- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
хахаСамия доматен сос сме си го направили ние, без семки е, сгъстен е и е с подправки, че да не си играя много като готвя после. ;д И така сме го сложили в шишенца. Иначе, с домати се прави така - взимаш десетина домата, белиш ги, режеш ги на малки кубчета ( може и с пасатор леко направо да ги минеш за по-лесно ;д ) и ги слагаш в тенджерка на слаб огън да се сгъстява. Слагаш чубрица или риган (или и двете) на вкус.
После режеш 1 глава лук и 1 зелена пиперка (или чушка ако обичате люто) и ги отделяш в една чинийка. Загряваш в тиган зехтин, олио или масло (каквото използвате). Слагаш 1 пакетче кайма да се пържи (аз взимам от тези за принцеси или универсалните ;д ). Когато каймата е полуготова, слагаш нарязаните на ситно лук и пипер (или чушка) в каймата и запържваш и тях с каймата. Аз ги държа около десетина минутки. След това изцеждаш хубаво мазнината и слагаш каймата с лука и пипера в соса, който продължава да стои на слабия огън. Слагаш по-голяма тенджера с вода за макароните да позаври и слагаш макароните. И тогава вече като постои малко каймата в соса, гледам как е на вкус и ако трябва, слагам още риган, слагам сол, черен пипер може и когато ми хареса на вкус, добавям ситно наразян магданоз. Ако е много рядък, го сгъстявам колкото е необходимо, ако е добре, го изключвам. Когато се сварят макароните, ги разпределям в чинии и слагам сос отгоре на всяка чиния. Знам кой как ги обича, татко с много кайма, аз с повечко доматен сос, а на майка й е все тая кое е повече, стига да има мноооого сосМен много ме засищат и винаги си слагам малко в чинията и не мога да го изям.
Иначе това е рецептата, ако не ти хареса от първия път, можеш да си я нагодиш както предпочиташ.
![]()
Момиче ^^
Браво
Хора,преди 2-3 дена по бтв или нова тв гледах как готвят супа със мидички и грах . Изглеждаше много хубава ... Някой ако се сеща в кое предаване я правеха?![]()
Аз се опитах да направя едни кексчета, но блата не ми се получи, както трябваше и... Импровизирах.Получиха се добре и вкусни. ^^
http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphoto...14321162_n.jpg
http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphoto...96795139_n.jpg
http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphoto...92555113_n.jpg
Плодова салата:
Един/два портокала на ситно се режат.
Едно киви и то на ситно.
Един банан също на ситно.
Половин ябълка (по-сладка) също се ситни.
Плодове от някакъв компот (праскова най-добре).
Грейпфрут се реже (половин).
Няколко парчета ананас, ако имате също се добавят на ситно.
Зрънца грозде.
Това се поставя в купа и се меша няколко пъти. Слага се половин лимон (сок) в нея. Много малко сол, щипка чубрица, 2-3 лъжици мед. Коняк 50гр, ликьор 50гр, водка 50гр, глътка мастика! Добавяте ванилов сладолед, ако обичате! Пак мешате и оставяте в хладилника да си поседи известно време.
^ звучи добре като махнем чубрицата![]()
Ето моята плодава салата
http://prikachi.com/images.php?images/491/5933491I.jpg
Изчетох всичко, което сте писали!
Готвя мусака, пълнени чушки, картофена крем супа, ориз със зеленчуци, боб, леща, грах с картофи съм правила, печени картофи с чесън и копър, баница с майонеза, всякакви пилешки хапки.. веднъж правих и доматена крем супа, защото мама беше дала много домати, които бяха почнали да загниват и не исках да ги хвърлям, все пак дядо ги е гледали сътворих една супичка, която мъжо беше решил, че няма да е хубава, в последствие не остана
Не че се хваля, ама до сега не са се оплаквали от манджите ми, с изключение, че един път пресолих доста лещата
Свинско и риба никога не съм готвила, защото свинското на приятеля ми не му понася, а на рибата и двамата не сме фенове.
За сладките неща, веднъж реших да направя бисквитена торта и забравих да сложа захарВ последствие обсъждах това с една приятелка, каза, че и на нея й се е случвало
Моя мъж не е по сладките неща, за това само се купуват шоколади Милка за мен.
