.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 36 от общо 36
    Голям фен
    За кандидатстващите в UK, регнете се в TSR, много е полезен форумът.

Статията, която направих (с помощта на останалите) миналата година за офертите на българите - http://www.thestudentroom.co.uk/wiki/:Bulgarian_offers
    Тази година също са направили http://www.thestudentroom.co.uk/wiki...an_Offers_2013

Успех ! За UK, ако имате въпроси може да питате, ще помагам.

Кандидатствах в Шотландия (главно), бях приет на второто си желание, образно казано, но се отказах и не заминах.
    Първото ми беше Edinburgh и ме отхвърлиха. Firm - Aberdeen, Insurance - Strathclyde, специалността - право.
    Последно редактирано от LoupGarrou : 02-20-2013 на 22:46

Дрийм отговорите ми харесаха въпреки, че както знаеш с теб сме на противоположни мнения . Иначе аз си падам по студа и лошото време така ,че там ще се чувствам идеално . Топлото много повече ,не ми се нрави .

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    То и аз си падам по студа и лошото време, но не когато:

- се стъмва в 14.00 часа и става светло отново в 8.30 на другия ден
    - когато 8 месеца от годината ---- сняг, -35 градусови температури, студ и дъжд
    - това всичкото те депресира, заради липсата на слънце и следователно витамин Д.

Защо си мислиш, че скандинавските страни са сред тези, които имат най-голям процент самоубийства?

Всичко е перфектно, когато има баланс. А тук ако решиш да отидеш на плаж - няма такъв. Пясък - йок. Единственото така 'интересно' нещо са белите нощи първата година на престоя ти тук. След това и те стават безинтересни.

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    Защото тук е студено и тъмно.
    Защото е скъпо.
    Защото искам да пътувам.
    Защото не харесвам манталитетът на шведите - отвънка приветливи; отвътре всеки сам за себе си.
    Защото на повечето им липсва любопитство и упоритост.
    Защото тук се стремят всички да са еднакви, а аз не искам и не мога да бъда част от стадото.
    Защото Швеция е скучна.
    Това не дава отговор на въпроса защо искаш точно в Шотландия, а на въпроса защо не искаш да си в Швеция или друга скандинавска страна.

Дрийм това за самоубийствата го знам , но пък щом толкова много хора имат желание да живеят в някоя от тези държави значи има някаква причина .
    Не знам имам позната която преди 2 години завърши Кеймбридж и ми е разказвала , че там списъка с българските и румънските студенти е най-отдолу и отношението на англичаните не е никак добро към нас .

Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Това не дава отговор на въпроса защо искаш точно в Шотландия, а на въпроса защо не искаш да си в Швеция или друга скандинавска страна.
    Точно. Въпроса беше Защо не искам в Швеция. Задай ми другия и ще ти отговоря.

Цитирай Първоначално написано от girlwithblueeyes Виж мнението
    Дрийм това за самоубийствата го знам , но пък щом толкова много хора имат желание да живеят в някоя от тези държави значи има някаква причина .
    Защото е чисто и подредено. Защото не ти дават зор. Но, докато се установиш до това ниво - ееххееее. Пък проблеми има както и в имиграционната система, така и здравословната. // Не че другаде няма.

Фен Аватара на sunrisee6
    Град
    София
    Laana сигурна ли си? Само с диплома и аз знам, че може, но май трябва и матура по немски да си държал. Иначе и аз искам Архитектура във Виена и май ще изкарам Goethe Zertifikat B2, защото втората матура ми беше по математика.
    Или преодоляваш страха си и излизаш на сцената, или цял живот оставаш зад кулисите!

-------
    Where did my cookie go? O.o

Цитирай Първоначално написано от LoupGarrou Виж мнението
    За кандидатстващите в UK, регнете се в TSR, много е полезен форумът.

Статията, която направих (с помощта на останалите) миналата година за офертите на българите - http://www.thestudentroom.co.uk/wiki/:Bulgarian_offers
    Тази година също са направили http://www.thestudentroom.co.uk/wiki...an_Offers_2013

Успех ! За UK, ако имате въпроси може да питате, ще помагам.

Кандидатствах в Шотландия (главно), бях приет на второто си желание, образно казано, но се отказах и не заминах.
    Първото ми беше Edinburgh и ме отхвърлиха. Firm - Aberdeen, Insurance - Strathclyde, специалността - право.
    Аз имам въпрос относно Великобритания. Като цяло съм се насочила към Шотландия, защото е безплатно. Искам да попитам теб, и всички, които са запознати, няколко въпроса.
    1. Обучението в Шотландия за българи НАПЪЛНО безплатно ли е?
    2. В сайта на Шефийлд в Англия пише, че докато не почнеш да печелиш 20,000 паунда годишно не трябва да плащаш нищо на университета. Чувала съм го и от другаде, но ми е чудно защо тогава толкова много хора отказват да учат в Англия или е просто заради самия висок стандарт на живот?
    3. А действително стандартът на живот къде е по-висок : Англия или Шотландия?
    4. Колко паунда средно ще ми излизат общежития и храна на месец?
    5. И всъщност с какво точно се кандидатства? Знам за мотивационно писмо... препоръки от учители трябват ли?

Град
    София, България
    1. Зависи към кой университет си се насочила.
    2. Защото на никой не му е приятно да е на 30 и кусур години и да изплаща заеми, когато иска да гради нещо за семейството си. Ако не се лъжа, самия Барак Обама и жена му изплатили своите заеми малко преди той да стане президент.
    3. Апф. Откъде да знам.
    4. Зависи в кой град си, дали дават общежитие от университета и т.н. и т.н.

5. Това отново си зависи от университета. Общо взето, генерално говоря, се нуждаеш от TOEFL или IELTS, мотивационо писмо, препоръки от учители. Няма да е лошо и някоя друга извън класна дейност. Кандидатства се през ucas.

Спрете се на университети, които предлагат специалност, която искате да учите. Оттам нататък, започвате да търсите по тях всичко, от което се нуждаете:

- entry requirements
    - fees

етц.

Разбира се, по всички въпроси съм потърсила нещо, но мисля, че най-добре би ми отговорил някой, който е минал по този път, затова и питам. А най-неясно ми е това относно плащането в обучението в Англия. Разрових се и според това, което пише, университетът плаща таксите за обучението и ти започваш да ги връщаш чак когато започнеш да печелиш над 21000 паунда. Като връщаш 9 % всеки месец от сумата над 21000. Та при положение, че ако печелиш 21000 паунда излиза, че трябва да връщаш по 30 паунда на месец(мисля, че толкова излизаха) това ми изглежда приемливо...И въпросът ми е, ако печелиш под 21000 паунда или например се върнеш в България и пак не печелиш достатъчно, нищо ли не трябва да връщаш? Някак не можа да си го обясня...

Голям фен Аватара на kamen971
    Град
    Varna
    И мен ме интересува въпроса със студентските заеми в Англия .

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си