- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Какво милисите за заплатите в България?
В България заплатите са трагични. Затова и догодина с куфарчето на летището. Именно заплатите и липсата на реализация след висше ме карат да емигрирам. Ако имам възможност, не бих се върнала да работя в България със сигурност.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Естествено, в чужбина ще те посрещнат с червен килим и начална заплата 5 000€. Много пъти съм казвал. В България могат да се изкарват много добри пари над 1000 лв месечно, че ако си наистина кадърен и до 4-5 000. Това, че както по-горе споменаха си мислите, че трябва като завършите да почнете да работите веднага за тия пари, при положение че не знаете нищо, щото сте се скъсали от живот а не от учене си е лично ваш проблем. Ходете си трошете главите по чужбина, щом мислите, че е много лесно.
Не, ама като свикна да уча по немския начин и се науча на истинска дисциплина плюс водя разговори с водещи експерти в различни области от световноизвестни немски компании, които често са гост лектори... доста ми се качва шансът да си уредя стаж, а оттам - и работа.
Няма ли го вариантът наистина да искам да се занимавам с бизнес? Оставяме настрани факта, че "бизнес" е суперобщо понятие.Искаш за кеф да работиш - ставай човек на изкуството, учител, каквото искаш.
Искаш за пари - програмиране/ИТ, бизнес.
Ако нищо не става от тебе и с швейцарски начин на учене да си принудена да се справяш, пак нищо няма да стане от теб, независимо с какви лектори говориш и т.н. И разбира се обратното, ако си кадърен и си разбираш от нещата, надали ще имаш проблеми да се хванеш в сериозна фирма и да вадиш пари.
Просто е, отиваш на интервю за желана работа, обаче там сте 100 човека кандидати за 5 места, ами те ще ти дадат шанса да покажеш какво знаеш, ама ти сигурна ли си че ще успееш ? Явно не.
А в днешно време толкова кадри завършили стопанско управление се бълват че няма на къде, щом и в техническия има цял факултет, смятай за какво иде реч.
Последно редактирано от draid : 01-15-2013 на 11:01
Съгласна съм, разбира се. Просто смятам, че имам дупето да уча и че в чужбина имам по-голям шанс. Наистина искам да се занимавам с това, което ще кандидатствам и мисля, че ще стане човек от мен
Съгласна съм, наистина е широкообхватна, но изпитвам съмнения за нивото, на което се преподава в страната ни.Специалността стопанско управление е широкообхватна.Изучават се финансии, маркетинг, социални политики, управление, бизнес, икономикс както и още много други дисциплини.
Аз съм я заглеждала тая специалност, точно нея ще кандидатствам в Германия. Само нея, без резервни варианти. Имам идея какво бих специализирала, но няма как да съм сигурна още.
Защо смяташ така? Ти с каква титла ще излезеш с икономическа специалност? Адвокатите с каква титла излизат?Престижна специалност е да носиш титла, давам пример с доктор и инженер.
Последно редактирано от kalpazanka : 08-19-2014 на 08:41
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."