.
Отговор в тема
Страница 3 от 3 ПървиПърви 123
Резултати от 51 до 74 от общо 74
    Голям фен Аватара на bitchwolf
    Град
    Sofia
    Не не не не спри тази философия моля те. Тамън ни се разболя учителката. Моля те, тоя предмет не го понасям спри. Моля те имай милост. Така е, прав си никой не е толкова велик, че да има обективен поглед, така е измеренията са много, проявленията на великата философия са безкрайни, а прозрелите я-блажени. Бъди блажен с блажените и не предизвиквай самоубийства. kLamer, тя се е вселила в него..
    I'm inside! Open your eyes! I'm you! Sad but true!!!

Моля ви спрете да си хвърляте нападки, така не ми помагате,а ме натоварвате още толкова : (((
    още в началото написах какво точно искам (подкрепа) а не това, в което превърнахте темата

Banned Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от magita Виж мнението
    Както вече казах хората и времената се менят. Не мисля, че хората не поумняват. Да повечето си зациклят на едно определено място, което им пасва, което ги подсигурява, но не можеш да твърдиш, че хората като цяло не поумняват.
    Вземи едно малко дете и го остави в дивата природа - да го отглеждат вълци, или маймуни. Какво ще стане от него? Нищо повече от един звяр... Защото то гледа и се учи от това което е около него - подражава на вълците или маймуните. Същото става и когато вземеш един човек и го оставиш в човешко общество. То копира всичките модели на поведение. Разликата между животинското и човешкото общество е че човешкото се променя. Но докато обществото се променя, то в основата му си стоят именно масовите хора, който просто подражават и "заучават" това което обществото им поднася. Така че хората не поумняват, просто самите тенденции в обществото са към поумняване. А тези тенденции се ръководят от други хора - било умишлено, било то чрез изкуство и внасяне на нови идеи. Но обществото в никакъв случай не се променя от хора, които са част от това общество, който само следват и подражават. Рецептата за всяко откритие е мислене извън познатите граници.
    Цитирай Първоначално написано от magita Виж мнението
    Малко си противоречиш. Казваш, че живееш във филма, но после изкривяваш думите си и казваш, че погледа над нещата ти не е основан на "модерното днес"
    Не, исках да кажа че докато има човек, света винаги ще се вижда изкривен от самия него, заради самия него. И аз като човек виждам света изкривено(до някаква степен), но го виждам доста по-адекватно от повечето хора, защото не съм заслепен от догми и абсолютни истини. И не следвам общите модели на разсъждение и поведение.

ПС: Все пак имаш донякъде право. И се радвам че не реагираш първосигнално.

Супер фен Аватара на Azoria
    Град
    Bulgaria
    Цитирай Първоначално написано от Doom_Stalker Виж мнението
    Точно там е работата, аз не се идентифицирам с нищо. Идентификациите са детско влизане в образи. И те винаги са породени от някаква вътрешна липса и компенсация на тази липса. А историйките за любов и вживяването са най-добрите компенсации.
    Или си наистина глупав или това беше най-малоумното измъкване от агрумент.

Останалото няма да коментирам. Имай си гледната точка, нито ще промениш моята (или на някой от останалите, несъгласни с теб), нито аз ще се опитвам да променям твоята с безкрайно дълги постове Направо само заради горния цитат, на който нямаше как да не направя коментар трябваше да изчета един тон глупости :X
    Всяка следваща минута е нов шанс да преобърнеш живота си! (:

Ще се съглася с bitchwolf и аз мисля ,че Doomstalker трябва да стане философ.Не мога да отрека ,че в гледната му точка има логика и съм съгласен с доста неща ,но намирам поведението му за арогантно и предполагам ,че това дразни хората.

Цитирай Първоначално написано от alleksandrina_all_ Виж мнението
    Моля ви спрете да си хвърляте нападки, така не ми помагате,а ме натоварвате още толкова : (((
    още в началото написах какво точно искам (подкрепа) а не това, в което превърнахте темата
    Нормално е да се получи сериозна дискусия при фрапиращото заглавие,което си сложила.Мисля че получи немалка подкрепа и аргументи че си заслужава да живеееш.Колкото до Doom_Stalker нормално е да ти се правят анализи,имайки предвид че за някои твои изказвания немалко хора биха ти сложили усмирителна риза.Ако действаш както пишеш може и да има защо.Не знам дали учиш психология или мислиш че имаш сериозна базова подготовка в тази насока,но разсъжденията ти са в доста нездрава посока.Подхождаш с неразбиране и откровена злоба към останалите,поради което предизвика доста негативизъм към себе си.Замисли се защо-ако наистина разполагаш с някакво по-освободено мислене,не почвай с обичайната си теория за клишираните и първосигнални хора.

