- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Аз съм дебела, самотна издънка.
Аха, да ги мразим, защото сами се мразят и/или защото са мързеливи?
До авторката на темата:не се подценявай,за всеки влак си има пътници.Не можем всички да бъдем еднакви,сескпилни и стилни...![]()
Воля ,Мотивация и постоянство! Не се предаваш и продължаваш,това бързо не става. Важно е че се опитваш,резултата идва после.
Това ,което не ни убива , ни ебава майката .
1)Ако ще отслабваш,го направи заради здравословното си състояние.Наднорменото тегло води до редица сериозни заболявания.А те от своя страна до смърт.
2)Научи се да се харесваш такава,каквато си!Ако го сториш и другите ще гледат на теб по-друг начин.
3)Научи разликата между сам(необвързан) и самотен!Приложи я на практика,научавайки се да бъдеш щастлива.
4)Създай си нова представа за красота.Да копираш тази на анорексичките и модните списания е болно.
5)Научи се на дисциплина и постоянство!
Междувременно,послушай другите за диетолога и евентуално,фитнес инструктора.
Успех!![]()
"НЕ МОГА ДА ОТСЛАБНА- бягах, скачах, гладувах колкото можах, пих хапове...."
Няма не мога искаш ли нещо достатъчно силно винаги има начин да го постигнеши аз преди бях доста пълен и знам какво е чувството но с воля всичко се постига пожелавам ти успехи с всичко и горе главата
![]()
Последно редактирано от petkoo : 01-27-2013 на 19:51
И аз имам някои такива познати. Да, с наднормено тегло са, хапват си каквото поискат, не тренират , а само мрънкат. Повечето от тях обаче не мрънкат понеже наистина не се харесват или искат да се променят, може би им се иска до някаква степен, но не достатъчно, мрънкат и се оплакват, понеже така е прието. Ако имаш "проблем" с колограмите си, покажи на света, че и ти го знаеш, покажи на всички , че и ти самата не се харесваш. И аз съм била така на времето, даже една лекарка ми беше казала, че трябвало ако искам някога да си намеря приятел да отслабна, понеже такава никой не би ме харесал. Каквто и да е, за мен е много по-важно как се носи един човек, не как изглежда, ако се харесваш и се приемаш така както си, и другите ще те приемат.
По едно кофа ярма сутрин, обед и вечер и ставаш фиданка
Ми прави аеробни упражнения, щом от това имаш нужда. И моите родители ядат боклуци, но аз съм избрал да ям по-различна храна.
Ако продължаваш да се оплакваш толкова няма и да целунеш скоро... никой не обича хора, които само си търсят оправдания за всичко и занимават с това другите.
Това зависи само от теб самата. Заложби всеки има, просто някои вярват в себе си, други - не. Живота не е справедлив, защото се раждаме в различни условия, но оттам нататък всичко зависи от нас - получваме това, за което се потрудим. Просто си помечтай за нещо - как се виждаш - с нормално тегло, с приятел, къде живееш, какво работиш и нека това ти стане цел.
Когато едно нещо не дава резултат е време да смениш стратегията - чети за метаболизма, за спорт, за хранене, пробвай различни неща и ще успееш. Само не залагай на разни вълшебни хапчета и не изпадай в крайности като диети на Дюкан и т.н., те са за мързеливи хора, които не искат да направят услието да се променят! Избягвай приятели, които само се оплакват и дружи с тези, които вярват в себе си. Толкова е просто!
Успех!![]()
Не се отегчаваи, и аз преди бях така, но ми писна и почнах да тренирам, да тичам, да се набирам и тн.След 7-8 месеца бях като нов човек изглейдах по-добре, чувствах се по-добре и момичетата започнаха да ме забелязюат.Почни да спортуваш, повярваи ми ще си много по-добре не само че ще изглейдаш по-добре, но и ще се чувцтваш по-добре.Не губи вяра и успех занапред.
