.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 67

Как да ни приемат околните?

Има неща, които в нашето общество все още не могат да се въприемат напълно и дори са тъбу.. и едно от тях е хомосексуалността. Въпреки, че много от хората си затварят очите за това - тя съществува навсякъде около нас и когато ти си от тази общност не винаги е лесно да бъдеш себе си, да говориш прямо с околните и да трябва криеш това което си всъщност. Разбира се, не говоря за това да сложиш табелка гей и така да се разхождаш по улицата, а за момента в, който не можеш да споделиш това и на собствените си приятели от страх да не би те да не те приемат и да се отдръпнат. Предисловието към историятя ми е необходимо, заощото казвайки това знам какво е да си на това място. Знам също, че когато се влюбиш в един човек изпитваш непреодолим страх, че дори само да му споделиш, че харесваш хора от същия пол, той може да се уплаши, а какво говорим да му разкриеш истинските си чувства. В момента се намирам в подобно положение. Влюбена съм в една жена и ме е страх да разкрия истинската си същност пред нея, въпреки, че имам някакви съмнения и за нея. Отношенията ни са доста близки (чисто приятелски) и ми се иска поне да бъда честа пред нея, но не знам как да постъпя. Може би трябва сама да стигна до правилното решение, същевременно ми е много трудно и на моменти се чувствам в пълна безизходица- като сега... Имам нужда просто да излея всичко пък каквото ще да става след това ..

Мега фен Аватара на Amore-Mio*
    Нищо против хомосексуалните. Всеки сам за себе си прави избора, останалите нямат право да кажат , каквото и да е. Иначе, трудни са тия моменти или поне предполагам.

Разговаряй с нея. Отвори деликатно тая тема и разбери тя дали би била съгласна или не. И така нататък. Дискутирайте по темата, за да знаеш какво можеш да очакваш. Иначе, не знам. Според мен не рискувай да признаваш, че е напълно възможно да загубиш приятелството й.

Супер фен Аватара на Azoria
    Град
    Bulgaria
    Ако усещаш, че би могла да има нещо.. опитай. Имам познати (момичета), едната от които е хомосексуална и си призна чувствата на другата и тя й отвърна. Ходиха около година и нещо. Все пак има я и вероятността да те отреже...

Ще ти е по-лесно,ако даваш на хората да знаят сексуалността си колкото се може по-скоро след запознанството ти. Така ще можеш да си себе си спокойно.
    Всяка следваща минута е нов шанс да преобърнеш живота си! (:

Супер фен Аватара на JDeel
    На мен не ми е направило впечатление обществото да отритва хомосексуалните момичета. Гейовете може, когато се правят на по-лигави от гол охлюв и застрашават усещането за мъж у мъжете, тогава мъжете се защитават кой как намери. Иначе по една моя теория, момичетата първо харесват други момичета, после момчета. Или поне така би трябвало да бъде в представите ми ))

Струва ми се като най-добър подход признанието, че си започнала да харесваш момичета. Нищо повече. На която й харесваш ще се лепне за теб, иначе няма. Трябва риск и отговорност в случая

Фен Аватара на juj4elinka
    Град
    Бургас
    Любовта си е любов, независимо под каква форма! Ако сама приемаш сексуалността си за нещо нормално и не се срамуваш от нея, то и другите биха могли да я приемат така. Бъди искрена с нея и 'и признай. Никога няма да узнаеш какъв шанс си изпуснала, ако премълчиш какво изпитваш. Действай и не умувай много!