Град
    Bulgaria
    Цитирай Първоначално написано от totik Виж мнението
    Подхождаш с неразбиране и откровена злоба към останалите,поради което предизвика доста негативизъм към себе си.
    +

Мега фен
    Замисли се защо-ако наистина разполагаш с някакво по-освободено мислене,не почвай с обичайната си теория за клишираните и първосигнални хора.
    Едва ли ще те удостои с отговор, 'щото дори мен ме избива на смях, четейки написаното. Аз пичът не видях да е говорил за първосигналност - дори напротив. Ама трябва и реципиентът да е лишен от подобни 'екстри' докато чете.

Голям фен Аватара на chushkopek
    Избий си филмите от главата енд муув он!

Град
    Sofia
    Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    Аз пичът не видях да е говорил за първосигналност - дори напротив.
    "Пичът" най-откровено се изсра на темата, обяви цялото ни поколение за едно голямо нищо, нарече всички хора, които са изпитвали любов бълвочи, а страдащите-пикли ши*ани долни, които знаят само роли да играят. Най-нахално добави, че човек на 16 изобщо няма представа какво чувства и накрая с лишеното от покритие самочувствие на философ, който си мисли, че е хванал Господ за шлифера, обвини всички обидени участници в дискусията от малоумните му изказвания, че реагирали първосигнално. След това продължи с дълги романи, в които всъщност се повтаря едно и също изречение, но със синонимни думи. Не крия омразата си към философите и всички хора, които се занимават с това абсурдно нещо и не желая да ми се демонстрира нищо свързано с тази "научна" област. Тук съм за да чета форум, а не да слушам философски презентации.

Мега фен
    Нищо не си разбарала значи.
    Т'ва да виждаш само упреци и обиди в написаното не говори добре за теб.

Всъщност единственото му трърдение беше, че хората се изграждат като характер, подражавайки на някакви модели на поведение, които им допадат. Което е вярно.
    Плюс това малкият му експеримент се увенча с успех. Смешно е, че някои от вас действително претендират за някаква уникалност на характера и трансцендентност на чувствата си ...

Това се опитваше да ви обясни човека, ама (умишлено или не) ви чепкаше егото с всеки следващ пост. Принципно такъв тип държание не е от най-адекватните, особено защото тук масово потребителите са лапета, ама негова си работа ...
    Аз се посмях доволно.

Banned Повече от фен
    Аз се посмях доволно.
    И аз.

Мега фен Аватара на Blab
    и аз
    //още един и хвърлям картите;

Banned Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от bitchwolf Виж мнението
    Не крия омразата си към философите и всички хора, които се занимават с това абсурдно нещо и не желая да ми се демонстрира нищо свързано с тази "научна" област. Тук съм за да чета форум, а не да слушам философски презентации.
    http://www.youtube.com/watch?feature...rpBLDWyCI&NR=1

ПП: Другата част от коментара ти е твърде малоумна интерпретация на това, което съм казал, затова няма да я репликирам. Очевидно не си даваш сметка, че има огромна разлика между това, което Аз съм написал и това, което Ти си прочела. Очите гледат, но мозъка вижда. И мозъка вижда според каузата(идентификацията). Когато "каузата" ти е нападната, съзнанието ти изкривява получената информация(защитна функция). В резултат се получават такива изкривени интерпретации.
    Последно редактирано от Doom_Stalker : 12-05-2012 на 19:42

Едва ли ще те удостои с отговор, 'щото дори мен ме избива на смях, четейки написаното. Аз пичът не видях да е говорил за първосигналност - дори напротив. Ама трябва и реципиентът да е лишен от подобни 'екстри' докато чете.
    Преди да коментираш не е лошо и да попрочетеш малко.Въпросната дума,я използва по често от препинателните знаци.Явно тука има все повече почитатели на Фънкитауна-въобразяващи си,че са достатъчно умни и се смеят на чуждата простотия.Не виждам нищо смешно в това да спамиш,обиждаш и хулиш останалите и да оправдаваш арогантното си и надменно отношение, с видиш ли 'социален експеримент'!

Banned Повече от фен
    Преди да коментираш не е лошо и да попрочетеш малко.Въпросната дума,я използва по често от препинателните знаци.Явно тука има все повече почитатели на Фънкитауна-въобразяващи си,че са достатъчно умни и се смеят на чуждата простотия.Не виждам нищо смешно в това да спамиш,обиждаш и хулиш останалите и да оправдаваш арогантното си и надменно отношение, с видиш ли 'социален експеримент'!
    Оправданието със "социалният експеримент" само по себе си също беше експеримент. И , както се очакваше, генерира още повече "анален дискомфорт".

