.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 55
    Мега фен
    Обяснено най-просто и ясно в картинки:

Като в Social life слагаме любови, раздели и т.н. глупости.

Ученето разбира се когато изучиш и имаш добра специалност тогава ще имаш много много време за гаджета

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Lucho Виж мнението
    Обяснено най-просто и ясно в картинки:

Като в Social life слагаме любови, раздели и т.н. глупости.
    Нали знаеш каква глупост е това?

Мега фен
    Далеч не е глупост. Бутнах го в темата, защото ми се стори интересно и спрямо контекста. Доколко е вярно и важи - съвсем отделен въпрос.

Ако твърдиш, че е глупост, моля обоснови се.

anonymous708973
    Guest
    Ще ти дам пример със себе си.
    Оценки: Обикновено завършвам с 1 или 2 петици на края на годината. Изкарах CAE-то с А. Декември ще направя същия номер с немския. Участвам в една ученическа организация и ученическия парламент.
    Социален живот: Петък следобед, събота и неделя са ми заети изцяло с приятеля ми. Гледам сериали. Пиша във форума редовно. Излизам с приятели понякога. Единствено четенето на книга леко ми липсва в програмата, но от тая седмица и това успявам да вмъкна.
    Сън: Всяка вечер спя поне по 6 часа. 7-8 дори, ако съм втора смяна. Кафета не пия.

Е?
    При теб кое от трите липсва?

Супер фен Аватара на bilqnavod
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Оценки: Обикновено завършвам с 1 или 2 петици на края на годината. Изкарах CAE-то с А. Декември ще направя същия номер с немския. Участвам в една ученическа организация и ученическия парламент.
    Социален живот: Петък следобед, събота и неделя са ми заети изцяло с приятеля ми. Гледам сериали. Пиша във форума редовно. Излизам с приятели понякога. Единствено четенето на книга леко ми липсва в програмата, но от тая седмица и това успявам да вмъкна.
    Сън: Всяка вечер спя поне по 6 часа. 7-8 дори, ако съм втора смяна. Кафета не пия.

Е?
    Евала, организирана личност си. знаеш как да си подреждаш приоритетите във времето.

Супер фен Аватара на bilqnavod
    ^^ Има и нещо друго. Когато човек е влюбен, мотивацията му е по-силна във всяко едно отношение, дори и в учението. Фактът, че се чувстваш обичан и желан ти дава самочувствие да бъдеш първенец в училището. Разбира се, трябва да имаш организаторски способности, както казва момичето преди мен. Аз общо взето съм била в подобно положение. Справяла съм се със всичко, но и не съм имала натиск от страна на половинката ми да не уча. Разбирането му е от особено значение.

Супер фен Аватара на kitty02
    Град
    Някъде из Тетевен .. <3
    Може да се съчетаят и двете неща, стига да искаш

Голям фен Аватара на mrankoniiii
    И двете ако едното не пречи на другото
    Когато бях 5-годишен майка ми ми каза, че щастието е ключът към живота. Когато отидох на училище ме попитаха какъв искам да стана, като порасна, написах "щастлив". Те ми казаха, че не съм разбрал задачата, а аз им казах, че те не разбират живота"... Джон Ленън

Мега фен Аватара на xoxi
    Едно денонощие ми е предостатъчно, за да отделя време за него, за себе си, за учене, за ядене, спане и други битовизми.
    По важност никога не съм поставяла едното пред другото. Ако едното ми е по-важно, значи с другото няма смисъл да се занимавам.
    И спря да се върти за миг земята..

Супер фен Аватара на scrooper
    Зависи от теб и от гаджето. "По принцип" не може да се говори тук. Гаджето може да ти пречи да учиш, да те разсейва. Но може и да е страхотен антистрес партньор. И както казаха някои мацки по- горе: с гадже са по- организирани и стегнати, отколкото сами
    always late but worth the wait!

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от bilqnavod Виж мнението
    Евала, организирана личност си. знаеш как да си подреждаш приоритетите във времето.
    Всъщност съм бая разхвърляна и неорганизирана, но когато имам списък със задачки за вършене, той се свършва

Мега фен

Е?
    А кучето кога го разкарваш? Или и него само от Петък до Неделя?

