.
Отговор в тема
Страница 56 от 85 ПървиПърви ... 64652535455565758596066 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 376 до 1 400 от общо 2103
    Повече от фен Аватара на Je7
    Цитирай Първоначално написано от something Виж мнението
    И двамата спорите за тоя ХДР, въпреки че казвате едно и също.... Да може да се нагажда степента на осветлението, но не и източника и посоката.. Може от 1 снимка, но не е толкова силен ефекта или се губят детайли..
    ОСВЕТЛЕНИЕТО НЕ МОЖЕШ ДА ГО НАГАЖДАШ в ПОСТПРОЦЕС! Можеш да си нагодиш апарата да експонира по различно осветени места....
    Можеш да пушнеш сенките и да затъмниш светлото от RAW файл ама не се получава мн добре и понякога не е мн ефективно. Губи се детайл, появява се шум.. преебава се общо взето.

Преведи ми какво казва високоинтелектуалния ми приятел.

Levels, Curve и дори brightness са за да си настроиш светлината, друг е въпроса, че е най-добре да се направи още при заснемането. Реално има възможност, но за сметка на качество и детайли. Той казва същото (май..), но не взема под внимание минусите на постпроцесинг-а... Ти гледаш само минусите.
    Аз го ползвам, защото апаратът ми е най-добър в акумулирането на 4 самосвала шум и 2 шепи blur...

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Същото казвам, може да се направи, не съм коментирал качеството.

Последната ми хареса.
    Btw това копър ли е ?

Цитирай Първоначално написано от papugai Виж мнението
    Същото казвам, може да се направи, не съм коментирал качеството.
    говорим за МНОГО различни неща. Много, много си назад с материала.
    Все пак, я покажи примери правени от теб, които потвърждават тезата ти.

А сомтинг, начи хората се прецакват, купуват осветление за хиляди лв, 5-6 светкавици пък то можело с кървс и брайтнес да го правят.

За колко различни неща говорим... нямате и се представа.

Супер фен Аватара на DennisCobain
    Последната ми хареса.
    Btw това копър ли е ?
    Да, снимах го когато бях на гости при бабите във Враца.

Май трябваше да уточня, че не се занимавам с фотография, но това не ме е спряло да правя неща, които с фотоапарат трудно ще сътворите. Да не казвам невъзможно, защото пак ще почне спор, а нямам нерви да ми се слагат думи, които след това да се оспорват.

Мега фен
    ^мне
    Тва е просто за да съединиш няколко кадъра с разл. експонация за да получиш един, в който всичко да е експонирано правилно и няма изгорели или черни сектори.
    Обяснява ви, че можете да направите 5 калпави снимки и да ги наръгате в една прилична общо взето.
    Същото важи и в обратната посока, но кадърът трябва поначало да е сносен.
    Ако ви е любопитно поирайте си - красиви неща стават =)

Не говоря за снимки с изкуствено осветление. Във форума не преобладават хора с техника на цена колкото среден годишен доход на малко семейство..
    Прост любителски фотос направен на естествена светлина с апарат с повече функции от сапунерка и един wannabe-тийн, който има хоби. Светлината, в тоя случай, не винаги е исканата от снимащия и той ползва постпроцесинг. HDR е техника използвана от много хора по сайтовете, за да засилят ефекта, който оказва снимката.
    Истински стойностните фотографи, за мен, предават история(съобщение) на гледащия, а не колко перфектна е снимката технически.

9 сутринта е, аз се хиля като кретен и се капя със закуската си, докато ви чета малоумния спор.
    и единствения виновен тука е Je7! пич, как може да си отделяш от времето да спориш с такива хора

Levels, Curve и дори brightness са за да си настроиш светлината, друг е въпроса, че е най-добре да се направи още при заснемането. Реално има възможност, но за сметка на качество и детайли. Той казва същото (май..), но не взема под внимание минусите на постпроцесинг-а... Ти гледаш само минусите.
    Аз го ползвам, защото апаратът ми е най-добър в акумулирането на 4 самосвала шум и 2 шепи blur...
    пост продукцията няма нищо общо със светлината. можеш да натиснеш контрастта, можеш да вдигнеш ниските и да изкараш няква разработка там и т.н., но то не променя осветлението - това няма да направи едно меко осветление рязко, нито обратното. няма да направи един равно светнат, мек кадър контрастен. бъркаш коренно нещата

Май трябваше да уточня, че не се занимавам с фотография, но това не ме е спряло да правя неща, които с фотоапарат трудно ще сътворите. Да не казвам невъзможно, защото пак ще почне спор, а нямам нерви да ми се слагат думи, които след това да се оспорват.
    давай да видиме кво не мога да направя с фотоапарат
    като не се занимаваш с фотография, кви са тия глупости, които бръщолевиш?

Не говоря за снимки с изкуствено осветление. Във форума не преобладават хора с техника на цена колкото среден годишен доход на малко семейство..
    Прост любителски фотос направен на естествена светлина с апарат с повече функции от сапунерка и един wannabe-тийн, който има хоби. Светлината, в тоя случай, не винаги е исканата от снимащия и той ползва постпроцесинг. HDR е техника използвана от много хора по сайтовете, за да засилят ефекта, който оказва снимката.
    Истински стойностните фотографи, за мен, предават история(съобщение) на гледащия, а не колко перфектна е снимката технически.

моя фотоапарат не знам кви функции има пич, за мен е важно да снима Raw, да има напълно ръчен режим на работа и синхронизация с осветление до поне 1/160та. а такива камери има в диапазона 400 - 200 000лв. просто никой от вас не желае да снима на филм и да се научи да снима, никой не иска да направи тая година 12 готини кадъра, проявени и откопирани и да се научи кво прави, иска се предимно хаотично щракане.

