.
Отговор в тема
Страница 21 от 199 ПървиПърви ... 111718192021222324253171121 ... ПоследнаПърви
Резултати от 501 до 525 от общо 4966
  1. #501
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Ааа, много ми харесва, че е червен, дай рецепта :д
    хаха Самия доматен сос сме си го направили ние, без семки е, сгъстен е и е с подправки, че да не си играя много като готвя после. ;д И така сме го сложили в шишенца. Иначе, с домати се прави така - взимаш десетина домата, белиш ги, режеш ги на малки кубчета ( може и с пасатор леко направо да ги минеш за по-лесно ;д ) и ги слагаш в тенджерка на слаб огън да се сгъстява. Слагаш чубрица или риган (или и двете) на вкус.

    После режеш 1 глава лук и 1 зелена пиперка (или чушка ако обичате люто) и ги отделяш в една чинийка. Загряваш в тиган зехтин, олио или масло (каквото използвате). Слагаш 1 пакетче кайма да се пържи (аз взимам от тези за принцеси или универсалните ;д ). Когато каймата е полуготова, слагаш нарязаните на ситно лук и пипер (или чушка) в каймата и запържваш и тях с каймата. Аз ги държа около десетина минутки. След това изцеждаш хубаво мазнината и слагаш каймата с лука и пипера в соса, който продължава да стои на слабия огън. Слагаш по-голяма тенджера с вода за макароните да позаври и слагаш макароните. И тогава вече като постои малко каймата в соса, гледам как е на вкус и ако трябва, слагам още риган, слагам сол, черен пипер може и когато ми хареса на вкус, добавям ситно наразян магданоз. Ако е много рядък, го сгъстявам колкото е необходимо, ако е добре, го изключвам. Когато се сварят макароните, ги разпределям в чинии и слагам сос отгоре на всяка чиния. Знам кой как ги обича, татко с много кайма, аз с повечко доматен сос, а на майка й е все тая кое е повече, стига да има мноооого сос Мен много ме засищат и винаги си слагам малко в чинията и не мога да го изям. Иначе това е рецептата, ако не ти хареса от първия път, можеш да си я нагодиш както предпочиташ.
    Момиче ^^

  2. #502
    Мега фен Аватара на bloodyF
    Регистриран на
    Jul 2008
    Град
    Heaven
    Мнения
    9 979
    малко снимков материал, докато съм се сетила






    [img][/img]
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./


  3. #503
    Мега фен Аватара на SurfSky
    Регистриран на
    Mar 2011
    Мнения
    3 346
    Браво

    Хора,преди 2-3 дена по бтв или нова тв гледах как готвят супа със мидички и грах . Изглеждаше много хубава ... Някой ако се сеща в кое предаване я правеха?

  4. #504
    Иве дай рецептата за последната тортичка <3

  5. #505
    Аз се опитах да направя едни кексчета, но блата не ми се получи, както трябваше и... Импровизирах. Получиха се добре и вкусни. ^^
    http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphoto...14321162_n.jpg
    http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphoto...96795139_n.jpg
    http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphoto...92555113_n.jpg

  6. #506
    Супер фен Аватара на Irti
    Регистриран на
    Sep 2011
    Мнения
    1 512
    Плодова салата:

    Един/два портокала на ситно се режат.
    Едно киви и то на ситно.
    Един банан също на ситно.
    Половин ябълка (по-сладка) също се ситни.
    Плодове от някакъв компот (праскова най-добре).
    Грейпфрут се реже (половин).
    Няколко парчета ананас, ако имате също се добавят на ситно.
    Зрънца грозде.

    Това се поставя в купа и се меша няколко пъти. Слага се половин лимон (сок) в нея. Много малко сол, щипка чубрица, 2-3 лъжици мед. Коняк 50гр, ликьор 50гр, водка 50гр, глътка мастика! Добавяте ванилов сладолед, ако обичате! Пак мешате и оставяте в хладилника да си поседи известно време.

  7. #507
    Banned Мега фен
    Регистриран на
    Apr 2011
    Мнения
    15 883
    ^ звучи добре като махнем чубрицата

  8. #508
    Мега фен Аватара на SurfSky
    Регистриран на
    Mar 2011
    Мнения
    3 346
    Ето моята плодава салата
    http://prikachi.com/images.php?images/491/5933491I.jpg

  9. #509
    anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Irti Виж мнението
    Плодова салата:

    Един/два портокала на ситно се режат.
    Едно киви и то на ситно.
    Един банан също на ситно.
    Половин ябълка (по-сладка) също се ситни.
    Плодове от някакъв компот (праскова най-добре).
    Грейпфрут се реже (половин).
    Няколко парчета ананас, ако имате също се добавят на ситно.
    Зрънца грозде.

