- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Гаджето ми не ми позволява да пуша
Щом и двамата сте на това мислене - окей. Обаче как мислиш, че би регирал, ако сега му кажеш: спри цигарите, мисля за здравето ти, ако не ги спреш ще кажа на вашите ( последното съм убедена ,че не важиама смисъла си го има ) , при наличието,че до сега и дума не си обелила?
Всяка следваща минута е нов шанс да преобърнеш живота си! (:
![]()
Знам ли. Супертъпо ще е от моя страна, няма да ги спре, но и няма да се разделим.
Аз съм неутрална. По-добре ще е да ги спре моменталически, но за момента не може, щото където алкохол, там и цигара... смятай, щом аз припалвам тогава... пък и не съм особено настоятелна, защото неведнъж съм му казвала колко ме кефи действието пушене на цигара от уникално дълги мъжки пръсти с пръстени <3
*orgasm*
Ее големи принцески станахте тука. Той щял да се съобразява. Както дреем каза, като не ти харесва, не се мъкнеш с него и тва.
Извинявай ама за мен т'ва да седна на кафе и да не запаля една няма как да стане просто. И ти ще ми кажеш, че ще седнете на някво кафе в което ще киснете 1421 часа и той послушно ще те гледа като писано яйце още на първата, втората или десетата среща. Смисъл не виждам как ще стане ти да си фактора за съобразяване.
Честно аз бих го ударило тоя твоя приятел. Едно е да се грижи за теб, друго е да ти навира в лицето колко си пропаднала едва ли не. СМЕТАЙ !
No driving, no sleeping
Live it up like it's the weekend
When the DJ play the right song
Gon' drink, gon' party all night long...
Party all day, party all night
Say you wanna party
Let's party alright
казах, че не ОПЯВАМ точно, а че казвам, че на мен лично не ми харесва!и никъде не съм казвала, че не са свестни.
Ще се съобразява разбира се! Все пак това е негов вреден навик, не мой. Все едно аз ако пия, да му наливам в гърлото, нищо че не пие. И ако каже нещо, да му кажа "не общувай с мен, аз пия". Малоумно е. Не определям гаджето си по това дали е пушач или не, но той ако има малко съзнание няма да пали пред мен и да си вре цигарите в лицето ми, нали? Ако не излизам с пушачи, защото са такива, не е ли доста по-тъпо? Все едно да огранича правото му да излиза с мен, щото има един вреден навик? Инфантилно е. Просто съобразяване да има. Ако ще ми прави напук, аз мога много повече.
Последно редактирано от JoLLiE92 : 11-11-2012 на 12:48
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
^Спомена възпитанието на хората, които пушат. Разбира се, че опяваш.
И не ми намигвай с тез емотиконки винаги, когато някой спори с теб. Адски смешно е.
Казах, че ако е възпитан ПУШАЧЪТ ще се съобрази. Не съм казала никъде, че пуши=> е невъзпитан.
НЕ ОПЯВАМ!
Четете малко какво пиша, когато спорите с това, което пиша, да еба майка му! Ядосвам се.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Последно редактирано от Irti : 11-11-2012 на 13:12
Не съм казвала какво да прави - да пуши където когато каквото си иска, ако ще листа от липа да си вре в ноздрите. В моето лично пространство няма да пуши.![]()
Едно време майка ми и баща ми нещо били при прабаба ми и майка ми (тя не пуши) вади цигарите на баща ми от чантата си и баба ми почва да и се кара тиииииии как можееееее това е толкова вредно,а през това време баща ми пуши пред нея. И той накрая я пита абе не ме ли виждаш пред тебе пуша тука на нея се караш и тя "Е кво, трови се, ти си чужд."
Казах, че всичко си има нормални граници. Както аз мога с нежелание да се съглася езика му да има вкус на цигари, ако всичката друга му е наред, така и той може да не ме одимява. Компромис му се викало.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Защо ти, като си толкова възпитана, не се съобразиш с пушача?![]()
Everything changes, but beauty remains ...
да, ти щото си принцеска и ние, пушачите, трябва да сме възпитани и да не пушим.
а пък недай си боже да си харесаш някой който пуши, той трябва да се съобразява с тях, да не ти пуши в личното пространство, направо да спре.
Точно.
На мен мисълта ми е, че като толкова мразиш миризмата и т.н.. просто да си намериш човек, който не пуши. Постоянно можеш да си избираш мъже. Няма да се свършат. Винаги имаш избор. Лесно е.![]()
Аз ще се съобразя малко и той ще се съобрази малко. Може да изпуши една-две-три цигари около мен, но не кутия и не в лицето ми.
Той ще се съобразява също, защото горе казах - той има вредния навик в случая, не аз. Представи си да ти налея в гърлото уиски или да ти забия игла хероин и да ти кажа "ш се съобразяваш!" . Тъпа нагла логика.
Както казах - компромис. Пушачите в повечето случаи държат само другите да се съобразят със свещенното им право да миришат на пепелник.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Разликата, душице, е че той не те кара да си покрай него, а ти сама си го избираш и той не ти бута цигарите в устата.
Everything changes, but beauty remains ...
