- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- стоенето на тъмно
здравейте ,братлета да ви питам стоенето на тъмно някои знае ли до какво води.Например месец ,два ,3 ,4 .... какво става в последствие ? ще се радвам някой да ми обясни
Дефинирай на тъмно? Ако просто ти е изгасена лампата вечер - очите се напрагат заради контраста с монитора; иначе ако се лишаваш от слънце - целият ти организъм страда.
ами ако стоиш само на тъмно ще имаш дефицит на витамин Д.
ПП: а еволюцията след време може да те превърне във вампир..........
Последно редактирано от defender : 04-04-2013 на 20:37
Ще ти се покачат нивата на мелатонина в кръвта и ще ти се спи. След време ще почнеш или да спиш много малко или много повече - не е сигурно. ( Циркадният ритъм ти се преебава.)
При подобни експерименти с животни репродукционната им система (твърде мн мелатонин) се уврежда след време. При хора с дадени здравословни проблеми може да има и по-лош изход.
(При насекомите е друго - примерно мухи гледани на тъмно снасят по 400 яйца, което с 200 повече от братята им живеещи на светло. Също така телата на "тъмните" са по-издръжливи и обемни.А ДНКто им пък е било много добро, естествен подбор.)
И тук идва един тънък момент - ако си говорим за 24/7 тъмнина доста време и ти не приемаш достатъчно витамин А следва "кокоша слепота".
А зависи и за колко тъмно си говорим - примерно има пещери в които се определя, че има "пълна тъмнина" съответно в някои от тях живеят едни рибки. Та, стоейки в "тоталната тъмнина" N време може да си загубиш зрението - както рибките и дори еволюцията не им помага да си го върнат, засега. Но пък тези рибки са по-чувствителни с другите си сетива за сметка на това.
Чувала съм (никва идея дали е вярно) пробвали да оставят човек в такава пещера за известно време. Когато оглавяващите експеримента се върнали при него го заварили....Да чете книга на светлината на запалена цигара.
Освен това нивата на витамин Д се понижават до земята. Липса на витамин Д = отслабване на костите. Съответно и шанс за остеомалация и/или остеопороза.
Вече от психологическа гледна точка е още по-страшно. Параноя, депресия, халюцинации и какво ли още не. Накрая най-вероятно ще се самоубиеш.
Но говоря на изуст, та, ако греша някъде ме поправете.![]()
атцки много ти благодаря за инфото братле.Аз до колкото знам когато стоиш на тъмно не ослепяваш , ослепяваш кагато зърнеш светлина .Очите толкова са свикнали към тъмното ... заради това и за побеляването също съм чувал ... ако има още нещо ще ми е интересно да научамс много
Леле, обясних си защо кокаляците ме наболяват и косата ми побелява. Не било само от лежане и ядове
За очите не мисля че има поводи за опасения, след като компютрите се грижат за това да бъдат почти постоянно осветени![]()
побеляването не е просто от стоенето на тъмно, но и нищо не пречи всеки ден да излизате навън за по час-два та и повече
npp, от няколко дни ме напада зъл-трансцидентален магьосник, сега какво да правя, знам, че ти имаш опит с тези неща................... дай някакво ръководство за борба с тази зла гад.
добре де, шегувам се .......................нали съм си леке, ше кажеш, че не ме познаваш.
ПП: добре де чак пък ЛС, толко ли е секретно.
Последно редактирано от defender : 04-08-2013 на 20:39
подигравате ли се, на нежното създание на дивата пустиня npp?................. веднага да му се извините и да подходите с разбиране...... моля.
