- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Пренебрегната! Какво правите вие,когато сте пренебрегнати?
От доста време не се бях чувствала толкова щастлива и спокойна. Днес имах изпит, той ми пожела успех, държа се супер мило и беше много горд, когато изкарах хубава оценка. Останах с колегите в града,където уча (близко до нашия) и го поканих с приятелите му да дойдат и оправданието беше, че нямат пари за гориво. Ако един човек иска и влакове има и рейсове, въпроса е че не иска... Реших да не го правя на проблем и няколко часа по-късно, когато отидох при него и приятелите му, имаха гориво да обиколим града и т.н.Обеща ми, че вечерта ще си гледаме филмче само двамата, тъй като от доста време не бяхме излизали сами, приятелите му се обадиха, че ще има състезание и той им каза, че се колебае дали да ходи. После ми каза,че много иска да отиде, но ако пожелая ще остане с мен да гледаме филм. Виждах в очите му, че иска да е там и му казах да отиде, че филма ще почака. Той беше много щастлив, че не го спрях, каза ми, че ще се забави само 1 час и ще е изцяло мой. Чаках го 3 часа и половина и когато му се обадих, те бяха още заедно. Казах му,че го чакам вече 3 часа и очаквах в единствения ми почивен ден да е с мен, а не да съм пак сама, а той отговори "Оф, виж се каква си, да беше дошла, ти сама си го правиш, няма да се цепя от приятелите си заради теб, обичам колите и веднъж седмично се събираме." Ако се виждаше рядко с тях,нямаше да се ядосам, че един ден е избрал тях, пред мен. Но той е в отпуск от 2 седмици и докато съм на работа са постоянно заедно, би трябвало аз да съм тази, която липсва, нали?
Да така трябва, би трябвало да си ти тази която липсва..Понякога има такива ситуации в които просто събирането с приятели е по приятно, влече го това "състезание" иска да отиде, гадното е, че съвпада с деня в който ти си в отпуска, не го приемай толкова на сериозно... Разбирам как се чувстваш, бил съм на твое място, седни и поговори с него, че си се почувствала пренебрегната...
За 5 години как може тва да ти е първото мнение? Аз за 5 години ще си забравя паролата 12 пъти.
"Не е важно другите да те мислят за идиот, важното е ти да се мислиш за идиот."
аз откачам. Правиш нещо за хората, защото си мислиш, че и те ще направят същото за теб и после се разочароваш. Примерно ти знаеш за себе си, че ако той има един почивен ден, ще го прекараш с него, случва се обратното ,но той не избира теб и ти не го приемаш нормално, именно защото знаеш, че ти не би постъпила така
![]()
Последно редактирано от Magnolia13 : 03-24-2013 на 20:35
можеше поне да си раздели времето 50:50.. приятели/гадже, но кво да се прави.. тъпо..
Чуечц с две разбити яйца и един черпак
Определено не би ми станало много приятно, ако имам само един свободен ден да се видим, а той отпраши някъде с приятелите си и ме разиграва цял ден да го чакам. Поговори с него, без да го обвиняваш, а просто му обясни как стоят нещата и как те е накарал да се чувстваш. Ако се направи пак на жертва, следващият път ти постъпи така с него, колкото и детинско да звучи, накарай го той теб да те чака да се наскиташ с приятелките си, да види колко е хубаво, и сигурно следващият път ще се замисли дали да го прави това нещо.
отдалечавам се, мълча, не си вдигам телефона, не отговарям на съобщения/мейли, етц.
въпрос на приоритети е това, каквото и да си говорим. ти не си му (била) приоритет (в този ден).
но си стояла и си го чакала. което... му дава сигурността да си прави каквото поиска. попритвори прозорците, затвори вратата и остави телефонът да позвъни; нека е момичешко, нека е каквото-си-решите-там.
//и все пак, ти ще решиш дали и доколко си в правото си да му се сърдиш, при все, че сама си го "пуснала" да отиде...
Да бе, но пича и е казал Като и кажем,че сама си го е пуснала, ще се обвинява. Ще излезе, ще се забавляват и когато не му вдигаш, и не му звъниш като някоя истерична съпруга, ще се усети. Другия път, когато излизаш с колегите си уж за 30 минути, може нещата да се проточат и т.н. тогава и той ще види какво ти е било.
