- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какво им пречи да Вярват.
А аз да не би да съм поискала да бъда раждана ? Ако бог контролира всичко, включително раждането на нови индивиди, той ги обрича. Никой не е избрал как и кога да се роди или как, и кога да умре. Ако се бях родила в някоя ислямска държава, навярно щях да вярвам в алах, т.е бог не ми дава свободен избор. Ами по-лошо, ако се бях родила стотици години в миналото, в някое племе, как да вярвам в бог, в християнския бог, без дори да знам за неговото съществуване. Значи, че бог не само не ми дава право на избор, а и не ми дава информацията, за да направя този избор. А какво се случва с душите на хората родени преди самото създаване на християнската религия, т.е родените преди повече от 2000 хиляди години ? Хора, които никога не са чували за такъв бог, просто, защото не е съществувал.
Имало е толкова много религии преди християнството, повече от очевидно е, че това е поредната измислица. Вашият бог не само, че не е всесилен, но и няма конкретна цел.
Да речем, че бог все пак е създал мен и всички останали човешки същества. Да речем, че и хипотетично аз съм вярваща и спазвам всички канони. След смъртта ми, той ще ме награди с вечен задгробен живот, такъв какъвто на мен не ми трябва. Аз не искам вечен живот под една и съща форма. Подобен 'живот' сигурно е доста тежък и отегчаващ. Значи, не стига, че бог не ми дава друг избор освен да вярвам в него, но и ми заповядва да прекарам вечността на място и по начин, който той е определил. Но каква е целта на бог и изобщо има ли той цел ? С какво ще допринесе вярата ни в него ? Ще допринесе ли по някакъв начин на хората, на планетата, на Вселената ? Какво получава бог от всичко това ? Защо му е било изобщо да създава живота, ако ще измъчва душите на хората, които не вярват в него ? След като е всесилен, всемогъщ и всезнаещ, сигурно му е било ясно, че ще има хора, които няма да вярват в него. Тогава, защо изобщо създава хората, след като е напълно наясно, че ще избива голяма част от тях ?
Значи бог не само, че не е всесилен, не само, че е зъл, но е и егоист.
Защо ти е да знаеш толкова много, като се интересуваш чети, а викаше, че си знаела много за християнството, ако знаеше, нямаше да питаш такива работи.
Иначе ако Бог беше зъл или егоист или невсесилен нямаше да се нарича Бог.
И ако нещо не ти харесва, или ти изглежда неправилно или не та кефи, това не значи, че е грешно или невярно!
Последно редактирано от Nam3less3 : 12-20-2012 на 14:43
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Чела съм достатъчно, но никъде в библията не виждам да са дададени отговори на въпросите ми. А защо да не искам да знам ? Мисля, че имам правото да знам, ако ще вярвам в нещо. Защо просветените християни просто не ми отговорите, щом знаете толкова ? Това, че сте нарекли някаква измислена фигура бог, не значи, че не може да бъде зъл и слаб егоист. И да, действията на бог ми изглеждат неправилни, защото не отговарят на цялата концепция, на същността на някой, който би трябвало да е всемогъщ.
Това че на теб не ти харесват моите въпроси, не значи, че аз бъркам ! Щом толкова християните се затрудняват да дадат отговор на тези въпроси, ясно ми е колко е истинска религията ви.
ако беше егоист, тогава нямаше да даде живот на милиарди човеци, и нямаше да приготвя пълно спасение за всички души на вселената, а вината за това че нямаше съвършено спасение за мнозина в продължение 5-6 хилядолетия досега не е негова защото Той се намираше в състояние на полусън за това време, а колкото за силата Му, виж само как макар и в състояние на полусън Той винаги крепеше цялата вселена, като се започне от неизтощимите сили, които крепят и сплотяват атомите и се стигне до стабилните орбити на космическите тела, като се има предвид че в слънчевата система кражат хиляди големи метеори, които при сблъсък с земята могат да причинят гоялама погибел, но как досега земята винаги се разминаваше с тях
1. Дава живот за максимум 70-80 години. Този живот не винаги е хубав, понякога е изпълнен с доста кофти моменти, независимо то това дали човекът е вярващ или не. Накрая им отнема живота и праща тези, които не вярват в него да се пържат в Ада. Явно е много самовлюбен за да иска всички да вярват в него и явно е съдист щом е изпратил в Ада толкова души, които САМ е създал.
2. Не виждам никакви доказателства за спасение. Защо изобщо ни е нужно спасение ? Вселената ще свърши. Както е имало Голям Взрив, така ще има и Голям Срив. С всичката тъмна енергия и тъмна материя наоколо, обектите във Вселената ще се раздалечават, докато изгасне и последната звезда и Вселената изстине или пък Вселената ще продължи да се разширява докато бъде разкъсана и свърши в точка на сингулярност. Е, явно няма как Вселената да бъде закрепена дори от твоят бог.
3. Планетата ни е с чист орбитален път и такива сблъсъци съществуват сравнително рядко. Все пак последният опустошителен сблъсък е бил преди 65 милиона години, когато динозаврите са изчезнали. Плюс това подобни катаклизми могат да бъдат животворни. Ако новосформираната ни Земя не се беше сблъскала с планета голяма колкото Марс, живот изобщо нямаше да съществува, поради липсата на Луна и правилен наклон на земната ос. След този сблъсък, в периода Хадей, Земята е била ежедневно бомбандирана.
Ние не сме застраховани от нов голям сблъсък, такъв вероятно ще има, но едва ли ще е скоро. Така че не си мисли, че нещо ни пази. В нашата галактика, в съзвездието Стрелец има неутронна звезда, която може да се превърне в супернова всеки един момент и да бъдем унищожени от гама лъчево избухване. Не само хората, но и планетата ни ще бъде изпепелена. Опасности много.
