- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какво им пречи да Вярват.
едва ли пичаго, забрави за свободната воля, всеки човек е създаден от нищото по собствената воля на истинският Бог, ако не беше Той, ние нито щяхме да съществуваме, нито да мислим, нито да имаме свободна воля, нито избор, нито каквото и да било, иначе (Той) едва ли би дал обещанието Си
"От собствената Си воля ни е родил чрез словото на истината, за да бъдем един вид пръв плод на Неговите създания." Яков 1: 18,
"Защото, ако някой мисли себе си да е нещо, като не е нищо, той мами себе си." Галатяни 6: 3
Последно редактирано от npp : 12-22-2012 на 20:14
човек е създаден от Бог със свободна воля - ако човек няма свободна воля то тогава това би означавало, че човек не е образ Божи, а е робокоп Божи.
Последно редактирано от defender : 12-22-2012 на 20:12
дори и да има свободна воля, ако не е истинският Бог, тогава човек едва ли би могъл да се спаси осигурявайки си пълен живот, който (да) трае до краят на вечността, или както казва Св. Ап. Павел: "понеже желание за доброто имам, но не и сила да го върша."(Римляни 7:18 )
ок, аз да съм казал нещо на тая тема, ние говорихме за друго.
същото е пичаго, предпочитанието на всеки човек малко или много клони към доброто, защото никой не би предпочел онова, което е неприятно, ощетяващо или най-малкото непоносимо за него, обаче свободната воля би могла да усложни положението на човека в случай че не отговаря на Божията, поради което и истинският Бог едва ли е имал намерение да положи такава в човека
"Защото плътта силно желае противното на Духа, а Духът противното на плътта; понеже те се противят едно на друго, за да не можете да правите това, което искате." Галатяни 5: 17
като се има предвид че в началото не е имало "плът" т.е. негативна област на човешкия ум
Последно редактирано от npp : 12-22-2012 на 20:45
Мразя ги и не може да вярват в мое присъствие! Иначе като са толкова състрадателни, мога да им закова и аз няколко гвоздея на един кръст, да видя дали ще са толкова вярващи още. На втория гвоздей ще почнат да зоват Сатаната, а като тръгна да забивам този на главата, вече ще се молят да не умират, защото знаят, че няма да отидат в рая, нито в ада. Знаят си, че това са глупости и че всъщност са само един мозък с големи делюзии.
ima edna duma koqto nikoga ne kazvam i tq e nemoga
А твоят проблем е, че си абсолютно куку.
Учените преди да потвърдят нещо правят много наблюдения, изследвания, събират доказателства и т.н. Дори хипотезите им се основават на някакви наблюдения, а не на неща изсмукани от пръстите.
Искаш да ми кажеш, че бог е ЗАСПАЛ, затова хората страдат, така ли ? Ахаха, очите ми се насълзиха от смях. Четеш библията и виждаш това, което искаш да видиш, а не това, което в действителност е написано. Съгласна съм, че не може всичко да бъде приемано буквално, но в случая пише, че той си почива НА 7-мия ден, а не, че заспива и дреме от тогава до сега. Библейските цитати, които пускаш и твоите разсъждения към тях се разминават наистина много.
И все пак, защо твоят бог е ДОПУСНАЛ да заспи ? Едва ли ще получа смислен отговор, но както и да е...дори се чудя на себе си как мога да продължавам да споря с човек, който отказва да приема какъвто и да е научен довод. Трагичен си.
