.
Отговор в тема
Страница 26 от 199 ПървиПърви ... 162223242526272829303676126 ... ПоследнаПърви
Резултати от 626 до 650 от общо 4966
  1. #626
    Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Регистриран на
    Oct 2011
    Град
    София, България
    Мнения
    11 114
    И ние го имаме това с изтискването и излизат като червейчета, мда :Д

  2. #627
    Мега фен Аватара на bloodyF
    Регистриран на
    Jul 2008
    Град
    Heaven
    Мнения
    9 979
    @Калпазанке, на мен са ми окей, но ако станат прекалено сухи, или пък съм си купила готови и са изсъхнали леко ги пръскам с кола/пепси леко колкото да се навлажнят и омекват така.
    Не се разваля вкуса от това, спокойно
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./


  3. #628
    Banned Мега фен
    Регистриран на
    Apr 2011
    Мнения
    15 883
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Ами с варени картофи, после ги белиш стискаш ги с там има едно за мачкане на картофи ( излизат на "червейчета" ) и после с краве масло и прясно мляко И по енергично с вилицата

    Между другото, аз не препоръчвам да варите картофите на кубчета, защото се размиват и им бяга нишестето. Това е добре само за яхнии, след което се запазва целият бульон. Но от др страна е много бърз еквивалент за сваряване. Също така не препоръчвам пасирането на картофите, наистина е един много разпространен и лесен начин, но пък започват да се "влачат" Има си разлика между пасирано пюре и другото, както между чукано кьопоолу и пасирано.

    Иначе, аз имам малко изкривяване относно приготвянето на меса и тем подобни неща, не че се заяждам.
    мерси и на теб и на пантерата ... ами трябва да пробвам.. аз до сега съм правила само такова готово

  4. #629
    Banned Мега фен
    Регистриран на
    Apr 2011
    Мнения
    15 883
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Ми не знам, още от моето детство си ги спомням тия щуротии, то е като такава преса за чесън, ама в уголемен вариант

    kalpazanke, това не е ли колосално количество шоколад ? Иначе вероятно ще трябва да намажеш блата, че така ми звучи като много суха торта.

    Като се прибера довечера, ще ви напиша рецептата за един мн хубав крем
    а да.. такова имаме ама то е много мъничко предпочитам с вилицата

  5. #630
    Мега фен Аватара на kalpazanka
    Регистриран на
    Jan 2007
    Град
    пространството на Дисе
    Мнения
    15 777
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    kalpazanke, това не е ли колосално количество шоколад ? Иначе вероятно ще трябва да намажеш блата, че така ми звучи като много суха торта.
    Душко, аз няма да разбия всичките 750 грама течен шоколад с 300-та грама сметана /в рецептата на блъди са 350 гр шоколад и 300- сметана/ . Просто ми беше любопитно да го опитам заради цената. Отворих буркана днес, гребнах лъжичка и взе, че ми хареса. И що пък да не експериментирам

    Цитирай Първоначално написано от bloodyF Виж мнението
    @Калпазанке, на мен са ми окей, но ако станат прекалено сухи, или пък съм си купила готови и са изсъхнали леко ги пръскам с кола/пепси леко колкото да се навлажнят и омекват така.
    Не се разваля вкуса от това, спокойно
    Е, супер идея И без тва съкровището не остава без кола у дома Най-вероятно ще творя с готови блатове, че.. в понеделник съм и без това на черешата...

    Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

    Шофирай разумно- стигни жив!

  6. #631
    Мега фен Аватара на bloodyF
    Регистриран на
    Jul 2008
    Град
    Heaven
    Мнения
    9 979
    И после снимай и покажи
    Дано да ви хареса!
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./


  7. #632
    Мега фен Аватара на kalpazanka
    Регистриран на
    Jan 2007
    Град
    пространството на Дисе
    Мнения
    15 777
    Абе, за снимки може и да ме досрамее, че нямам шприц за украса Ще пиша дали сме живи след експеримента

    Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

    Шофирай разумно- стигни жив!