Е ако ми наливаш уиски в устата и ме гостиш с херца.. екстра.![]()
Много си крайна. Повечето пушачи се съобразяваме, аз лично излизам на балкона да пуша, когато съм при някое гадже-непушач. Щото знам колко е гадно да му мирише после цялата стая. Примерно. И повечето пушачи, които познавам се съобразяват. А често пъти вие сте тия, които мрънкате. Имам приятелки дето са като тебе. Все при тях ходи дима, все на тях им пречи, проклети сме тия дето пушим. Компромис трябва и от 2те страни.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Аз избирам, той също избира да е с мен и знае, че не пуша. Излизала съм с момчета, които като знаят че не пуша, не запалват около мен. Аз мога да приема някакво нормално количество, като да не е съвсем без хич, а те изобщо не пушат пред мен, което ми прави много добро впечатление. С малко човешко съобразяване всичко се оправя, не може само да си пробутваме инатите.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Това си е съобразяване като излизаш на балконаВ тоя случай не бих мрънкала. Аз познавам пушачи като теб и пушачи с "ни ма ибе" философията, което ме изкарва извън релси понякога.
Irti ,да ми сипват Джак в устата и аз няма да откажа никак ;д Ама всеки избира как да се трови. Аз се тровя с кафе и алкохол, друг се трови с цигари. Що да си пробутваме вредния навик на другия и да го караме да се съобразява? Това само някои пушачи го правят.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Негова грешка е, че те кара да не пушиш. Защото има разлика от това някой да е загрижен за теб и от време на време да ти подмята, че не е хубаво да си съсипваш здравето още повече (да, защото знаем, че всичко ни убива) по този начин и друго е да ти забранява и да ти се кара за собствения ти избор. И аз мога да не съм съгласна с това, че момчето ми пуши примерно, но не мога да му казвам 'Не прави това!'. Всеки си има глава на раменете.
Твоя 'грешка' е, или по-скоро да уточня това в цитата е, че ти по тоя начин НЕ се 'оправяш със здравето си'.
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Наистина,решението на "проблема" двойка пушач-непушач е в компромиса.Ако цениш и уважаваш другия,ще се съобразяваш с него,Но и той с теб.Не е нужно да се стига до спиране на цигарите/пропушване или още повече-раздяла.С компромиси от страна на двамата,не виждам проблем.Ще си съставят някакъв "план",кога единия може да пуши в присъствието на другия(например:навън,в някое кафене и т.н)и кога не може(в затворени пространства).В някои случаи ще се наложи по-различно решение(като примера с балкона),но с взаимно разбиране и уважение,ще се намери.
Би било много грозно да поставяш ултиматуми на другия и да го манипулираш.А аргумента със здравето и загрижеността е малко смешен,тъй като всеки отговаря за себе си,прави своите избори и си носи последствията.
Последно редактирано от Kaena Smith : 11-11-2012 на 13:42
Ама някои като почнат да ми мрънкат, че им пуши като сме седнали в паркче примерно.. е не! А за балкона.. ми то остана и да ми мрънка, аз си развалям кефа като излизам на жега/студ/вятър и тн и се съобразявам и щото съм на гости. Ако съм си в нас вече.. на дали ще го правя.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Пантерата ви го каза ясно, въпросът е дали искате да вникнете в написаното от нея. И понеже явно НЕ искате, от позицията на непушач, делящ обща спалня с пушач, ми се ще да ви светна защо аргумента със загрижеността изобщо не е смешен.
Първо, цигарите са разход. Когато се стигне до 2 кутии за ден, това удря финансово с 10 лв. За един месец сумата набъбна на 300 лв. Сложете към тези 300 лв. наем, храна, дрехи и обувки. Така. Това е счетоводната част.
Второто "смешно" е сутрешната му кашлица и нежеланието да си направи рентгенова снимка. От опит знам гадостите около осигуряването, здравната каса и проклетите пътеки. Отделно ме втриса какъв бум на карциноми има в България. Не искам да съм черногледа, харесва ми да съм с розови стъкла, обаче опирайки до здравето на моя спътник, балоните се пукат. Искам да е здрав, искам да сме дълги години заедно, искам да се радва на внуци и правнуци, а не да си култивира ХОББ /хронична обструктивна белодробна болест/ в най-добрия случай и ХОББ да го отнесе без време.
Трето. Не си мислете, че е вредно само жената да пуши преди зачеването. При мъжа пушач положението със сперматогенезата също не е розово. Не искам да се влача по клиники и да се чудя какви изследвания да правя;не искам родата му да ме гледа на криво, защото имаме някакви репродуктивни проблеми. Искам една планувана безпроблемна и лека бременност, която да завърши с появата на едно /или две-три/ хлапе/та/.
Никога не съм му мърморила, никога не съм му поставяла ултиматуми. Виждала съм го абстинентен, докато се опитваше да ги отказва, подкрепяла съм го, но чак едва когато каза "Това ми тежи- искам да ги спра!", го насочих към специалист и започна терапия.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Вземете го прочетете. За свои избори можем да говорим (донякъде!), когато сте само сгаджосани... живеете ли заедно, имате ли общи разходи... еми, няма да съм съгласна толкова много пари да отиват за цигари, ако заради това се лишаваме от друго, което е по-важно.
Съобразяването е в двете посоки. Приятелят ми не пуши вкъщи (а на прозореца или терасата), защото нашите мразят дим. Ако ги няма - пуши вътре и проветряваме. Гледа да не ми кади в лицето, но това е елементарна култура и го считам за задължително.
Когато излизахме на кафе преди, винаги сядахме в отделението за пушачи. След забраната лятото сядахме навън, естествено, от спадането на температурите - вътре. Да няма да стоя на такива температури навън?! В повечето случаи излизам с него пред кафенето/бара, за да пуши.
Калпазанке, отказа ли ги?
Калпазанке - евала. Exactly my thoughts, ама ме мързеше да пиша.