.
Отговор в тема
Страница 21 от 199 ПървиПърви ... 111718192021222324253171121 ... ПоследнаПърви
Резултати от 501 до 525 от общо 4966
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Ааа, много ми харесва, че е червен, дай рецепта :д
    хаха Самия доматен сос сме си го направили ние, без семки е, сгъстен е и е с подправки, че да не си играя много като готвя после. ;д И така сме го сложили в шишенца. Иначе, с домати се прави така - взимаш десетина домата, белиш ги, режеш ги на малки кубчета ( може и с пасатор леко направо да ги минеш за по-лесно ;д ) и ги слагаш в тенджерка на слаб огън да се сгъстява. Слагаш чубрица или риган (или и двете) на вкус.

После режеш 1 глава лук и 1 зелена пиперка (или чушка ако обичате люто) и ги отделяш в една чинийка. Загряваш в тиган зехтин, олио или масло (каквото използвате). Слагаш 1 пакетче кайма да се пържи (аз взимам от тези за принцеси или универсалните ;д ). Когато каймата е полуготова, слагаш нарязаните на ситно лук и пипер (или чушка) в каймата и запържваш и тях с каймата. Аз ги държа около десетина минутки. След това изцеждаш хубаво мазнината и слагаш каймата с лука и пипера в соса, който продължава да стои на слабия огън. Слагаш по-голяма тенджера с вода за макароните да позаври и слагаш макароните. И тогава вече като постои малко каймата в соса, гледам как е на вкус и ако трябва, слагам още риган, слагам сол, черен пипер може и когато ми хареса на вкус, добавям ситно наразян магданоз. Ако е много рядък, го сгъстявам колкото е необходимо, ако е добре, го изключвам. Когато се сварят макароните, ги разпределям в чинии и слагам сос отгоре на всяка чиния. Знам кой как ги обича, татко с много кайма, аз с повечко доматен сос, а на майка й е все тая кое е повече, стига да има мноооого сос Мен много ме засищат и винаги си слагам малко в чинията и не мога да го изям. Иначе това е рецептата, ако не ти хареса от първия път, можеш да си я нагодиш както предпочиташ.
    Момиче ^^

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    малко снимков материал, докато съм се сетила

[img][/img]
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Мега фен Аватара на SurfSky
    Браво

Хора,преди 2-3 дена по бтв или нова тв гледах как готвят супа със мидички и грах . Изглеждаше много хубава ... Някой ако се сеща в кое предаване я правеха?

Иве дай рецептата за последната тортичка <3

Аз се опитах да направя едни кексчета, но блата не ми се получи, както трябваше и... Импровизирах. Получиха се добре и вкусни. ^^
    http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphoto...14321162_n.jpg
    http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphoto...96795139_n.jpg
    http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphoto...92555113_n.jpg

Супер фен Аватара на Irti
    Плодова салата:

Един/два портокала на ситно се режат.
    Едно киви и то на ситно.
    Един банан също на ситно.
    Половин ябълка (по-сладка) също се ситни.
    Плодове от някакъв компот (праскова най-добре).
    Грейпфрут се реже (половин).
    Няколко парчета ананас, ако имате също се добавят на ситно.
    Зрънца грозде.

Това се поставя в купа и се меша няколко пъти. Слага се половин лимон (сок) в нея. Много малко сол, щипка чубрица, 2-3 лъжици мед. Коняк 50гр, ликьор 50гр, водка 50гр, глътка мастика! Добавяте ванилов сладолед, ако обичате! Пак мешате и оставяте в хладилника да си поседи известно време.

Banned Мега фен
    ^ звучи добре като махнем чубрицата

Мега фен Аватара на SurfSky
    Ето моята плодава салата
    http://prikachi.com/images.php?images/491/5933491I.jpg

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Irti Виж мнението
    Плодова салата:

Един/два портокала на ситно се режат.
    Едно киви и то на ситно.
    Един банан също на ситно.
    Половин ябълка (по-сладка) също се ситни.
    Плодове от някакъв компот (праскова най-добре).
    Грейпфрут се реже (половин).
    Няколко парчета ананас, ако имате също се добавят на ситно.
    Зрънца грозде.