Иначе ти може и да успяваш някак, не споря за това, но пък не всички са като теб, гарантирам ти. Не можеш да съдиш за останалите по себе си. Например, ако ти си наумиш да станеш космонавт, това не означава автоматически, че всеки един, който си го навие, ще стане и той. Има съществена разлика. Поради тази причина и не бих се съгласил и с твърдението, че "щом един го може, то всички го могат". Не, не го могат всички.

За ученическия парламент ми е ясно - приликите с "големия" парламент са поразителни. Но това е друга тема, няма да я намесвам тук.
    Последно редактирано от Lucho : 10-11-2012 на 19:22

anonymous708973
    Guest
    Кучето по-често баща ми го разхожда, защото аз спя до към 8-8.30 сутрин, а баща ми по незнайна причина държи да го извежда още в 7. Не ми пречи и куче да разхождам. Все пак е 2 кила и разходката му е 30-45 минути.

Едит: Забравих да спомена, че помагам и в домакинството. 2 (понякога 3) пъти седмично чистя с прахосмукачката и мия подове. Отделно оправям миялни, простирам пранета, пазарувам, когато има съответното нещо за вършене. Напоследък с готвенето е трудно, че съм втора смяна, но като съм първа, преспокойно мога и по една (айде 2, че и без това ще се въртя в кухнята) манджа да врътна 2 пъти седмично. Единственото, което ме гризе, е, че още не мога да се осиферя, да свикна, че ходя на даскало и нямам време за фитнес.

И да не излезе, че се фукам. Доста хора са като мен. Има хора, които могат да ми скрият шапката от организираност.
    Просто когато искаш да имаш всичко, правиш така, че да го имаш.
    Последно редактирано от PinkPan7her : 10-11-2012 на 19:50

Мега фен
    И да не излезе, че се фукам. Доста хора са като мен. Има хора, които могат да ми скрият шапката от организираност. Просто когато искаш да имаш всичко, правиш така, че да го имаш.
    Че съм умен - умен съм, но защо съм толкова красив?! Сигурно, защото съм скромен, а скромността краси човека

Е, иначе то така и аз мога да гледам куче - като има кой да тича по него.

anonymous708973
    Guest
    Не намери за какво друго да се хванеш, след като ти доказах кооооолко ти е грешна теорията, нали
    Жалък опит.

Кучето е семейно. Всички правим нещо за него.

Мега фен
    Не ми е грешна теорията, щом някой я е изказал, следователно има поне един човек, който да влиза в категорията, за която аз говоря. А се съмнявам реално, че човекът е само 1. Доста повече са. Пак казвам - хубаво е когато някой се мисли за супермен да не мисли, че и всички останали хора на света могат да бъдат като него. Това оборва донякъде моята теория, но само толкова. И все пак не отчиташ един факт, а именно че в карикатурата става въпрос за момче, а не за момиче. Има голяма разлика и в това.

За кучето ми беше голям мерак да те питам, понеже помня преди доста време една тема за/против кучетата. Кучето е семейно, супер, а поставяш ли го НАД семейството и хората в него?

Искаш ли може да съчетаеш и двете, аз имам доста натоварена програма, но пък за сметка на това винаги, когато имам нужда от приятелско рамо приятелят ми е до мен! Да вярно не можем да се виждаме всеки ден по 3, 4 часа, но това нищо не значи. Той също има свои ангажименти! Той ужасно много ме мотивира, веднага мога да ви дам пример: изобщо ме нямаше по физика, ама пълен гипс бях. И една вечер докато си говорехме и му разказах как с госпожата винаги сме били в конфликт, защото винаги и отговарях когато ме дразнеше и колкото и да учех никога не можех да изкарам повече от 4. И той каза така: Слънце сядаш и започваш да учиш за входното, няма да й отговаряш, ще пишеш и ще си учиш уроците ( аз бях си обещала да не отварям учебника по физика никога повече, но заради него седнах и научих и на входното опа 5 с голямо учудване!)! И винаги той казва първо да науча и след това, за него на първо място е моето бъдеще, а след това всичко останало и аз се радвам ужасно много, че имам такъв човек до себе си!