Супер фен Аватара на Irti
    Цитирай Първоначално написано от juj4elinka Виж мнението
    Любовта си е любов, независимо под каква форма!
    Любовта е любов между мъж и жена. Мъж и мъж, жена и жена.. не ми се вижда добре. Само, като си представя мъж с мъж как го прави и ми става едно такова шибано. Природата ни е мъжа да е МЪЖ и да люби жените си, а те да раждат. Мразя разни гейтаци. Мразя разни пендовци като този на снимките по-горе. Не ги обичам и когато имам шанс да ошамаря някакъв такъв - го правя. Всъщност хич не ми пука, че за вас не съм модерен и не разбирам тези връзки, но тези хора заслужават някакъв вид наказание едва ли не. Или поне, ако са такива да го правят вкъщи, а навън да са нормални и никой да не знае за тях. Лезбийките също са ми странни. Възбуждат ме, ама леко. Просто не разбирам и не искам да разбера тези хора, защото за мен дори са далеч от думата хора. Както за вас наркоманите са утайката на обществото примерно. Това е мое мнение и не преча на никой. Правете там каквото правите, но ако видя две момчета хванати за ръка и да се целуват по улицата.. със сигурност това няма да свърши добре за тях, защото не искам такива елементи покрай мен, не искам да ми дишат въздуха. Също така за мен по-нежни момчета са тези без брада, детско излъчване, слабички, без мазоли по ръката, без рани по тялото. Допада ми компания от мъже около 2 метра и над 100 кила и поради тази причина повечето ми приятели са с такива пропорции. Същото се отнася за мен, защото и аз съм такъв. Това е да имаш тежка лапа и да можеш да наложиш своето навсякъде първо с думи и ако не стане със здрава тупалка. Аз се възхищавам на такива хора, а тези нежни индивиди за мен са като малки мухи и въобще не може да проникнат в мен с някакъв респект.

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Донякъде подкрепям Ирти. И все пак, нямам нищо против мъж и мъж, жена и жена, стига да не се опитват да налагат своите виждания/вкусове върху мен. Не ме интересува кои са или какво правят, стига аз да не съм включена в плановете им. Не бих тръгнала да налитам или да бия някоя хомосексуална двойка.

Град
    Ахтопол
    Като цяло нямам нищо против хомосексуалистите, но такива отношения не трябва да бъдат приемани за нормални.Да си правят каквото искат в тях, излязат ли навън, никой не е длъжен да им гледа гейските прояви.Само си представете как детето ти те пита, защо двама мъже се целуват, а ти трябва да му кажеш, че това е нормално.

Всеки сам прави своите избори, valeriageorgieva1. Лично аз нямам нищо против любовта между хомосексуалистите. И смятам, че единствено действието предизвиква резултат. Ако си сигурна в това, което изпитваш към приятелката си и се чудиш какво мисли тя и как ще реагира, просто поговори с нея. Обясни й какво мислиш и чувстваш, кажи й, че се притесняваш и би искала да знаеш какво е мнението й. Може и тя да те харесва, но д ане смее да го признае... В такива случаи няма смисъл от догатки и притеснения, а само от действие. Каквото и да стане, ще си наясно с нещата и ще разбереш ИСТИНАТА. Желая ти успех и взаимност, valeriageorgieva1! Давай смело напред!

Хомосексуалистите са грешка на майката природа. Те трябва да бъдат отхвърлени и пренебрегнати от обществото.

Мега фен
    Ще ти е по-лесно,ако даваш на хората да знаят сексуалността си колкото се може по-скоро след запознанството ти. Така ще можеш да си себе си спокойно.
    Свестен съвет са ти дали, авторке. Възползвай се занапред.

Повече от фен
    Земи се в ръце и не го мисли толкова . Казваш си , па ако не го приеме значи не е била истинска приятелка

Повече от фен Аватара на w0rmbg
    Омг От както TrollWare се регистрира, само хомосексуални идват тука. Странно
    Последно редактирано от w0rmbg : 10-24-2012 на 04:50
    "Ако някой успее да те накара да забравиш миналото, вероятно той е твоето бъдеще ( :"

Мега фен
    ^Е да не е само негов успехът. Ако не беше ти да проправиш пътя отдавна да се е превърнало в провалено начинание.

