Цитирай Първоначално написано от jghgh Виж мнението
А защо мислиш че това е нещо лошо и трябва да работиш над него?

Чудесно си е написано мненето.
защото не е достатъчно да съществуваш само за себе си, мисля си. в смисъл, ти така или иначе хабиш световен ресурс, поне дай нещо от себе си на човечеството. длъжен си, иначе паразитираш.
потенцията, сама по себе си, не е достатъчна. тя физически не съществува, не можеш да я покажеш, колкото и да ти се иска. за нея следва да се превърне в предметна, да я осъществиш, да я изкараш навън, да й придадеш форма. това, че ти имаш музикалност никой няма да разбере, ако не изпееш/изсвириш нещо, примерно.
//хах, обичам живота, днешният час по естетика беше точно в тази посока.

за мен е лошо, защото не виждам смисъл да изразявам себе си пред света. поне не всеки ден (за смисъла, не за изразяването). на мен ми е много уютно в собствения ми малък свят, където правя всичките си любими неща, без те да засягат никой друг, освен мен. а съм избрала творческия път за себе си. затова горното се превръща в проблем. да, този метод работи при мен и изкарвам разни неща извън себе си, в срокове и/или за да ги покажа на някого и т.н. неща, които иначе могат да си се развиват в главата ми/в драфтове/по тетрадки с години, без никакъв проблем, но и без никога да придобият външна форма, завършеност. да, ето, аз имам проблем със завършването, всъщност. това е някакъв мотив, залегнал явно твърде устойчиво в психиката ми, защото го откривам в почти всяко свое действие/начинание/емоция/прочее. отделно - натоварвам хора със смисъл, който те не притежават. не искам да го правя, не защото е илюзия, а защото не е честно спрямо тях и мен - спрямо тях, защото никой не ми е длъжен да го играе магаре и да носи вменените от мен идеи върху си, спрямо мен - защото толкова плътно ги измислям нещата, така достоверно ги подреждам, че от един момент насетне забравям, че не са реални и започвам да им вярвам:Д
като в някакво мат. полагане, без да гледаш бележиш израз със символа на неизвестното и после се чудиш какво става. тъпо. трябва да измисля нова външна, а защо не и вътрешна, опора за целта. дам. близо съм, сега я изпробвам.;