- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Какво милисите за заплатите в България?
Точно в това https://www.coursera.org съм.Сега съм записала https://www.coursera.org/course/bluebrain и чакам да мине месец и да започне. Наскоро го намерих, но ми изглежда супер яко и само факта, че ще се налага да уча и за самия университет ме спира да се запиша на 4-5 неща едновременно.
Чудя се накрая дали тези сертификати, които дават имат някаква тежест, но и да нямат, голяма работа.
Ама, Пантерке, аз давам примери в моята сфера, защото там съм най-наясно. Извън занятията има дейности навсякъде. Моя приятелка следва Международни отношения. Там няма конференции от типа, в който си добре приет още като студент. Тя, обаче, се е писала на куп различни неща, ходи отделно на дебати, изучава странични специалности, вече се е запознала с различни политици и прочие.Първоначално написано от PinkPan7her
Имам една близка приятелка, която учи медицина и след първи курс цяло лято ходеше в една болница (без да и плащат) да работи като мед. сестра. Научи се да взима кръв, да слага абокати, да води документация и куп полезни неща.
Вариант винаги има. Каквото и да си говорим, ако нямаш или стаж, или възможността да предложиш някакви точни умения, добити около следването, шансовете ти драстично намаляват.
Обикаляш из университета, из звената, които имат общо със специалността и питаш. Не е загуба на време. Хем за стажа, хем за уменията, хем, защото е много вероятно след време да учиш същите неща и да ти е 3 пъти по-лесно.
ПП. Докато сме на тази тема, хвърли и ти поглед на сайта с курсовете. Има и за икономика, и за бизнес доста неща. Преподават лектори от елитни чуждестранни университети. Ти си добре с английския, ще се оправиш. В края на много от тези курсове се дават сертификати. Може да не са ти с тежестта на курс, изкаран на живо, но те уверявам, че все биха били някакъв плюс, седящи си в CV-то ти, ако ще и само в графата с уменията. Ето пример за нещо, което можеш да правиш като странична дейност без значение каква ти е специалността.
Последно редактирано от SisiStrange : 01-15-2013 на 21:11
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Ъъ, това са записи от лекции на известни лектори по престижни университети, така ли? о.О
Как така "чакаш" да започне? Като се запишеш, си длъжен в определен ден и час от седмицата да си там и да гледаш или...? Нещо ми се струва прекалено европейско, за да го събере мозъчето ми на тъмен балкански субект :Д
Виоленца, готово.