- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Упражнения за бицепс
Здравейте, предварително ще помоля хора които не са експерти във фитнеса да не изказват ненужни мнения.
Ситуацията е, че тренирам около година, но се наложи да спра поради контузия миналата пролет и след 5 месеца прекъсване ноември пак почнах. Всичко върви добре дотук с малко изключение - бицепса. Правя го след гърдите, а упражненията са ми следните в точно този ред - сгъване с дъмбели, прав със щанга(с прав лост), скотово, и накрая концентрирано сгъване с по-малки дъмбели. Но усещам, че ефекта е по-малък отколкото преди т.е мисля си че може и по-ефективно да я направя тази тренировка. Ще бъда благодарен ако някой опитен каже оптимална програма за тренировка на бицепса.
П.П висок съм 182, тежа 69-70, мерси предварително![]()
Е ти целия ще си като дъска,какъв бицепс те гони на 182 на 70 кг. Качи 10 килограма първо и пак ела. И така или иначе бицепс няма да направиш.
аз правя по 3 упражнения за бицепс .... и мисля че са много!
на тебе ти трябват базови упражнения, да качиш маса навсякъде
8-6-4-2-1-1-1-1-1-9
почни да клякаш и ще почне да расте
Това е щото бицепс се тренира заедно с гърба, а не с циците. Пък и това е много малък мускул, какво си се концертрирал в него. Да впечатляваш мацките и дечицата около себе си ли? Оформяй трицепси, рамена, гръб, гърди, корем, крака - те са далеч по-важни от бицепса.
http://www.youtube.com/watch?v=jiUSGwmmwxQ ---- това е най-цялостната и завършена програма за ръце която съм виждал , мисля че ще ти помогне
Мерси за мненията и за видеото от помощ са. И между другото гърба и раменете доста ме изморяват затова ги оставям поотделно засега инак лятото ще карам по друга програма като има повече време
Много упражнения си сложил! Освен това е добре винаги да започваш с базовото упражнение сгъване с щанга. Програмата трябва да бъде: прав със щанга(с прав лост), скотово, и накрая концентрирано сгъване с по-малки дъмбели. Или например прав със щанга(с прав лост), набирания на лост с тесен подхват (може с допълнителна тежест) и накрая сгъване от полулег. Или да речем сгъване с щанга,скотово и сгъване с дъмбели накрая.
Дори понякога стигат и две упражнения: сгъване с щанга и скотово, сгъване с щанга и сгъване с дъмбели от полулег,сгъване с щанга и набирания с тесен подхват, сгъване с щанга и концентрично и т.н.
Тая програма mft28 на Greg Plitt е пълен леш. Признавам, че не съм я глядал цялата, само деня за крака му гледах и беше резил.
По темата, всички повтаряха, че ръце растат с тежки базови упражнения, ама аз не вярвах и правех бицепса с над 5 упражнения. Ефекта брат беше минимален. Прави тежки клек, мъртва тяга, лег и военна преса, ръцете сами ще си дойдат. После си прави там упражненията за бицепс, с добра форма,задържай и стискай за малко в най-горната част на движението.
Аре беги ся, догодина поствай снимки в темата с прогреса.
Значи ще опитам без дъмбелите само с щанга и скотово мисля 8-9 серии ще са добре инак досега по 12 правех дано даде резултат надявам се![]()
Последно редактирано от Illusion772 : 04-22-2013 на 16:40
С две гирички по 2,5кг мога ли да напрая бицепси поне-малко-в момента бицебса ми е 22-23см някъде ама искам да е малко повече, щото съм като скелет![]()
Ако правиш по 4 серии за всяко от двете, може да използваш различни тежести във всяка от сериите, Първата серия правиш примерно с умерена тежест и 10 чисто изпълнени повторения. Без замах и клатене. Втората серия със средно тежко и 10 повторения. Третата с максимално тежко и колкото повторения се получат в диапазона 5-10. (Или втори вариант. Първа серия с умерена тежест. Втората и третата с максималната тежест. като във втората серия ще успееш да направиш между 7 и 10 повторения. Стремиш се към 10 във следващите тренировки. А в следващата трета серия (втора серия с максималната тежест) няма да успееш да направиш повече от 5-6 повторения). Накрая четвъртата серия можеш да направиш с тежест по-лека отколкото в първата серия с 10 много чисти повторения.
Примерно 1 серия 10х35,5 кг. Втора серия 10х38 кг. Трета серия 5х38 кг. Четвърта серия 10х28 кг.
И така като правиш нещо подобно на тренировките си ще имаш като мен ръка 40+ см. От начално положение преди фитнеса 26 см стегната ръка.
![]()
Малко офф-топик, не исках да прозвучи все една програмата не е добра. Трябва да я пробвам, за да мога да го кажа това. Имах предвид, че повечето му упражнения са някви вариации на доказани упражнения ( примерно прави клек-а на обратно,с гръб към пода или тесен хват за бицепс и добавя ластици, защо просто да не използваш кабели?) и като цяло изискват много уреди. Просто цялата програма изглежда някаква много специална, което примерно някой новобранец би сметнал за добре, което не е задължително. И програмата като я гледах преди няколко месеца в bodybuilding.com основно място заемаше секцията с добавките, което ме навежда на мисълта, че малко или много самата програма е реклама за определени марки. Но пак казвам, не знам наистина колко е добра програмата, понеже не съм я пробвал![]()
5кила са голям скок при бицепс .... ако имаш малките дискове (1.25), с тях сменяй тежестта между сериите
плюс това
може едната седмица да ги правиш по 10-12 повторения, а другата по 4-6 повторения
НО общо взето малкките мускули отговарят на поведението на общата физика, т.е. ако расте голямото - расте и малкото .. така че както ти казах ориентирай се при базовите упражнения, изолираните не качват маса!
И недейте ги гледа културистите как тренират, те вече са си наравили структурата и ся доизкусуряват, вие дет сте "кабели" какво ще доизкусурявате, като нямате база ??!
аз лично правя 3 упражнения за бицепс
сгъване прав с прав лост - 4 серии по 12-10 повторения
скотово сгъване с тесен хват - 3 серии по 8-10 повторения
бицепсово сгъване с надхват - 2 серии по 12 повторения
и в друг ден правя 5х5 бицепсово сгъване с прав лост ... с повече тежест, разбира се
^ това внимание е предостатъчно!
8-6-4-2-1-1-1-1-1-9