1. Не си е дал сметка за компромиса, който си направила с горивото и за това, че си замълчала го е пренебрегнал. Такива малки грешки правят големите. Или те е излъгал за горивото, или после са намерили такова. Ако е второто, просто казваш, че разбираш и искаш реванширане или нещо в този дух. Идеята е той да разбере и да си даде сметка. Да оцени твоята съобразителност, а не, че е трябвало да му се врънкаш. Надявам се да си ме разбрала. Трябва да оценява жеста и обратното.
2. Ако на мен така ми каже в подобна ситуация, ще се почувствам много гадно, защото все аз съм тази, която се е съобразявала. Просто не вдигам телефон и не искам да го виждам, но това може а има всякакви развръзки и погрешни заключения от негова страна.
3.Аз съм директен човек и просто ще му кажа право в учите, че не съм му правила проблем за двете седмици с приятелите му, при условие, че е можел а ме навести за 15 минути в почивката ми. Компромисите винаги са взаимни, а щом аз все се съобразявам, а той не го оценява и го приема за даденост, не е за мен. Разбирам си грешката, че не е трябвало да допускам толкова компромиси, защото нещата вече са изпуснати и така ще бъде за напред. Така че сядаме и говорим.
Не е досаден разговор за оплаквалня, а става въпрос за нас. Ако така се тръшка на най-важния човек за него, който просто иска да го изслушат и дори се съобразява, и в този момент, това говори за това, че не ме оценява. Щом петте минути го изнервят с мен, а бърза за някъде- бай бай бейби.
Другият вариант е да отидеш с него там, но ако компанията е само мъжка, ще е некултурно да им се натресе гаджето на някого от останалите и те биха се издразнили. Зависи от ситуацията.![]()
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
А, ти защо не отиде с него? В смисъл - от това, че ти е казал "сама си го направи, да беше дошла" си правя изводите, че той те е поканил?
Добре е било да отидеш.
Като се видите, поговорете, обясни му какво не ти е харесало. Ако ти се издръвчи, прибираш се, не му звъниш и чакаш да се обади и да се извини.
Когато го викам на партита с приятелите ми, той никога не идва и казва,че като е с мен няма да мога да им обърна 100% внимание. Когато снощи ми каза "Много искам да отида,ама ако настояващ ще гледаме филма дето ти обещах" реших да го пусна. Той ми каза "Ако ти се идва ела и ти, ако не - изчакай ме у вас до час, час и половина ще дойда, ти свали филм". При което реших че за този час по-добре да сваля филм, да изчистя стаята а у... Пък и когато по принцип хората говорят нещо за другия "Ти еди какво си" всъщност говорят за себе си. Например "Късаме, защото без мен ще ТИ е по-добре" всъщност е "На мен ще ми е по-добре без теб." и така неговото "Излез сама с приятелите си, за да може да им обърнеш 100% внимание,защото аз като съм там няма да можеш'' щом го мисли,значи го иска?
Абсолютно си права за последното, впрочем.
Не го прави на толкова голям проблем.
Всеки човек си има нужда от лично пространство, свобода и известно време да се събира с приятелите си, и да се занимава с интересите си. Но все пак поговори с него - струва ми се, че сте заедно от дълго време и затова в един момент се получава така.
Дам, получава се, защото жените някак си повече се поставяме на тяхно място, а пък мъжете са повече егоисти. И сега да не ми се юрнат, да ми спорят, ще кажа, че има и изключения, разбира се.
Честно казано не си хаби нервите. Сам ще дотърчи като му залипсваш, дори и да е oт инатестите мъже, винаги мислещи се за прави и безгрешни.
Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..
Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
Изключения: недочувам, недовиждам..
В правото си си да претендираш.Първо - не си разпределя времето като хората, второ - обещава, а след това не изпълнява. Трето - личното ми мнение е, че когато човек има връзка, да речем от малко повече време ( не знам вие колко време сте заедно) , половинката му да бъде един от по-важните приоритети... а не нещо из помежду другото.
За съжаление аз също доста често изпадам в тази ситуация с моето изключително несъобразително и анти-мисловната дейност гадже. В момента също с пресен случай от вчера. Като цяло съм изчезнала, както казаха горе с притворени врата и прозорец, неработещ телефон и клавиатура. Нека ги оставим да се сетят.![]()
dgdg