.
Отговор в тема
Страница 3 от 8 ПървиПърви 1234567 ... ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 188
    Супер фен Аватара на tonssy
    ^Kale, доколкото знам, е вид зеле, но не знам по какво точно се различава от останалото. Не мисля, че разликите са съществени- обикновеното зеле (+ кисело) също е достатъчно полезно и диетично.

Супер фен Аватара на Jaune
    ^Някаква зеления е. :д

Мега фен Аватара на FuckingFreak
    Пантерке, ето една рецепта за сладолед:
    http://detoxinista.com/2012/09/choco...ilk-ice-cream/

edit: и още една - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/46453
    Последно редактирано от FuckingFreak : 04-07-2013 на 17:58

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от XTREMEFREERIDE Виж мнението
    Ето една (авторска) рецепта от мен:

САЛАТА ОТ СУРОВИ ТИКВИЧКИ

Съставки:
    2 сурови тиквички
    5 скелитки чесън
    кълнове (на вкус)
    100гр. обезкостени маслини
    сол и черен пипер на вкус
    сокът на един лимон
    зехтин

Тиквичките се нарязват на кръгчета и после на лентички. Много важно е чесънът да е нарязан на дребно, а не пресован или счукан. Прибавят се маслините (също на кръгчета) и кълновете. За по-добър ефект първо подправяте със солта и черния пипер, след което изсипвате сместа от зехтин и лимонов сок. Разбърквате добре и - ВОАЛА, чудесно вкусно и полезно!!!
    Да се включа с една "рецепта" за салата - не е авторска, но е изпробвана и е превъзхооооодна!
    http://www.supichka.com/2012/07/blog-post_26.html
    Дресингът е просто брилянтен. Един път бях прекалила с чесъна много обаче :д

^щях да ти казвам, майка ми миналия ден ми сподели, че тоя сайт е на дъщерята на една нейна колежка
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to touch your body ,
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Мега фен Аватара на XTREMEFREERIDE
    Град
    My own world
    PinkPan7her, тъкмо се зарадвах за салатката и като видях мед, лошо ми стана.

Аз принципно не понасям никакви смески на сладко със солено. В мен си е проблема. Иначе много готино звучи. Мога да си я направя без меда просто.

Аз вкъщи имам и меласа, и какфява захар, но меласата ми е сууууупер странна и на аромат, и на вкус. Та, в кафето (каквото рядко пия) си слагам кафява захар, а в чая винаги мед. Меласата за да я използвам трябва да съм в рядко творческо настроеие, та да искам нещо изчанчено. :Д

Общо взето ги сменям така:
    сол => хималайка сол
    захар => кафява захар/мед
    олио => зехтин
    оцет => балсамов оцет/лимонов сок

Много по-полезно е и бързо се усеща разликата.

Аз да ви се похваля, че много лесно спрях цигарите и се чувствам поне 6 пъти по-добре само 2 седмици по-късно.

А хималайска сол има в Хеликон, бе, душици

http://www.supichka.com/2013/02/granola.html това ми звучи добре.. вие какво мислите?

Мега фен Аватара на mimsssssss
    Град
    у нас...
    ^Олиото като че ли е проблем
    Колкото до рачешките рулца - питах майка и тя каза, че се купуват от едни които продават риба и са в едни буркани с "вода" и като че ли не мисли че са вредни. Все пак аз не ям нищо морско, не мога и да дам компетентно мнение, не съм търсила - това за Фрийк

Град
    My own world
    А, мацки (и пичове (ако има)(силно се съмнявам), какво мислите за триците? На мен не само, че са ми много вкусни, но и много ми помагат на корема.

Аз мисля да си направя една веге-седмица от утре, защото покрай топлото време вчера много ми се приядоха свежи храни. Та, на салатки и плодчета ще го карам. Тук-там някое и друго кисело мляко, ако ми се прииска. И тъй. Да си пречистя малко симпатичния организъм.

Искам също да ви кажа, че никога не съм гледала на здравословното хранене като на начин за отслабване, а като на начин на живот. И точно там се корени успехът. Нещо, което правиш в името на друго нещо ти навява усещане, че плащаш цена и шанса да се откажеш е много по-голям. Затуй - ако решите дълбоко в себе си да се храните здравословно за ЗДРАВЕТО на вашият организъм - тогава започвайте. Иначе няма голям смисъл, или ако има, той ще е придружен от голям късмет и доста усилия.

Град
    у нас...
    Преди 2-3 години бях почнала редовно с триците и определено ти правят редовен стомаха. Но нямат никакъв вкус според мен или твърде много ми напомняха на талашит тогава, защото работех в един цех :Д Ядях ги предимно с кисело мляко, не могат да се дъвчат и направо май ги гълтах :Д Не са ми от любимите храни изобщо - бих ги яла само заради хубавият им ефект.
    Здравословно далеч не значи диетично/ или с отслабващ ефект/ поне според мен де. Има храни от които не бих се отказала за нищо на света, колкото и вредни да са, но като цяло ям здравословно от дълго време.