  8. #633
    Супер фен Аватара на tonssy
    Регистриран на
    Dec 2012
    Мнения
    2 245
    ^ Пробвай с течен шоколад, според мен ще се получи. Срещала съм доста такива рецепти.

  9. #634
    anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от bloodyF Виж мнението
    ...
    Аха, добре.
    Вземи прочети пак.

    Аз съм имала самочувствие... то сигурно има огромна разлика дали пасираш цели картофи или нарязани на кубчета, мдаааа. Ама това, че на кубчета ще се сварят в пъти по-лесно, бързо и равномерно, не го прекарваш през сивото вещество май.

    Джоли, пестото от босилек ли е? Уникално става наистина, а и лесно можеш да си го направиш вкъщи. Е, кедровите ядки препоръчително се заменят с много по-евтиния им еквивалент - бадеми, а вкусът никак не страда от това.

  10. #635
    Мега фен Аватара на draid
    Регистриран на
    Apr 2008
    Мнения
    5 918
    Ето крема който споменах.

    Продукти:
    1 пакетче лешници / бадеми
    4 белтъка
    2 к.ч. захар
    1 ванилия
    1 кофичка заквасена сметана (с тая на данон червената става най-добре)
    1 пакет обикновени кръгли бисквити (например Еверест с масло)
    1 чаша двойно силно еспресо.
    какао на прах.

    Начин на приготвяне:

    В една купа изсипвате заквасената сметана и 1 к.ч захар и ванилията и разбивате с миксер. В отделна купа разбивате 4т-е белтъка на сняг с другата к.ч. захар ( захарта се прибавя на края защото иначе няма да се разбият белтъците хубаво ) След това начуквате лешниците/бадемите на ситно. Смесвате сметаната с белтъците и разбърквате за да се смесят ( не бъркайте много за да не се загуби обема ) След това към сместа прибавяте счуканите ядки, обърквате с лъжица. Разделяте сместа на 2 равни части и към една от тях прибавяте какаото на око докато разбърквате, целта е да се получи кафява смес. Вземате високи чаши (като за сладолед) или каквито там имате, пълните половината чаша с кафявата смес, след което потапяте една бисквита в кафе и я слагате върху сместа, след това допълвате с бялата смес. От горе може да се сложи коктейлна черешка или вишна от сладко например. Крема престоява в хладилник поне 1 час.

    Ако случайно имате амарето, може да добавите към кафето една капачка за аромат.

    Крема е много лесен, бърз и вкусен


    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Аз съм имала самочувствие... то сигурно има огромна разлика дали пасираш цели картофи или нарязани на кубчета, мдаааа. Ама това, че на кубчета ще се сварят в пъти по-лесно, бързо и равномерно, не го прекарваш през сивото вещество май.
    Нали ти споменах от къде идва проблема с варенето на обелени и нарязани картофи, не е само до бързото сваряване Точно за това аз предпочитам пюре от цели картофи

    Едит: По-късно може да драсна едно пилешко вретено.
    Последно редактирано от draid : 03-27-2013 на 11:14

  11. #636
    Мега фен Аватара на strawberry88
    Регистриран на
    Aug 2011
    Мнения
    10 697
    Цитирай Първоначално написано от kalpazanka Виж мнението
    Йооооооо, крада идеята Мислех за глазура да слагам нутела, но май ще е за пълнеж!
    Това са най-хубавите мъфини, които някога съм правила!!! Обаче от рецептата излизат само 6.По-добре удвои или утрои дозата. Ето и рецептата:
    1 ч.ч. брашно
    1/2 ч.ч. кисело мляко
    1/2 ч.ч. масло (разтопено)
    1 яйце
    1/2 ч.ч. захар (аз използвах кафява)
    4 ч.л. какао (на Dr. Oetker)
    1 пакетче бакпулвер
    1 пакетче ванилия по желание (аз не сложих)

    Може да се добавят и натрошени лешници, но аз нямах.Пълниш формата до половината, слагаш 1 с.л. (или повече Нутела) и пак пълниш със сместа.Аз определено трябваше да сложа повече от течния шоколад, но... Пека ги на 200 градуса за около 20 мин.

