.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 33
    Мега фен Аватара на dirtyyy

Red face Какво мислите за "Връзки с обществеността" ?

Насочила съм се към това..
    И се чудя, понеже нямам познати с това образование..
    Какво е вашето мнение относно тази специалност?

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Имаш "голям" ( кавичките не са, за да покажат, че не е така, а за наблягане на 'голям/и') шанс с твоите физически данни.
    Връзки, срещи, големи очи, вървят заедно, а очите точно помагат, за да осъществяваш срещи и да придобиеш връзки.

Забелязала съм, че имам добра лексика и лесно общувам с хората, а.к.а. бива ме в рекламата,медиите и журнализма.
    Но искам и второ мнение.
    Благодаря ти

Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    Мислим, че в България масово са адски некадърници. Неспособни да напишат едно прессъобщение, масово неграмотни.
    Това важи и масово за набедени за модератори и маркетинг-експерти де. А колко са малоумни бг рекламите...

Като специалност - не виждам особен смисъл от точно тази специалност. По-добре журналистика и правилно избрана специализация, отколкото това.

Единствения човек, с който съм общувал доста и е работил като PR беше с завършена психология и филология. И работеше като консултант - NLP и тн.

Лесно общуване не е еднозначно с правилно общуване. много хора лесно изграждат връзката в общуването, но им куцат другите три нива.

П.С.
    Ако смяташ, че те бива в рекламата:
    Пробвай да продадеш нещо на близки и познати. Чисто хипотетично. Предмети като телбод, кафемашина с капсули/падове и тн. Неща, които имат конкуренция - например вместо телбод може да се ползват кламери, вместо капсули и падове - нескафе, кафе на зърна и тн.
    Последно редактирано от Canis_Dirus : 01-02-2013 на 21:54
    Grumpy old madman

Голям фен Аватара на I love Music
    Цитирай Първоначално написано от Canis_Dirus Виж мнението
    Мислим, че в България масово са адски некадърници. Неспособни да напишат едно прессъобщение, масово неграмотни.
    Това важи и масово за набедени за модератори и маркетинг-експерти де. А колко са малоумни бг рекламите...

Като специалност - не виждам особен смисъл от точно тази специалност. По-добре журналистика и правилно избрана специализация, отколкото това.

Единствения човек, с който съм общувал доста и е работил като PR беше с завършена психология и филология. И работеше като консултант - NLP и тн.

Лесно общуване не е еднозначно с правилно общуване. много хора лесно изграждат връзката в общуването, но им куцат другите три нива.
    Масово неграмотни но не и масово некадърници.........

The Ruler of Tides Мега фен Аватара на NaOH
    Град
    /dev/null
    Учиш ли това, ще миеш чинии в някой ресторант. Пиарите са много слабо търсени хора, ще си имаш една дипломка, с която ще си бършеш дупИто и тваЙ.

Супер фен Аватара на Oldschool
    За да си PR в България ти трябват предимно връзки и правилни познанства, а не толкова умения - лично аз съм работил с достатъчно такива, за да мога да подкрепя мнението на Каниса - масово неграмотни, некадърни и карат обикновено по някакъв учебник, което предизвиква ехидни усмивки във всеки около тях. A най-големият фън почва, когато се налагат бързи действия за кризисен пиар - тогава вече е майка плаче. Съветвам те да не го учиш това в България.

Мега фен Аватара на Pedigree
    Град
    на стола
    Специалността не е лоша, очевидно искаш да учиш нещо, което ти е приятно, но не спомена къде мислиш да учиш?
    Тук шансът да се реализираш с тази професия не е особено розов.

Смятам да го уча или в Англия или в Америка.. (:
    Краен вариант, ако не ме приемат е Софийския..
    Знам ли, звучеше ми добре,но сега когато виждам хора,които имат опит с това, нещо се разубеждавам,защото наистина тва е нова професия в България, но пък от друга страна в чужбина мисля,че ще се котира.
    И като цяло също ме влече организацията на разни работи..
    хмм...

В чужбина е още по-трудно, защото не си нейтив спийкър, а за подобна позиция се изисква да жонглираш с езика, което за жалост е адски трудно за човек, който просто не е живял в дадената страна, колкото и усърдно да е учил и да си мисли, че знае езика академично.

Проблема в България е, че добрите PR-и са бивши журналисти и подобни - хора с изградени връзки, които знаят на кого да се обадят, както и че като му се обадят ще знаят коя струна да му дръпнат. Това не се учи в университета за жалост - ще имаш много теоритични знания, но няма да можеш да се набуташ в А група.

