.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 29

стоенето на тъмно

здравейте ,братлета да ви питам стоенето на тъмно някои знае ли до какво води.Например месец ,два ,3 ,4 .... какво става в последствие ? ще се радвам някой да ми обясни

Мега фен Аватара на ameli
    Дефинирай на тъмно? Ако просто ти е изгасена лампата вечер - очите се напрагат заради контраста с монитора; иначе ако се лишаваш от слънце - целият ти организъм страда.

Цитирай Първоначално написано от ameli Виж мнението
    Дефинирай на тъмно? Ако просто ти е изгасена лампата вечер - очите се напрагат заради контраста с монитора; иначе ако се лишаваш от слънце - целият ти организъм страда.
    това за компютара го знаем да кажем , точно това за лишаването от светлина от слънце до какво води чувал сам само , че 1 месец ако стоиш на тъмно косата ти побелява да кажем .... нещо друго става ли

Мега фен
    ами ако стоиш само на тъмно ще имаш дефицит на витамин Д.

ПП: а еволюцията след време може да те превърне във вампир..........
    Последно редактирано от defender : 04-04-2013 на 20:37

Супер фен Аватара на DoctorSatan666

Banned Супер фен
    Ще ти се покачат нивата на мелатонина в кръвта и ще ти се спи. След време ще почнеш или да спиш много малко или много повече - не е сигурно. ( Циркадният ритъм ти се преебава.)

При подобни експерименти с животни репродукционната им система (твърде мн мелатонин) се уврежда след време. При хора с дадени здравословни проблеми може да има и по-лош изход.
    (При насекомите е друго - примерно мухи гледани на тъмно снасят по 400 яйца, което с 200 повече от братята им живеещи на светло. Също така телата на "тъмните" са по-издръжливи и обемни.А ДНКто им пък е било много добро, естествен подбор.)

И тук идва един тънък момент - ако си говорим за 24/7 тъмнина доста време и ти не приемаш достатъчно витамин А следва "кокоша слепота".

А зависи и за колко тъмно си говорим - примерно има пещери в които се определя, че има "пълна тъмнина" съответно в някои от тях живеят едни рибки. Та, стоейки в "тоталната тъмнина" N време може да си загубиш зрението - както рибките и дори еволюцията не им помага да си го върнат, засега. Но пък тези рибки са по-чувствителни с другите си сетива за сметка на това.

Чувала съм (никва идея дали е вярно) пробвали да оставят човек в такава пещера за известно време. Когато оглавяващите експеримента се върнали при него го заварили....Да чете книга на светлината на запалена цигара.

Освен това нивата на витамин Д се понижават до земята. Липса на витамин Д = отслабване на костите. Съответно и шанс за остеомалация и/или остеопороза.

Вече от психологическа гледна точка е още по-страшно. Параноя, депресия, халюцинации и какво ли още не. Накрая най-вероятно ще се самоубиеш.

Но говоря на изуст, та, ако греша някъде ме поправете.

Цитирай Първоначално написано от БожиятАгнец Виж мнението
    Ще ти се покачат нивата на мелатонина в кръвта и ще ти се спи. След време ще почнеш или да спиш много малко или много повече - не е сигурно. ( Циркадният ритъм ти се преебава.)

При подобни експерименти с животни репродукционната им система (твърде мн мелатонин) се уврежда след време. При хора с дадени здравословни проблеми може да има и по-лош изход.
    (При насекомите е друго - примерно мухи гледани на тъмно снасят по 400 яйца, което с 200 повече от братята им живеещи на светло. Също така телата на "тъмните" са по-издръжливи и обемни.А ДНКто им пък е било много добро, естествен подбор.)

И тук идва един тънък момент - ако си говорим за 24/7 тъмнина доста време и ти не приемаш достатъчно витамин А следва "кокоша слепота".

А зависи и за колко тъмно си говорим - примерно има пещери в които се определя, че има "пълна тъмнина" съответно в някои от тях живеят едни рибки. Та, стоейки в "тоталната тъмнина" N време може да си загубиш зрението - както рибките и дори еволюцията не им помага да си го върнат, засега. Но пък тези рибки са по-чувствителни с другите си сетива за сметка на това.

Чувала съм (никва идея дали е вярно) пробвали да оставят човек в такава пещера за известно време. Когато оглавяващите експеримента се върнали при него го заварили....Да чете книга на светлината на запалена цигара.

Освен това нивата на витамин Д се понижават до земята. Липса на витамин Д = отслабване на костите. Съответно и шанс за остеомалация и/или остеопороза.

Вече от психологическа гледна точка е още по-страшно. Параноя, депресия, халюцинации и какво ли още не. Накрая най-вероятно ще се самоубиеш.

Но говоря на изуст, та, ако греша някъде ме поправете.
    атцки много ти благодаря за инфото братле.Аз до колкото знам когато стоиш на тъмно не ослепяваш , ослепяваш кагато зърнеш светлина .Очите толкова са свикнали към тъмното ... заради това и за побеляването също съм чувал ... ако има още нещо ще ми е интересно да науча мс много

Доста ток ще спестиш, не знам за друго :P

Супер фен Аватара на JDeel
    Леле, обясних си защо кокаляците ме наболяват и косата ми побелява. Не било само от лежане и ядове

За очите не мисля че има поводи за опасения, след като компютрите се грижат за това да бъдат почти постоянно осветени

Цитирай Първоначално написано от JDeel Виж мнението
    Леле, обясних си защо кокаляците ме наболяват и косата ми побелява. Не било само от лежане и ядове

За очите не мисля че има поводи за опасения, след като компютрите се грижат за това да бъдат почти постоянно осветени

и аз съм на 16 и бая сам побелял ... супер кофти е ама съм му ебал маиката само като се сетя за това и се нервя на 25 години ще сам целия побелял сигорно

Мега фен
    побеляването не е просто от стоенето на тъмно, но и нищо не пречи всеки ден да излизате навън за по час-два та и повече

Мега фен
    npp, от няколко дни ме напада зъл-трансцидентален магьосник, сега какво да правя, знам, че ти имаш опит с тези неща................... дай някакво ръководство за борба с тази зла гад.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    npp, от няколко дни ме напада зъл-трансцидентален магьосник, сега какво да правя, знам, че ти имаш опит с тези неща................... дай някакво ръководство за борба с тази зла гад.

ако наистина не се шегуваш с това, пиши ми лично съобщение

Мега фен
    добре де, шегувам се .......................нали съм си леке, ше кажеш, че не ме познаваш.

ПП: добре де чак пък ЛС, толко ли е секретно.
    Последно редактирано от defender : 04-08-2013 на 20:39

Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    ако наистина не се шегуваш с това, пиши ми лично съобщение
    БУАХАХАХАХАА....

Цитирай Първоначално написано от daniel10 Виж мнението
    здравейте ,братлета да ви питам стоенето на тъмно някои знае ли до какво води.Например месец ,два ,3 ,4 .... какво става в последствие ? ще се радвам някой да ми обясни
    Да няма да отвличаш човек ?

Мега фен Аватара на Chacho
    Цитирай Първоначално написано от DoctorSatan666 Виж мнението
    БУАХАХАХАХАА....

Синхрон на реакциите ни забелязвам тука.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Мега фен
    подигравате ли се, на нежното създание на дивата пустиня npp?................. веднага да му се извините и да подходите с разбиране...... моля.