Това се поставя в купа и се меша няколко пъти. Слага се половин лимон (сок) в нея. Много малко сол, щипка чубрица, 2-3 лъжици мед. Коняк 50гр, ликьор 50гр, водка 50гр, глътка мастика! Добавяте ванилов сладолед, ако обичате! Пак мешате и оставяте в хладилника да си поседи известно време.
    Ако има това кой да ме събуди и да ми го донесе на табличка в леглото, ехее...

Мега фен Аватара на marin4itu
    Град
    Варна/Русе
    Изчетох всичко, което сте писали!
    Готвя мусака, пълнени чушки, картофена крем супа, ориз със зеленчуци, боб, леща, грах с картофи съм правила, печени картофи с чесън и копър, баница с майонеза, всякакви пилешки хапки.. веднъж правих и доматена крем супа, защото мама беше дала много домати, които бяха почнали да загниват и не исках да ги хвърлям, все пак дядо ги е гледал и сътворих една супичка, която мъжо беше решил, че няма да е хубава, в последствие не остана
    Не че се хваля, ама до сега не са се оплаквали от манджите ми, с изключение, че един път пресолих доста лещата
    Свинско и риба никога не съм готвила, защото свинското на приятеля ми не му понася, а на рибата и двамата не сме фенове.
    За сладките неща, веднъж реших да направя бисквитена торта и забравих да сложа захар В последствие обсъждах това с една приятелка, каза, че и на нея й се е случвало Моя мъж не е по сладките неща, за това само се купуват шоколади Милка за мен.
    Зачекнахте темата и за украсяването, аз обичам да ми е подредено, спретнато, редя мезета, даже и когато нямаме гости (това качество може би ми е от зодията - дева )
    И години да посоча - 20
    Последно редактирано от marin4itu : 03-03-2013 на 11:54
    Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..

Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
    Изключения: недочувам, недовиждам..

Banned Мега фен
    ^ искам рецептата за ориз със зеленчуци .. един път до сега съм правила и забутах някъде рецептата и сега каквото и да пробвам не ми се получава толкова хубаво

Град
    Варна/Русе
    Аз го правя със замразени зеленчуци кауфландски моркови, грах и царевица.. Слагам около половин кило ориз да се вари. Нарязвам една голяма глава лук (вкъщи се яде много лук). Понякога слагам и една консерва допълнително царевица, слагала съм и една зелена и една червена чушка, абе общо взето каквото обичаш. Когато оризът е готов, го прецеждам. В уок тиган запържвам първо лука, после добавям и останали зеленчуци. Бъркам още малко, добавям и сварения ориз, слагам на око зеленчукова подправка, малко черен пипер бъркам докато и оризът поеме хубаво от зеленчуците и подправките и е готово.

Banned Мега фен
    ^ изглежда лесно.. трябва да пробвам,мерси ама лука ще ми е по-малко щото не обичам лук

На 21 съм.По принцип това съм учила и в даскало правехме какви ли не неща, за жалост рецептурника ми не е в мен за да споделя някое кулинарно вълшебство с вас ^^
    Сега готвя само за приятеля ми..Вчера правих лимонени бутчета-станаха превъзходни, направо се топяха в устата.Не остана нищо от тях иначе щях да ги снимам Също и шоколадова торта, която споделих в една друга тема...
    Пилешки бутчета панирани с бирена паста- божественяшко. Преди няколко дни се опитах да направя млечница, такава каквато баба ми правеше когато бях малка,стана леко редичка, но имаше същия вкус :]
    Пандишпан с мляко - много лесно и вкусно.

Не обичам много, много да се въртя около печката, най ми е добре когато на мен ми готвят и ме глезят Но за съжаление няма кой да го прави това нещо в последно време...

