- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Обичам приятеля си, но ..
Заедно сме от 1 година и до сега не сме имали някакви сериозни скандали, просто дребни спречкавания, но за 1-2 часа и на двамата ни е минало.
Преди няколко месеца бяхме на ресторант компания и един от приятелите му доведе едно момиче, което в последствие се оказа, че е било гадже с двама от най – добрите приятели на моя приятел и се сваляше с трети в момента. Като на всичкото отгоре нещо се опитваше да се закача и с моя и другите ми казваха да ходя да и кажа нещо, за да стои по – далеч от него, но аз така и нищо не й казах. В крайна сметка се заби с третото момче, но всичко за един ден. Разпитах моя приятел за нея и се оказа, че е 2 години по – малка от нас, доста лигава и явно не знае какво иска.
Една случка от лятото- моя приятел ми казва, че ще ходи на басейн с негов приятел и ме пита искам ли и аз да отида, но имах проблеми тогава и му казах да си ходят сами. След това се оказва, че тази същата е била там , но на мен това ми се казва след басейна. До днес се говори колко яко са си изкарали.
Доста пъти той и приятели му са говорили пред мен колко е готина и някви такива и като му кажа да престане, той ми казва : „Е ти какво искаш другите да си говорят, аз да мълча и да ги гледам”. Не отричам – хубаво е момичето, с хубаво тяло и т.н. Държа да отбележа, че не съм някоя комплексарка, която й завижда. Не ми липсва мъжко внимание изобщо.
Таа съществената история е: Вчера ми беше гадно – болна, лошо ми е, скарах се нашите и ми се обажда вечерта към 8 часа моят приятел и ми казва, че ще ходи с двама приятели (момчета - бившите на тази) на кафе (и намек няма, ако искам и аз да отида). Казах, че нямам нищо против и се разбрахме да се чуем утре. При което гледам аз след няколко часа във ФБ тази въпросната (не знам как да я нарека) се отбелязва, че е с тях в кафето и се започват коментари колко им е яко, какъв купон е и т.н. Стана ми адски гадно, очаквах да ми звънне да ме чуе как съм, поне един СМС да напише, но нямаше нищо такова. Не можах да заспя, още повече, когато видях, че са се отбелязали и в една дискотека и са си тръгнали в 5 часа. Тя тази, ако не се отбележи къде е била и не разберат всички , не може да диша.
Не знам защо,вярвам му (естествено на нея не и вярвам), но дали защото аз си бях у нас или нещо друго .. , почувтствах се ужасно и като го ударих на рев, не можах да спра сутринта до 7 часа.
Скарахме се с него, защото той с цялата си наглост, започна да ми казва, че не я е викал той и какво искам, щом тя е там и да си тръгне ли ?! Като го питах защо не ми е казал, че тя ще ходи и той : „Е за какво да ти казвам?” (Много добре знае, че не ми е приятна. Тя е единственият човек, за когото съм си позволявала пред него да казвам, че не харесвам). Когато му казах, че не мога да се занимавам повече с него, да си ходи при нея и ми каза : „Аз ако не исках да съм с теб, щях да съм с нея или с някоя друга”.
В крайна сметка се оправихме „уж” и му казах да прави каквото си иска, че няма да го спирам за нищо и че няма да впрягам вече, аз също ще си излизам с когото поискам, пък да видим още колко ще издържим.
Съжалявам, че стана толкова дълго, просто имах нужда да споделя някъде. Ще се радвам на какъвто и да е съвет. Права ли съм да се ядосвам или трябва да ми е все тая ?!
Последно редактирано от j_adore2 : 12-24-2012 на 20:13
Научих, че за секунда можеш да
извършиш нещо, за което ще те боли цял живот.
Научих, че зрелостта много повече зависи
от това какъв опит си придобил и какво си научил от него
и много по - малко от това колко рожденни дни си празнувал.
Не знам ти дали осъзнаваш,но си доста ревнива и подозрителна.Ако му имаше достатъчно доверие,което би трябвало до сте изградили за 1 година,не би следвало да се тръшкаш за такива глупости.
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!
Ревнива съм само спрямо това момиче, за други момичета никога не съм имала такива проблеми и не ми е правело впечатление,ако е с тях, даже ми стават приятелки.
Ми съвсем нормално е да ти е гадно.От това,което прочетох ми се вижда доста реално приятелят ти най-малкото да се забие с въпросната мадама.Още повече щом ги е почнала цялата компания,мисля че работата е повече от ясна.
Колко ли скандала и сълзи е провокирал тоя Facebook?!
Айде разбирам, че има някои такива индивиди, които се свалят на всеки, особено на обвързаните, но няма смисъл да се ядосваш за това. Ако държи на теб, гаджето ти няма да ти изневери, пък ако иска да го направи и да се нервиш няма как да го спреш, така че натоварваш само себе си така.