  12. #637
    Мега фен Аватара на kalpazanka
    Регистриран на
    Jan 2007
    Град
    пространството на Дисе
    Мнения
    15 777
    Мерси за съветите и рецептата. Горе-долу вдянах как да ги докарам и мисля да пека наведнъж колкото кошнички се съберат.

    Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

    Шофирай разумно- стигни жив!

  13. #638
    Мега фен Аватара на strawberry88
    Регистриран на
    Aug 2011
    Мнения
    10 697
    Моля.

    П.С.Грешка - 8 станаха, не 6.

  14. #639
    anonymous708973
    Guest
    Дрейд, издигаш ми се в очите. Мъж, който готви, аххх <3

    Абе, всъщност мога да се обзаложа, че и майка ми беше казала лятото, че се натискат/смачкват картофите, а не се пасират.

    А това кремче хубаво звучи, но какво значи пакетче бадеми? То има бая големи пакетчета, има и по 50 грама :д

  15. #640
    Мега фен Аватара на bloodyF
    Регистриран на
    Jul 2008
    Град
    Heaven
    Мнения
    9 979
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Нали ти споменах от къде идва проблема с варенето на обелени и нарязани картофи, не е само до бързото сваряване Точно за това аз предпочитам пюре от цели картофи

    Ако ти и го кажеш е вярно, но виж, когато аз го кажа моментално ми ''липсва сиво вещество''.

    ПП, картофите се разводняват и размиват. И ако на картофено пюре сложиш мляко е 200 пъти по-вкусно отколкото с вода.

    Калпазанке, хич да не ти пука, важното е да е вкусна !
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./


  16. #641
    Banned Мега фен
    Регистриран на
    Apr 2011
    Мнения
    15 883
    ъм.. не мислите ли че темата е прекалено хубава,за да я разваляте с безсмислени спорове ?

  17. #642
    Мега фен Аватара на draid
    Регистриран на
    Apr 2008
    Мнения
    5 918
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Дрейд, издигаш ми се в очите. Мъж, който готви, аххх <3

    Абе, всъщност мога да се обзаложа, че и майка ми беше казала лятото, че се натискат/смачкват картофите, а не се пасират.

    А това кремче хубаво звучи, но какво значи пакетче бадеми? То има бая големи пакетчета, има и по 50 грама :д
    Тва е щото, глупавите хора имаме много време да експериментираме, докато умните ходят на училище/университет. Иначе противно на това което ме учеха в средното, вече когато правя нещо го правя предимно на око, освен ако не е някоя рецепта за първи път. Не знам колко голямо пакетче бъдеми, от тези които са като пакетче за семки или малко по-малки. Вероятно са към 80-100 гр. Оригиналната рецепта е с бъдеми, но по лесно се приготвя в лешници.


    Цитирай Първоначално написано от bloodyF Виж мнението
    Ако ти и го кажеш е вярно, но виж, когато аз го кажа моментално ми ''липсва сиво вещество''.

    ПП, картофите се разводняват и размиват. И ако на картофено пюре сложиш мляко е 200 пъти по-вкусно отколкото с вода.

    Калпазанке, хич да не ти пука, важното е да е вкусна !