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от mimeto_0o0o Виж мнението
    http://www.supichka.com/2013/02/granola.html това ми звучи добре.. вие какво мислите?
    Направих си го преди 2 седмици някъде. Страхотно е за хрупане! На мен лично не ми харесва с плодово мляко, защото лененото семе е лигаво, пък и цялото неща се утаява на дъното. С кисело и канела е идеално.
    Олиото е някви си 75 мл на цяла тава съставки, така че не е проблем Не го намаляй, че няма да станат crunchy.

За здравословното хранене се присъединявам към мнението на ФрийРайдърката. Приятно съм изненадана, че пишеш тук редовно

И аз съм на това мнение за храненето, затова мразя думата "диета".
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to touch your body ,
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Голям фен Аватара на fakesmiles
    Аз си хапвам овесените трици с кисело мляко,но ги оставям по много време в хладилника,че да омекнат хубаво
    Но досега съм яла само няколко пъти,и не мога да кажа кой знае какво за ефекта.
    Един приятел си ги прави с прясно мляко,като ги затопля малко в микровълновата и така поемали млякото.
    Но това още не е изпробвано от мен ;д

Град
    My own world
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    За здравословното хранене се присъединявам към мнението на ФрийРайдърката. Приятно съм изненадана, че пишеш тук редовно
    На мен също ми е приятно. Има сносни теми и сносни хора, с които да се обсъждат.

Иии, хайде, моля ви се на всички, наричайте ме по име - Пирина, за който не знае. Много по-френдли ми е някак си

Днес си напълних една торба с ябълки, тиквички (за салатка!), чесън, червен кромид и домати! Е, доматите от магазина надали са от най-послезните, но докато не започнат бабите ми да носят кофите - така ще е. :Д Сутринта хапвах кисело мляко и банан. Много ми е свежо! Ще си се придържам към идеята за веге-седмица.

Намерих нещо интересно, което искам да споделя с вас - http://www.dokumentalni.com/?p=2177 . Още не съм го гледала, но чувам само добри отзиви. Една приятелка (здравословна и тя като нас) си го е постнала на стената във фейса, та на нея поне вярвам. Който има мераци, нека гледа. Пък ще го коментираме след няколко дни ако щете.

Хубав ден засега от мен! Аз смятам да си взема ПОЛЕЗНАТА дрямка.

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Направих си го преди 2 седмици някъде. Страхотно е за хрупане! На мен лично не ми харесва с плодово мляко, защото лененото семе е лигаво, пък и цялото неща се утаява на дъното. С кисело и канела е идеално.
    Олиото е някви си 75 мл на цяла тава съставки, така че не е проблем Не го намаляй, че няма да станат crunchy.

И аз мисля скоро да го направя.. поне знам какво съм сложила вътре

Мега фен Аватара на Cucko0
    Град
    там, където свършва небето
    пробвах това - http://www.supichka.com/2013/01/mufini-s-banan.html ..адски вкусни стават
    Hostis Honori Invidia

Днес съм сама вкъщи и кухнята е на мое разположение..

За обяд:
    задушени броколи с прясно мляко,извара и малко масло на тиган
    Домашни хлебчета от пълнозърнесто брашно,смлени овесени ядки и сода бикарбонат

За вечеря /във фурната е /
    Преди време ми казаха за домашна пица с блат от карфиол ... и днес реших да пробвам
    Настъргах една средно голяма глава карфиол,задуших го с малко масло и го смесих с 2 яйца и към 50 гр извара.Става нещо като тесто и го сложих в тавичка върху хартия за печене.Запече се за към 15-20 мин и после сложих големи резени домати,гъби,тиквички,босил к и моцарела...

Очаквам да е много вкусно,дано не остана разочарована...

Град
    My own world
    Laana, чудесно ти звучат яденетата!

Ох, умирам вече за собствена кухня! Soon, soon... <3

Тези нахутени кюфтенца са убийствени!

Cucko0, изглеждат добре, но не ми изглеждат уместни за тая тема - няма нищо здравословно, освен ако не си модифицирала рецептата

Град
    My own world
    Цитирай Първоначално написано от FuckingFreak Виж мнението
    Cucko0, изглеждат добре, но не ми изглеждат уместни за тая тема - няма нищо здравословно, освен ако не си модифицирала рецептата
    Необходими продукти за мъфини с банан:

1. 1 ½ чаена чаша брашно
    2. 2 добре узрели банана
    3. 1 есенция ванилия / 2 ванилии на прах
    4. 1 чаена чаша захар -----------------------Ако използваш кафява ще е по-добре
    5. ½ чаена чаша олио -----------------------Зехтин
    6. ½ чаена чаша кисело мляко --------------Домашно кисело мляко, както и яйцето
    7. 1 яйце ю
    8. 1 ½ пакетче бакпулвер

Ей тъй вече е за тук!