И трето, доста фирми в България не разбират какво е PR, затова оставят секретарките им да се занимават.

А какво ще кажеш за кетъринг индустрията?
    Смисл организиране на партита,сватби, рождени дни?

По принцип на мен мечатата ми е да имам ресторант или кафе.. и това ще ме устрои перфектно,но искам да е от онези изисканите, затова искам да си скъсам дупето от работа преди това за да го направя както трябва.

организирането на ивенти е адски натоварващо и неблагодатно занимание...

Знам ли, с това ми се занимава.
    Нещо свързано с хора, но и със забавление като цяло.
    Не е истина как искам да си отворя ресторантче.
    Много шик.
    Обаче мама каза, че това мога и без да съм студентка да го направя.
    Хич не съм на ти със специалностите..

За подобно нещо наистина не трябва да учиш, а по-скоро да имаш идеи, да си оправна и да ти сече пипето.

А като ти се занимава с ивенти и ресторантче и с хора, що не се хванеш лятото да бачкаш за някоя ивент/кетъринг фирма? Най-ниско ниво, но ще хванеш за какво иде реч.

На теб ти се учи общо взето leisure sciences, което е специалност набираща популярност и ти дава възможност да бачкаш паралелно с ученето. Не дава дълбоки академични знания като журналистика, или традициони икономически дисциплини, но те не са и нужни.

Hispter like - studied leisure sciences befero they were cool. Ама побързай, че ще станат много мейнстрийм
    Grumpy old madman

плюс съм много добра в средите с хората.
    пипето ми сече, но нямам средствата, а за да ги имам не искам да взимам от тате, а да ги изкарам.
    така че трябва да мисля нещо..

иначе,понеже си общуваме с теб, кво мислиш за мечтата ми за готино ресторантче :Д
    или кафе,ок.

Цитирай Първоначално написано от Canis_Dirus Виж мнението
    А като ти се занимава с ивенти и ресторантче и с хора, що не се хванеш лятото да бачкаш за някоя ивент/кетъринг фирма? Най-ниско ниво, но ще хванеш за какво иде реч.

На теб ти се учи общо взето leisure sciences, което е специалност набираща популярност и ти дава възможност да бачкаш паралелно с ученето. Не дава дълбоки академични знания като журналистика, или традициони икономически дисциплини, но те не са и нужни.

Hispter like - studied leisure sciences befero they were cool. Ама побързай, че ще станат много мейнстрийм
    Ооо, мързеливи наукии
    Ами аз това лято ще работя като барманка на един плаж
    Дано схвана как стават нещата,защото за първи път ще работя и се вълнувам

не са мързеливи науки - включват от ивенти и хепънинги, до екскурзии, физическа активност и тн. Оформяне на свободното време.
    Барман не е като кетъринг и ивент. Доста разлики има.
    Grumpy old madman

Супер фен Аватара на marble
    Хубава идея е да работиш за себе си, но пак трябва да имаш стартови пари за това.. И ключово място за заведението.
    А защо не кандидатстваш за частична стипендия или в НБУ или някъде другаде? Даже може и заедно с ПР да запишеш и психология и журналистика. След като питах всеки човек, когото познавам(занимаващ се с ПР) казаха, че трите специалности са г/д еквивалентни.

Дайте да отворим дюкян (кефи ме думата) за buble tea в някой МОЛ? Видни форумни хилярдери ще осигурят финансите, а видни форумни бамбини ще осигурят достигнето на разхладителната напитка до крайния потребител
    Grumpy old madman

Марбълче сподели още за частичните стипендии..

Супер фен Аватара на marble
    Ами не съм проучвала много, понеже за тази година се сетих много късно.
    Ноо.. Нали в НБУ се провеждат ТОП тестове,по тях се определят десетте човека с най-висок бал и те получават стипендия за 1 година, на всеки различна според специалността. Ако има двама човека с дублиращ се бал се преценява по мястото на желанието им./смисъл.. Ти и още някоя си сте избрали ПР. Имате еднакъв бал /350 например/, ти си писала тази специалност на второ място, а тя на четвърто.. Следователно ти получаваш стипендията./
    ТОП тестовете, ако не знаеш са общообразователни тестове, включващи по 20 въпроса по БЕЛ,10 география,10 история, 10 математика, 10 химия, 10 физика, 10 биология, и 20 логически въпроса.
    Това знам аз. :з

Ууу, за ТОП тестовете съм чувала, но трябва да проуча.
    Мерси много.

стани кодерка, купи си Алфа!

Цитирай Първоначално написано от Oldschool Виж мнението
    стани кодерка, купи си Алфа!
    Amen!
    Grumpy old madman

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове