- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Антипатичен ли ви е defender?
Да, понякога/често мненията му ме оставят с негативни емоции
Не, мненията му съвпадат с моят светоглед
ама бая сте гадни,не мога да натисна да,защото не ми,а пък не мога да натисна и НЕ,защото не съвпадат с моя светоглед баси тъпия избор честно пффф
Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.
^
анкетата е дело на ган4о психолога, ............................ познаваш ли го.
Чудно къде ли се изгуби брат кюфте, дали рептилите не го взеха на своята планета.
Мен ми е неатнипатичен.
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
да, много скромно и срамежливо дете е........................
мда, и с тва ли се изчерпва смисъла на атеиския ти животец - да се "наебеш" ли бе?!
жалка работа ........................ такъв човек трябва да е някакво изключително нещастно парче.
а и секса за вярващите не е забранен, ако е в рамките на брака.
Не ми антипатичен, по скоро ми е антипатичен тоя, който занимава хората от форума с глупавите си теми.
Заместител на любовта, има ли кажи ми сега?
Заместител на болката, която чувствам в мойта душа...
Заместител на любовта от който да не ме боли...
Заместител на болката....има ли кажи???
всеки има някаква дарба да философства.
ДА, представи си, имам! И няма да ти доказвам какви разултати съм постигала по Философия. Работата е там, че разликата между мен и теб е доста голяма- докато ти ръсиш нападателните си РОМАНИ срещу потребителите тук и се мъчиш да се доказваш колко си НАД всички, аз предпочитам да замълча и да те оставя да си вярваш... Тази моя постъпка наистина е философска, т.е. мъдра...
Всеки има дарбата да приказва глупости , които не взима на сериозно, а просто за да си уплътни времето и да си придаде "цвят" на себе-изживяването - чрез спорене, доказване и вярване в някакви фантомни теории и абстракции, които се приемат за истина. А пък по-простодушните, като lubovvv се задоволяват с просто наддумване в контекста на морални и колективни ценности. Но това не е философия... това е кръчмарско наддумване.
Ето примерно потребителката lubovvv вече на няколко пъти се опира на моралните устои на колективната договорка "Какво е правилно", и започва да ме съди от тази позиция, мислейки си, че за мен тези неща представляват някакъв авторитет. Това показва, че въпросната потребителка живее на несъзнателния "клон" на колективното мислене - там където всичко е установено, където винаги има граници за истина и неистина, за правилно и неправилно, за добро и лошо. А групово-формираната личност никога не може да се докосне до същината на такива понятия като духовност, философско мислене, индивидуализъм... etc. Такава личност може единствено да съди и да плямпа, стъпила на едни представи, идеи и позиции, които дори не са нейни. Тя не ги е осмислила, не ги е преодоляла като граници... тя просто ги използва и "живее" в тях. И естествено съди за мен и за някакви "проблеми" използвайки тази колективна консенсусна рамка на възприятие, която тя е приела като част от своето "битие". Затова философстването тук не е нищо повече от малоумни напъвания за изказване по въпроси, за които философстващите нямат никакви познания и лични открития и тълкувания.
Последно редактирано от Doom_Stalker : 01-19-2013 на 10:54
^
^
че какво толкова го демонизираш това колективно мислене бе.................. когато една философия е правилна, какво значение има дали е колективна или не. ...................
Не.Казах го по съвсем друга причина, която явно няма да достигне до вас.... Както и да е.
ПП: Интересно е обаче как всеки вижда себе си в мен... Единия вижда "Някой над всички", другия вижда "надуващ се", трети ме вижда като заблуден, четвърти като зъл. Продължавайте с игрите.... Така или иначе за вас ще бъда само това, което виждате в мен... това, което е и във вас.
Последно редактирано от Doom_Stalker : 01-19-2013 на 11:30
аха, сега пък се защитаваш и опрадваш............................. а други неща философстваше, а на практика си друг.
това ясно показва, че твоята философия в реалността е практически несъстоятелна т.е. твоята философия е просто фантазия, приказка, мечта, одушник за отмора на съзнанието, които деятелния живот не потвърждава.
Последно редактирано от defender : 01-19-2013 на 11:34
Мисля, че всяко мое изяснение, за това кой съм аз, оттук нататък е безсмислено, тъй като то изхожда от качествено различна перспектива... а не тази на колективните обяснения. Но понеже вашата гледна точка е ограничена от обществено коректните рамки, колкото и да пояснявам, пак няма да ме разберете. И отново ще ме прекарате през някоя колективна "нишка" - че съм се надувал, че съм бил нещо повече от другите - все неща, които съществуват само в обществото.