Първоначално написано от
vladyman
Моят съвет е изобщо да не се занимаваш с УНСС. Доста мои някогашни съученици завършиха там, някой от тях в момента имат доста интересни и добре платени професии, но всичките с които съм говорил са ми казвали, че това не е благодарение на следването им в УНСС, а въпреки него... Всичките след това правиха магистратури в престижни европейски университети и всичките се оплкаваха, че подготовката която са получили от УНСС е била трагична и абсолютно неотговаряща на съременните условия. Подчертавам, това са думи на мои познати, а не мои собствени наблюдения. Но имайки предвид нивото на останалите ни университети ми се струват достатъчно достоверни.
Ако наистина мислиш, че знаеш какво те влече, то направи следното: Намери някой ваш познат който е сравнително утвърдил се в съответната професия и поискай мнение от него. Такъв човек е най-вероятният да ти даде изчерпателен отговор - къде да учиш, какво точно да запишеш, как да направиш стаж, на какво да наблегнеш, как след това да си търсиш реализация в съответната област и т.н. Та така - черпи знание от извора, както се казва.
От мен имаш пожелания за успех, към каквото и да се насочиш !