Град
    Варна/Русе
    Я кажи каква е тая бирена паста, че такова нещо не бях чувала..
    И ако не ставам нахална, млечницата какво е?
    Извинявам се, ако звуча невежа

Амии за бирената паста нямам точната рецепта, но ето пример http://mandja.com/recepti/predyastiy...v-birena-pasta
    само заменяш кашкавала с пилешки бутчета,а тях преди това си ги сварила и осолила.Горчицата не е задължителна, ако не обичаш :] пак ще е вкусно.

Млечницата видях как се прави от един сайт, който не ми изглеждаше мн достоверен, но тъй като няма как да попитам баба ми реших да я направя по този начин...

5-6 лъжици брашно се смесват с 1 яйце и се омесват докато се получи нещо като тесто. Загряваш мляко подслаждаш го, слагаш 2 ванилии, сипваш малко от млякото в сместа от брашно и яйце и бъркаш или ако не ти се разправя може с пасатор или миксер каквото ти е под ръка Отстраняваш млякото от котлона и сипваш сместа при непрекъснато бъркане.Като виждаш че се е усвоила слагаш обратно на котлона(да не е много силен) и продължаваш да бъркаш докато не се сгъсти.
    Нещо като да правиш нишесте, но не точно

Толкова ми липсва времето когато се събуждах и до леглото ми имаше купичка с млечница.Ох искам пак да съм мъничка^^
    Последно редактирано от KuTaPa : 03-04-2013 на 18:54

Град
    Варна/Русе
    То и кашкавал с бира би се усладило на моя мъж, поглъща огромни количества кашкавал!
    А млечница никога през живота си не съм опитвала. От къде си, ако не е тайна, защото си посочила Варна, а аз съм родена и отраснала там.. пък такова нещо не съм яла.

Супер фен Аватара на NqkfaNikakva21
    Може ли рецептата за лимонените бутчета? :Д
    Весииии

Една Любов, Една Борба, Един Отбор

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    Цитирай Първоначално написано от girlwithblueeyes Виж мнението
    Иве дай рецептата за последната тортичка <3
    http://recepti.gotvach.bg/r-8155-%D0...BB%D0%B0%D0%B4

тая май беше, но без банани и с готови блатове
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от marin4itu Виж мнението
    Аз го правя със замразени зеленчуци кауфландски моркови, грах и царевица.. Слагам около половин кило ориз да се вари. Нарязвам една голяма глава лук (вкъщи се яде много лук). Понякога слагам и една консерва допълнително царевица, слагала съм и една зелена и една червена чушка, абе общо взето каквото обичаш. Когато оризът е готов, го прецеждам. В уок тиган запържвам първо лука, после добавям и останали зеленчуци. Бъркам още малко, добавям и сварения ориз, слагам на око зеленчукова подправка, малко черен пипер бъркам докато и оризът поеме хубаво от зеленчуците и подправките и е готово.
    аз пак да питам а да задуша ли зеленчуците преди да добавя ориза и след това малко ?

днес ще го правя,дано да стане хубаво

Иве мерси за рецептата за тортичката утре смятам да я пробвам

Град
    Варна/Русе
    Цитирай Първоначално написано от FuCKkK13 Виж мнението
    аз пак да питам а да задуша ли зеленчуците преди да добавя ориза и след това малко ?

днес ще го правя,дано да стане хубаво
    Аз направо ги пържа, стават малко хрупкави, така ги обичаме с мъжо. Между другото тая рецепта дето аз ги правя е съчетание на две от нета.

Аз пък в момента правя картофена крем супичка.

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от marin4itu Виж мнението
    Аз направо ги пържа, стават малко хрупкави, така ги обичаме с мъжо. Между другото тая рецепта дето аз ги правя е съчетание на две от нета.

Аз пък в момента правя картофена крем супичка.
    да.. то на пакета пише,че се запържват и така се сервирали... иначе май не отмих хубаво ориза .. аз купих микс дето има вътре и зелена и червена чушка

Град
    Варна/Русе
    На вкус как е? Получи ли се? На мене ми се получава страхотен!

Banned Мега фен
    сготвих и като сметнах ще е малко ще се яде и нещо друго ама пък стана много хубаво !

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си