    Няма смисъл да се карате за глупости, човек се учи докато е жив. На мен любимото ми беше да пресека нещо например, особено когато разбивах хайвер


    Така, ето една универсална рецепта за палачинки, която се използва масово:
    Брашно - на око към 200 гр вероятно
    Яйца - 3бр
    Мляко - на око

    Слагате брашното в купа, чуквате яйцата и сипвате мляко, разбивате с миксер докато не се получи хомогенна смес, доливате мляко докато сместа не стане с гъстотата на боза. Тая рецепта е напълно възможно да се изпълни и с газирана вода, вместо с мляко, може да се направи и с газирана вода и мляко, каквото имате общо взето. Може да се добави и ванилия, но ако го направите, ще трябва да ги ядете само като сладки и ще се лишите от удоволствието да направите някоя солена палачинка

    Ето и една импровизация за солени палачинки набързо.

    Продукти:
    Гъби ( мариновани за предпочитане )
    шунка/бекон
    кис. крастевички
    сирене

    В тефлонов тиган запържвате шунката или бекона нарязана на лентички, след което прибавяте и гъбите, нарязани на ситно. Прибавят се киселите крастевички. Накрая се добавя и сиренето, което се натрошава и се изчаква да омекне в тигана, подправя се с малко вегета, а за тези обичащи по-пикантни неща може да се добави и чили сос (за мен придава хубав аромат) Хубавото на тая рецепта е че е напълно произволна и може да се сложат и други продукти в плюнката, като например лук. Като цялото нещо така хубаво се е задушило, палачинките се пълнят краищата им се подгъват за да не изпада плънката и се навиват на руло. Слагат се в тавичка и се настъргва кашкавал върху тях. Пече се докато кашкавала не се зачерви.

    И хайде после наистина ще напиша за пилешкото вретено.

  18. #643
    Banned Мега фен
    Регистриран на
    Apr 2011
    Мнения
    15 883
    аз с една снимчица :
    http://www.prikachi.com/images.php?i...6/6049066x.jpg

  19. #644
    anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Така, ето една универсална рецепта за палачинки, която се използва масово:
    Брашно - на око към 200 гр вероятно
    Яйца - 3бр
    Мляко - на око
    Към това се прибавя вода малко. Не съм сигурна защо... или по-еластични (:д) ставаха, или нещо друго беше, ама е добре да има 100-150 мл вода...

    Фък, гарнитурата каква е и как си я направила?

    БЛЪДИ, сериозно започваш да ме дразниш.
    1. Дрейд се обоснова!
    2. КЪДЕ, покажи ми КЪДЕ съм написала, че се слага САМО вода. Казах, че след добавянето на млякото, ако консистенцията е прекалено гъста, не е добре да се добавя още много мляко, защото става тежко. С някви 40-50 мл от водата на картофите става по-...въздушно.

  20. #645
    Мега фен Аватара на draid
    Регистриран на
    Apr 2008
    Мнения
    5 918
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Към това се прибавя вода малко. Не съм сигурна защо... или по-еластични (:д) ставаха, или нещо друго беше, ама е добре да има 100-150 мл вода...

    Фък, гарнитурата каква е и как си я направила?

    БЛЪДИ, сериозно започваш да ме дразниш.
    1. Дрейд се обоснова!
    2. КЪДЕ, покажи ми КЪДЕ съм написала, че се слага САМО вода. Казах, че след добавянето на млякото, ако консистенцията е прекалено гъста, не е добре да се добавя още много мляко, защото става тежко. С някви 40-50 мл от водата на картофите става по-...въздушно.
    Вода може да добавиш, за да спестиш млякото, горе долу както заместител е газираната вода, но тя прави тестото по поресто и пухкаво. С чешмяна вода има риск да станат по-жилави. При палачинките е много важно печенето. Иначе като краен вариант не е невъзможно и слагането на вода, но вероятно няма да е повече от 100мл, другото трябва да е мляко, че да са максимално вкусни.

  21. #646
    anonymous708973
    Guest
    Ох, бе, защо не ме разбирате.
    И мляко, И вода. :д

  22. #647
    Banned Мега фен
    Регистриран на
    Apr 2011
    Мнения
    15 883
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Към това се прибавя вода малко. Не съм сигурна защо... или по-еластични (:д) ставаха, или нещо друго беше, ама е добре да има 100-150 мл вода...

