- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какво им пречи да Вярват.
Все едно стил музика обединява хора от дадени религий.
Също така кой от тук изобщо е сатанист, аз поне не съм виждал такъв във форума.
Ще дам сходен също толкова абсурден въпрос, всички слушатели на поп-фолк ли са изключително тъпи?
Inb4 дефендър да каже, че съм сатанист....
^
и каква е формата на правдата има ли хубави пропорции.
ПП: демек, че Бог избрал от всички човеци достойния npp и му е дал безгрешност и съвършена любов към човеците.
аааааааааалилуя.
Последно редактирано от defender : 12-18-2012 на 12:06
npp с други думи Твоят Бог е поробител,а ти си му роб
Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.
и сега по какво npp боговидеца се различава от стария npp преди това събитие, и каква мисия ти даде Бог, поговорихте ли си.
нали беше казвал, че си бил мъртъв и Бог ти се явил и те съживил, а сега казваш "не знам как стана".
Твърдиш, че твоя бог не е тиранин, което всъщност не е така.
Тиранин е този който не ти оставя друг избор, а твоят господ Бог прави точно това, той твърди че единственото спасение е единствено и само чрез него, какъв избор ти оставя освен да вярваш в него?
Само не ми казвай, че той ти дава избор между доброто и злото.
Ако Бог съществува, логично е спасението да е чрез него(какви други алтернативи се сещаш?) а и тиранин не значи това. А и защо са ти други пътища, други богове и не знам си кво, т.е. нямаш нужда от избор, тъй като Бог значи и съвършен, значи както и да го мислим и да ни изглежда ограничаващо, то по-добро от това не би имало.
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Дефиницията на тиранин е доста далеч от философия и религия, но в този контекст смятам, че е достатачно точна.
Защо ще е логично единственото спасение да е чрез него, защо след като е Бог и е омнипотентен и омнисцентен не стори така, че да не се налага да се "спасяваме"?
Ако не може да го стори значи не е всесилен, ако може да го стори, но не го прави значи е зъл. А защо да наричаме Бог някой които, или не е всесилен, или е зъл?
И защо да те спасява, първо че никой не е поискал, нито някой заслужава, а и това е нарушаване на собствения му закон за свободната воля, а ако беше зъл, нямаше да е Бог. Така или иначе това засяга други теми, но не го прави нито невсесилен, нито зъл, а и не виждам как тия работи правят спасението чрез Бог нелогично.
Всъщност всички тия неща са засегнати в притчата за Адам и Ева(и обяснението защо се е стигнало до тая ситуация).
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
да, спасението е само от истинският Бог Отец и чрез истинският Господ Исус Христос, но не заради друго освен просто защото във вселената никога не е имало друг (истински) Бог, нито друг (истински) Господ освен Тях Двамата, но Той не е направил упражняването/практикуването на вярата задължително, понеже това е пътят за участие в осигуряването на вечно спасение и пълен живот в Него за всички човеци/души на вселената, защото както извън вярата има управници, които се грижат за благото на всички останали хора, така и вярата е предназначена за да бъде употребявана най-вече от страна на онези, които искат да бъдат духовни служители на спасението в Него, така че Той никак не задължава хората насила да бъдат вярващи, а и никак не е нещо ново това че досега винаги е имало истински Светии, които сами предават себе си изцяло на Него за да бъдат полезни до максимум на Неговата мисия за пълно спасение на цялото човечество, като от друга страна никак не е забранено човек да Вярва в Него
Последно редактирано от npp : 12-19-2012 на 17:54
![]()
Аз думата "вяра" съм я изтрил от моя си речник. Та аз не вярвам, че вярвам.
Лично : Аз съм си абсолютен атеист.
Понеже разбрах някой неща за "Християнството" и как като вярваш в нея и с нея можеш лесно да си оправдаеш вярата. пхА
И моля "npp" да ми коментира, коментара, че да ми направи по весел денят. Защото божието чадо знае най добре, бла бла бла.
*GET TO KNOW*
THE UNKNOWN
да, неправедния вярващ е по-лош и от невярващ/неокултист, обаче правилната вяра докарва спасение за всички човеци
npp нали си наясно, че твоят бог никога не те е искал ?
*GET TO KNOW*
THE UNKNOWN
абе, кви са тия изтрещели въпроси.
за кво точно говориш или си поредния атеист авто-фантазьор за религията.
Точно Богът ви е невсесилен,защото има въпрос,който е абсолютен и никой не може да отговори на него,а пък нищо не съществува вечно,но нищото не съществува
Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.