.
Отговор в тема
Страница 87 от 87 ПървиПърви ... 37778384858687
Резултати от 2 151 до 2 160 от общо 2160
    Супер фен Аватара на Tsukuda_Hiroshi
    Цитирай Първоначално написано от evropeiski Виж мнението
    Какво толкова ще ви стане атеисти ако вярвате, нищо. Та да вярваш е толкова лесно, какво толкова мислите.
    Не мога да разбера какво толкова им пречи на атеистите да вярват и те така се гнусят от вярата. Какво толкова ще ви стане атеисти ако вярвате, като че ли като повярват и някой ще им отсече главите за това. Ами вярата с какво толкова ви застрашава и ще ви пречи че така яростно отказвате да вярвате, май нищо, тогава защо толкова не искате да повярвате. Вярвайте нищо не губите от това, какво толкова се опъвате кат дявол от тамян....Чудна работа.
    Аз съм атеист. Не налагам тези си възгледи на никого. Нямам проблем с хората, които са религиозни независимо от това каква религия изповядват.
    Не разбирам - какво толкова пречи това на вярващи като теб? "Какво толкова ще ви стане атеисти ако вярвате..." - казваш ти. Ами това е същото като аз да питам "Какво толкова ще ти стане, ако спреш да вярваш"... Просто няма причина, която да ме накара да вярвам, да ме убеди в съществуването на това, в което вярваш ти. Вярата не ме застрашава. Това са глупости! + това има голяма разлика между "вяра" и "религия". Ако тук говориш за вярата в бог, това е религия, а не вяра. Не, религията не ме застрашава, смятам я за необходимо зло. Нещо като любовта.
    А я кажи - какво се случи при теб, че стана толкова религиозен/а? И защо толкова яростно налагаш своя възглед над нас, неверниците

Мега фен
    Без християнството човечеството ще се разложи и изгние.
    Ако Бог не съществува, тогава всичко е позволено. Хуманността, която отрича Бога - води до
    безчовечие. Достоевски.

Злото удържа над вас най-голямата си победа, като
    ви накара да отречете неговото съществуване.
    Бердяев
    Последно редактирано от defender : 01-20-2013 на 20:44

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Без християнството човечеството ще се разложи и изгние.
    Ако Бог не съществува, тогава всичко е позволено. Хуманността, която отрича Бога - води до
    безчовечие. Достоевски.

Злото удържа над вас най-голямата си победа, като
    ви накара да отречете неговото съществуване.
    Бердяев
    Не съм очаквал, че ще го кажа някога, но всъщност си прав.
    Религията е опиума на народите, във времената когато е нямало стриктно законодателство страха от Бог е регулирал действията на масите, защото надали може да тръгнеш да обясняваш на човек който цял живот е бил на полето, как работи обществото и защо да ограничаваме действията си с цел всеобщо облагодетелстване. По-добре е психически лабилните индивиди да имат страх от нещо, като нямат интелектуалния капацитет да осмислят целта на едно общество.

Поста ти загатва, че безбожниците не признават общоприети ценности, следователно са по-склони към неморални постъпки. Просто ще загатна, че болшинството, да не кажа всички терористични атаки са извършени от религиозни индивиди, а и дори има термин като религиозен тероризъм, Джихад etc.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Ambiguous Виж мнението
    По-добре е психически лабилните индивиди да имат страх от нещо, като нямат интелектуалния капацитет да осмислят целта на едно общество.
    НЕ е така, вярата е универсална за всякакви класи хора - ако навлезеш в Писанието ще видиш, че то е много над "нелабилните капацитети" можещи да осмислят целта на обществото. Отделно не всички психически лабилни индивиди са вярващи има и атеисти, а и много от вярващите хора са си психически нормални.

Цитирай Първоначално написано от Ambiguous Виж мнението
    Поста ти загатва, че безбожниците не признават общоприети ценности, следователно са по-склони към неморални постъпки. Просто ще загатна, че болшинството, да не кажа всички терористични атаки са извършени от религиозни индивиди, а и дори има термин като религиозен тероризъм, Джихад etc.
    ами има много секти и лъжливи религии, които всъщност са инициатори на подобни неща. А и има много жестокости извършени от хора атеисти.

