за внимание, облечена в долни, сълзливи етикети.

Dr. Gregory House

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си