- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Защо Българите нямат пари?
Здравейте от дълго време немога да се примиря с факта защо сме най-глупавата държава и защо всеки чужденец като идва тук му е много евтино... ние нямаме такава алтернатива, тъй като незнам дали на друго място има по-евтино.. какво мислите за този клип http://vbox7.com/play:3671a75cb6
Да намесвам ли темата, че средностатистическият българин няма пари за свястно ядене и гъчи бял хляб с ориз, за да се нахрани, ама в същото време всеки ден пуши по една кутия цигари?
Мда.
Или пък живее на кънда-мънда, ама си купува на детето маратонки по 200 лв и анцузи за още толкова и все няма пари.
съгласна съм
Проблема не е, че харчи много!
Проблема е, че нямаме държава!
Оставете държавата. Проблемът е в манталитета.
Проблемът е в това, че масата българи вместо да седнат да потърсят начин да се самоусъвършенстват, да си повишат квалификацията и т.н., за да си намерят по-добре платена позиция, предпочитат да загнездят на едно място и да се жалват как държавата не прави нищо за тях. Особено по-старото поколоение. Липсва амбиция, липсва желание за развитие.
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
В сравнение с повечето държави по света имаме пари. В сравнение с ЕС нямаме.
Иначе всеки се оплаква, че нямало пари, ама иначе си купуват само коли, нови телефони, техника, скъпи дрехи, абе българите имат пари и ги харчат по най-глупавия начин, за това накрая реват, че нямат.
Иначе кой е виновен, че отделните индивиди вместо да учат нещо перспективно или въобще да се занимават с полезни неща(които в края на краищата ще им помогнат да се реализират) реално киснат по заведенията, увличат се по незаконни дейности, разчитат само на родителите си и т.н.
Много от родителите също са виновни, заради комунистическия манталитет и за това, че не се адаптираха към правилният модел след 89та.
Последно редактирано от Nam3less3 : 01-18-2013 на 11:06
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
И малкото дето имат пари, не знаят как да ги харчат. Дето вика Пантерата, пафкат кутия цигари за 5лв. всеки ден, ядат ориз и кренвирши и и се смятат за нещо.
Повечето хора ядат и бяла захар, никой не се замисля за далеч по-полезно нещо като кафява захар, мед, стевия... Викат си, айде бре, ще давам пари за нещо си, че то бялата захар същото и никой не е умрял от него.
Още повече закоравеното мислене - вечер със салатата и ракийката и да гледаме новини и да плюем държавата.
TheBeliever, така си е за старото поколение. Страх ги е да опитат и видиш ли може да се провалят. Страх ги е да са амбициозни, че другите ще говорят за тях. Нали знаеш в едно стадо с бели овце, черната винаги се набива на очи. А никой не иска да бъде черна овца в случая. Докато на младите не им пука. Ще ходят, ще си трошат главата, ще са арогантни, ще живеят сега, ще пробват, за да разберат. А и при старите вече нещо като им се е вкоренило и айде, не може да бъде друго.
п.п. Днешното поколение са като гъбки децата. Каквото и да видят, моментално го схващат. Оставете ги че повечето са ниско интелигентни, вършат всичко механично и не си впрягат сивото вещество. Деца на по 3-4-5 години се справят по добре на айфон/лаптоп и етц неща, отколкото някой на 40-45 години. Все едно се раждат научени :Д
Точно! Липсва амбиция или по-скоро страх. Повечето хора изпитват страх от това да пробват нещо ново, за да не изгубят и малкото което имат.
Може би държавата е виновна от части, но пък който иска да се оправи винаги ще намери начин. А това, че масата българи предпочитат да си купуват дрехи за по 200-300 лева пред това да отделят някой лев за обзавеждане на къщата и т.н. надали ще се промени някога.
Това старо поколение за което говорите е вече доста старо за да опитва нови неща.Кой са тези които купуват дрехи за 300 кинта? Млади хора който работят само за себе си? който не плащат ток,вода,храна.
Защо? Какво му пречи на един 40-50 годишен човек да започне нещо ново? Освен закостенялото мислене на болшинството. Класната ми в 11 клас на 58 години се записа на курс по анлийски език и за година и половина взе ниво В1.
Може и да не са за дрехи, но пари за глупости се харчат. Познавам хора, които дават по 20+ лева на ден за цигари, бира и кафенца и се оплакват, че нямат пари. Това нормално ли е?
Защо пък на старото поколение да му е забранено нещо? Много мразя такива ограничения според ЕГН-то. Директорът на даскалото ми на 60 и кусур години, след като претърпя операция на сърцето, напусна и се засели от Стокхолм, Швеция в Делхи, Индия.
Защото ''Българите" се пише с малка буква ,може бииии?
Не слагайте всички под общ знаменател. Факт е, че не харчим парите си разумно,
но кажете ми как се живее с минимална заплата от 310 лв(доскоро,която беше 290) ??
Ток,вода ,храна, семейство? Да не говорим,че безработицата расте и расте, (13 % предвидени за 2013)
а с тези мизерни обещетения едва ли някой би могъл да живее нормално.
Не може държавата ни да отпуска 2 милиона за охрана на... определено лице,а в същото време народът и да гладува!
Ей, ама като кажете "държавата"...
Живяла съм и с 300 и с 1300лв на месец. И в двете ситуации виновна си бях аз, не държавата.
Никой не отрича, че политическото и икономическото ни положения са зле. Но нека поне веднъж потърсим вината и в себе си. Не само в "държавата".
Аз не съм се оплакала от нищо. Говоря за положението в България.
Не виждам как човек може да води нормален и пълноценен живот с 310 лв на месец,поправи ме ако греша.
Нека дават 2 милиона за охрана на Ахмед Доган,няма проблем. Той пак ще ни изсценира атентат срещу себе си.
Едно си баба знае...
Ми да,едно си зная.
За мен това не е нормално.
Сподели ми, моля те, как се живее с 300 лв на месец,без друг доход.
За мен това не е социален минимум,който да удовлетори минималните нужди на хората.Това е мизерия.
Някой да твърди обратното?