- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- ПОМОЩ! ДЕПРЕСИЯ !
И в християнството е същото, там любовта е цел индивида да живее праведно, според Бога, за да може да отиде в Рая, за да получи някакво опрощение, признание или там каквото друго обещава християнството. И всичкото това е прикрито под булото на праведните думи и волята на Бога....а си е най-обикновен егоизъм. Ако все пак има някой, който да не се ръководи от такива ниски страсти, то не разбирам каква друга може да е идеята на това да обичаш някого(или всички). В смисъл... напълно неегоистична любов? Такова нещо възможно ли е? Или просто заблудата преминава на по-високо ниво и по-висши(по-скрити) психични нужди?
мдааа, не е лесна
по дързостта и глупостта с която говориш за християнството, (пък и сам си вярваш), мога да съдя за качеството и на останалите ти съждения.
Последно редактирано от defender : 11-15-2012 на 11:44
Аристотел, Сократ и Платон сигурно се обръщат в гробовете си.... Индуктивното мислене е глупост. Още повече, че ти дори не успя да обориш и изобличиш думите ми като грешни, за да правиш заключения и за другите ми разсъждения....
А и.... дързостта ми е просто стилът на писане, това създава усещането че си вярвам. Иначе бих се изказвал и по-смекчено, по-безпристрастно и нееднозначно, но не ми е такъв стила.
Последно редактирано от defender : 11-15-2012 на 12:11
Който обича, изпълнява волята на любимата си и я поставя пред своята воля.
И причините за това са безусловна любов...? Без условия и скрити мотиви? Get real motherfucker! Явно нищо не разбираш от човешки взаимоотношения. Всичкото това е скрит егоизъм. Няма безусловна и безгранична любов. Човешкият "свят" е психично явление, един компромисен колективен образ, но който в основата си е изграден от субективните възприемания на света. Субектът е в центъра, в основата на всичко това..... и всичко което е възникнало от човека е плод именно на отделните желания и стремежи на субектът, на социалната единица. Така че любовта е също произлизаща от субекта, неговите желания и нужди. Това че по-късно е преминала като социален мит и се е превърнала в реалност и модел на подражание за някои, нищо не значи.
ок, кога ще ходим на бира и шам фъстък.
Последно редактирано от defender : 11-15-2012 на 13:22
А, то това е най-лесното...
Doctor_Satan ти много разбираш от човешкият свят безсмислието зад всичко и илюзионните истини...не знам само дали осъзнаваш че тук никой не го интересува твоето мнение тъй като по твоята логика, както и по общоприетата такава, ти си никой. Както във форума, така и във живота. Ти си никой и нищо. За жалост обаче си решил, че знаеш всичко и си мислиш че си разбрал всичко...ами ако това, в което вярваш е лъжа? Хич не харесвам такива като теб, не ме дразнят, става ми тъпо че има и такива индивиди. И според логиката ти, човек нищо не струва. Има хора обаче които струват нещо, които могат да помогнат на това момиче което пише темата и което всички забравихме, има хора които решават съдбите на други хора. Ти обаче си нищожество дошло да тролва и си мислиш че някой го боли за теб...и аз съм на мнение че човешкият живот е безсмислен в общ план, погледнато отблизо обаче не е така. И именно затова ме боли шмайзера за теб и това че тролваш, единствено се дразня как създаваш спорове в сериозна тема...