Мега фен
    шеговито ли ви е не зная, но дори и в християнството досега почти нямаше кой да спасява погиващите, да изцелява болните и възкресява мъртвите, вчера още един известен християнин, който беше известен най-малкото на всички евангелисти/протестанти, умря от тумор в главата, при положение че боледуваше в продължение на месеци и те малко или много знаеха това, понеже и по телевизията даваха че му предстоеше операция в чужбина, а иначе разни протестанти и въобще християни денем и нощем воюваха против мен и въобще против нас свидетелите на истинският Господ Бог, но когато стотици пъти подред в продължение на години им казвах(-ме) че няма кой да спасява погиналите, да изцелява болните и възкресява мъртвите, те така и не взеха под внимание това и си продължиха да воюват чрезмерно против истинските Светии и истинското Божие Слово с техните толкова жалки претенции за съдене вместо спасяване, понеже искаха да съдят цялото човечество, но не и да спасяват, и като прибавиме към това и супер жалката война на сектантите от индийските вероизповедания, които така и не се трогнаха пред каквото и да е, чрез която тяхна война те просто съсипваха всичко добро без въобще да градят такова, и то само поради някаква си пуста горделивост и непримиримост с Истината, суетата е тотална, дори и християните не можеха да спасяват собствените си братя и сестри по вяра, понеже и не се стараеха особено в вярата, а какво да кажем за последователите на индийските религии, които дори и не искаха да има спасение за когото и да е от човеците, камо ли да работят за спасението на някого, всички тези бяха просто едни жалки сектанти, като дори и до днес мнозина от тях все още (предпочитаха да) са такива, а именно да има погибел за цялото човечество, но не и да работят за спасението на когото и да е човеците, освен само най-вече за своите най-любими ближни, дори и да правеха всичко за своите приятели, те въобще не жалеха останалите човеци, а е писано:

"Чули сте, че е било казано: "Обичай ближния си, а мрази неприятеля си". Но Аз ви казвам: Обичайте неприятелите си, благославяйте тия, които ви кълнат, правете добро на тези, които ви ненавиждат, и молете се за тия, които ви правят пакост и ви гонят; за да бъдете чада на вашия Отец, Който е на небесата; защото Той прави слънцето Си да изгрява на злите и на добрите(т.е. защото Той прави да има благодат както за добрите така и за злите), и дава дъжд на праведните и на неправедните(т.е. и прави да има очистване както за вярващите така и за невярващите). Защото, ако обичате само ония, които обичат вас, каква награда ви се пада? Не правят ли това и митарите(т.е. и неправедните)? И ако поздравявате само братята си, какво особено правите? Не правят ли това и митарите(т.е. и неправедните)? И тъй бъдете съвършени и вие, както е съвършен вашият небесен Отец." Матей 5: 43-48,

"Каза и на този, който Го беше поканил: Когато даваш обед или вечеря, недей кани приятелите си, ни братята си, ни роднините си, нито богати съседи, да не би и те да те поканят, и ти бъде отплатено. Но когато даваш угощение, поканвай сиромаси, недъгави, куци, слепи; и ще бъдеш блажен, защото, понеже те нямат с какво да ти отплатят, ще ти бъде отплатено във възкресението на праведните." Лука 14: 12-14,

"И тъй, увещавам, преди всичко, да отправяте молби, молитви, прошения, благодарения(т.е. благословии) за(т.е. за пълното спасяване на) всичките човеци, за(т.е. за пълното спасяване на) царе и за(т.е. за пълното спасяване на) всички, които са високопоставени, за да поминем тих и спокоен живот в пълно благочестие и сериозност. Това е добро и благоприятно пред Бога, нашия Спасител, Който иска да се спасят всичките човеци и да достигнат до познание на истината(т.е. и всички те да станат добри/праведни). Защото има само един Бог и един ходатай между Бога и човеците, човекът(т.е. одушевеното същество) Христос Исус, Който, като своевременно свидетелство за това, даде Себе Си откуп за всички; за което аз бях поставен проповедник и апостол, (истина казвам, не лъжа), учител на езичниците във вярата и истината. И тъй, искам мъжете(т.е. вярващите мъже) да се молят на всяко място, като издигат ръце свети(сиреч, като правят само добро), а не гневни и препирливи(сиреч, но не и зло), Така и жените да украсяват себе си със скромна премяна(т.е. така и жените да бъдат смирени), със срамежливост(т.е. с скромност) и целомъдрие(т.е. и благост), не с плетена коса(т.е. не с високоумстване) и злато(т.е. и тщеславие) или бисери(т.е. или чрезмерна мъдрост) или скъпи дрехи(т.е. или възвишеност), а с добри дела, както прилича на жени, които са се посветили на благочестието." 1 Тимотей 2: 1-10