твоите заблуди идват от факта че твърде много вярваш на хората, понеже познанията ти идват от разни учени и научните бюлетини, които произхождат от тях, а също и от съответните вярващи, които сеят твърде много страх с своите свидетелства, обаче истината е че истинският Бог никога не е пращал хора в ад, но просто от седмият ден до сега Той беше в състояние на полусън, поради което и много хора пострадаха, но вината не е Негова, понеже както човек може да изпадне в състояние на сън въпреки опитите му да не заспи(-ва), така и Той не можа да остане напълно буден, след като създаде цялото вселенско творение само за 6 дена или 144 часа, а както можеш и сама да се досетиш, вселената е безгранична за нас човеците, понеже по същият начин никак не би било чудно ако човек изпадне в състояние на хилядолетен сън в случай че успее напълно сам да построи огромен небостъргач само за шест дена, а колкото за този физически свят, той никак няма да бъде унищожен докато не свърши царуването на Христос, ето какво е писано по въпроса:
"те оживяха и царуваха с Христа хиляда години." Откровение 20: 4,
"И видях ново небе и нова земя; защото първото небе и първата земя преминаха; и море нямаше вече." Откровение 21: 1
Последно редактирано от npp : 12-22-2012 на 14:53
Бог не спи, В Библията е казано че Бог може направи всичко от словото, (словото се материализира). Бог е казал това не защото има нужда от почивка, а за да покаже на хората че като се трудят, но един ден да отдават на Бога, а не в обичайните житейски работи - в размишления за Бог, като ходят на Църква и т.н.
А хората отиват в ада не защото Бог ги праща там, а защото сами не желаят да се спасят. Ада е олицетворение на справедливостта, че всяко зло си има въздеяние, ако не бъде очистено. Затова и Христос призовава хората към покаяние.
Последно редактирано от defender : 12-22-2012 на 15:03
няма как тази теория за това че досега Бог винаги е бил буден да е вярна, защото ако това беше така, тогава Той щеше да е грешен/неправеден задето нарочно е допускал децата му да страдат след като е бил напълно буден за да ги спаси веднъж завинаги, или това е все едно да имаш деца и бидейки напълно буден да виждаш как те са затворени в пожар и не могат да избягат и ако не бъдат спасени ще изгорят, но ти все пак нарочно да не им помогнеш при положение че си напълно буден за да го направиш - просто забрави за такава безумна теория относно истинският Бог
"И тъй, ако вие, които сте зли, знаете да давате блага на чадата си, колко повече Отец ви, Който е на небесата, ще даде добри неща на тия, които искат от Него!" Матей 7: 11
като все пак има начин Той да бъде събуден, и това е "молитвата и постът" сиреч проявата на съвършена любов и загриженост към останалите човеци чрез ходатайства пред Него да бъдат напълно спасени за вечен живот
"И каза им: Тоя род с нищо не може да излезе, освен с молитва [и пост]." Марк 9: 29
Последно редактирано от npp : 12-22-2012 на 15:27
по твоята логика Бог защо е допуснал тогава да достигне до такова състояние, в което да заспи хилядолетен сън и да остави хората да страдат................
Бог не би допуснал да изпадне в такова състояние от което би произлязло зло.
истината е друга. ......................... търси я и не допускай духа, който ти се явява в мислите ти, да ти говори.
Последно редактирано от defender : 12-22-2012 на 16:19
А твоят проблем е, че си абсолютно куку.
Учените преди да потвърдят нещо правят много наблюдения, изследвания, събират доказателства и т.н. Дори хипотезите им се основават на някакви наблюдения, а не на неща изсмукани от пръстите.
Искаш да ми кажеш, че бог е ЗАСПАЛ, затова хората страдат, така ли ? Ахаха, очите ми се насълзиха от смях. Четеш библията и виждаш това, което искаш да видиш, а не това, което в действителност е написано. Съгласна съм, че не може всичко да бъде приемано буквално, но в случая пише, че той си почива НА 7-мия ден, а не, че заспива и дреме от тогава до сега. Библейските цитати, които пускаш и твоите разсъждения към тях се разминават наистина много.
И все пак, защо твоят бог е ДОПУСНАЛ да заспи ? Едва ли ще получа смислен отговор, но както и да е...дори се чудя на себе си как мога да продължавам да споря с човек, който отказва да приема какъвто и да е научен довод. Трагичен си.
учените изследват нещата от вън/долу на вътре/горе започвайки с вече видяното от тях в посока към онова, което предстои да бъде видяно, обаче проблема е че там има множество заблуди на лукавият, които са от по-дълбоко и невидимо за учените ниво, което те не познават, а истинският Бог е изпаднал в състояне на полусън, защото не е могъл да остане напълно буден, например, ти би ли могла да останеш напълно будна след като си работила къртовски (труд) в продължение на шест дена без въобще да мигнеш?!, но с сигурност в един момент ще заспиш най-малкото неусетно макар и това да стане след няколко дена
Потвърждаваш думите ми, че си абсолютно малоумен.
Никой не изпада в сън за 13.7 милярда години, дори и за хиляди години да речем. Какъв бог е щом е заспал ? Хората ходим на работа 5 дни и си почиваме 2 дни, а не обратното. Смешен си и ти и твоят бог, който освен че е зъл, и егоистичен е, и мързелив.
А учените дори не ги коментирай, не си прочел дори една научна статия през живота си, какво остава да я разбереш.