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от elito435 Виж мнението
    Искаш ли може да съчетаеш и двете, аз имам доста натоварена програма, но пък за сметка на това винаги, когато имам нужда от приятелско рамо приятелят ми е до мен! Да вярно не можем да се виждаме всеки ден по 3, 4 часа, но това нищо не значи. Той също има свои ангажименти! Той ужасно много ме мотивира, веднага мога да ви дам пример: изобщо ме нямаше по физика, ама пълен гипс бях. И една вечер докато си говорехме и му разказах как с госпожата винаги сме били в конфликт, защото винаги и отговарях когато ме дразнеше и колкото и да учех никога не можех да изкарам повече от 4. И той каза така: Слънце сядаш и започваш да учиш за входното, няма да й отговаряш, ще пишеш и ще си учиш уроците ( аз бях си обещала да не отварям учебника по физика никога повече, но заради него седнах и научих и на входното опа 5 с голямо учудване!)! И винаги той казва първо да науча и след това, за него на първо място е моето бъдеще, а след това всичко останало и аз се радвам ужасно много, че имам такъв човек до себе си!
    Казал ти е да си резнеш крилцата сама, за да не ти ги резне някой друг. Полезен урок.

Мега фен
    Малко се отклонявам, но да дам тема за размисъл на пантерата:

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Много малоумна картинка(днес блокирах един дето я шерваше във фб), това че има необразовани но хитри селски бизнесмени/престъпници или че в страната ни половината богаташи са бивши ченгета/агенти/комунисти нищо не значи, а ако някой си мисли, че може да се сравнява с уменията на Стив Джобс/Бил Гейтс/Марк Зукърбърг(учили в най-добрите университети но напуснали ги за да си основат фирми) че и да ги дава за пример не е наред в мозъка. Те много добре са си разбирали от специалността(която е от най-трудните и университета може само да те насочва там) и са много хитри, имат и бизнес не само приложни умения и са визионери. Или нима е лошо да си учен/професор/доктор? Какво по-хубаво от това, тия хора цял живот могат да карат на висока заплата или сами да започнат бизнес.
    Някой много "умен" самозван специалист я е направил.
    Ама нека да вярват хората, таман повече сервитиори, общаци и пишман мутри да има.
    Последно редактирано от Nam3less3 : 11-11-2012 на 15:48
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Мега фен
    Не се впрягай толкова. Но като изключим последния ред (за което си прав) си важи в пълна сила.

Мега фен
    Град
    Earth...
    Браво пантерке, ти си най-умната и можеш всичко. Лесно е да го казваш докато си 11 клас... Влез в Университет и ще си говориме (макар, че тези в България са малко....)

И 2-те картинки на Lucho са доста верни. Да има изключения, но да твърдиш, че теорията на картинките е глупост е просто арогантност...

На втората картинка последния ред важи в пълна сила!!!

Едит: И отностно заглавието трябва да си най-големия идиот да предпочетеш момиче/момче пред твоето учене. Момичета/момчета винаги ще има, но време за учене няма да има. Когато порастнеш малко и почнеш да плащаш сметки няма да имаш време да се върнеш в даскало...
    Последно редактирано от Nakadah : 11-12-2012 на 06:09

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Тая картинка е да утеши някой безделници без дипломи защо не им трябва диплома, ако имаха уменията да успеят както в последните редове щеше да им е твърде ясна ситуацията с висшето и нямаше да се занимават с кифленски картинки, нито един ред не е верен, а дори и да е, важното е защо, иначе последния ред с примерите за facebook/google/microsoft е идиотски, всеки запознат с ИТ сектора ще го потвърди. Просто картинката представлява цялото малоумие на народа.
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Мега фен
    Град
    Earth...
    Цитирай Първоначално написано от Nam3less3 Виж мнението
    Тая картинка е да утеши някой безделници без дипломи защо не им трябва диплома, ако имаха уменията да успеят както в последните редове щеше да им е твърде ясна ситуацията с висшето и нямаше да се занимават с кифленски картинки, нито един ред не е верен, а дори и да е, важното е защо, иначе последния ред с примерите за facebook/google/microsoft е идиотски, всеки запознат с ИТ сектора ще го потвърди. Просто картинката представлява цялото малоумие на народа.
    Кой народ? Искаш ли да ти издам 1 малка тайна? Аз не живея в България... Последния ред си е много верен, макар "милярдер" да не е точната дума която е трябвало да се използва.

Интересното е, че най-богатите хора които познавам са точно тези без висше образование. Това, че ти не можеш да го направиш и не ти е ясно защо това се получава така е твой личен проблем.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си