Разбирам какво ти е, и аз се чувствах като теб, когато един бивш още излизаше с една компания в която е и бившата му, и понякога не ме вземаше с тях. Не можеш да го командориш с кой да се вижда и с кой не, но все пак се опитай да поговориш с него дали е възможно да ограничи малко вижданията си със въпросната. Иначе и аз съм на мнение, че тая иска да мине и твоя приятел. При първа възможност кажи на тая да стой настрана от него и да не се меси във връзката ви, ако не иска да си има проблеми. Преди 2 години аз така направих с въпросната му бивша, казах и 2-3 думи, един поглед на кръв и повече не посмя да му се сваля отново, макс здр, здрасти, и как си.
Ако е истинска кучка, това да й казва да стой далеч само ще я провокира![]()
Как да спра да се ядосвам?Казвам си ,че няма смисъл, да не се нервирам за глупости, да прави каквото си иска, но не мога. Наясно съм, че вредя само и единствено на себе си така, но не знам как да направя така, че да не ми пука.
Зависи.Аз имах подобен случай с един приятел.Харесвахме една и съща мадама,но като видях че той е хлътнал,а аз не бях просто отстъпих.Но един друг приятел,беше застралян ,защото не отстъпи с едно момиче...
Не девойката, а путьото до теб е в основата на проблема ти.Това да съм болна и да ми е зле и приятелят ми нито веднъж за цялата вечер да не ми звънне да чуе как съм, ами вместо това да си го вее по кафенета и дискотеки никога не би могло да се случи. Най-малкото, че ако се случи, такива неща ще му чуят и видят очите, че ум да му зайде.
Отнася се пренебрежително към теб, това е най-малкото, за което да се хванеш.
Приятелят ти тъп ли е, глупав ли е, че да продължава да се събира с това момиче при все, че теб те дразни.
Според мен пък нямаш особено основание да ревнуваш. Ти си го познаваш какъв е, ти си знаеш имаш ли му доверие. Ама дай сега ти като си болна той да не излиза от вкъщи, защото ти ще го ревнуваш. Да, можело е да ти звънне един тел да те пита как си- това да. Ама сега отишъл на дискотека с приятели, тя като е била там? Утре на улицата може да я срещне и какво? Тя и да му се натиска, той ако е стока... няма да й обърне внимание. А те на кафе и на дискотека може да са си изкарали яко и без теб... все пак не е малко дете, не му дръж сметка къде ходи и какво прави. Не ти е приятна ок, ама според мен ревнуваш безпричинно.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Разбираемо е да ти е гадно понеже ти си била болна и си си стояла вкъщи, а той е бил с въпросното момиче..Аз също малко бих се притеснила ако попадна във въпросната ситуация..Но според мен няма смисъл да ревнуваш от такава ку*ва като въпросната мацка.. Едва ли приятелят ти е толкова глупав, за да избере момиче като нея..![]()
Тука бъркаш.Това е една възможност за лесна свалка,при която има всички шансове да не излезе наяве и той не губи нищо.Така че...
Абсолютно.Пишеш това, което си мисля.
Вие, широко скроените, не знам осъзнавате ли колко невлюбен трябва да е човек, за да може докато тя е болна да ходи да купонясва цяла нощ и то с някаква пача, която очевидно изпитва голям кеф да се изживява като обща. Ясно е, че му е кеф да му се натиска и да му вдига егото. Това абсолютно безразличие, с което реагира на сълзите и очевидния дискомфорт на сериозната му приятелка, ясно показва колко му пука за нея и колко насериозно я взима.
Според мен има защо да ревнува и то не специално заради тази "мацка", а заради това, че гаджето и не я взима за 2 стотинки. Доверието се печели преди да се изгуби. На такъв човек и аз не бих имала доверие, камо ли да съм спокойна, когато беснее с някоя и после идва и ми дърдори колко е яка. И защо? Защото другите говорели и той да не си мълчал. Ми като е толкова интересна темата да каже: "А моята приятелка каква е яка.", не "Някаква рандом колко ме кефи." И ако всички идат да я на*бът ще иде и той, за да не би, докато другите правят нещо той да си седи и да мълчи ли?
Не бих седяла с очевидно комплексиран, без лична позиция, разлигавен, незагрижен човек. Имай малко уважение.
И това, че не можело да го върже за радиатора... Чувате ли се? Не би трябвало въобще да се налага да го "връзва". Той, ако имаше капчица акъл, щеше да ограничи беснеенето с оная до минимум, знаейки, че наранява приятелката си. Големия прас, че ще пропусне някой купон тук таме. Това ли, в крайна сметка, е по-важно от спокойствието на неговото момиче? Да се напие и да подивее? Егати и истинските любовни истории имате, ако гледате така на нещата.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Глупости.
Това не е ревност, а чисто и просто дразнене. Има разлика.