Banned Повече от фен
    Обаче забелязах и една друга, доста интересна тенденция. Винаги когато започвам някакъв мижав трол в подобна олигофренска тема, с времето сякаш се появяват все по-"образовани", "начетени" и "знаещи". В началото спорят само някакви кифли и квартални тарикати. Но с времето, когато разгръщам по-голяма част от плана си, неминуемо се появяват и хора с претенции за интелигентност. Това си го обяснявам много просто - СТИМУЛ=>РЕАКЦИЯ. Всеки човек "резонира" на различна честота. Честотата в случая е неговата идентификация. Един човек, който си е повярвал че знае нещо и се преструва на интелектуален, не би се занимавал с такива олигофренски теми като тази. Той не "резонира" на тях. Защото той се идентифицира с по-"висши" неща... Затова и когато аз влезна тук, и почна да философствам, онези, които се взимат за възвишени, вече имат на какво да "резонират". Моите думи вече не засягат простолюдните ежедневни въпроси... моите думи засягат идентификациите на други хора... затова и същите тези хора резонират на думите ми. Едно тъпо хлапе, като това дето в началото ме репликира, вече изобщо не се обажда, защото то не може да резонира на думите ми... то вероятно изобщо не разбира за какво говоря. Затова и няма как да реагира - защото не "нападам" нещо което му е познато. Но и тези дето се идентифицират с нещо повече от обикновенното - и те играят същата игра. Само дето тяхната игра е на по-високо ниво, идентификациите вече са по-възвишени неща, а имитациите и влизането в роли са още по-развити. Но и тук по реакциите отново си проличава. Ако вие не се идентифицирахте с тези неща, които "нападам", вие нямаше изобщо да се мъчите да ми отговаряте и щяхте да подминете тази тема като поредния скучен спор. Обзалагам се че ако намеся Бог по някакъв мистериозен път, не след дълго ще се намесят и християни. Защото така и те ще имат на какво да реагират(резонират). В крайна сметка, докато има идентификации, ще има и ответни реакции, които да ги защитават при нападение. Въпросът е само коя идентификация ще бъде нападната. И по това кой на какво реагира, може много ясно да се види кой с какво се идентифицира. Не случайно доста псевдо-любовчийки се изписаха тук - именно защото намесих любимата им идентификация, любимата им роля - любовта. Въпросът е, ти totik на какво реагира? Реакцията, в каквато и да е форма, показва силата на емоцията и афекта пред логиката. Но е много смешно когато някой се опита да облече реакцията си в интелектуални дрехи, и така да замаскира причината, поради която изобщо се е хванал да отговаря. Това е един флирт с интелектуалността, но нищо повече.
    Последно редактирано от Doom_Stalker : 12-05-2012 на 22:37

Град
    Sofia
    Естествено е да получаваш реакции от хора, когато засягаш неща, които са им познати или ги интересуват по някакъв начин. Аз нападам първите ти твърдения. Това, че може би не съм разбрала цялото ти мнение и като цяло есенцията на всичките ти постове може и да е жалко според теб или другите, които мислят като теб, но лично на мен не ми се отразява по някакъв начин. Пак ти казвам. Т'ва е форум, а темата е любов. Аз влизам чисто и просто, за да чета теми за любов, ти навлезе грубо и арогантно твърдейки, че зад мнението ти има много повече. Няма как да бъдеш лишен от недоволните реакции-не е нещо ново, но ти все пак смяташ, че ти си го открил. Виж литературните анализи на текстове си ги правим в час по литература. Говоря направо, а не завоалирано, това може би те кара да си ме представяш още по-глупава и елементарна, но реално и това не е важно. Auriss, той искал да каже нещо. Факта, че се опитваш да му преведеш изреченията на простолюдието, говори че той очевидно не се изказва ясно пред аудиторията, към която е насочен в момента. Благодаря за спора и лек ден на всички.

Голям фен Аватара на magita
    Doom_Stalker
    бахти силния дето си... де'а знам чо'ек направо ;д
    No driving, no sleeping
    Live it up like it's the weekend
    When the DJ play the right song
    Gon' drink, gon' party all night long...
    Party all day, party all night
    Say you wanna party
    Let's party alright

Цитирай Първоначално написано от bitchwolf Виж мнението
    Естествено е да получаваш реакции от хора, когато засягаш неща, които са им познати или ги интересуват по някакъв начин. Аз нападам първите ти твърдения. Това, че може би не съм разбрала цялото ти мнение и като цяло есенцията на всичките ти постове може и да е жалко според теб или другите, които мислят като теб, но лично на мен не ми се отразява по някакъв начин. Пак ти казвам. Т'ва е форум, а темата е любов. Аз влизам чисто и просто, за да чета теми за любов, ти навлезе грубо и арогантно твърдейки, че зад мнението ти има много повече. Няма как да бъдеш лишен от недоволните реакции-не е нещо ново, но ти все пак смяташ, че ти си го открил. Виж литературните анализи на текстове си ги правим в час по литература. Говоря направо, а не завоалирано, това може би те кара да си ме представяш още по-глупава и елементарна, но реално и това не е важно. Auriss, той искал да каже нещо. Факта, че се опитваш да му преведеш изреченията на простолюдието, говори че той очевидно не се изказва ясно пред аудиторията, към която е насочен в момента. Благодаря за спора и лек ден на всички.
    +