Мега фен Аватара на valdesbg
    Град
    В мислите на хората
    Оф...дъвкали сме го милиони пъти това нещо затова ти го синтезирам. Хомосексуализма не е нормален и не бива да се поощрява. Хомотата не бива да пискат че никой не им дава гласност и не ги приемат, щото никой не е организирал лов за хомота или да ги пращат в газови камери. Всичко което хетеро обществото иска е хомосексуализма да не се изразява на публично място пред хетеро. От там нататък правете каквото намерите за добре. Никой не ви спира да заявите че сте хомо, заявете го по цивилизован начин. Показвайте го пред свои.

Ако оставим гейтащината настрана - мрънкаш много, неуверена си и не можеш да си формулираш ясно идеята. И затова си обречена, поправи тия неща хомото ти е най-малкия проблем. Не е нищо толкова трудно и драматично.

П.П. тАбу

"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от FreeExtazy Виж мнението
    Хомосексуалистите са грешка на майката природа. Те трябва да бъдат отхвърлени и пренебрегнати от обществото.
    Пожелавам ти син, който е хомосексуалист и системно му се подиграват и го тормозят за това.

Да си хомосексуалист не е болест.

Голям фен Аватара на x7aZzy
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Пожелавам ти син, който е хомосексуалист и системно му се подиграват и го тормозят за това.
    Пфф. Това беше много грубо.
    Вярно, че всеки има право на мнение и ала бала, ама чак пък толкова...
    Супер е грозно.

По темата не ми се пише.
    Лесбийките не ме радват. Хич.
    Гейовете ми действат.

Съжалявам. Не преминавам през линия, която очертавам [!]

Леле, ppl... Момичето иска съвет, а не личните ви позиции. Повече от половината ИЗОБЩО не сте й полезни с мненията си. Тя не ви пита на вас пречи ли ви хомосексуализма, за болест ли смятате сексуалността й и кое (не) ви пречи.
    Само се замислете КАК това мнение (едно от многото, но най-кратко за цитиране)
    И все пак, нямам нищо против мъж и мъж, жена и жена, стига да не се опитват да налагат своите виждания/вкусове върху мен. Не ме интересува кои са или какво правят, стига аз да не съм включена в плановете им.
    може да е полезно за авторката, свързано с КОНКРЕТНАТА тема/КОНКРЕТНИЯ й проблем. Не чета някъде да е задала въпрос какви са вашите предпочитания,отношения,мн ения и т.н.!

Към авторката - можеш да се опиташ да си открита с нея, стига да не те е страх, че после може и да не сте вече приятелки. Или нещо друго.. Сега ми хрумна. Може пък пък да започнеш отдалече - попитай я какво й е отношението към хомосексуалните, какво мисли за гей парадите, за дискриминацията, кое според нея минава границите и пр. Въобще всичко свързано с тази тема. Ако тя също е лесбийка, може би ще си проличи от отговора й, колкото и завоалиран да е той. Добави и своите разсъждения, направи лека алюзия, че си хомосексуална. Може би ще ти свърши работа.

Напълно съм с Пантерата.
    Екстази, кой пък те пита на теб какво ти действа? Значи е много грозно някой да пожелае нещо, което е напълно възможно да се случи и не е в твоята власт, но не е грозно човек, учещ ПСИХОЛОГИЯ да заклеймява различната сексуална ориентация и дори да си подбира кое го радва и кое не : D Sounds fucking alogical. "Не" на лесбийките, но да живеят гейовете?! Грозно е да пожелаваш лоши неща, но не е грозно и не е осъдително (ако разчовъркаме поста ти) някой да обяснява как ще пребие всяка хомо двойка, целуваща се на улицата? Защо коментираш, че поста на Пантерата е грозен, а този на Ирти не е? Двоен стандарт? Възмущаваш се на едната вербална жестокост, а на другата не? FUCKIN' LOL!