П.П извинете ако има грешки :Д
Виж, ако проблема ти не е медицински , всичко може да се оправи с добра диета и кардио (тичане,скачане на въженце напр. , колело или програми като тази например http://www.youtube.com/watch?v=KPHdYOwoxQk ). Диета можеш да си избереш от тук http://www.bb-team.org/hranene/hranitelni-rezhimi , спокойно проблема ти не е толкова голям . А относно целуващите се двойки всички на даден етап ги ненавиждаме![]()
Успех
П.С. На този индивид над мен не му обръщай внимание
Последно редактирано от Illusion772 : 01-30-2013 на 15:31
^ Моля? "Всички на даден етап ги ненавиждаме"? Винаги съм се чудела на такива същества. Без значение обвързана ли съм, сърцеразбита ли съм, или просто сама, видът на двама влюбени ме кара да се усмихна. Нека има любов и щастие. Такива, които гледат с озлобление на нечие щастие само, защото на тях не им е провъряло на момента, са ми изключително странни и непонятни.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Гаден си.
Нормално е да се чувства тъжна ,когато види влюбена двойка,ама чак озлобена.
maDamn
Сега... след като казах какво трябва да се направи, вместо това ще кажа какво ще стане.
Вариант първи: Продължаваш да живееш живота си с ниско самочувствие, накрая мъката те обзема напълно.Живееш в пълно нещастие.
Вариант втори: Развиваш компенсаторен механизъм. Когато нещо ти липсва (хубаво тяло, любов,нормален живот и т.н.) ти се комплексираш. Това е напълно нормална психична реакция. За да запълниш този комплекс (липсата), егото ти задейства механизъм за компенсация на недостатъците ти и в резултат :
1. Ставаш озлобена кучка, която е сърдита на целия свят и обвинява всички заради своите недостатъци. Ставаш надута и арогантна с цел да компенсираш недостатъците си.
2. Ставаш добричка и услужлива, с грешното впечатление че ако правиш нещо добро и полезно на останалите, така живота ти придобива някакъв смисъл. Развиваш добър и отзивчив характер като компенсация на неприятната външност. Този процес като гледам вече е започнал. Така че това най-вероятно е насоката в която ще продължиш.
Вариант трети: Придобиваш воля да тренираш, отслабваш, и целта на цялото ти съществуване става да се впишеш на всяка цена в социалните стандарти, та дори и да ги надскочиш. Ставаш човек със силен характер, отново като продукт на свръх-компенсация на чувство за малоценност.
В действителност единствения ти проблем е, че се гледаш през очите на другите и желаеш отчаяно да се впишеш в техните стандарти. Оттам идва и цялото ти страдание. Но всъщност егото и "личността"(АЗ-ът) са създадени и формирани от "очите на другите"(обществото), така че най-добрия вариант е да загубиш егото си(себе си). Но затова се искат познания, интроспекция, самоанализ, самосъзнание и някой вътрешни умения и характеристики.
Ти засега си на етап "изживяване като незначителна". Това води началото си от грешната идея че "Ако се оплакваш постоянно и се обвиняваш, нещата някакси ще станат по-добри". "Драмата" в момента е твоята идентичност. Както на някой хора идентичността им е че са "красиви", така твоята идентичност е че си "грозна и дебела". Каквото и да правиш, всичко преминава през тази идея и това те води до постоянен срам, несигурност, самообвинения, самосъжаления и т.н. Най-добре е да се отървеш от всички тези неща.
Моето предположение е, че ще станеш(или вече си станала) емоционално кошче за боклук на останалите с малката надежда да получиш внимание, любов и някакво чувство за принадлежност. Естествено мога да греша.
Последно редактирано от In_Nomine_Sathanas : 01-31-2013 на 19:00
Обръщай повече внимание на нещата, които харесваш в себе си (очи, усмивка, коса..) все трябва да има нещо. Всеки е уникален и има някакъм чар, ако всички бяхме еднакви нямаше да е интересно ;]
Като за начало спри да се тормозиш!Приеми се такава каквато си и другите ще те харесат,като сама не се харесваш и не си уверена в себе си няма как да направиш впечатление на останалите!!
Здравейте,
Мога да Ви помогна да отслабнете.
Оставете си вашия телефон на този имейл i.stefanova@accading.com
Или ми се обадете на 0878973706 г-жа Стефанова
Има си причина слабото да се смята за красиво и тя е, че затлъстяването е вредно за здравето. Хората които се смятат за красиви, създават впечатлението, че са здрави.
