.
Отговор в тема
Страница 1 от 5 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 110

Защо Българите нямат пари?

Здравейте от дълго време немога да се примиря с факта защо сме най-глупавата държава и защо всеки чужденец като идва тук му е много евтино... ние нямаме такава алтернатива, тъй като незнам дали на друго място има по-евтино.. какво мислите за този клип http://vbox7.com/play:3671a75cb6

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от piurs_be Виж мнението
    всеки чужденец като идва тук му е много евтино...
    щото стандарта на живот е различен.

швед получава средно 30 000 крони, което е малко повече от 4 хиляди евро. месечно.

повечето българи получават максимум 1000 лева, което е 500 евро.

е, не може цената на бирата, примерно, да е еднаква и в Швеция и в България.

anonymous708973
    Guest
    Да намесвам ли темата, че средностатистическият българин няма пари за свястно ядене и гъчи бял хляб с ориз, за да се нахрани, ама в същото време всеки ден пуши по една кутия цигари?

Град
    София, България
    ^и не слиза от колата.

anonymous708973
    Guest
    Мда.
    Или пък живее на кънда-мънда, ама си купува на детето маратонки по 200 лв и анцузи за още толкова и все няма пари.

съгласна съм

Фен Аватара на DS
    Град
    Bulgaria
    Проблема не е, че харчи много!
    Проблема е, че нямаме държава!

Мега фен Аватара на TheBeliever
    Оставете държавата. Проблемът е в манталитета.
    Проблемът е в това, че масата българи вместо да седнат да потърсят начин да се самоусъвършенстват, да си повишат квалификацията и т.н., за да си намерят по-добре платена позиция, предпочитат да загнездят на едно място и да се жалват как държавата не прави нищо за тях. Особено по-старото поколоение. Липсва амбиция, липсва желание за развитие.
    I'll forget the love letters you never fuckin' wrote

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    В сравнение с повечето държави по света имаме пари. В сравнение с ЕС нямаме.
    Иначе всеки се оплаква, че нямало пари, ама иначе си купуват само коли, нови телефони, техника, скъпи дрехи, абе българите имат пари и ги харчат по най-глупавия начин, за това накрая реват, че нямат.

Иначе кой е виновен, че отделните индивиди вместо да учат нещо перспективно или въобще да се занимават с полезни неща(които в края на краищата ще им помогнат да се реализират) реално киснат по заведенията, увличат се по незаконни дейности, разчитат само на родителите си и т.н.

Много от родителите също са виновни, заради комунистическия манталитет и за това, че не се адаптираха към правилният модел след 89та.
    Последно редактирано от Nam3less3 : 01-18-2013 на 11:06
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Преди месец писах мое разсъждение "Защо нямаме пари" в друг форум,а ето го и него всъщност:

Цитирай Първоначално написано от EdHunter Виж мнението
    Здравейте днес с приятел мислихме над тази тема.Ето за какво става въпрос.
    Всеки който питам кой хора има пари те ми отговарят "Тези който крадат и убиват",прави са да,но идва едно голямо "НО",та и тези който крадат и убиват не са се оправили в живота,то нали като откраднеш,го харчиш и трябва пак не става един удар и за целият ти живот да е уреден.Парите имат свойството да свършват,дори и да не ги харчиш пак свършват-изяжда ги инфлацията,затова постоянно трябва да се изкарват.Един пример защо примерно аз нямам пари (да не накърня нечие достойнство).Приемаме че аз съм пълен мухльо,от тези дето нямат идея от нищо и съм прост,приемаме че няма мама Капак потенциал нямам никаква визия за нищо,ограничен съм и по-лошото липсва ми желание за прогрес (АБСОЛЮТЕН КАПУТ),възможно най-лошото нещо съм аз.Cега това го оставяме настрани и поглеждаме обаче Времето в което се намираме и с цялото ми уважение трябва да кажа следното-преди да погледнем всеки индивидуално, Няма как да не признаем, че Чисто и просто сме прецакани!Не е оправдание за моята некадърност,също така не е извинение или нещо такова.Но трябав да се знае за тази Причина Световното обедняване и разделяне на класите индивидуалния човек дали е кадърен или не се измества встрани ти като нямаш за един хляб какъв човек си просто.Това разделяне става много бързо на човек, който е Наивен му пробутваш каквото си поискаш той вярва- примерно взима кредити за телефони и след това му взимат жилището супер бързо става мисълта ми е че личностните качества остават на заден план горния пример с Лошото, мога да го дам със Супер доброто ти си млад, активен, опитваш какво ли не умен си, преспективен обаче у вас като се карате а 40ст и прочие как да стане?Как да стане просто хората оскотяват стават скотове животни просто.Средата създава хората,хората не се раждат такива има случаи нa деца отраснали с вълци или в джунглата с маймуни е не са хора и до каря на живота си не могат да се научат да говорят и прочие.Средата е супер важна.