ПРЕОСМИСЛИ ЖИВОТА, ДЕБИЛ. И стига се прави на оборотен и разбиращ...![]()
Трябва да си призная... накара ме да се засмея. Всъщност изнервените хора и удоволствието от това, не ми е самоцел в този форум.... то е по-скоро .... награда. И все пак, винаги ме радват пресните рани на накърнената ви душевност, на разпиляната ви гордост и пропадналата ви заблуда. Но най-интересни и поучителни, са жалките ви опити да защитите малките си реалности, малките си простотии, в които толкова яростно вярвате. И е напълно разбираемо - само чрез тези малки лъжи и коректни глупости, вие съществувате, вие сте "АЗ", вие сте "хора", само докато тези глупости са налице. Затова е цялата непрестанна нужда да си предоказвате малките каузи....отново...и отново...и отново. И всичките ви мрежи от лъжи, вие плетете, защото само в мрежата се изживявате... защото мрежата от лъжи... сте ВИЕ! А цялата лъжа, целият сън от заблуди, вярвания, убеждения, каузи,позиции, спорове и наддумвания - всичко това е подчинено на това "Кое е по удобно", "Кое е по-добре". А всъщност не виждате, че основата на всичките тези наддумвания е вашия собствен страх .... от това да не пропадне идеята на фалшивия ви "АЗ-образ" - онзи който има име, лична карта, идентичност, семейство, приятели, обществено положение, цели, очаквания, спомени, убеждения, вярвания, позиции.... вяра в доброто. Страх ви е да мислите извън общоприетото, защото това застрашава фалшивата ви идентичност. Защото в противен случай, целият ви живот и всичко което правите е лъжа. Страхът от приемането на действителността и разбиването на удобните истини е това което привлича всички ви тук.... да ми отговаряте и да си предоказвате малките истини. Всички тук се изписаха, не заради чистата и безпристрастна загриженост към едно тъжно момиче....Нееее.... вие пишете тук за да защитите собствената си лъжа. Забравете момичето, на никой не му пука.... колкото и дълбоко да вярва в противното. Всеки тук иска да предокаже своята истина, защото само чрез приповтарянето на лъжите си, те стават истина. Така че не ми ги пробутвай тия глупости за "помагане на едно момиче"... Никой тук не пише за това.Всеки просто иска да си напише профилактично глупостите, и така да се отвлече от мисълта и съмнението че те са просто фиктивни и измислени. Когато лъжата е застрашена, умът и отговаря чрез ответна реакция. За да защити съня(лъжата) на сънуващия. Умът развива такива психични защитни механизми. Точно затова, ти си се почувствал "задължен" да ми отговориш, защото иначе няма да си предоказал своята истина. Най-простата форма на такава защита е отричането и осмиването. И ти току-що изля първосигналната защитна реакция на своя сън.
Причината, заради която превърнах една обикновена тема във философски спор, е друга. Темата е повече от посредствена.... Едно обикновено момиче си мисли че е преживяла нещо тежко, започва да си вярва и да се превзема, измисля си глупости че живота и е тежък, че може да се самоубие....бла бла бла. Нищо което не сме виждали.Убеден съм че дори не е нещо сериозно. Просто поредната Drama Queen. Аз просто видях възможност да провокирам максимален брой хора по тази болна тема. Защото тук всеки иска да се предокаже, да затвърди фалшивата си позиция. И когато ви нападна тази толкова важна за вас позиция...
Но причината за това да пиша тук не е за да се правя на велик, на всеразбиращ и да ви натяквам някаква истина.... Нееее.... Далеч съм от подобни пошли действия. Аз по-скоро експериментирам. Гледам как, кой и на какво реагира. Защото вашата психика действа с условни рефлекси...Когато кажа точно определена дума, вие реагирате по-точно определен начин.... Също както опитите на Павлов с кучето. И също както кучето се научава, така и човека се учи. В случая, възпитанието и обществото играят тази роля. Хубавото на психиката е, че за разлика от физиката, рефлексите могат да се осмислят и променят(премахнат). И именно това ми е интересно... на какво реагирате(резонирате)? Интересно ми е, защото търся да разбера и аз на какво реагирам. Каква илюзия се опитва моя ум да защити....