като не те кефи светлината и нямаш изкуствено осветление - ми почваш да чакаш, да търсиш моменти, в които ествествената светлина ти върши работа. търсиш начини да я манипулираш - било т с огледа, бленди, екрани и т.н. има как да се манипулира и естествено осветление, но то НЕ СЕ "ЗАСИЛВА ИЛИ НАМАЛЯВА" ВЪВ PHOTOSHOP!.

бахти малоумния спор... очаквам да почнете да ми обяснявате, че им правите усмивките на хората с liquify

Супер фен Аватара на ParadOx
    Град
    Long Beach, California
    WILD__BOY с кво снимаш?

Една от най-любимите ми

http://prikachi.com/images.php?images/926/5504926P.jpg

Цитирай Първоначално написано от ParadOx Виж мнението
    WILD__BOY с кво снимаш?
    от какво значение е?

Цитирай Първоначално написано от WILD__BOY Виж мнението
    9 сутринта е, аз се хиля като кретен и се капя със закуската си, докато ви чета малоумния спор.
    и единствения виновен тука е Je7! пич, как може да си отделяш от времето да спориш с такива хора

давай да видиме кво не мога да направя с фотоапарат
    като не се занимаваш с фотография, кви са тия глупости, които бръщолевиш?

никой не иска да направи тая година 12 готини кадъра, проявени и откопирани и да се научи кво прави, иска се предимно хаотично щракане.
    Така като ви гледам как се харесвате с тоя Je7 направо вземете се оженете.Той може да ти бъде идеалната съпруга, с всичко казано от теб се съгласява, а ти идваш да го пазиш от лошите батковци.
    Загубих 30 минути да търся твои снимки, с 4000 поста се предполага да имаш, сбъркал съм.
    Явно смяташ за голяма работа да щракаш по 10 000 в годината, от които да има няма 5-10 снимки, мързела е гадно нещо.
    По върпоса какво мога- не видях нещо твое, за да кажа, но съм сигурен, че и 0.5% от нещата, които ще направя аз, ти дори няма да знаеш как.
    Напомняш ми на хората, които знаят малко повече от останалите, по сто пъти го демонстрират, сякаш работят учители по рисуване.
    Познавам професионалисти, нямаш нищо дори близко с тях, те казват веднъж, не повтарят една и съща история, за да могат всички да препрочитат скучните им коментари.

Супер фен Аватара на ParadOx
    Град
    Long Beach, California
    от какво значение е?
    любопитствам
    тайна ли е ?

ей папагау, ти си един палячо. Празни приказки и нищо. Мязаш ми на трол и е много вероятно да си.
    Така и не става ясно какво всъщност правиш, само развяяваш некви митове че е нещо извънземно...
    Съжалявам само, че ти се вързах на акъла и хабих малко нерви да ти отговарям. Пишеш нещо и казваш нищо...
    Не знам какво правиш, но ако е толкова срамно да кажеш, си правя извода, че си магистрална фея и в тоя случай си прав, нещата, които правиш никой не може да ги направи с фотоапарат.

Така като ви гледам как се харесвате с тоя Je7 направо вземете се оженете.Той може да ти бъде идеалната съпруга, с всичко казано от теб се съгласява, а ти идваш да го пазиш от лошите батковци.
    Загубих 30 минути да търся твои снимки, с 4000 поста се предполага да имаш, сбъркал съм.
    Явно смяташ за голяма работа да щракаш по 10 000 в годината, от които да има няма 5-10 снимки, мързела е гадно нещо.
    По върпоса какво мога- не видях нещо твое, за да кажа, но съм сигурен, че и 0.5% от нещата, които ще направя аз, ти дори няма да знаеш как.
    Напомняш ми на хората, които знаят малко повече от останалите, по сто пъти го демонстрират, сякаш работят учители по рисуване.
    Познавам професионалисти, нямаш нищо дори близко с тях, те казват веднъж, не повтарят една и съща история, за да могат всички да препрочитат скучните им коментари.
    пич, смени дрогата, тая не ти понася

Цитирай Първоначално написано от ParadOx Виж мнението
    любопитствам
    тайна ли е ?
    не е, просто ми е интересно до колко това е от значение
    5d mkII, 85mm 1.2, 16-35mm 2.8, 50mm 1.4 - всичко от canon + една камара други неща, които съм наемал когато ми трябват
    осветление - broncolor

ето и още един безсмислен кадър : D
    Прав си, кадърът е безсмислен.

пич, смени дрогата, тая не ти понася
    А на теб истината не ти изнася.
    Дай нещо подобно на това
    но с по-голяма резолюция, за да ти покажа, с какво точно се занимавам и да спреш да ми се обясняваш.

А на теб истината не ти изнася.

коя истина, бе мен??

Имаааа истина една
    И тя е само Левски София.

Може да разбираш от фотография, но си има причина 99% от снимките в нета, вестници, списания и навсякъде да са минали през обработка. Не за да станат по-добри, просто се прави.
    Та това ти е болката, куц си в тия неща, разчиташ само на фотоапарата.

Имаааа истина една

Може да разбираш от фотография, но си има причина 99% от снимките в нета, вестници, списания и навсякъде да са минали през обработка. Не за да станат по-добри, просто се прави.
    Та това ти е болката, куц си в тия неща, разчиташ само на фотоапарата.
    и как го реши това?
    все още чакаме да ти видим великите пост-продукции

Имаааа истина една

99% от снимките в нета, вестници, списания и навсякъде да са минали през обработка. Не за да станат по-добри, просто се прави.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си