- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Моят приятел - кучето
Разхождай го 2 пъти на ден поне. По около 20 минути най-малко. Сресвай го редовно, мий му зъбите![]()
Храни го с качествени гранули.
то ще ме захапе бе![]()
Ами разходка трябва да има поне два пъти на денАко не ти се мота с него нагоре надолу по час два .. изчакваш го да си свърши двете нужди и така
Ако има къде да тича , пускай го и така ..И моето е малка порода .. и пощурява като си види каишката
Дай му да ходи навън само ;д А за храна .. ми не е задължително само гранули
Моето не ги харесва и не ги яде ии й даваме от консерва ( кучешка) , понякога от нашите манджи ( но ако и давате от вашите да не е често и да няма много подправки , защото се дразнят стомасите им ) .. и сега скоро иска не иска прояде и гранули и така
От време - на време му купувайте и кучешки бисквитки , гризалки и такива
Дано да съм помогнала !
А за топката и като цяло играчките .. сега може да не показва интерес ( тя и моята така беше) ама като ги зарежеш в хола примерно и след един -два дни почва да си играе с тях ... и не я пуска после :Д
мхм... ами да ти кажа, аз съм на единият край на града ни, и след като започна училището, вече си промених доста решението и реших да я изкарвам когато имам време, петък, събота и неделя до стадиона! Той е на другия край на града! Аз я пускам, но тя пак не бяга! Следи ме! Само след мен ходи!![]()
Здравейте! Имам един малък въпрос! Кучето е взимано от майка ми или по точно кученцата са били малки, майка ми просто е отишла при тях, а едното се е приближило до майка ми и тя е взела него.... когато излезем навън на полянката, тя не ме слуша! колкото и да й говоря да се върне, не ми обръща внимание! Яз се тревожа за нея, тъй като полянката е заобиколена от асфалт! Има петолъчка близо до полянката и ме е страх да не стане нещо! Име и много бездомни кучета! та... когато аз я викам, няма реакцция, но щом майка ми й извика само 1 път и тя веднага се връща! Как да я науча да го прави и при мен???
Доколкото ми каза на лично , кучето ти е като моето и да ти кажа .. тези кучета ( не знам дали е точно заради породата ) просто не слушат :Д Нашата само татко слуша . Е .. вече е по-добре , защото един приятел ме научи да я дресирим . Не му крещиш на кучето а с нисък и твърд тон му казваш ,,ела тук'' и сочиш с пръст земята , моето куче така го научихме . Тя пак не слуша много , но поне е малко по- добре :Д Иначе те по принцип слушат само един или двама човека и аз не знам .. то си е и до характер на кучетоДоколкото знам те са .. как да го кажа .. животни , които се движат заедно и доколкото знам си избират водач :ДД Казвали са ми , че затова са си харесвали най-много един някой човек от семейството и най-много него слушали ;д И късмет с това , което ти казах дано да проработи
![]()
Благодаря ти! Предполагам че обичта й към майка ми е много по-голяма понеже все пак, кучето е "избрало" майка ми![]()
Имам въпрос.... Понеже наближава лятото, а аз лятото излизам на разходки с приятелки и кучето ми имам едни малък проблем на който решение не намирам.... Ходим на разходки, както вече казах, но в градът ни има страшно много бездомни кучета (знам че ги има навсякъде),който са доста злонамерени и дори да не съм минала покрай тях с моето куче, те все пак одушват миризмата и идват при нас. Последният път едно изникна точно зад гърба ми и щеше да посегне или на мен или на кучето, а може и на приятелките ми.... как за бога да предотвратя това??? Не мога постоянно да бягам и да се крия от тези тъпи улични псета! Сега ще ме нахраните защото ги наричам така.... знам че са живи същества, че и те живеят мизерен живот, но просто ми провалят всичко! Предполагам че няма как да ги избягвам, но въпросът ми е, ако пак се случи така че да е зад гърба ми и да нападне някой от компанията ми, включително и кучето ми, какво да направя? Предното успяхме да го изплашим, но и ние се изплашихме до смърт, щом стана това....
Дано, някой прочете това и ми даде съвет!
От 1 седмица в двора на къщата ни влиза едно тъпо улично псе, слабо и мършаво... притеснявам се, защото им беше периода на разгонване...т.е. моята беше разгонена и сега се притеснявам да не е бременна от този мърльо. Тя е на 8 години и досега не е раждала. Възможно ли е,кото е толкова стара да й се случи нещо по време на раждането? Притеснявам се много за нея и често казано, не ме е грижа какви изродчета ще ги роди, а дали ще оживее....дайте си мнението моля Ви! може и да не роди, на което искрено се надявам. Днес видях мърльото да се гони с някакъв мъжки с неговите размери и се еб...ваха взаимно. Ту мърльото беше отгоре, ту другото куче еб...ваше мърльото......