    Фък, гарнитурата каква е и как си я направила?

    БЛЪДИ, сериозно започваш да ме дразниш.
    1. Дрейд се обоснова!
    2. КЪДЕ, покажи ми КЪДЕ съм написала, че се слага САМО вода. Казах, че след добавянето на млякото, ако консистенцията е прекалено гъста, не е добре да се добавя още много мляко, защото става тежко. С някви 40-50 мл от водата на картофите става по-...въздушно.
    ами аз не правих гарнитурата отделно смисъл така си е рецептата:
    малко олио 1-2 сп.л. ( да намажеш тавичката,където ще се пече), 200мл. доматено пюре ( използвах доматен сок и стана малко течно,но като че ли така е по добре), 1 глава кромид лук , 1 тарелка карначета ( моите не бяха в тарелка ами навих по 3 на охлювче - така както е на снимката и направих 6 такива ) , 1 бурканче ( 200-240г. ) стерилизирани гъби , 5-6 печени червени чушки ( такива после дето се слагат в бурканче), 1 малка консерва царевица , маслини 10-15 бр. обезкостени,сол на вкус и вече преди да извадиш от фурната на всяко охлювче чукаш по едно яйце и вадиш след 5-6 мин.

    имахме гости като го правих и всички много им хареса

  23. #648
    Супер фен Аватара на cyclops
    Регистриран на
    Jun 2009
    Мнения
    1 022
    [QUOTE=PinkPan7her;10642335]Звучи страхотно, дай ми рецепта, моля [QUOTE]


    Извинявйа за закъснението. Супер лесно е !

    Трябват ти 2 плода авокадо
    Извара
    Лимон
    зехтин
    сол
    (по желание 1 скилидка чесън)

    Ако имаш пасатор мяташ в пасатора авокадодо(поумекнало), около 250гр извара(но аз пробвам на вкус!), добавяш сок от лимон (пак на вкус), 1-2 с.л зехтин, сол, чесън ако искаш.

    Всъщност основното е авокадото и изварата и другото слагаш докато ти хареса как е станало. Първоначалната рецепта я знам с топено сирене, но това е по-здравословно и дори по-вкусно ! ^^

  24. #649
    Мега фен Аватара на draid
    Регистриран на
    Apr 2008
    Мнения
    5 918
    Хайде малко месно меню.

    Пилешко вретено

    Продукти:
    Пилешко месо (Готови пържоли или най-често пакет гърди)
    кис. крастевички
    шунка
    кашкавал или топено сирене
    брашно за пържене

    Приготвяне:

    Пържолите се начукват на много тънко, ако разполагате с гърди, то правите пържоли от тях ( няма да се впускам как става това ) и ги начуквате на тънко. в средата слагате нарязани на лентички кисели крастевички, шунка и кашкавал или топено сирене. Рулото се завива внимателни и стегнато, като припокривате краищата за да не изтече плънката. Ако не може да го завиете добре, може да използвате клечки за зъби, за да не се развива. Рулата се овалват в брашно и се пържат в мазнина до златисто.

    Едит: Голяма жертва правя като ги пиша тия рецепти при положение че съм смъртно гладен
    Последно редактирано от draid : 03-27-2013 на 19:44

  25. #650
    Супер фен Аватара на cyclops
    Регистриран на
    Jun 2009
    Мнения
    1 022
    От мен любимия ми шоколадов мус !

    - 3 яйца
    - 100 гр. шоколад
    - 1 пакетче ванилова захар

    Шоколадър се разтапя на водна баня. През това време се разделят жълтъците и белтъците от яйцата. Жълтъците се смесват със захарта докато стане бяло. Добавят се постепенно в към шоколада. Белтъците се разбиват на сняг и се добавят и те. Трябва да престои няколко часа в хладилника. Уникално вкусно !

Правила за публикуване

  • Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си