.
Отговор в тема
Страница 4 от 4 ПървиПърви 1234
Резултати от 76 до 90 от общо 90
    Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    -да поработя над моногамността си.;
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

anonymous708973
    Guest
    А, какви са тия работи, бе

Цитирай Първоначално написано от watermelonkisses Виж мнението
    нещото, над което може би трябва да поработя, е мисълта как дори негативните ми страни са си всъщност прекрасни без нужда от промяна;
    Много добре звучи, но не е така. Всеки човек си има неща, които е по-добре да оправи - за себе си,не за другите.

Ох, сещам се за толкова неща, заради които живея нещастно и не искам просто да свикна с тях и да ги приемам като част от мен. НЕ ИСКАМ да са част от мен. НЕ ИСКАМ това аз, а по-добро, което мисля че е напълно, но и да не е, все тая. НЕ ИСКАМ да бъда себе си. ИСКАМ да бъда друг човек, по-добър във всяко едно отношение. Или хайде, за да не се изхвърлям - в тези отношения, които аз смятам за важни.
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

Мега фен Аватара на Blab
    Цитирай Първоначално написано от jghgh Виж мнението
    Много добре звучи, но не е така. Всеки човек си има неща, които е по-добре да оправи - за себе си,не за другите.
    не мога да се съглася. ако човек достигне точката, в която (може) да живее в хармония със себе си, значи е един развит/разгърнат индивид, потенциален реципиент на щастие;
    //вече кой колко пък има да бие и по кои пътечки ще тръгва е отделен въпрос;

така казано, все едно пътят е един. или по-точно целта.
    а може би хармонията със себе си не е възможна?
    нали човек винаги иска още.. никога не му е достатъчно. всяко нещо може да се пипне и по-добре.
    това го казва доста самокритичен човек, де.

нещо друго, което се сещам и ми харесва: не си спомням как точно е формулирано, но за да се усъвършенстваш трябва да махаш, а не да добавяш - встрани от коментираното
    Последно редактирано от jghgh : 12-17-2012 на 18:54

и за самокритичните хора вътрешният баланс е нещо достижимо; това не значи примирение и 'недоизпипване', по-скоро е признак на пълно приемане на себе си)
    а това,че човек през цялото време се 'усъвършенства', намира и променя,е друго;

Супер фен Аватара на tonssy
    Цитирай Първоначално написано от watermelonkisses Виж мнението
    и за самокритичните хора вътрешният баланс е нещо достижимо; това не значи примирение и 'недоизпипване', по-скоро е признак на пълно приемане на себе си)
    а това,че човек през цялото време се 'усъвършенства', намира и променя,е друго;
    +

Повече от фен Аватара на Muaythaifighter
    Цитирай Първоначално написано от jghgh Виж мнението
    Приятели.. Кхъм.

Провокирана от нещо!, но няма да споделям какво, се замислих, че имам голям проблем с критиката. Просто не мога да търпя критика. Ужасно ме разстройва, приемам я навътре, мразя я, и някак смятам, че ако някой ми е приятел, трябва МИНИМУМ да ме критикува и независимо че правя глупости, просто да ги подминава, а не да по някакъв начин да ми показва, че греша или да ме "дискредитира", да ме поправя и етц., да ме кара да си виждам грешките иии най-вече поправянето - "поставянето на място" и етц.
    Критиката ме разстройва, понякога ме разплаква, трайно влошава настроението ми и изтърпявам направо колосална вътрешна борба между изречените думи и егото, за да я приема и да спра да правя цупливи циркове.

С две думи: Трябва да работя над умението да приемам критика.

А вие, над какво трябва да работите?
    Имате ли някоя черта, която в себе си не харесвате и смятате за крайно вредна?

Нека тук даваме лични примери за неща, над които е добре да поработим, за да живеем по-успешно, по-щастливо и в мир с околните.

работя върху пресата , кофата и бедрата най-сериозно

също преден шпагат да са разпъвам на мах , тва е

тва са суперамбициозни цели,признавам :д

Голям фен Аватара на kyka1
    Град
    Варна
    Прекалено търпелив съм даже и аз се учудвам на себе си.Мразя я тази моя черта, но когато се усетя че вече ми се качват на главата и избухвам...
    Живота е рисуване без гума за триене...

МОМЧЕ СЪМ !

Смехът над естественото ни несъвършенство е нещо по-истинско от стремежа ни да се представим като върха на съвършенството. Логиката е повече от странна - никой не го е срещал това "съвършенство", но кой знае защо всички се опитват да приличат на него.
    - Енциклопедия на житейската психология
    Това е истината ...
    иначе и аз си имам трески за дялане, но не съм обсебена от това да се "поправям" по някакъв начин.. По-нататък може и да споделя какви са моите недостатъци

Супер фен Аватара на ForzaFelipe
    Град
    Варна
    Волята си...самонавивам се,самонавивам се и изведнъж...Трудно се променям,ако имам негативна черта или нещо което вреди на околните,трудно бих го променил.Влюбчив съм...също негативна черта,защото все още не ми е донесла нищо хубаво..а мързела...ако не бях такъв мързел можеше сигурно отдавна да съм преуспял...
    >>DjBelev<<

Супер фен Аватара на pifiella
    Град
    Шоколадовия град
    Аз съм най - търпеливият човек на Земята!Толкова го мразя това, но не мога да го променя.
    Търпя всичко, понасям всичко и мога да го правя с месеци без да избухвам, но като се случи"избухването" става страшно. Понякога се плаша от себе си и от това на какво съм способна, когато ми избият балансите. Хвърлям разни неща,викам,рева и всичкото това за 10-20 минути и после си ставам същото търпеливо човече.
    Не знам на какво се дължи това търпение. Може би не искам да създавам излишно напрежение,когато нещо ме дразни, си казвам -ок, приеми го,няма смисъл,това не те интересува,да говорят каквото искат,да правят каквото искат,ти не им обръшай внимание.
    Предполагам,че това,че съм отраснала сред постоянни викове,истории,побоища и т.н., ме е направило по-съобразителна и е убило желанието ми да изпадам в страшни спорове, за някакви маловажни неща от живота.Опитвам се да избягам от агресията и да я забравя, защото няма смисъл да си тровиш нервите за глупости, когато хората имат огромни проблеми. Но понякога ми се иска да не позволявам на околните, да ми се качват на главата,но тогава чувам спокойния ми глас,който ми казва, че те не ме интересуват...

Не знам,но смятам в най-скоро време да посетя един психолог и да си поговоря с него...
    Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!

Супер фен Аватара на tonssy
    Цитирай Първоначално написано от pifiella Виж мнението
    Предполагам,че това,че съм отраснала сред постоянни викове,истории,побоища и т.н., ме е направило по-съобразителна и е убило желанието ми да изпадам в страшни спорове, за някакви маловажни неща от живота.Опитвам се да избягам от агресията и да я забравя
    Аз пък съм точно обратното- въпреки че съм израснала сред подобна среда, въобще не избягвам скандали. Ядосам ли се, особено ако съм в нас (все пак, ако съм навън прикривам тази моя страна ), ставам ужасна, дори самата аз се плаша от себе си в такива моменти.

Мега фен Аватара на iiordanova
    Важното ми е аз да се харесвам,по-скоро бих овладяла някои неща,които мисля,че ми пречат в някои ситуации. Включвам:
    - това,че в доста ситуации,когато трябва да замълча продължавам да говоря
    - когато съм ядосана говоря какво ли не,правя какво ли не
    - агресията
    - да мисля по-често за другия човек,за това как се чувства
    Май е това в общи линии..

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си