шеговито ли ви е не зная, но дори и в християнството досега почти нямаше кой да спасява погиващите, да изцелява болните и възкресява мъртвите, вчера още един известен християнин, който беше известен най-малкото на всички евангелисти/протестанти, умря от тумор в главата, при положение че боледуваше в продължение на месеци и те малко или много знаеха това, понеже и по телевизията даваха че му предстоеше операция в чужбина, а иначе разни протестанти и въобще християни денем и нощем воюваха против мен и въобще против нас свидетелите на истинският Господ Бог, но когато стотици пъти подред в продължение на години им казвах(-ме) че няма кой да спасява погиналите, да изцелява болните и възкресява мъртвите, те така и не взеха под внимание това и си продължиха да воюват чрезмерно против истинските Светии и истинското Божие Слово с техните толкова жалки претенции за съдене вместо спасяване, понеже искаха да съдят цялото човечество, но не и да спасяват, и като прибавиме към това и супер жалката война на сектантите от индийските вероизповедания, които така и не се трогнаха пред каквото и да е, чрез която тяхна война те просто съсипваха всичко добро без въобще да градят такова, и то само поради някаква си пуста горделивост и непримиримост с Истината, суетата е тотална, дори и християните не можеха да спасяват собствените си братя и сестри по вяра, понеже и не се стараеха особено в вярата, а какво да кажем за последователите на индийските религии, които дори и не искаха да има спасение за когото и да е от човеците, камо ли да работят за спасението на някого, всички тези бяха просто едни жалки сектанти, като дори и до днес мнозина от тях все още (предпочитаха да) са такива, а именно да има погибел за цялото човечество, но не и да работят за спасението на когото и да е човеците, освен само най-вече за своите най-любими ближни, дори и да правеха всичко за своите приятели, те въобще не жалеха останалите човеци, а е писано:
"Чули сте, че е било казано: "Обичай ближния си, а мрази неприятеля си". Но Аз ви казвам: Обичайте неприятелите си, благославяйте тия, които ви кълнат, правете добро на тези, които ви ненавиждат, и молете се за тия, които ви правят пакост и ви гонят; за да бъдете чада на вашия Отец, Който е на небесата; защото Той прави слънцето Си да изгрява на злите и на добрите(т.е. защото Той прави да има благодат както за добрите така и за злите), и дава дъжд на праведните и на неправедните(т.е. и прави да има очистване както за вярващите така и за невярващите). Защото, ако обичате само ония, които обичат вас, каква награда ви се пада? Не правят ли това и митарите(т.е. и неправедните)? И ако поздравявате само братята си, какво особено правите? Не правят ли това и митарите(т.е. и неправедните)? И тъй бъдете съвършени и вие, както е съвършен вашият небесен Отец." Матей 5: 43-48,
"Каза и на този, който Го беше поканил: Когато даваш обед или вечеря, недей кани приятелите си, ни братята си, ни роднините си, нито богати съседи, да не би и те да те поканят, и ти бъде отплатено. Но когато даваш угощение, поканвай сиромаси, недъгави, куци, слепи; и ще бъдеш блажен, защото, понеже те нямат с какво да ти отплатят, ще ти бъде отплатено във възкресението на праведните." Лука 14: 12-14,
"И тъй, увещавам, преди всичко, да отправяте молби, молитви, прошения, благодарения(т.е. благословии) за(т.е. за пълното спасяване на) всичките човеци, за(т.е. за пълното спасяване на) царе и за(т.е. за пълното спасяване на) всички, които са високопоставени, за да поминем тих и спокоен живот в пълно благочестие и сериозност. Това е добро и благоприятно пред Бога, нашия Спасител, Който иска да се спасят всичките човеци и да достигнат до познание на истината(т.е. и всички те да станат добри/праведни). Защото има само един Бог и един ходатай между Бога и човеците, човекът(т.е. одушевеното същество) Христос Исус, Който, като своевременно свидетелство за това, даде Себе Си откуп за всички; за което аз бях поставен проповедник и апостол, (истина казвам, не лъжа), учител на езичниците във вярата и истината. И тъй, искам мъжете(т.е. вярващите мъже) да се молят на всяко място, като издигат ръце свети(сиреч, като правят само добро), а не гневни и препирливи(сиреч, но не и зло), Така и жените да украсяват себе си със скромна премяна(т.е. така и жените да бъдат смирени), със срамежливост(т.е. с скромност) и целомъдрие(т.е. и благост), не с плетена коса(т.е. не с високоумстване) и злато(т.е. и тщеславие) или бисери(т.е. или чрезмерна мъдрост) или скъпи дрехи(т.е. или възвишеност), а с добри дела, както прилича на жени, които са се посветили на благочестието." 1 Тимотей 2: 1-10
ето какво е писано, а те какви ги вършеха и до днес, няма значение дали бяха сатинисти, йоги, индуси, будисти, мюсюлмани, юдаисти, йеховисти, неправедни християни, и пр., всички те вършеха духовно/религизно беззаконие досега, и така и не понечеха да започнат да вярват само в истинският Бог Отец и истинският Господ Исус Христос и да престанат да съдят, и да започнат и продължат да работят за всеобщото спасение в истинският Господ Бог, обаче предпочитаха да се кланят на "зверовият образ" и да приемат "зверовият белег", искат да са първи, но са последни, иначе ако се стараеха да бъдат последни, тогава щяха да бъдат първи, колко много (дори и) от своите собствени братя и сестри по вяра те просто оставяха да се мъчат и погребаха, но така и не се трогнаха и не започнаха да обичат ближните истински, иначе щяха да се покаят, понеже именно любовта води вярващите към покаяние, но те така и не се покаяха за да обичат истински, като казваме всичко това ние не съдим/не осъждаме когото и да е от човеците, но всичкото свидетелство от истинският Господ Бог е с поучителна, назидателна и изобличителна цел, а всеки който съди другиго ще отговаря за това преди истинският Господ Бог
Последно редактирано от npp : 04-26-2013 на 10:37
Нпп е много интересен субект за наблюдение, ако можем изобщо да го наречем субект. Крайно интересно ми е какво се крие под маската на "истинските светии", останало ли е нещо изобщо там, или е било погълнато от фанатизма. Жалко че тук разкрива само нищожни части от себе си ...
според мен нищо интересно няма, просто поредния заблуден сектант, на който "му се е явил Христос и му е дал мисия" и сега се самовживява.
ПП:поне да ни беше казал какво очаква от нас да направим за да може npp да почне да цитирам "спасява и възкресявя" и какво още чака.
Последно редактирано от defender : 04-26-2013 на 14:10
"И словото Божие, словото на спасението, за неговите дръзки тълкуватели бива смъртоносен дъх за смърт, двуостър меч, с който сами заколват себе си за вечна погибел. С него завинаги са убили себе си Арий, Несторий, Евтихий и другите еретици, паднали чрез произволно и дръзко тълкуване на Писанието в богохулство."
Последно редактирано от defender : 04-26-2013 на 15:00
Чакай сега, хората не просто така стават изведнъж "свидетели и светии". За всичко си има причина, и въпреки че наследствения набор от характеристики има значение, то съм сигурен, че зад цялото това "свидетелствуване" стои нещо по-"човешко" (стремеж, комплекс, пасивна агресия и др. "неща", които водят до подобни "изкривявания"). Даже по едно време предположих същото и за теб, но после установих, че просто се лигавиш и цялата ти религия е колкото за пред хората. В своята същност ти си като всеки останал човек. Нпп обаче много се е вкарал във филма, и то наистина. А за това определено си има причина. Уви, мога само да гадая каква е...
Естествено, мога и да бъркам. Лесно е да се правиш на голям фанатик в интернет, пък IRL да си просто сух, скучен човечец.
ами че аз досега съм се старал да говоря за нпп, единствено от гледна точка на религията и в качеството му на "свидетел на словото", останалата част от характера му си е негова работа............ докато ти говориш за характера му и личността му като цяло.
ПП: всичко което съм писал относно християнството не е било лигавене............ въпреки че може да съм го представял с лигаво поведение, но същността на това което съм писал относно християнството (православието) не е било лигавене.
Последно редактирано от defender : 04-26-2013 на 19:58