По темата: аз лично преди 2 години бях с 15 килограма повече. Мислех си всякакви лузърски неща, като че "не ме бива в спорта", "такава ми е структурата", "мързи ме да си готвя", "всички вкусни неща са вредни", "нямам време да спортувам", "квото и да правя не мога да сваля повече от 1 килограм". После осъзнах че 86 килограма са прекалено много за мен и започнах да тренирам бокс. Не си промених като цяло вредното хранене обаче. За цяла година тренировки свалих само 4 килограма. После обаче бях на лекар и имах стомашни проблеми и ми казаха че имам гастрит породен от неправилно хранене, а черния ми дроб е омазнен и трябва незабавно да започна диета. Отначало промених само това, че на закуска започнах да ям мюсли, а на вечеря салата. Дори и не тренирах толкова много, мързеше ме, а колелото ми беше счупено. Въпреки това, само за 3 месеца свалих 4 килограма. И тогава наистина ми дойде мотивацията, защото ПОВЯРВАХ, че е възможно да отслабна, стига да правя правилните неща. Минах на равномерно-балансирана диета и увеличих тренировките и от Нова година съм -7 килограма.
Въобще нещата които трябва да направиш са
1. Да повярваш че е възможно да отслабнеш, а то е възможно, няма причина за затлъстяването която да не може да се преодолее. Дори и да е хормонално - просто отиди на лекар.
2. Да спреш да си търсиш извинения и да бягаш от трудностите. Някои хора са си натурално слаби. Ти нямаш този късмет. Ти трябва да си такава с труд и кървава пот. Такъв ти бил късмета.
3. Промени си генерално стила на живот и интегрирай спорта в графика си и никога не спирай да спортуваш. Ще имаш много повече ползи от просто отслабване.
Смятам, че хората в предишните коментари ти дадоха достатъчно добри съвети, ако не подействаш или нямаш волята да ги следваш - Емигрирай в Америка, там всички са дебели, на никой няма да му прави впечатление.
--------------------------------------------------------
БТВ - Този пост... (макар непрочетен от мен) изглежда бомба поне в голямата си част.
Използвай емоционалния лост!!
О, и още нещо - в 95% от случаите по света диетолозите са к@вали.
Намери истински човек с ИСТИНСКИ резултати. Не фитнес инструктор или дебел диетолог.
В България са още по-малко. Ако си от София: Livetolift.com или Ефтим Илиев или Залата на Юли са твоите хора.
НИКОЙ от тях няма да те направи вейка за 1-2 месеца - това е социален манталитет на слабите.
Трябва да си смениш ЛАЙФСТАЙЛА.
Т.е. каквато и диета да предприемеш тя трябва да бъде ЧАСТ от живота ти занапред.
Просто е - ядеш малко и слабееш... но аз се хващам на бас, че ти ядеш ТВЪРДЕ малко и всъщност дебелееш. Възможно ли е? Да - пиците и солетите НЕ са калории. Пилешкото, ядките, авокадото, кафевия ориз, плодовете (дивите), зеленчуците, зехтина, маслото, рибата, яйцата... ТЕЗИ са калориите. И без захар, без подсладители или бульончета маги дори.
Виж аз вмомента само говоря. Докато не предприемеш ДЕЙСТВИЕ всичко не струва.
Но ти вече знаеш това.
Повечето хора имат проблеми при успеха с теглото/спорта заради: Липса на знание или Липса на Умение/Постоянство/Воля/Изпълнение.... т.е. или не знаят какво или не го правят.
Ако имаш волята ПАК МОЖЕШ да не успееш...![]()
Защото сме заляти от компаний, които печелят бизнеса им чрез това.
Но каквато и програма да фанеш... не ми пука дали я е написал най-великият щангист - ако не си стегнеш гъза, слабо да стигнеш значителни резултати. А ти искаш това - ЗНАЧИТЕЛНИ резултати.
Как да намериш експерт?? От моя опит винаги съм бил скептичен над авторитарните мнения... само защото някой има диплома не значи нищо повече, освен, че може да си избърше гъза с нея!!
Аз имам много добър по математика и съм последния човек да питаш за това!!
Но виж... като видя резултати, характер и манталитен на успешен човек... който си пасва с моите ценности - ето там гледам.
Аре, успех. Той идва с труд! Правилен труд!![]()