Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
Дрейд, издигаш ми се в очите. Мъж, който готви, аххх <3

Абе, всъщност мога да се обзаложа, че и майка ми беше казала лятото, че се натискат/смачкват картофите, а не се пасират.

А това кремче хубаво звучи, но какво значи пакетче бадеми? То има бая големи пакетчета, има и по 50 грама :д
Тва е щото, глупавите хора имаме много време да експериментираме, докато умните ходят на училище/университет. Иначе противно на това което ме учеха в средното, вече когато правя нещо го правя предимно на око, освен ако не е някоя рецепта за първи път. Не знам колко голямо пакетче бъдеми, от тези които са като пакетче за семки или малко по-малки. Вероятно са към 80-100 гр. Оригиналната рецепта е с бъдеми, но по лесно се приготвя в лешници.

Цитирай Първоначално написано от bloodyF Виж мнението
Ако ти и го кажеш е вярно, но виж, когато аз го кажа моментално ми ''липсва сиво вещество''.

ПП, картофите се разводняват и размиват. И ако на картофено пюре сложиш мляко е 200 пъти по-вкусно отколкото с вода.

Калпазанке, хич да не ти пука, важното е да е вкусна !

Няма смисъл да се карате за глупости, човек се учи докато е жив. На мен любимото ми беше да пресека нещо например, особено когато разбивах хайвер

Така, ето една универсална рецепта за палачинки, която се използва масово:
Брашно - на око към 200 гр вероятно
Яйца - 3бр
Мляко - на око

Слагате брашното в купа, чуквате яйцата и сипвате мляко, разбивате с миксер докато не се получи хомогенна смес, доливате мляко докато сместа не стане с гъстотата на боза. Тая рецепта е напълно възможно да се изпълни и с газирана вода, вместо с мляко, може да се направи и с газирана вода и мляко, каквото имате общо взето. Може да се добави и ванилия, но ако го направите, ще трябва да ги ядете само като сладки и ще се лишите от удоволствието да направите някоя солена палачинка

Ето и една импровизация за солени палачинки набързо.

Продукти:
Гъби ( мариновани за предпочитане )
шунка/бекон
кис. крастевички
сирене

В тефлонов тиган запържвате шунката или бекона нарязана на лентички, след което прибавяте и гъбите, нарязани на ситно. Прибавят се киселите крастевички. Накрая се добавя и сиренето, което се натрошава и се изчаква да омекне в тигана, подправя се с малко вегета, а за тези обичащи по-пикантни неща може да се добави и чили сос (за мен придава хубав аромат) Хубавото на тая рецепта е че е напълно произволна и може да се сложат и други продукти в плюнката, като например лук. Като цялото нещо така хубаво се е задушило, палачинките се пълнят краищата им се подгъват за да не изпада плънката и се навиват на руло. Слагат се в тавичка и се настъргва кашкавал върху тях. Пече се докато кашкавала не се зачерви.

И хайде после наистина ще напиша за пилешкото вретено.