.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 111

Hybrid View

Голям фен Аватара на x7aZzy
    jghgh, може и да са празни приказки. Аз така възприемам отношенията между хората.
    Това, че съм независима, не ме прави безсърдечна. И учудващо съм си доволно щастлива.
    Знам, че имам добри приятели, и съм абсолютно сигурна в тях. Без да очаквам каквото и да било.

С моя най-добър приятел не сме се чували, нито писали от месеци, но въпреки това знам, че ще ме чака с колата пред летището, ще ми уреди легло в общежитията, ще се занимава с мен цяла седмица и накрая ще шофира 500 км, за да ме закара да видя дядо, след което ще се приберем заедно за празниците. Нито очаквам това от него, нито съм го молила. Просто знам, че ще го направи. И не е като да не мога да се оправя сама - не в това е въпросът.
    А аз в никакъв случай не се чувствам задължена. Благодарна, да, щастлива - също (даже много), но не и задължена.

Както каза Сиси - приятелите са като семейство. Колкото и да се карам с моите, знам, че няма да ме заебат, защото не съм в настроение например.

Съжалявам. Не преминавам през линия, която очертавам [!]

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от x7aZzy Виж мнението
    jghgh, може и да са празни приказки. Аз така възприемам отношенията между хората.
    Това, че съм независима, не ме прави безсърдечна. И учудващо съм си доволно щастлива.
    Знам, че имам добри приятели, и съм абсолютно сигурна в тях. Без да очаквам каквото и да било.

С моя най-добър приятел не сме се чували, нито писали от месеци, но въпреки това знам, че ще ме чака с колата пред летището, ще ми уреди легло в общежитията, ще се занимава с мен цяла седмица и накрая ще шофира 500 км, за да ме закара да видя дядо, след което ще се приберем заедно за празниците. Нито очаквам това от него, нито съм го молила. Просто знам, че ще го направи. И не е като да не мога да се оправя сама - не в това е въпросът.
    А аз в никакъв случай не се чувствам задължена. Благодарна, да, щастлива - също (даже много), но не и задължена.

Както каза Сиси - приятелите са като семейство. Колкото и да се карам с моите, знам, че няма да ме заебат, защото не съм в настроение например.
    Абсолютно. И ако не е там и не го направи, ще знаеш, че е имал сериозна причина и нито за момент няма да му се разсърдиш или да има някакъв вид драма, защото ще си наясно, че не е направено от безразличие.

Винаги съм мислила, че истинските приятели нямат нужда от думи като "Обичам те.", обещания и "изясняване на отношенията", защото всичко някакси се знае по дефолт, чувства се.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от x7aZzy Виж мнението
    Нито очаквам това от него, нито съм го молила. Просто знам, че ще го направи.
    Грешка. Но ще го проумееш, когато не направи нещо, което си "знаела". Тогава ще разбереш, че всъщност си го очаквала.
    Съгласна съм с jghgh - винаги очакваш нещо. Да, доброто може да е направено напълно безкористно, но очакваш, че приятелят ще е там, когато ти потрябва рамо.
    Добър човек съм. Винаги помагам. От случайни хора не очаквам възвръщаемост, но от приятели се разочаровам страшно.
    На най-добрия си приятел най-редовно служа за психолог, обаче когато преди месец и нещо му плаках по телефона, той беше там - трезв, разумен, изслуша цялата половинчасова тирада, даде ми съвет, който аз бих си дала, и така.
    Последно редактирано от PinkPan7her : 12-07-2012 на 21:57

Голям фен Аватара на x7aZzy
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Грешка. Но ще го проумееш, когато не направи нещо, което си "знаела". Тогава ще разбереш, че всъщност си го очаквала.
    Не.
    Защото съм минала през това вече.
    И аз, както всеки друг, съм била предавана от приятели. И то не веднъж или два пъти. С времето осъзнах, че причината за тези разочарования е в мен. В моите очаквания, изисквания, в това, че приемам другите за даденост.
    Преди винаги си мислех, че хората са ми длъжни. Че трябва да ми обръщат специално внимание, че трябва да ме обгрижват, ласкаят, предразполагат да им помогна, да ги изслушвам. Че щом са в графата "близки"/"приятели", това автоматично значи, че са задължени да ми правят услуги, да ми изпълняват желания и т.н. От това се подразбира, че с никого не успявахх да създам трайно приятелство. Постоянно сменях приятелските си кръгове. Чувствах се не намясто. За някакви абсолютни дреболии прекъсвах отношенията.
    Доста весела картинка.
    Сега спокойно мога да кажа, че съм променена (специално в това отношение). И съм доволна, че вече 4 години съм успяла да "задържа" приятелите си.
    Единственото, което очаквам от близките си, е да не ме лъжат. Всичко останало е условно.

Съжалявам. Не преминавам през линия, която очертавам [!]

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Съгласна съм с jghgh - винаги очакваш нещо. Да, доброто може да е направено напълно безкористно, но очакваш, че приятелят ще е там, когато ти потрябва рамо.
    Добър човек съм. Винаги помагам. От случайни хора не очаквам възвръщаемост, но от приятели се разочаровам страшно.
    На най-добрия си приятел най-редовно служа за психолог, обаче когато преди месец и нещо му плаках по телефона, той беше там - трезв, разумен, изслуша цялата половинчасова тирада, даде ми съвет, който аз бих си дала, и така.
    На мен също ми се е случвало да ме разочароват и съм убедена, че и на тях се е случвало аз да ги разочаровам. Хората допускат грешки и не виждам защо това, че са ни близки означава, че точно техните са непростими.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си