ето какво е писано, а те какви ги вършеха и до днес, няма значение дали бяха сатинисти, йоги, индуси, будисти, мюсюлмани, юдаисти, йеховисти, неправедни християни, и пр., всички те вършеха духовно/религизно беззаконие досега, и така и не понечеха да започнат да вярват само в истинският Бог Отец и истинският Господ Исус Христос и да престанат да съдят, и да започнат и продължат да работят за всеобщото спасение в истинският Господ Бог, обаче предпочитаха да се кланят на "зверовият образ" и да приемат "зверовият белег", искат да са първи, но са последни, иначе ако се стараеха да бъдат последни, тогава щяха да бъдат първи, колко много (дори и) от своите собствени братя и сестри по вяра те просто оставяха да се мъчат и погребаха, но така и не се трогнаха и не започнаха да обичат ближните истински, иначе щяха да се покаят, понеже именно любовта води вярващите към покаяние, но те така и не се покаяха за да обичат истински, като казваме всичко това ние не съдим/не осъждаме когото и да е от човеците, но всичкото свидетелство от истинският Господ Бог е с поучителна, назидателна и изобличителна цел, а всеки който съди другиго ще отговаря за това преди истинският Господ Бог
    Последно редактирано от npp : 04-26-2013 на 10:37

Мега фен
    против нас свидетелите на истинският Господ Бог, но когато стотици пъти подред в продължение на години им казвах(-ме) че няма кой да спасява погиналите, да изцелява болните и възкресява мъртвите, те така и не взеха под внимание това и си продължиха да воюват чрезмерно против истинските Светии
    eeeeй, "истински светиьо",............. пак изтрепа рибата.

Нпп е много интересен субект за наблюдение, ако можем изобщо да го наречем субект. Крайно интересно ми е какво се крие под маската на "истинските светии", останало ли е нещо изобщо там, или е било погълнато от фанатизма. Жалко че тук разкрива само нищожни части от себе си ...

Мега фен
    според мен нищо интересно няма, просто поредния заблуден сектант, на който "му се е явил Христос и му е дал мисия" и сега се самовживява.

ПП:поне да ни беше казал какво очаква от нас да направим за да може npp да почне да цитирам "спасява и възкресявя" и какво още чака.
    Последно редактирано от defender : 04-26-2013 на 14:10

Мега фен
    ...............
    "И словото Божие, словото на спасението, за неговите дръзки тълкуватели бива смъртоносен дъх за смърт, двуостър меч, с който сами заколват себе си за вечна погибел. С него завинаги са убили себе си Арий, Несторий, Евтихий и другите еретици, паднали чрез произволно и дръзко тълкуване на Писанието в богохулство."
    Последно редактирано от defender : 04-26-2013 на 15:00

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    според мен нищо интересно няма, просто поредния заблуден сектант, на който "му се е явил Христос и му е дал мисия" и сега се самовживява.
    Чакай сега, хората не просто така стават изведнъж "свидетели и светии". За всичко си има причина, и въпреки че наследствения набор от характеристики има значение, то съм сигурен, че зад цялото това "свидетелствуване" стои нещо по-"човешко" (стремеж, комплекс, пасивна агресия и др. "неща", които водят до подобни "изкривявания"). Даже по едно време предположих същото и за теб, но после установих, че просто се лигавиш и цялата ти религия е колкото за пред хората. В своята същност ти си като всеки останал човек. Нпп обаче много се е вкарал във филма, и то наистина. А за това определено си има причина. Уви, мога само да гадая каква е...

Естествено, мога и да бъркам. Лесно е да се правиш на голям фанатик в интернет, пък IRL да си просто сух, скучен човечец.

Мега фен
    ами че аз досега съм се старал да говоря за нпп, единствено от гледна точка на религията и в качеството му на "свидетел на словото", останалата част от характера му си е негова работа............ докато ти говориш за характера му и личността му като цяло.

Цитирай Първоначално написано от DoctorSatan666 Виж мнението
    Даже по едно време предположих същото и за теб, но после установих, че просто се лигавиш
    ПП: всичко което съм писал относно християнството не е било лигавене............ въпреки че може да съм го представял с лигаво поведение, но същността на това което съм писал относно християнството (православието) не е било лигавене.
    Последно редактирано от defender : 04-26-2013 на 19:58

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си