Така че учете,слушайте родителите си не се карайте,имайте желание,а щом имате желание значи има и начин за прогрес!

В страшно кофти време живеем!
    Не се опитвам да те спра,
    но щом решила си върви.
    Тръгни по света и момчето си търси,
    а когато го намериш със него бъди,
    живей щастливо и за мен не мисли.

Мега фен Аватара на mimsssssss
    Град
    у нас...
    И малкото дето имат пари, не знаят как да ги харчат. Дето вика Пантерата, пафкат кутия цигари за 5лв. всеки ден, ядат ориз и кренвирши и и се смятат за нещо.
    Повечето хора ядат и бяла захар, никой не се замисля за далеч по-полезно нещо като кафява захар, мед, стевия... Викат си, айде бре, ще давам пари за нещо си, че то бялата захар същото и никой не е умрял от него.
    Още повече закоравеното мислене - вечер със салатата и ракийката и да гледаме новини и да плюем държавата.
    TheBeliever, така си е за старото поколение. Страх ги е да опитат и видиш ли може да се провалят. Страх ги е да са амбициозни, че другите ще говорят за тях. Нали знаеш в едно стадо с бели овце, черната винаги се набива на очи. А никой не иска да бъде черна овца в случая. Докато на младите не им пука. Ще ходят, ще си трошат главата, ще са арогантни, ще живеят сега, ще пробват, за да разберат. А и при старите вече нещо като им се е вкоренило и айде, не може да бъде друго.

п.п. Днешното поколение са като гъбки децата. Каквото и да видят, моментално го схващат. Оставете ги че повечето са ниско интелигентни, вършат всичко механично и не си впрягат сивото вещество. Деца на по 3-4-5 години се справят по добре на айфон/лаптоп и етц неща, отколкото някой на 40-45 години. Все едно се раждат научени :Д

Цитирай Първоначално написано от TheBeliever Виж мнението
    Оставете държавата. Проблемът е в манталитета.
    Проблемът е в това, че масата българи вместо да седнат да потърсят начин да се самоусъвършенстват, да си повишат квалификацията и т.н., за да си намерят по-добре платена позиция, предпочитат да загнездят на едно място и да се жалват как държавата не прави нищо за тях. Особено по-старото поколоение. Липсва амбиция, липсва желание за развитие.
    Точно! Липсва амбиция или по-скоро страх. Повечето хора изпитват страх от това да пробват нещо ново, за да не изгубят и малкото което имат.
    Може би държавата е виновна от части, но пък който иска да се оправи винаги ще намери начин. А това, че масата българи предпочитат да си купуват дрехи за по 200-300 лева пред това да отделят някой лев за обзавеждане на къщата и т.н. надали ще се промени някога.