Въпроса не е дали си вярващ или не, а дали се подаваш на злото в себе си.
    Последно редактирано от defender : 01-22-2013 на 17:59

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    НЕ е така, вярата е универсална за всякакви класи хора - ако навлезеш в Писанието ще видиш, че то е много над "нелабилните капацитети" можещи да осмислят целта на обществото. Отделно не всички психически лабилни индивиди са вярващи има и атеисти, а има много нормални хора вярващи.

ами има много секти и лъжливи религии, които всъщност са инициатори на подобни неща. А и има много жестокости извършени от хора атеисти.
    Мисля, че трябва да прочетеш отново поста ми, съдейки по думите ти не си осмислил написаното.

Не твърдя, че няма нормални хора които са религиозни всъщност повечето са такива, във древни времена религията е била нещо хубаво, защото позволява за лесното регулиране на обществото, имайки предвид неговата некомпетентност, но днес когато има задължително обучение и повечето хора могат да оценят последствията от постъпките си не смятам, че това предимство на религията вече е нужно.

Това което виждам в целия пост е "...ама има и атеисти които са правили А,Б & С.", добре това е така не се опитвам да пробутам невярванията си, като издигам хора с определени белези на пиедестал, това което казвам е, че има както религиозни, така и нерелигиозни хора които са вършили дадени действия, което означава, че религията не е критерий.
    Вметнах, че болшинството терористични нападения са извършени от религиозни групи, просто защото го намерих за иронично, как твоите очаквания се разминават с реалността.

Също така лабилен не означава психично болен. (Такъв смисъл влагаш)

Мега фен
    ^
    ами в момента съм на един курс, извинявай.....................

Мега фен
    Измамите не "науката"
    "През 1912 година палеонтологът любител Чарлз Доусън, адвокат по професия, открива изумителна находка – две части от череп и челюст, които по всяка вероятност принадлежат на непознато същество. Челюстта е като на маймуна, а горната част от черепа е човешка.

„Липсващото звено” между маймуната и човека тогава се търси под дърво и камък. Артър Смит Удуърд, управител на геологическия департамент на Британския музей, се съгласява с Доусън, че откритият череп е дълго търсената брънка в еволюционната верига. Пилтдаунският човек е признат от научната общност за автентичен екземпляр на прачовек, живял през късния плейстоцен. Влиза в учебниците с името Eoanthropus dawsoni (Човекът-зора на Доусън).

В следващите десетилетия учените откриват все повече скелети на древни хора. Никаква прилика с човека от Пилтдаун. Това кара екип изследователи от Британския музей през 1953 година да проведат серия тестове. Те недвусмислено доказват, че ескпонатът е фалшив. Датирането сочи, че горната част на черепа е взета от античен Homo Sapiens, а челюстта принадлежи на съвременен органгутан и е изкуствено състарена с калиев дихромат.

Фалшификаторът остава неразкрит. Удуърд бил известен с честността си – приема се, че е жертва на измама. Основният заподозрян е Доусън, за когото се разбрало, че е фалшифицирал и други антики. Според някои измамникът е Мартин Хинтън, комуто Удуърд отказал работа в Британския музей."

Супер фен Аватара на ge6aaaa3
    Предпочитам да не знам и да признавам, че не го знам, отколкото да вярвам на някакви писания, неподплатени с нищо. По-ясно от това, немога. Така и не ми отговори на въпроса "Какво ти пречи да спреш да вярваш?".

Супер фен Аватара на JDeel
    Ако ще и някой да вярва в слончето Нели, ако се държи добре и има хубави възгледи - качествен е!

Супер фен Аватара на ge6aaaa3
    Цитирай Първоначално написано от JDeel Виж мнението
    Ако ще и някой да вярва в слончето Нели, ако се държи добре и има хубави възгледи - качествен е!
    Това е приказка!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си