.
Отговор в тема
Страница 2 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 94
    Повече от фен
    Бай Иван може с част от лихвата да си купи нещо.

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от Makenzi97 Виж мнението
    Бай Иван може с част от лихвата да си купи нещо.
    ами да си купува
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Град
    системата дегоба
    и аде те питам ти като имаш бизнес не плащаш ли данък според печалбите?
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Повече от фен
    Това не означава, че трябва да бъдат въвеждани нови данъци. Кривата на Армей говори ли ти нещо?

Град
    системата дегоба
    Това не означава, че трябва да бъдат въвеждани нови данъци. Кривата на Армей говори ли ти нещо?
    е лихвата не е ли вид печалба?
    ти да не мислиш че законите са измислени с цел да забогатееш?

Нашият лектор по финанси споменава това доста. Целта им е да накарат хората да харчат, а не да спестяват. Данъците не са с цел "дайте да им вземем паричките" , с тях държавата подтиква хората да купуват едно вместо друго, да увеличат или намалят консумацията на даден продукт.
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to touch your body ,
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Цитирай Първоначално написано от JoLLiE92 Виж мнението
    Целта им е да накарат хората да харчат, а не да спестяват.
    Ма и аз се чудя що тръгнах да споря с дете на тема икономика.

Ми да говори ми. А ти като толкова много ти говори можеш ли да ми кажеш в България данъчните ставки високи или ниски са?

Цитирай Първоначално написано от The_real_one Виж мнението
    Ма и аз се чудя що тръгнах да споря с дете на тема икономика.
    моля?
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

моля?
    Не говоря за теб, а за Makenzi97. ^^

А , добре. Защото не съм чела другите коментари и като цитира мое мнение, викам "тоа па?!"
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Повече от фен
    Нашият лектор по финанси споменава това доста. Целта им е да накарат хората да харчат, а не да спестяват. Данъците не са с цел "дайте да им вземем паричките" , с тях държавата подтиква хората да купуват едно вместо друго, да увеличат или намалят консумацията на даден продукт.
    Точно такъв тип намеса не е правилен, според мен. Икономиката е система, която може да се регулира сама, а този тип подтиквания, дори да имат положителен ефект в краткосрочен план, биват негативни в дългосрочен.

Ми да махнем всички данъци и всички осигуровки, пенсии, социални добавки - ВСИЧКО.
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от The_real_one Виж мнението
    Ми да говори ми. А ти като толкова много ти говори можеш ли да ми кажеш в България данъчните ставки високи или ниски са?
    В България си имаме плосък данък с ниска ставка - 10%. И тоя данък според мене е средния пръст, размахан в лицето ни. Би било много по-удачно вместо данък лихва да се върне отново прогресивния данък. По тоя начин хем ще има приходи за държавата, хем няма да са на гърба на бедните.

Makenzi97, да те питам: тоя прогресивен данък за физическите или юридическите лица трябва да бъде и защо?
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Повече от фен
    Ми да махнем всички данъци и всички осигуровки, пенсии, социални добавки - ВСИЧКО.
    Виж сега, данъците трябва да бъдат използвани за обслужване на обществените нужди, за подобряване на инфраструктурата, пенсии и т.н, но не и посредством тях да се опитваме да манипулираме търсенето и предлагането.

Виж сега, данъците трябва да бъдат използвани за обслужване на обществените нужди, за подобряване на инфраструктурата, пенсии и т.н, но не и посредством тях да се опитваме да манипулираме търсенето и предлагането.
    Добре, тогава като не ги използваме за икономически нужди , да ги премахнем и да увеличим ДДС-то на 30%. Държавата има лесно събираеми приходи, повечето хора не се замислят колко плащат, никой не "манипулира" нищо - всички са доволни??
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Ти меко казано еба майката на всички съвременни икономически теории с това изказване.

Повече от фен
    Виж какво стана със социализма - държавата се меша навсякъде и накрая това доведе до неконкурентоспособна икономика.

Виж какво стана със социализма - държавата се меша навсякъде и накрая това доведе до неконкурентоспособна икономика.
    Несериозен си с изказванията си.

Супер фен Аватара на SpiritInBlack
    Не разбирате нито от политика , нито от финанси.Единствената причина законът да бъде въведен от дясно правителство ( защото именно богатите по презумция би трябвало да пострадат най-много след законодателните промени относно банковата тайна ) е , че финансовият министър е некадърен и си запълва дупка в бюджета , а най-лесно става чрез данъци.Точка.В други страни има подобни закони , но там и реалният лихвен процент е в пъти по-нисък , така че не слушайте популистки глупости за стимулиране на инвестиции.В България НЯМА условия за инвестиране , а лихвата по ДЦК дори и след 10 % данък върху ПРИХОДИТе по депозити остава по-малка.ТОва е истинта.

п.с. Не одобравям данъка , защото заради него годишно губя около 70 лв. и да не говорим , че начинът , по който беше приет е неконституционен.

Финансовият министър е първият от години, който изглежда сякаш знае какво прави.
    Лош закон, но закон казали хората. Губиш => те карат да ги вложиш в нещо друго по-добро. Щото е тъпо да си къташ парите в банки и да събират мизерна лихва.
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Повече от фен
    И в какво по-добро да ги вложиш като нямаш подходящите условия?
    Не виждам как тоя закон ще накара хората да си изтеглят парите и да почнат да ги харчат. Положението ще си остане същото, пак на Бай Иван ще са му в банката парите, ама вместо с тия пари от лихвата да си купи нещо и да стимулира производителите, те ще отиват за държавата.

Град
    системата дегоба
    И в какво по-добро да ги вложиш като нямаш подходящите условия?
    Не виждам как тоя закон ще накара хората да си изтеглят парите и да почнат да ги харчат. Положението ще си остане същото, пак на Бай Иван ще са му в банката парите, ама вместо с тия пари от лихвата да си купи нещо и да стимулира производителите, те ще отиват за държавата.
    ти изкарай пари преживей месеца и тогава ги влагай

Положението ще си остане същото, пак на Бай Иван ще са му в банката парите, ама вместо с тия пари от лихвата да си купи нещо и да стимулира производителите, те ще отиват за държавата.
    АХхахаахахахХААХХАХахахАХ ХААХ (не се сдържах)

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си