И преди да почнете ми слагате думи в устата, да, парадирането със сексуална ориентация е нещо тъпо. За да са равни с нас, хомосексуалните действително трябва да са равни и това не включва специални дни/паради, посветени на тях и т.н.. Но също е факт, че много от тях са се родили така и нямат какво да направят за своята ориентация. Имам колега гей, говорили сме по тази тема. Той осъзнава, че това си е някаква аномалия - той го казва. Той сам мисли, че да си хомосексуалист е аномалия. В природата мъж и жена създават поколение, а не мъж/мъж или жена/жена. Но какво може да направи със своите чувства? Привличат го мъже. А не жени. Така се е родил. Просто е такъв. И най-малкото, което ние можем да направим, е просто да го приемем, както и хората като него.
    Последно редактирано от jghgh : 10-24-2012 на 10:48 Причина: има още много за изписване...
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Хомосексуализмът винаги ще предизвиква противоречиви реакции във всички.
    Но съм съгласна с jghgh, че темата не беше поле за изява на личните ви пристрастия по този въпрос. Няма да подкрепям никого, но най-любезно ви моля - въздържайте се от подобни обиди и окачествявания.

Сега по темата:
    Авторката - единственият начин да се чувстваш добре в кожата си и другите да започнат да те приемат такава, каквато си, е да се научиш ти да живееш със себе си. От поста ти ми лъха на прикритост - ти нямаш смелост да заявиш на останалите, че си такава и такава. Да го криеш е по-глупаво, защото ще ти носи само разочарования. Ако си уверена в сексуалната си ориентация (нямам представа на колко си години), то е хубаво приятелите и обкръжението ти да го знаят. Не казвам да си направиш един гей-парад и да обявиш на мегафона, че предпочиташ женско. Има си начини, интелигентни начини - разговори и т.н.
    Научи се сама да приемаш себе си. В момента си в такова положение, че каквото и да направиш, все няма да си доволна. Така че, ако искаш, разкрий се пред момичето - справка -> мнението на jghgh. Много съм съгласна.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Супер фен Аватара на Irti
    Цитирай Първоначално написано от jghgh Виж мнението

но не е грозно и не е осъдително (ако разчовъркаме поста ти) някой да обяснява как ще пребие всяка хомо двойка, целуваща се на улицата?
    Не е грозно. Нормално е. Защо да не си изразяваме мнението, като темата е доста гнусна? Изразих си мнението, а пък дали ти е грозно.. си е твой проблем. Не го разбирам това да се родиш гей.. ей така.. някак не ми се връзва.

Голям фен Аватара на x7aZzy
    Леле, ppl... Момичето иска съвет, а не личните ви позиции.
    Не съм малоумна. Но благодаря за разяснението.
    Ясно е какво иска момичето, но мен особено не ме вълнува. Затова и казах - по темата нямам какво да кажа.

Направи ми впечатление обръщението на Пантерката, затова и коментирах. Пантерката е мацка, силно се съмнявам да се впрегне заради това.
    Но виж, не се бях сетила за личния й адвокат.

За мен е супер обидно това "Пожелавам ти...". Няма значение за какво става въпрос. Някак си прекалено лично го приемам.
    Но това си е мое мнение и го изказах. Не съм нападала Пантерата, но дори и така да беше, съм убедена, че тя може и сама да ме обори.

Като си говорим за грозно - не, не намирам поста на Ирти за грозен. Той си има мнение. Коренно различно от моето, но не се опитва да ми го налага. Уважавам това.
    Споделям мнението на Пантерката - да си гей не е болест. Но начинът, по който тя се обърна към потребителя, за мен е гаден, затова и си направих устата.

За протокола: нищо не съм заклеймявала.
    И естествено, че ще си подбирам кое ме радва и кое не. Нищо лошо не виждам.
    За вербална жестокост по- добре да не говоря. Ти (по)каза достатъчно.