    Това се поставя в купа и се меша няколко пъти. Слага се половин лимон (сок) в нея. Много малко сол, щипка чубрица, 2-3 лъжици мед. Коняк 50гр, ликьор 50гр, водка 50гр, глътка мастика! Добавяте ванилов сладолед, ако обичате! Пак мешате и оставяте в хладилника да си поседи известно време.
    Ако има това кой да ме събуди и да ми го донесе на табличка в леглото, ехее...

  10. #510
    Мега фен Аватара на marin4itu
    Регистриран на
    Apr 2007
    Град
    Варна/Русе
    Мнения
    3 672
    Изчетох всичко, което сте писали!
    Готвя мусака, пълнени чушки, картофена крем супа, ориз със зеленчуци, боб, леща, грах с картофи съм правила, печени картофи с чесън и копър, баница с майонеза, всякакви пилешки хапки.. веднъж правих и доматена крем супа, защото мама беше дала много домати, които бяха почнали да загниват и не исках да ги хвърлям, все пак дядо ги е гледал и сътворих една супичка, която мъжо беше решил, че няма да е хубава, в последствие не остана
    Не че се хваля, ама до сега не са се оплаквали от манджите ми, с изключение, че един път пресолих доста лещата
    Свинско и риба никога не съм готвила, защото свинското на приятеля ми не му понася, а на рибата и двамата не сме фенове.
    За сладките неща, веднъж реших да направя бисквитена торта и забравих да сложа захар В последствие обсъждах това с една приятелка, каза, че и на нея й се е случвало Моя мъж не е по сладките неща, за това само се купуват шоколади Милка за мен.
    Зачекнахте темата и за украсяването, аз обичам да ми е подредено, спретнато, редя мезета, даже и когато нямаме гости (това качество може би ми е от зодията - дева )
    И години да посоча - 20
    Последно редактирано от marin4itu : 03-03-2013 на 11:54
    Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..


    Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
    Изключения: недочувам, недовиждам..

  11. #511
    Banned Мега фен
    Регистриран на
    Apr 2011
    Мнения
    15 883
    ^ искам рецептата за ориз със зеленчуци .. един път до сега съм правила и забутах някъде рецептата и сега каквото и да пробвам не ми се получава толкова хубаво

  12. #512
    Мега фен Аватара на marin4itu
    Регистриран на
    Apr 2007
    Град
    Варна/Русе
    Мнения
    3 672
    Аз го правя със замразени зеленчуци кауфландски моркови, грах и царевица.. Слагам около половин кило ориз да се вари. Нарязвам една голяма глава лук (вкъщи се яде много лук). Понякога слагам и една консерва допълнително царевица, слагала съм и една зелена и една червена чушка, абе общо взето каквото обичаш. Когато оризът е готов, го прецеждам. В уок тиган запържвам първо лука, после добавям и останали зеленчуци. Бъркам още малко, добавям и сварения ориз, слагам на око зеленчукова подправка, малко черен пипер бъркам докато и оризът поеме хубаво от зеленчуците и подправките и е готово.
    Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..


    Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
    Изключения: недочувам, недовиждам..

  13. #513
    Banned Мега фен
    Регистриран на
    Apr 2011
    Мнения
    15 883
    ^ изглежда лесно.. трябва да пробвам,мерси ама лука ще ми е по-малко щото не обичам лук

  14. #514
    На 21 съм.По принцип това съм учила и в даскало правехме какви ли не неща, за жалост рецептурника ми не е в мен за да споделя някое кулинарно вълшебство с вас ^^
    Сега готвя само за приятеля ми..Вчера правих лимонени бутчета-станаха превъзходни, направо се топяха в устата.Не остана нищо от тях иначе щях да ги снимам Също и шоколадова торта, която споделих в една друга тема...
    Пилешки бутчета панирани с бирена паста- божественяшко. Преди няколко дни се опитах да направя млечница, такава каквато баба ми правеше когато бях малка,стана леко редичка, но имаше същия вкус :]
    Пандишпан с мляко - много лесно и вкусно.

    Не обичам много, много да се въртя около печката, най ми е добре когато на мен ми готвят и ме глезят Но за съжаление няма кой да го прави това нещо в последно време...

  15. #515
    Мега фен Аватара на marin4itu
    Регистриран на
    Apr 2007
    Град
    Варна/Русе
    Мнения
    3 672
    Я кажи каква е тая бирена паста, че такова нещо не бях чувала..
    И ако не ставам нахална, млечницата какво е?
    Извинявам се, ако звуча невежа
    Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..


    Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
    Изключения: недочувам, недовиждам..

  16. #516
    Амии за бирената паста нямам точната рецепта, но ето пример http://mandja.com/recepti/predyastiy...v-birena-pasta
    само заменяш кашкавала с пилешки бутчета,а тях преди това си ги сварила и осолила.Горчицата не е задължителна, ако не обичаш :] пак ще е вкусно.