Град
    у нас...
    Пробвах ей сега да направя тия бананови палачинки. Добре, че първо реших с малко количество - 1 банан и 1 яйце. Ами изобщо не се изпичаше тва чудо. Държах го доста време, котлона и тигана бяха горещи. Опитвах да бръкна отдолу, за да я обърна пустата "палачинка" ама тя си беше мега отгоре и се разливаше, а отдолу лепнеше и ставаше кафява. Накрая направих някакъв псевдо бананов омлет :Д и си настъргах едно парченце черен шоколад :р Поне ми е ясно че вкуса е добър. Хапнах го с малко кисело мляко, супер.

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от XTREMEFREERIDE Виж мнението
    Необходими продукти за мъфини с банан:

1. 1 ½ чаена чаша брашно
    2. 2 добре узрели банана
    3. 1 есенция ванилия / 2 ванилии на прах
    4. 1 чаена чаша захар -----------------------Ако използваш кафява ще е по-добре
    5. ½ чаена чаша олио -----------------------Зехтин
    6. ½ чаена чаша кисело мляко --------------Домашно кисело мляко, както и яйцето
    7. 1 яйце ю
    8. 1 ½ пакетче бакпулвер

Ей тъй вече е за тук!
    Блаа, със зехтин ще мирише по-тежко. Няма нужда от изкривяване, рецептата си е съвсем наред. Половин чаена чаша олио е около 100 мл, което се разделя на 16 мъфина по тая рецепта. Получават се под смешните 10 мл на мъфин :д
    По-скоро брашното би могло да се замени наполовина с пълнозърнесто - не изцяло. Или пък със ситно смлени бадеми/лешници.

Досега разглеждах ето този блог - http://undressedskeleton.tumblr.com/ и искрено се възхищавам на авторката. Има толкова много съвети, споделя толкова много неща и е толкова мила ^.^ надъхвам се да взимам пример от нея, въпреки че ми се струва неимоверно сложно точно вмомента :Д

Момичета - тези, които ядете с родителите си - как да ги накарам да спрат да ядат вредни неща, особено вечер? Отчайвам се Най-лошото е, че се обиждат ако не искам примерно торта или нещо такова вечер за десерт, или пък ме бъзикат "мерси за икономията" -.- Не мога да ги накарам да проумеят, че се хранят много нездравословно (вкл. през деня вафли, кроасани, сникърс и подобни). Предполагам, че мога да придумам мама да започне да готви по-здравословно (а и аз да готвя също), обаче те приемат моя отказ от типични български тежки манджи като наказание едва ли не. Себе си мога да огранича и не го чувствам като кай знае каква загуба, но тях? Дайте някакъв съвет. Искам всички да се храним здравословно.
    Последно редактирано от SunT : 04-08-2013 на 22:55

^ Ами говори с тях, какъв съвет искаш от нас? Те са твои родители, ние ли да дойдем и да ти свършим работата? Нашите са окей с това, което правя, но вече е говорено 100 пъти по темата и те са наясно, че на сила в устата си нищо няма да сложа, дори и да умирам от глад. И преди съм казвала - сега им е по-лесно, защото уча в друг град и само уикенда съм си вкъщи - тогава най-често готвим месо със зеленчуци, или риба, все неща, които и аз ги ям. Накарай майка ти да готви с масло, да не прави запръжки, да не слага брашно за да сгъстява манджите си, сменете солта с хималайска и така..

mimsssssss, банановите палачинки се правят малки, за да могат да се обръщат и изпекат, а не на целия тиган

XTREMEFREERIDE, не знам къде го вкара този зехтин при мъфините въобще. Ще станат ужасни и ще смърдят на маслини. Не мога да разбера защо толкова много го предпочитат по всички кулинарни предавания, явно някаква италианска вълна, но със зехтин по правило не трябва да се готви - трябва да се готви (и най-вече пържи) само с наситени мазнини, каквито са маслото, кокосовото масло, свинска мас, ако щете...

Пантерке, то е ясно, че тия 10 мл олио, или по-малко, които се падат на мъфин са нищожни. Ясно е, че от един обикновен мъфин няма да качиш 100 кила, нито ще омазниш, нито гъза ти ще стане голям. Ама идеята на темата е друга. Тук не става въпрос за размера на порцията, ами за нещо доста по-фундаментално, а именно - здравословното и полезното. Затова и казах, че ако тази рецепта не се модифицира по някакъв начин, няма смисъл да се поства тук, тя е като хилядите останали рецепти за мъфини, които има в интернет и с нищо не е по-различна.
    Последно редактирано от FuckingFreak : 04-09-2013 на 07:11

Град
    у нас...
    Малки ги правих, колкото чинийка на кафе - към 10см ама не ми ставаха нещо. Иначе бяха вкусни на бърканица хаха

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си