Цитирай Първоначално написано от forside1 Виж мнението
    Точно! Липсва амбиция или по-скоро страх. Повечето хора изпитват страх от това да пробват нещо ново, за да не изгубят и малкото което имат.
    Може би държавата е виновна от части, но пък който иска да се оправи винаги ще намери начин. А това, че масата българи предпочитат да си купуват дрехи за по 200-300 лева пред това да отделят някой лев за обзавеждане на къщата и т.н. надали ще се промени някога.
    Остави обзавеждането на къщата. Тия 200-300 лева трябва да се дадат за изкарването на някой курс, за придобиване на знания и умения, за да се развиваш и да израстваш професионално. Ама как ще тръгнат на уроци, нали ще им се смее комшийката, че пишат домашни.

Цитирай Първоначално написано от TheBeliever Виж мнението
    Остави обзавеждането на къщата. Тия 200-300 лева трябва да се дадат за изкарването на някой курс, за придобиване на знания и умения, за да се развиваш и да израстваш професионално. Ама как ще тръгнат на уроци, нали ще им се смее комшийката, че пишат домашни.
    Ами да, или пък пап ще пропуснат да излязат и да се напият с приятели. Пак стигаме до извода, че държавата ни не е толкова виновна колкото я изкарват ама ходи им обяснявай.

Мега фен
    Град
    Earth...
    Цитирай Първоначално написано от piurs_be Виж мнението
    Защо Българите нямат пари?
    Не съм съгласен...

Това старо поколение за което говорите е вече доста старо за да опитва нови неща.Кой са тези които купуват дрехи за 300 кинта? Млади хора който работят само за себе си? който не плащат ток,вода,храна.

Цитирай Първоначално написано от kolegata88 Виж мнението
    Това старо поколение за което говорите е вече доста старо за да опитва нови неща.
    Защо? Какво му пречи на един 40-50 годишен човек да започне нещо ново? Освен закостенялото мислене на болшинството. Класната ми в 11 клас на 58 години се записа на курс по анлийски език и за година и половина взе ниво В1.

Може и да не са за дрехи, но пари за глупости се харчат. Познавам хора, които дават по 20+ лева на ден за цигари, бира и кафенца и се оплакват, че нямат пари. Това нормално ли е?

Град
    София, България
    Защо пък на старото поколение да му е забранено нещо? Много мразя такива ограничения според ЕГН-то. Директорът на даскалото ми на 60 и кусур години, след като претърпя операция на сърцето, напусна и се засели от Стокхолм, Швеция в Делхи, Индия.

Мега фен Аватара на POLLINA
    Град
    Manhattan *
    Защото ''Българите" се пише с малка буква ,може бииии?
    Не слагайте всички под общ знаменател. Факт е, че не харчим парите си разумно,
    но кажете ми как се живее с минимална заплата от 310 лв(доскоро,която беше 290) ??
    Ток,вода ,храна, семейство? Да не говорим,че безработицата расте и расте, (13 % предвидени за 2013)
    а с тези мизерни обещетения едва ли някой би могъл да живее нормално.
    Не може държавата ни да отпуска 2 милиона за охрана на... определено лице,а в същото време народът и да гладува!

Ей, ама като кажете "държавата"...
    Живяла съм и с 300 и с 1300лв на месец. И в двете ситуации виновна си бях аз, не държавата.
    Никой не отрича, че политическото и икономическото ни положения са зле. Но нека поне веднъж потърсим вината и в себе си. Не само в "държавата".

Град
    Manhattan *
    Аз не съм се оплакала от нищо. Говоря за положението в България.
    Не виждам как човек може да води нормален и пълноценен живот с 310 лв на месец,поправи ме ако греша.
    Нека дават 2 милиона за охрана на Ахмед Доган,няма проблем. Той пак ще ни изсценира атентат срещу себе си.

Едно си баба знае...

Град
    Manhattan *
    Ми да,едно си зная.
    За мен това не е нормално.
    Сподели ми, моля те, как се живее с 300 лв на месец,без друг доход.
    За мен това не е социален минимум,който да удовлетори минималните нужди на хората.Това е мизерия.

Някой да твърди обратното?

Град
    Manhattan *
    Обясних накратко защо недоволствам.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си