    Млечницата видях как се прави от един сайт, който не ми изглеждаше мн достоверен, но тъй като няма как да попитам баба ми реших да я направя по този начин...

    5-6 лъжици брашно се смесват с 1 яйце и се омесват докато се получи нещо като тесто. Загряваш мляко подслаждаш го, слагаш 2 ванилии, сипваш малко от млякото в сместа от брашно и яйце и бъркаш или ако не ти се разправя може с пасатор или миксер каквото ти е под ръка Отстраняваш млякото от котлона и сипваш сместа при непрекъснато бъркане.Като виждаш че се е усвоила слагаш обратно на котлона(да не е много силен) и продължаваш да бъркаш докато не се сгъсти.
    Нещо като да правиш нишесте, но не точно

    Толкова ми липсва времето когато се събуждах и до леглото ми имаше купичка с млечница.Ох искам пак да съм мъничка^^
    Последно редактирано от KuTaPa : 03-04-2013 на 18:54

  17. #517
    Мега фен Аватара на marin4itu
    Регистриран на
    Apr 2007
    Град
    Варна/Русе
    Мнения
    3 672
    То и кашкавал с бира би се усладило на моя мъж, поглъща огромни количества кашкавал!
    А млечница никога през живота си не съм опитвала. От къде си, ако не е тайна, защото си посочила Варна, а аз съм родена и отраснала там.. пък такова нещо не съм яла.
    Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..


    Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
    Изключения: недочувам, недовиждам..

  18. #518
    Супер фен Аватара на NqkfaNikakva21
    Регистриран на
    Jan 2009
    Мнения
    2 192
    Може ли рецептата за лимонените бутчета? :Д
    Весииии

    Една Любов, Една Борба, Един Отбор


  19. #519
    Мега фен Аватара на bloodyF
    Регистриран на
    Jul 2008
    Град
    Heaven
    Мнения
    9 979
    Цитирай Първоначално написано от girlwithblueeyes Виж мнението
    Иве дай рецептата за последната тортичка <3
    http://recepti.gotvach.bg/r-8155-%D0...BB%D0%B0%D0%B4


    тая май беше, но без банани и с готови блатове
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./


  20. #520
    Banned Мега фен
    Регистриран на
    Apr 2011
    Мнения
    15 883
    Цитирай Първоначално написано от marin4itu Виж мнението
    Аз го правя със замразени зеленчуци кауфландски моркови, грах и царевица.. Слагам около половин кило ориз да се вари. Нарязвам една голяма глава лук (вкъщи се яде много лук). Понякога слагам и една консерва допълнително царевица, слагала съм и една зелена и една червена чушка, абе общо взето каквото обичаш. Когато оризът е готов, го прецеждам. В уок тиган запържвам първо лука, после добавям и останали зеленчуци. Бъркам още малко, добавям и сварения ориз, слагам на око зеленчукова подправка, малко черен пипер бъркам докато и оризът поеме хубаво от зеленчуците и подправките и е готово.
    аз пак да питам а да задуша ли зеленчуците преди да добавя ориза и след това малко ?

    днес ще го правя,дано да стане хубаво

  21. #521
    Иве мерси за рецептата за тортичката утре смятам да я пробвам

  22. #522
    Мега фен Аватара на marin4itu
    Регистриран на
    Apr 2007
    Град
    Варна/Русе
    Мнения
    3 672
    Цитирай Първоначално написано от FuCKkK13 Виж мнението
    аз пак да питам а да задуша ли зеленчуците преди да добавя ориза и след това малко ?

    днес ще го правя,дано да стане хубаво
    Аз направо ги пържа, стават малко хрупкави, така ги обичаме с мъжо. Между другото тая рецепта дето аз ги правя е съчетание на две от нета.

    Аз пък в момента правя картофена крем супичка.
    Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..


    Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
    Изключения: недочувам, недовиждам..

  23. #523
    Banned Мега фен
    Регистриран на
    Apr 2011
    Мнения
    15 883
    Цитирай Първоначално написано от marin4itu Виж мнението
    Аз направо ги пържа, стават малко хрупкави, така ги обичаме с мъжо. Между другото тая рецепта дето аз ги правя е съчетание на две от нета.

    Аз пък в момента правя картофена крем супичка.
    да.. то на пакета пише,че се запържват и така се сервирали... иначе май не отмих хубаво ориза .. аз купих микс дето има вътре и зелена и червена чушка

  24. #524
    Мега фен Аватара на marin4itu
    Регистриран на
    Apr 2007
    Град
    Варна/Русе
    Мнения
    3 672
    На вкус как е? Получи ли се? На мене ми се получава страхотен!
    Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..


    Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
    Изключения: недочувам, недовиждам..

  25. #525
    Banned Мега фен
    Регистриран на
    Apr 2011
    Мнения
    15 883
    сготвих и като сметнах ще е малко ще се яде и нещо друго ама пък стана много хубаво !

Правила за публикуване

  • Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си