Doom_Stalker както ти казах и преди ти си човек с объркани представи.Основния ти проблем е че слагаш логиката и интелигентността над всичко.Рано или късно ще разбереш,че в живота има и по-важни неща от това непрекъснато да доказваш интелект.Това защо не се занимавам с по, как се изрази 'висши' неща показва че отново пишеш недообмислено,но на тебе цялата ти работа е такава-недоклатена.Може би тези 'пикли' както ги наричаш имат объркани представи за някои неща,но аз виждам доброто в тях.Те се стремят да сложат любовта на първо място,което дори по-сълзлив и понякога досаден начин,все пак е достойно за зачитане и подкрепа.Твоята визия-логиката-над любовта и добротата не ми импонира и затова се изказвам остро и ясно срещу теб,защото не искам да виждам подобни 'тийнове' около мен.Мисля че отново бях пределно ясен и съм убеден че и 'простолюдието' ще ме разбере,без да се самоизтъквам със завоалирана философия!
    Последно редактирано от totik : 12-06-2012 на 12:20

Banned Повече от фен
    Пхаха, отново се връщаме до познатите граници - тези на доброто! Когато нямаме как да защитим глупостите си винаги се придържаме към старата лъжа че нещо трябва да се приема само защото е добро. Всъщност границите на "доброто", обединяват всичките тези неща като любовта, чувствата, морала, добротата и т.н. И именно тук е най-голямата трудност - да превъзмогнеш това което е "добро" и удобно, и да видиш отвъд тези егоистични възприемания на света. Всъщност отдавна е известно че човечеството е на ниво детска градина, и отвъд всичките претенции и роли, човека все още се води от няколко примитивни мотива, характерни за животинския свят. Това е мотивът "Винаги трябва да съм добре", който е обуславен от множество психични процеси и е в основата на несъзнателния живот. И това всъщност не е изненада, тъй като този принцип е фундаментален за "Живота". НО ТОВА НЕ Е ИСТИНАТА. Това че нещо е добро, не е аргумент за неговата истинност. Точно така се ражда понятието консенсусна истина в обществото - това което е необходимо и "добро" за човека се приема като всевишна истина. Но дефакто, това което ти е необходимо на теб или на обществото, в никакъв случай не е задължително да е обективна истина. И всъщност това е цената на обективното и рационално мислене - вече не всичко в света е създадено за да ги помага и да е добро за теб. Хората толкова се влюбват в глупостите, които си измислят, именно защото тези глупости са добри за тях. И всяка глупост е в състояние да се приеме и да се издига на пиедестал стига да е "добра" и да изпълнява някому някаква функция. Но това е адски примитивно мислене, а човека който вярва и мисли за истина само това, което му изнася е идиот. И по нищо не се различава от едно животно, което винаги търси доброто за себе си(или доброто за обществото и така индиректно пак за себе си). Така и всичките коректни идеи са готови да се приемат като истина, стига да са полезни. Не отричам че тези неща са добри за някои хора, предлагат им определен комфорт, но те нямат нищо общо с истината. Така кой в каквото иска - нека си вярва,и в любовта, и във всичките онези човешки идеи създадени за да служат на човеци, но да се изкарват като истина е малоумно и дори арогантно. Защото не са истина. Полезното не е истина. И този който търси полезното никога не може да намери истината. И всичките псевдо-философски глупости, които хората спрягат за висша истина и за смисъл на своя живот, в същото време са просто глупости - разпространени и приемани заради нуждите на хората... не заради истината.
    Последно редактирано от Doom_Stalker : 12-06-2012 на 14:33

Отново се убеждавам че ти си болем мозък.Само се надявам да вредиш само на себе си,не и на обществото макар силно да се съмнявам в това.

Banned Повече от фен
    Отново се убеждавам че ти си болем мозък.Само се надявам да вредиш само на себе си,не и на обществото макар силно да се съмнявам в това.

Град
    Bulgaria
    Не разбрах само - защо смяташ, че любовта е най-важното за хората,които пишат тук? Да, естествено е ,че ще ти отговарят хора, които биват провокирани по някакъв начин от думите ти, но това, че са ти отговорили далеч не значи,че това, което казваш върти света им. Само за това не си прав. Индентификацията на един човек няма как да разбереш от форум. Хората са влезли в този раздел ,за да прочетат/пишат за любов. Все едно да седиш в сладкарница и да казваш "Ей, тези хора живеят, за да ядат торта."

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си