именно духовното/религиозното беззаконие е нещото, което прави разни добри неща да се окажат употребявани по скверен/лош начин, ето например колко много хора употребяваха сексът с хора от своя пол струвайки им се че това е също така добро както когато е между мъж и жена
"Защото от сърцето(т.е. от човешката(666) вяра/духовност/религия) произхождат зли помисли, убийства, прелюбодейства, блудства, кражби, лъжесвидетелства, хули. Тия са нещата(т.е. именно извършваните в вярата неправди са нещата), които оскверняват човека; а да яде с немити ръце, това(т.е. докато физическите телесни дейности сами по себе си са нещо, което) не го осквернява." Матей 15: 19-20
"грехът" е системата на духовното/религиозното беззаконие, именно чрез нея идва отклонението от нормалното/доброто, понеже духовното е в сърцевината на всяко нещо от вселената, и именно неправдата там е източникът на всяко отклонение
"Затова, когато видите мерзостта, която докарва запустение, за която говори пророк Даниил, стояща на светото място, (който чете нека разбира), тогава ония които са в Юдея, нека бягат по планините(т.е. тогава онези, които са последователи на човешката(666) религия/духовност, нека да бягат от там); който се намери на къщния покрив да не слиза да вземе нещата от къщата си(т.е. който не се е осквернил с делата на духовното/религиозното беззаконие, да не го прави и занапред); и който се намери на нива да се не връща назад да вземе дрехата си(т.е. и който е последвал правилната вяра, да не приема от нещата на човешката(666) религия/духовност)." Матей 24: 15-18
Последно редактирано от npp : 12-23-2012 на 10:25
учените изследват нещата от вън/долу на вътре/горе започвайки с вече видяното от тях в посока към онова, което предстои да бъде видяно, обаче проблема е че там има множество заблуди на лукавият, които са от по-дълбоко и невидимо за учените ниво, което те не познават, а истинският Бог е изпаднал в състояне на полусън, защото не е могъл да остане напълно буден, например, ти би ли могла да останеш напълно будна след като си работила къртовски (труд) в продължение на шест дена без въобще да мигнеш?!, но с сигурност в един момент ще заспиш най-малкото неусетно макар и това да стане след няколко дена
Потвърждаваш думите ми, че си абсолютно малоумен.
Никой не изпада в сън за 13.7 милярда години, дори и за хиляди години да речем. Какъв бог е щом е заспал ? Хората ходим на работа 5 дни и си почиваме 2 дни, а не обратното. Смешен си и ти и твоят бог, който освен че е зъл, и егоистичен е, и мързелив.
А учените дори не ги коментирай, не си прочел дори една научна статия през живота си, какво остава да я разбереш.
Rebirthing може и ние двамата с теб да сме малко луди и странни,но кажи ми не сме ли по-добре от тия откаченяци![]()
Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
просъницата, в която истинскят Бог изпада, продължава не повече от 5-6 хилядолетия, като това се случва само веднъж в началото на вечността, и Той никак не е зъл, а колкото до учените, те не знаят какво има отвъд атомите и останалите физчески елементарни частици, а лукавият може да е поставил множество заблуди в света, които учените да намират за истина
Последно редактирано от npp : 12-23-2012 на 17:22
Внимавай какво пишеш, защото освен да се излагаш друго не правиш. Спри да проектираш собственото си невежество върху мен. Всяка една моя дума свързана с физика и астрономия може да бъде проверена и потвърдена от достатъчен брой изследвания. На кое по-точно казваш псевдонаука ? На теорията за Големият Взрив ли казваш, че е псевдонаука ? Или на теорията за Голямото Замръзване ? Отричаш съществуването на тъмна енергия, която съставя повече от 70 процента от Вселената ? Или просто много обичаш да си чешеш езика с безмислените си постове ?
Наистина спри, ставаш за смях.
Знам за големия взрив и тъмната енергия и какво, това да не е форум за астрофизика? Въобще такива теми нямат място тука.
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Защо ми е да вярвам в неща, заради които са избивани и измъчвани хора ? Религиите или по скоро вярванията, че горе има някой или нещо е довело повече лоши отколкото добри неща.
Религия....не бих казала, че българите сме вярващи, повечето сме атеисти. И като цяло никак не е лошо човек да има вяра в нещо, но да е имал реален Досег до него, а Бог аз лично никога не съм го виждала, за него се пише само по книгите и по филмите. Предпочитам вместо в Бог, да вярвам в СЕБЕ СИ, защото нали хората са казали- "Бог е вътре в нас", така че не се филмирайте.
Заместител на любовта, има ли кажи ми сега?
Заместител на болката, която чувствам в мойта душа...
Заместител на любовта от който да не ме боли...
Заместител на болката....има ли кажи???
като си взема мотор ще возя koshtramba с 50 км/ч..................... градско повече не може.
Искам да ви питам, вие на какви наркотици сте тука?
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
една велика тема
Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!