- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Не ме пускат никъде
Добре..Живея с баща ми,баба и дядо.Нашите са разведени и мама не е в България.Проблемът е,че не ме пускат никъде БУКВАЛНО.Когато поискам да изляза баба започва да мрънка"къде ще отидеш,с кого ще си,защо ще излизаш,стой си вкъщи,прекаляваш,излизаш всеки ден"...А като попитам татко той се съгласява...Дори на нова година не ме пуснаха да празнувам,стоях вкъщи и и какво?Според баба и дядо нормално е да си имам гадже,когато стана на 15-16,сега съм била малка...През лятото когато изляза и то около 18:00 часа,трябва да се прибера към 8:30,например един път трябваше да се прибера и осем и половина,и татко ми звъна беше някъде осем часа и ме попита какво правя,такива неща и чувам баба до татко крещи "тая няма ли да се прибира" и след около 10 минути татко ми звъни и ми крещи " прибирай се" , през зимата ако ще излизам трябва да е след като си науча,което е около 4 или 5 часа, и да се прибера преди пет...Дори сега казах "хаха,догодина аз пък ще празнувам нова година с приятели" и ме изгледаха много тъпо...
На 13 съм,отличничка съм,не разбирам къде им е проблема.
/ако ще казвате да говоря с мама,тя не може да направи нищо,а да говоря с тях-пробвала съм,не помага/
Някакви съвети?![]()
"Две неща са безкрайни-Вселената и човешката глупост,но за първото не съм сигурен"-Алберт Айнщайн
Ми, мъничка си. 20:30 е напълно нормално време. Напълно нормално е и това, че не те пускат да излезеш, докато не си научиш. Излизай, но не злоупотребявай с часовете.
Изчакай да пораснеш.
ем сори ама найстина си малка.. само на 13 си какво очакваш ? Радвай се даже че те пускат и до 20:30![]()
Много ми е странно няк'ви на по 12-13-14 да кажат " ама аз вече съм на толкова години и не ме пускат.. "
Знам,че съм малка,не искам да ходя по дискотеки..Но просто..Нова година без приятели,да не излизам,да нямам гадже?![]()
"Две неща са безкрайни-Вселената и човешката глупост,но за първото не съм сигурен"-Алберт Айнщайн
Сестра ми е на 13, излиза си през деня, а за Нова година с приятели дори не си е направила устата.
Аз пък като съм била на 13-14, дори не ми е минавало през ума да празнувам НГ с приятели....... Бързаш да пораснеш, съвет- недей. Ще си дойде времето за всичко.
Никой не те кара да не излизаш. За гаджета си малка. Поосъзнай се малко, пък тогава почни да търсиш някого. Пък това за Нова Година е просто :Д 4 години по-голяма съм от теб, а никога не съм изпитвала ужасно нужда да я прекарам с приятели (то мен не ми и харесва :Д)
Малка си още, какво очакваш?
За какво ти е гадже на 13, какво ще го правиш?
И това с Нова Година, какво ще му празнувате банда лапета?
Като станеш на 15-16 тогава можеш да мислиш за такива неща. Опитай се да се поставиш на мястото на роднините си, те се тревожат за теб и искат да си на сигурно място, въпреки че очевидно не го показват по правилния начин. Излизай си през деня щом искаш, продължавай да си гледаш уроците, постепенно колкото по-голяма ставаш, толкова повече доверие ще ти имат и ще те пускат повече навън.
Аз излизам през деня,не излизам вечерта,обаче трябва да си науча преди това и то става 4,4:30,и в 5 трябва да се прибера.И през лятото излизам през деня![]()
Освен да искаш да ти позволяват да се гримираш, що да не и прашки да носиш ? Жулиш ли пико из квартала ? Ебах ва и в малките дечица
То пък щот' има къде да ходите и к'во да правите група 12-14 годишни деца на НГ![]()
Малка си още и е нормално да не те пускат до късно.Вместо да мрънкаш си седни на Д-то,учи си,излизай през деня и изчакай да минат още година-две.
http://vbox7.com/play:f64c99f309
Шофирай разумно - стигни жив!!!
Когато кажа на приятелите си да излезем през лятото и когато се прибирам в 20:30,всички са като " олееее,вашите са ужасни,как не те пускат,аз ако съм,няма да издържа"![]()
Не се тревожи аз също съм на 13 и лятото, когато се стъмва в девет и половина максимум до 7 часа ме пускат.И странно защо никога не съм се оплаквала от товаБез това мен ме е страх по тъмно да се прибирам
![]()
jasmer
Ами не знам,просто като гледам съучениците и съученичките ми колко много са ги отпуснали,през зимата вечерния им час е 8,а през лятото на повечето е 11, а на другите 10..и повечето могат да прекарат НГ с приятели..![]()
Не ги гледай тях.Разбери,че си малка.Твоите родители се интересуват от тебе и се притесняват.И аз да съм и аз щях,защото в тези времена е много опасно.Мене ме е страх да се примирам по нощите сама,та камо ли едно 13 годишно дете.Има ги всякакви изродии.Учи си уроците,не бързай да пораснеш-ПРАВИШ ГРЕШКА
[QUOTE=shmatarok;10557674] "За какво ти е гадже на 13, какво ще го правиш?"
Еми, такъв ти бил късмета с родителите. Не е болка за умиране, по - добре така, отколкото изобщо да не се интересуват от тебе.
always late but worth the wait!
Виж сега, те съучениците ти могат и до 1 да са навънка, ама ако са пред блока какъв е проблема?