никакво мнение няма да ти дам с това отношение към животнитебаси тъпото лапе
И какво ми е на отношението? На теб ще ти бъде ли приятно твоето животинче да се чивтосва с уличен помиар? Не го знаеш къде е ходил, какво е правил.... моето куче и бълхи хвана от този мърлив пес.... ако имаш забележка към отношението ми към думите с който го отписвам, извинявам се, но си е такъв....
Готви се за малки помиярчета скоро. Преди време дъртите в Лом бяха барали нещо по оградата и не си я бяха доремонтирали и се разигра почти същата ситуация, събуждам си се аз и гледав 3 помияра в двора се въртят покрай кучката. Единия успях да го отрепя и другите избягаха, ама белята вече била станала... 7 пърлака ми окучи кучката... поне на змиите им се усладиха.
а дали ще има проблем с малките, т.е. с раждането?, понеже е на 8 години и не е раждала досега.... товоята на колко беше и беше ли раждала преди случката?
нито едно куче до сега не съм наричала така ама нито едно ! да не говорим,че не съм се отнасяла така с което и да е животно ( даже и за мравките ме е жал честно казано) .. ако на твоето куче са му дадени нужните хапчета и са му бити нужните ваксини няма за какво да се притесняваш .... ами за бълхите и другите неприятели си има спрейчета/пудри/специални каишки - така пак няма как да му се лепнат ... сега вече имам забележка,а това,че ти не си отглеждаш кучето както трябва си е твои проблем и не ти е виновно другото кученце... то не може да говори,за да ти каже защо е на улицата.. може някой с отношение като твоето да го е оставил на улицата щото точно такива като теб го правят .. отново си оставаш тъпо лапе
Понеже никога няма да започнат да кастрират хора, искрено се надявам такива като авторката и Makenzi97 да са стерилни.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
И аз се моля да съм стерилен. Ако пък не бих си направил вазектомия с удоволствие. На мене ревящи пишлегарчета не са ми нужни за да си изживея живота с кеф.
за уличните кучета, които ви "нападат" - важното е да не се страхувате. Представа си нямаш как се удържа 40 килограмово куче срещу нещо по-огромно от него на улицата. Преди ми беше страх от тях, защото като малка са ме гонили. Но сега изобщао не им обръщам внимание. Когато съм си с кучето, то и той по-голям непукист от мен и не им обръща внимание. Онзи ден дори едно вървя 1 км с нас и мен ми беше много миличко, някой го беше изоставил, защото също беше лабрадор и нито съм го гонила нито нищо, че дори си играха с моето. После пак вървя до нас докато се прибрахме. и после седяха и се гледаха през оградата и мен ми стана много мъчно за изоставеното. А колкото до лошите.. и те си търсят някакво внимание и се страхуват, пазят си територията или са надушили разгонена женска. Не им се плаши...
btw каквото и куче да е, колкото и мръсно и отвратително да е, недей да говориш така за него. Защото ако го прибереш и му обърнеш капчица внимание, ще те слуша повече отколкото може да те слуша едно куче, което е от бебе с теб - мое мнение.![]()
Аз не се интересувам от породите кучета, но такива като това дето беше в двора ни, често казано не ги харесвам, защото всяват страх в мен... колкото и малко да беше, с поведението си ме плашеше.... А по твоята случка.. защо някой ще изостави лабрадор? И Поздравления!!! Как можеш да удържиш 40 кг. куче????? И да не те е страх, че уличните ще нападнат или теб, или кучето ти???? Голяма смелост се изисква!!
За уличните котки и помияри - смърт. А пък ако стане гаф с вашите и се окучат/окотят - унижощаване на потомството на секундата. Било то на змии, на прасета, в клозета, или пък в реката само требене му е майката.
На който са му милички да си ги прибира и да си ги гледа. Аз НЕ искам моите пари и парите на родителите ми да ходят за малоумни и неефективни действия, когато има къде-къде по-наболели проблеми в тая държава. Не искам да настъпвам кучляци по улиците и да изхвърлям чисто нови маркови обувки в контейнера. Не искам да ме е страх като ходя по улицата.
Антифриза над всичко!
Бих ти казал да пораснеш, да избършеш захарта от мигличките си и да започнеш да възприемаш света такъв, какъвто е.