Авторке, не мога да ти помогна със съвет. Защото нямам опит в тази област, а мразя да говоря празни приказки.
    Но една от най- близките ми приятелки е лесбийка и също като теб премина през много труден период. Ще ти кажа само - ще става по- добре. Каквото и да решиш, както и да постъпиш, все някой някога ще отвърне на чувствата ти.
    И, моля те, не бъди толкова несигурна. Супер е отблъскващо.

Съжалявам. Не преминавам през линия, която очертавам [!]

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Irti, let's agree to disagree.
    Хомосексуализмът не е болест, за да ги обявяваме за гнусни.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Мега фен Аватара на Niakoitam
    Може пък пък да започнеш отдалече - попитай я какво й е отношението към хомосексуалните, какво мисли за гей парадите, за дискриминацията, кое според нея минава границите и пр. Въобще всичко свързано с тази тема. Ако тя също е лесбийка, може би ще си проличи от отговора й, колкото и завоалиран да е той. Добави и своите разсъждения, направи лека алюзия, че си хомосексуална. Може би ще ти свърши работа.
    +1
    Взе ми го от клавиатурата...

А относно Irti. Защо ще пребиеш гей двойка ако видиш? Нали са ти далеч от мястото.Живота си е все пак техен.Или това ще те накара да се почувстваш малко повече мъж може би?
    И един мъж ако природата не го е създала 2 метра и 100 кила има ли някаква причина той да е по-малко мъж? Както се казваше в една реклама:'Не трябва само ядене трябва и акъл".И какво тези дето нямат рани белези и мазоли, да вземат да си направят я като си побият главата в стената я като постискат малко телена ограда или умишлено вземат та си трият ръцете в дръжката на някоя лопата кюрек или нещо друго за да си направят умишлено мазоли.Тогава малко повече мъже ли ще са? Например когато се занимаваме с цимент аз си слагам ръкавици, но къде къде по хубаво щеше да е да си оставя да ми станат едни мъжествени и болезни пукнати по кожата на ръцете.Сигурно тогава ще изглеждам и повече като мъж за някой като теб знае ли човек
    Последно редактирано от Niakoitam : 10-24-2012 на 11:12
    Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    jghgh, поста ми беше по скоро отговор провокиран от поста на Ирти. Какво искаш да ти кажа? Извинявай, че не написах "няма какво да кажа по темата" като екстази ли? Пък, и коментирах не темата на авторката конкректно, а изобщо хомосексуализма като цяло.

Нямам нищо против гейовете и лесбийките. Лично според мен не е болест, и не бих учила децата ми, че хомосексуализма е синоним на нещо гнусно, противно, болестно.

едит: към Някойтам:

Не мисля, че Ирти искаше да каже да се самонараняваме, че да имаме белези, с които после да се гордеем колко сме мъжествени. Според мен искаше да каже, че просто е отблъскващо (за някои) мъжете да имат чисто гладки, меки ръчички. Не излъчват мъжественост. Просто стереотип, наложен от мнозинството. Трудно би го променил. Различни хора, различни идеали.

И все пак, съм съгласна с Ирти. Силните, окосмени, мъжки ръце с белези са страшно секси, поне според мен. Бях на екскурзия с класа, и ще берем малини. Аз съм по къси панталонки, защото е лято. Влизам навътре в храсталаците, драскат ме бодли, ау, змии може да има, но не ми пука. До мен седи някакъв с дълъг панталон, но видиш ли го е страх да влиза, за да не се нарани и защото имало змии. Е, такова държание ми е противно. Група момичета влизат с голи краци и берат, тоя седи отстрани и крещи страх.
    Последно редактирано от DisappointedDreamer : 10-24-2012 на 11:27

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her

Да си хомосексуалист не е болест.
    Няма как това да се се случи, по простата причина, че има едно нещо, което се нарича възпитание.
    Всичко е устроено. Мъжът и жената са създадени един за друг. Всичко друго са извращения.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си