- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- РЕФЕРЕНДУМ - ЗА или ПРОТИВ?
 Отговор в тема
 Отговор в тема

против
не знам кой как и къде, но някой ще намаже много, а българския народ кучетата го яли
Залагате ли?! Спечелихте ли?!
Че аз умирам, а вас ви презирам!
Благодаря, че онагледи тезата ми.
Именно за това иде реч. Българина не знае, не се интересува, но всичко се приема с голяма доза съмнение ( което не е непременно лошо, дори напротив, но въпроса е, че не се прескача от етапа на съмнението, до етапа на замислянето ) и разбира се, винаги има мнение по въпроси, за които не се е поинтересувал грам.
Както казах, много далеч съм от експерт в областта, но... доколкото ми е известно, произвеждаме значително повече, от нуждите ни. А иначе инвестиции в АЕЦ "Козлодуй" ще излязат нещо от типа на 16 пъти по-малко като сума. Та ако сега производството надхвърля потребностите ни... мисля, че няма нужда да довършвам изречението. : )
Искам да ти чуя тезата ? След като живота на 5-ти реактор изтича 2019 и на 6-ти 2021г. А доставената енергия ок Козлодуй е около 30% от общата производствена мощ. След като 3 от големите ТЕЦ-ове имат живот максимум до 2030-2035. Искам да ми кажеш, как ще покрием потреблението на ток ? Ще купуваме от Турция ли ? И от къде измислихте тая цена 210млрд ??? Инвестицията, която България трябваше да направи е 6.3 млрд. €. Отделен е въпроса дали трябва да се направят 7 и 8 реактор в Козлодуй.
Като цяло България трябва да развива този тип енергия, за да бъде енергийно независима.
Белене е проектирана да бъде една от най-сигурните АЕЦ в света. А авариите на атомни централи са изкл. рядкост. Да не говорим че те Румънците и без др. ще построят на границата ни.