Зачекнахте темата и за украсяването, аз обичам да ми е подредено, спретнато, редя мезета, даже и когато нямаме гости (това качество може би ми е от зодията - дева)
И години да посоча - 20![]()
Последно редактирано от marin4itu : 03-03-2013 на 11:54
Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..
Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
Изключения: недочувам, недовиждам..
^ искам рецептата за ориз със зеленчуци.. един път до сега съм правила и забутах някъде рецептата и сега каквото и да пробвам не ми се получава толкова хубаво
Аз го правя със замразени зеленчуци кауфландски моркови, грах и царевица.. Слагам около половин кило ориз да се вари. Нарязвам една голяма глава лук (вкъщи се яде много лук). Понякога слагам и една консерва допълнително царевица, слагала съм и една зелена и една червена чушка, абе общо взето каквото обичаш. Когато оризът е готов, го прецеждам. В уок тиган запържвам първо лука, после добавям и останали зеленчуци. Бъркам още малко, добавям и сварения ориз, слагам на око зеленчукова подправка, малко черен пипер бъркам докато и оризът поеме хубаво от зеленчуците и подправките и е готово.
^ изглежда лесно.. трябва да пробвам,мерсиама лука ще ми е по-малко щото не обичам лук
![]()
На 21 съм.По принцип това съм учила и в даскало правехме какви ли не неща, за жалост рецептурника ми не е в мен за да споделя някое кулинарно вълшебство с вас ^^
Сега готвя само за приятеля ми..Вчера правих лимонени бутчета-станаха превъзходни, направо се топяха в устата.Не остана нищо от тях иначе щях да ги снимамСъщо и шоколадова торта, която споделих в една друга тема...
Пилешки бутчета панирани с бирена паста- божественяшко. Преди няколко дни се опитах да направя млечница, такава каквато баба ми правеше когато бях малка,стана леко редичка, но имаше същия вкус :]
Пандишпан с мляко - много лесно и вкусно.
Не обичам много, много да се въртя около печката, най ми е добре когато на мен ми готвят и ме глезятНо за съжаление няма кой да го прави това нещо в последно време...
Я кажи каква е тая бирена паста, че такова нещо не бях чувала..
И ако не ставам нахална, млечницата какво е?
Извинявам се, ако звуча невежа![]()
Амии за бирената паста нямам точната рецепта, но ето пример http://mandja.com/recepti/predyastiy...v-birena-pasta
само заменяш кашкавала с пилешки бутчета,а тях преди това си ги сварила и осолила.Горчицата не е задължителна, ако не обичаш :] пак ще е вкусно.
Млечницата видях как се прави от един сайт, който не ми изглеждаше мн достоверен, но тъй като няма как да попитам баба ми реших да я направя по този начин...
5-6 лъжици брашно се смесват с 1 яйце и се омесват докато се получи нещо като тесто. Загряваш мляко подслаждаш го, слагаш 2 ванилии, сипваш малко от млякото в сместа от брашно и яйце и бъркаш или ако не ти се разправя може с пасатор или миксер каквото ти е под ръкаОтстраняваш млякото от котлона и сипваш сместа при непрекъснато бъркане.Като виждаш че се е усвоила слагаш обратно на котлона(да не е много силен) и продължаваш да бъркаш докато не се сгъсти.
Нещо като да правиш нишесте, но не точно
Толкова ми липсва времето когато се събуждах и до леглото ми имаше купичка с млечница.Ох искам пак да съм мъничка^^
Последно редактирано от KuTaPa : 03-04-2013 на 18:54
То и кашкавал с бира би се усладило на моя мъж, поглъща огромни количества кашкавал!
А млечница никога през живота си не съм опитвала. От къде си, ако не е тайна, защото си посочила Варна, а аз съм родена и отраснала там.. пък такова нещо не съм яла.
Може ли рецептата за лимонените бутчета? :Д
![]()
![]()
Весииии
![]()
![]()
![]()
Една Любов, Една Борба, Един Отбор
http://recepti.gotvach.bg/r-8155-%D0...BB%D0%B0%D0%B4
тая май беше, но без банани и с готови блатове
Иве мерси за рецептата за тортичката утре смятам да я пробвам![]()
На вкус как е? Получи ли се? На мене ми се получава страхотен!
сготвих и като сметнах ще е малкоще се яде и нещо друго ама пък стана много хубаво !