- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Антипатичен ли ви е defender?
Да, понякога/често мненията му ме оставят с негативни емоции
Не, мненията му съвпадат с моят светоглед
^
това добро ли e или е зло
хахахха
ако спечеля изборите обещавам кебапче-парти.........
Странен човек е доктора нарича те малоумник, а после казва че няма нищо против теб.
Дали и той няма раздвоение на личността като Менсън.
Това че е малоумен не значи, че го мразя. Ако мразех всеки малоумен трябваше да мразя почти целия свят... толкова много загубена енергия. Та в такъв смисъл нямам нищо против него. Омразата е свързана с емоции и нетърпимост, които при мен няма как да се проявят.
Също така само да вметна. Това което съм писал тук в този форум преди известно време е невалидно. Нормално е да си съставите образ за мен по това какво сте прочели от написаното, както преди така и сега. Но това не съм аз. Така че не си съставяйте образ за мен, вярвайки че това съм аз. Аз съм различен човек всеки ден, тъй като всеки ден екпериментирам и откривам по нещо ново в себе си... което пък води до постоянно качествено изменение във вътрешния и следователно външния ми свят.
Последно редактирано от Doom_Stalker : 01-20-2013 на 09:07
всяка обида е проява на някаква емоция - гняв, гордост над обиждания и т.н.
И все пак храня известни съмнения че ти липсват емоции.
логото на доктора е може би - "превърни разумния човек в табуретка"
кое е това общоприето и защо за тебе щом нещо е общоприето то означава, че е лошо.
ти си май някакъв мисловен партизанин, които твърдо е решил (или може би изпитва нужда) да се изживява като по-различен.
знаеш ли колко хора искат да си изживяват като по-различни от другите, как видиш ли само те са открила манната небесна или някаква невероятна философия която останалите уж не разбират - ти по нищо не се различаваш от колективното мислене на тези хора т.е. колективното мислене да бъдат по-различни.
Последно редактирано от defender : 01-20-2013 на 09:23
Не съм никакъв мисловен партизанин, и изживяванията като такъв са ми далечни. Общоприетото е набор от мисловни значения, аналогии и абсолютни истини, в който хората вярват, и ги приемат за отправни точки във всяка мисъл. Така тези неща стават граници на мисълта, емоцията и възприятието. Неспособността да преодолееш тези мисловни граници за мен си е малоумие.
А всичко извън границата се отхвърля и "изтласква" в подсъзнанието. Това явление важи както на лично, така и на колективно ниво. Често това което поколенията преди нас са отхвърляли и "изтласквали" се принтира в подсъзнанието и на следващите поколения... Примерно омразата към турците. Или пък нови явления като анти-расизма и анти-нацизма. Преди известно време, като кажех на хората, че съм нацист, веднага започваха да ме гледат с лоши намерения, често дори са ме заплашвали. Тези хора никога не са виждали нацист, никога не са говорели с такъв, още по малко пък са запознати с идеологията. Но в ума им, нацист значи нещо лошо. И всяка мисъл извън тази граница се отхвърля и предизвиква негативна реакция. Ето това е колективната договорка за общоприетото добро, която влияе и на индивидуално ниво. Там за всичко си има граници на мислене, чувстване и живеене. И хората които напълно се идентифицират с тези граници, са дефакто групово-формирани овце, част от тълпата. А това за мен си е липса на интелект - демек малоумие.
Последно редактирано от Doom_Stalker : 01-20-2013 на 09:36
всеки ако иска може да си философства като тебе (дори и по-хахаво), но друг е въпроса дали тази философия е разумна.
отделно всеки един човек може да се държи като тебе и да каже че ти си малоумен, защото не приемаш философията му, и че той гледа на живота от друго измерение.
елементарно.
хахаха, по рождение
абе това трябва да е еволюцияяяяяяяяяяя
Ето виждаш ли, малоумен си. Изобщо не разбираш за какво ти говоря. Пълнежа на философията няма значение, какъвто и да е той. В случая говорех за едни вътрешни особенности, умения ако искаш ги наречи, които определят "Амплитудата" на човека т.е. в какви граници се намира един човек. Всеки има граници, аз също. Но в преодоляването на тези граници се състои интелекта и преоткриването на цели нови светове и измерения на мисълта. Тук не става дума за някаква философия като като си я приел, значи ставаш автоматично по-умен от останалите. Същината не е в това. Същината не е в пълнежа....
не, ти си малоумен, защото не разбираш за какво ти говоря.
ПП: леле, не мога да повярвам, че тук трябваше да падна на нивото ти в начина ти на изразяване.
^
ами, че аз просто цитирах твоите думи................. жив и здрав.
Ама аз напълно разбирам позицията ти,... преди няколко години приказвах същите глупости и разсъждавах по същия начин. Ти обаче не вдяваш нищо от това, за което говоря.....
Както и да е, не искам изобщо вече да говоря с теб. Ти си просто интергалактически малоумен, а всяка дума изречена по теб е загуба на интернет трафик...