За това е доста прав всъщност. Хубаво е да те взима по-често с компанията си, особено щом тя е там. Виж й евтините номерца - жена си, ще ги хванеш. Как ще ревнуваш от такъв човек? Че нали утре ще я разправят всичките му приятели каква била курва? Може да са ходили с нея, но мъжете понякога са по-жестоки от нас."Не съм я викал аз, а Иван (неговият приятел). Не мога да му кажа не я викай, защото моята приятелка ще ми се цупи."![]()
Има логика и в това, което Сиси казва, но... не знам. Моят приятел живее в Студентски, съответно купоните там (домашни или не) изобщо не са рядко явление. Едва ли мога да искам от него да си тръгва от купон, ако види, че тя влиза в стаята. Тъпичко ми се струва. Не виждам как дори бих отправила такава молба, чистата формулировка ми убягва.
Обаче това аз да съм болна, той да се вее по дискотеки (особено ако е в същия град!) и да не ми завърти един телефон... през нослето ще му излезе после.
^Не мога да си обясня как момчетата падат толкова ниско и не им прави впечатление като си разменят едно и също момиче, тичат след нея и какво ли не. Толкова ли няма момичета на тоя свят ?! Аз никога не бих погледнала момче, което се сваля с всичките ми приятелки. Това ще е унизително за самата мен.
Иначе по никакъв начин не съм го спирала да излиза с който и да е. Дори на мен да не ми се е излизало, той никога не се е съобразявал и е излизал без мен. Даже обикновено първо се разбира с приятелите си и после ми казва на мен: "Ние ще излизаме в еди колко си часа ,ще дойдеш ли?". Направих сметка, че за декември месец сме излизали 3 пъти сами, всички останали пъти с приятели. Естествено той работи, аз съм на лекции, не можем да се разхождаме по цял ден, но винаги той поставя приятелите си на първо място. Иска ми се понякога аз да съм по - важната.
Може би по - гадното в ситуацията е, че той е искал да скрие от мен, че тя ще ходи с тях в дискотеката, за да не се дразня, но пък тя като типична кифла и до тоалетната да отиде се оповестява във ФБ и развали конспирацията. Ох тоя ФБ защо го има ... ?!
До преди малко си говорих с майка ми и ми каза, че няма смисъл да тичам след него и ако ме тормози по - добре направо да го зарязвам. Да му кажа, че ако му е писнало и иска да се разделим просто да ми каже, а не да го разбирам от някой какво и с кого е правил.Мисля точно така да постъпя. Все пак сме на по 20 години и ми е ясно, че не мога да го спра да излиза с приятелите, което и никога не съм целяла, но понякога искам аз да съм на първо място, а не винаги след тях, както е при него.
Последно редактирано от j_adore2 : 12-25-2012 на 11:12
Да, Пантерке, права си, но umri не ти обяснява за някоя как е мега яката и не крие от теб къде и с кои е, нали? Някак различно е.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Е той пък дайте сега да си криви душата за онази и да каже, че е грозна.
Според мен не е станало кой знае какво. В крайна сметка не той я кани, а и наистина не може тя като отиде еди къде си той да си тръгва заради нея. Тъпо е само, че си била болна и зле, а той дори един смс не ти е драснал.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
За излишната доза ревност и тн - съгласна съм,прекаленко е.
Но е тъпо някак да не се сети за теб,когато си болна и не се чувстваш добре,най-малкото едно обаждане за 1 минута би и повдигнало настроението поне малко.Не е толкова болка за умиране да звънне единия телефон. Не е и да каже "нямам време". Най-заетия пич на света да е,ше отдели 20 секунди поне за смс.
maDamn
Единственото нередно нещо,което забелязах е факта,че ти лежиш болна във вас,а той един СМС не ти е пратил да пита как си.Аз като кажа на компанията,че няма да излизаш щот' не ми е добре и почти няма човек,който да не звънне поне веднъж за да пита как съм
Относно останалите неща - струва ми се,че само си търсиш причина да се скараш с него.Аз преди 5-6 години бях започнала да се държа по същия начин с тогавашния ми приятел (бяхме заедно от почти 2 години) - ревност,ядове ... Накрая го зарязах,защото мислех,че когато е с компанията (а мен ме няма) ми изневерява с някоя.Сега като се върна назад си давам сметка,че несъзнателно съм си търсила причина да обвиня него за изчерпаната ни връзка и последвалия край.
http://vbox7.com/play:f64c99f309
Шофирай разумно - стигни жив!!!
И какво? Ако знаеше, че тя ще е там щеше да отидеш ли?
Както и да е.
Разбирам те. Както и това с рева ми е изключително познато хах, но за твоя проблем има само едно решение - доверие.
Знам колко е трудно, но ако не искаш да се карате за глупости, просто се опитай да си по-... уравновесена и да не си показваш много, много тази си ревност.. Ест не като без хич, все едно не ти пука, но не прави и от мухата слон..
но ето и друг случай:
pifiella, понякога доверието не помага.. Ако човека до теб ти изглежда подозрителен или така, все едно крие нещо, колкото и да му имаш доверие, няма да стане.. А фалша се усеща много, много..
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.