- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Данък върху лихвата% ...
Бай Иван може с част от лихвата да си купи нещо.
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
и аде те питам ти като имаш бизнес не плащаш ли данък според печалбите?
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Това не означава, че трябва да бъдат въвеждани нови данъци. Кривата на Армей говори ли ти нещо?
Нашият лектор по финанси споменава това доста. Целта им е да накарат хората да харчат, а не да спестяват.Данъците не са с цел "дайте да им вземем паричките" , с тях държавата подтиква хората да купуват едно вместо друго, да увеличат или намалят консумацията на даден продукт.
![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
А , добре.Защото не съм чела другите коментари и като цитира мое мнение, викам "тоа па?!"
![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Ми да махнем всички данъци и всички осигуровки, пенсии, социални добавки - ВСИЧКО.![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
В България си имаме плосък данък с ниска ставка - 10%. И тоя данък според мене е средния пръст, размахан в лицето ни. Би било много по-удачно вместо данък лихва да се върне отново прогресивния данък. По тоя начин хем ще има приходи за държавата, хем няма да са на гърба на бедните.
Makenzi97, да те питам: тоя прогресивен данък за физическите или юридическите лица трябва да бъде и защо?![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Виж какво стана със социализма - държавата се меша навсякъде и накрая това доведе до неконкурентоспособна икономика.
Не разбирате нито от политика , нито от финанси.Единствената причина законът да бъде въведен от дясно правителство ( защото именно богатите по презумция би трябвало да пострадат най-много след законодателните промени относно банковата тайна ) е , че финансовият министър е некадърен и си запълва дупка в бюджета , а най-лесно става чрез данъци.Точка.В други страни има подобни закони , но там и реалният лихвен процент е в пъти по-нисък , така че не слушайте популистки глупости за стимулиране на инвестиции.В България НЯМА условия за инвестиране , а лихвата по ДЦК дори и след 10 % данък върху ПРИХОДИТе по депозити остава по-малка.ТОва е истинта.
п.с. Не одобравям данъка , защото заради него годишно губя около 70 лв. и да не говорим , че начинът , по който беше приет е неконституционен.
Финансовият министър е първият от години, който изглежда сякаш знае какво прави.
Лош закон, но закон казали хората. Губиш => те карат да ги вложиш в нещо друго по-добро. Щото е тъпо да си къташ парите в банки и да събират мизерна лихва.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
И в какво по-добро да ги вложиш като нямаш подходящите условия?
Не виждам как тоя закон ще накара хората да си изтеглят парите и да почнат да ги харчат. Положението ще си остане същото, пак на Бай Иван ще са му в банката парите, ама вместо с тия пари от лихвата да си купи нещо и да стимулира производителите, те ще отиват за държавата.