.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 143

Hybrid View

Супер фен Аватара на Oldschool
    А как може да се защити достойно един мъж?

Със сила - не е достойно?
    С думи - пак не?

Да мълчи и трае?

Цитирай Първоначално написано от Oldschool Виж мнението

С думи - пак не?

Да мълчи и трае?
    Не казвам да не го прави, всеки го прави, просто не е хубаво.
    WindScar <3333
    obesendomat (superman) <3

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Oldschool Виж мнението
    С думи - пак не?
    Да мълчи и трае?
    За теб това ли са двата варианта: Да си надменен и презрителен или да удряш? Евала. Не си безгласна буква, но си леке.
    Интересно как моят успява да ме постави на мястото без "презрителна усмивка" (с която толкова се гордееш, уау) или с шамари. Защото, гарантирам ти, ако ми посегне, вероятно няма да ме оправят и в болницата после.

Не е хубаво и да поставяш мъж в ситуация, където да трябва да стига до това
    Да ТРЯБВА? И кой го решава? Една от идеите на това да си мъж е да си сдържаш емоциите и да не се възползваш от факта, че момичето е физическо по-слабо от теб.
    Психически слабият мъж отвръща с това, да.

Сигурна ли си, че нямате навика да дразните без причина, буквално да си просите боя, а след това да ревете, че някой ви е ударил?
    Отново - къв си ти, че да решаваш, че аз си прося боя?!
    Не съм от най-спокойните, кротките и мили госпожици, изкарвала съм извън равновесие (винаги с причина, това, че ти не я виждаш, си е изцяло твой проблем), никога не са ме удряли. Просто защото съм попадала на мъже/момчета, а не на лекета с големи юмруци и малко самоконтрол.

Ако жена провокира мъж да я удари
    Жените трябва да са нежни и спокойни.
    Имам новина за теб. Жените сме хора. Това значи, че имаме емоции и кой, по дяволите, си ти, че да ми казваш, че аз ТРЯБВА да съм спокойна винаги. Ако трябва да сме честни, мъжете са тези, от които се очаква да се по-уравновесени.
    При скандал няма как да сме спокойни, мили и нежни. Да, стига се до нагрубяване.
    Ако се случи да ти кажат нещо непростимо, казваш "Помисли пак какво каза" или излизаш от стаята и не се връщаш. Да удариш жена... не, да удариш ТВОЯТА е признак на изключителна слабост. Нищо мъжко няма в нечестната употреба на силата. Ако толкова държиш да е физически, винаги можеш да я хванеш за раменете, да я стиснеш и да я погледнеш в очите, докато й дойде акълът. Но пак не го намирам за добра идея.

както бих ударил 1 мъж при определени обстоятелства , така при същите бих ударил жена.
    Чудесно. Считай се за истински мъж.

Всъщност съм съгласна, че жените на моменти си позволяват прекалено много просто в сляпата вяра, че няма да им бъде отвърнато. Попаднеш ли на такава, вдигаш пак веждата и си излизаш без да я отразяваш. Не я налагаш с дебелата сопа, защото тъй и тъй няма смисъл. Подобно действие е няколко пъти по-болезнено от шамар, защото после не може да циври на приятелките си какъв си задник да удариш момиче, а егото и е по земята.
    Точно така!

този двоен стандарт е бая дразнещ понякога...
    Има го, примири се. Този път е в наша полза.

Има голяма разлика между лигаво същество, което ти лази по нервите (вие би следвало да страните от такива щом имате такова достойнство) и вбесено нормално момиче. Втората едва ли ще ти налети на бой. Може да каже болезнени и обидни неща.
    Именно. Не съм посягала да удрям. Вероятно и няма, защото считам, че да удариш мъж е удар по егото. И все пак... ако го направя, то ще е, защото съм адски афектирана от нещо непростимо. А не защото някой ме бил провокирал (без причина?!) или нагрубил.
    Но да ми казвате, че ще ударите момиче, защото ви е предизвикало... Чудесно, а аз утре ще убия някого, защото ме е предизвикал. Слаба... по-скоро липсваща логика.

То за предизвикване може да се счита и 1 дума казана накриво. Много удобно оправдание. Приемливо било. Да ти имам сбърканите представи за достойнство. Едва ли някога ще разбереш какво означава тая думичка.
    Точно това се опитвам да кажа.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си