Последно редактирано от Doctor_Satan : 11-15-2012 на 18:16
Не ми се четеше целият ти пост, прочетох няколко реда в началото и няколко в края и в общи линии май дрънкаш глупости за това как защитаваме ''жалките си мнения''...защо тогава ти пишеш такива романи за да ми обясняваш какво правиш и какво искаш и с какво експериментираш? Живееш в някаква илюзия за живота,житейският ти път и изглежда си точно това което описваш във всичките си коментари(обобщено)...ти не си личност, ти си загубил себе си в мистериите, които обърканият ти ум е създал за да избяга от реалността защото реалността май не ти понася. И пак казвам- не ме интересуваш нито ти нито това в какво вярваш и какво ти носи удоволствие, изтъквам видният и без това факт, че живееш в измишльотина...ума ти си играе с теб..с други думи- ти си нещастник...за жалост, в първите ти постове, които прочетох ми заприлича на интелигентен човек обаче си поредния който се мисли за ''орел, над стадото овце''. намери си живот, лигльо...
^ Хаха, моля ти се, господин анализатор... опитите ти да ме анализираш са смешни. Очевидно не си правиш сметката че Това, което аз съм написал и това което ти си прочел са съвсем различни неща. Така че как си ме прочел, какви са реакциите ти, и как ме описваш в главата си, са си само твои работи. Аз нямам отношение към тях. Жалкият ти опит да ме опишеш всъщност беше израз на самия теб.... ти играеш роля, вживяваш се в образ и си мислиш че и аз го правя. Мислиш си че всичките ми думи са надменни, че се чувствам "орел, над стадо овце".... хахаха. Приятелю, това че ти играеш игричките на своя образ, не значи че и аз го правя.
И не ти се е четяло моят пост, пък някакси претендираш че си ме разбрал? Wat? Та ти и да го прочетеш няма да го разбереш, пък ти дори не си го и прочел.... Това само доказва че четеш по диагоналната схема и се "хващаш" за нещата които ти се набиват на очи... маркерите, които са в противоречие с твоето вътрешно усещане. Жалки са опитите ти за анализ, а разсъжденията и безпристрастното мислене напълно липсват. Нямам отношение към това, то си е твоя работа. Но не ме поставяй в рамките на простодушието си.
ща видя как ще реагираш с един нож в корема .. тъп доктор експерименти си правел, отрепка.
пф нервен .. никъф шанс просто ще се радвам да те гледам да се прививаш на земята и ще си прая експеримент
Аз и сега се превивам на земята.... от смях.
Когато казах, че наистина ми е все тая за теб и мнението ти наистина го мислех. Изглежда на теб не ти е все тая за моето щом го коментираш толкова задълбочено, или си нямаш работа и умираш от скука или си наистина увреден мозък...жалка работа. А поста не го четох защото не исках да губя ~15 секунди от живота си.
послепис: оспамихме на момичето темата, заради теб. стига си писал тук, разбирам че ти харесва да тролваш точно тук и тук ти се вижда като златна мина, но...
и докато пиша осъзнавам че имаше нещо в мен което ме държи далеч от глупостите ти...а, да- не ми пука за тях.
Ето малко поезия.... за повдигане на настроението.
ДЯВОЛСКО
(от Атанас Далчев)
Стрелките на отсрещния часовник
описват върху своя циферблат
дванайсетте кръга на моя ад
и жънат мойте часове отровни.
И аз лежа на дървения под
с коси от леден лепкав пот измокрени,
и аз умирам в стаята под покрива
тъй близко до самия небосвод.
А долу преминават автомобили,
трамваи като ветрове фучат
и смехове и крясъци звучат,
и тътнат кръчмите и публичните домове.
И за да заглуша във себе си скръбта,
понякога аз сядам на прозореца
и яростно оттам замервам хората
със пръст от старите саксии без цветя.
О, аз разбирам: този весел свят
със мене и със мойта смърт не свършва;
аз съм една ненужна жалка мърша
и мога ли да бъда техен брат?
Не искам състрадание от хората!
Аз имам всичко: моя е смъртта.
И аз ще се изплезя на света,
обесен върху черния прозорец.
1927 г.
Последно редактирано от Doctor_Satan : 11-16-2012 на 16:20
Само не разбрах, каква беше причината за банн-а? Изразих мнение и то беше доказано с аргументи, и то с доста аргументи. За това, че някои хора не ме разбраха и го обърнаха на селска караница, не съм виновен.
ПП: Както и да е....