.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 16 от общо 16

Какво мислите за тези специалности?

Според вас коя от следните специалности е по-перспективна: Бизнес информатика, бизнес икономика или икономика на индустрията? Понеже съм 11 клас и вече по-сериозно трябва да се замисля, какво ще уча, защото вече повечето от моя клас знаят и се готвят.Засега съм си харесала тези икономически специалности, вие какво мислите?

Избери тази, с която искаш да се занимаваш, а не тази, която, според някакви непознати от тинейджърски форум, е "по-перспективна".
    Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.

По-важното е къде ще учиш, а не толкова какво ще учиш. Малцина са тези, даже и в белите държави, които работят точно това което са завършили. Това ми е първата забележка. Втората е, че нещата които си изброила не са специалности. Това е все едно да кажеш, че учиш специалност медицина, вместо специалност кардиология, педиатрия и т.н. Третата ми забележка е, че ако действително тези неща се водят "специалности", то евентуалното им следване би било просто губене на време и пари. "Бизнес - икономика" ? Тоест ще учиш всички възможни бизнес и икономически дисциплини ? Хахаха, късмет. "Бизнес - информатика" ? Направо записвай "медицина - право", по-перспективна специалност няма да намериш никъде...

Цитирай Първоначално написано от vladyman Виж мнението
    По-важното е къде ще учиш, а не толкова какво ще учиш. Малцина са тези, даже и в белите държави, които работят точно това което са завършили. Това ми е първата забележка. Втората е, че нещата които си изброила не са специалности. Това е все едно да кажеш, че учиш специалност медицина, вместо специалност кардиология, педиатрия и т.н. Третата ми забележка е, че ако действително тези неща се водят "специалности", то евентуалното им следване би било просто губене на време и пари. "Бизнес - икономика" ? Тоест ще учиш всички възможни бизнес и икономически дисциплини ? Хахаха, късмет. "Бизнес - информатика" ? Направо записвай "медицина - право", по-перспективна специалност няма да намериш никъде...
    Извинявам се,значи специалностите са:Приложна информатика, комуникации и иконометрия и Икономика
    и бизнес-това са двете специалности,аз съм написала квалификационните степени. Тези за на УНСС. Ти какво мислиш за там?

Мега фен Аватара на Amore-Mio*
    Учи това, което самата ТИ искаш, а не това, което смяташ, че е по-перспективна.

Цитирай Първоначално написано от Amore-Mio* Виж мнението
    Учи това, което самата ТИ искаш, а не това, което смяташ, че е по-перспективна.
    Аз искам едно от трите, затова питам кое е по-перспективно, защото и трите ще ги уча с желание. :_

Супер фен Аватара на Wednesday666
    УНСС - по-добре икономика и бизнес.

Цитирай Първоначално написано от Wednesday666 Виж мнението
    УНСС - по-добре икономика и бизнес.
    Е, да де те и трите са икономически,нали.

Моят съвет е изобщо да не се занимаваш с УНСС. Доста мои някогашни съученици завършиха там, някой от тях в момента имат доста интересни и добре платени професии, но всичките с които съм говорил са ми казвали, че това не е благодарение на следването им в УНСС, а въпреки него... Всичките след това правиха магистратури в престижни европейски университети и всичките се оплкаваха, че подготовката която са получили от УНСС е била трагична и абсолютно неотговаряща на съременните условия. Подчертавам, това са думи на мои познати, а не мои собствени наблюдения. Но имайки предвид нивото на останалите ни университети, ми се струват достатъчно достоверни.

Ако наистина мислиш, че знаеш какво те влече, то направи следното: Намери някой ваш познат който е сравнително утвърдил се в съответната професия и поискай мнение от него. Такъв човек е най-вероятният да ти даде изчерпателен отговор - къде да учиш, какво точно да запишеш, как да направиш стаж, на какво да наблегнеш, как след това да си търсиш реализация в съответната област и т.н. Та така - черпи знание от извора, както се казва.

От мен имаш пожелания за успех, към каквото и да се насочиш !

Супер фен Аватара на Wednesday666
    Моят съвет е изобщо да не се занимаваш с УНСС. Доста мои някогашни съученици завършиха там, някой от тях в момента имат доста интересни и добре платени професии, но всичките с които съм говорил са ми казвали, че това не е благодарение на следването им в УНСС, а въпреки него... Всичките след това правиха магистратури в престижни европейски университети и всичките се оплкаваха, че подготовката която са получили от УНСС е била трагична и абсолютно неотговаряща на съременните условия. Подчертавам, това са думи на мои познати, а не мои собствени наблюдения. Но имайки предвид нивото на останалите ни университети ми се струват достатъчно достоверни.

Ако наистина мислиш, че знаеш какво те влече, то направи следното: Намери някой ваш познат който е сравнително утвърдил се в съответната професия и поискай мнение от него. Такъв човек е най-вероятният да ти даде изчерпателен отговор - къде да учиш, какво точно да запишеш, как да направиш стаж, на какво да наблегнеш, как след това да си търсиш реализация в съответната област и т.н. Та така - черпи знание от извора, както се казва.

Дрън дрън.
    Когати ТИ завършиш там, тогава ела се обяснявай.

Ахаха, кажи ми повече за това колко добър университет е УНСС, моля те
    Ама ми дай емпирична информация, ако имаш (ама няма как да имаш).

Споделих мнения на интелигентни, видяли свят хора, които в момента въпреки възрастта си (24-26 години) заемат мениджърски позиции в българските филиали на компании и банки с многомилионни приходи. Мнението им беше абсолютно еднакво - а именно, че УНСС не ти дава адекватна подготовка, с която след това лесно да можеш да се реализираш. Под "да се реализираш" разбира се, визирам да се добереш до върха/близко до върха на съответното си професионално поприще. Ако просто ти се иска да си държавен служител или служителка на гише в някоя банка то да, УНСС ще ти е напълно достатъчен...

Между другото, нямам намерение да завършвам там, сори ако съм те разочаровал. Аз моето следване съм си го направил и само между другото - в университет попадащ в световните топ 100 класации. УНСС го няма и в топ 1000... Не, че нещо, просто любопитна подробност.
    Последно редактирано от vladyman : 01-27-2013 на 15:02

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Цитирай Първоначално написано от Wednesday666 Виж мнението
    Дрън дрън.
    Когати ТИ завършиш там, тогава ела се обяснявай.

Авторке, наясно ли си какво точно се учи във всяка една от специалностите и какви кадри подготвят?
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Моят съвет е изобщо да не се занимаваш с УНСС. Доста мои някогашни съученици завършиха там, някой от тях в момента имат доста интересни и добре платени професии, но всичките с които съм говорил са ми казвали, че това не е благодарение на следването им в УНСС, а въпреки него... Всичките след това правиха магистратури в престижни европейски университети и всичките се оплкаваха, че подготовката която са получили от УНСС е била трагична и абсолютно неотговаряща на съременните условия. Подчертавам, това са думи на мои познати, а не мои собствени наблюдения. Но имайки предвид нивото на останалите ни университети, ми се струват достатъчно достоверни.

Благодаря ти.А, мислиш ли, че ПУ, би бил по-добър за бизнес информатика, защото това са двата университета, в които я има тази специланост.

Аз уча в УНСС Икономика и бизнес... ако искаш ми пиши на лично, че се начетох на глупости в тази тема.

wednesday666 ти какво учиш в УНСС

Учи това което ти е на сърцето а не това което най-перспективно . Ако те влече скалпа и изпитваш желание да помогаш на хората и да гледаш органи кандидаствай медицина , ако обичаш споровете и победите се готви за право всичко зависи от теб .

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си