.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 31
    Мега фен

Как да заобичаме живота повече?

какво мислите по въпроса, вижте какво намерих:

Как да заобичате живта повече

Тайната на Свободата:

1. Не се измъчвай от тревоги какво мислят другите за теб.

Тайната на Реалността:

2. Всяка наша мисъл обезателно ще се материализира.

Тайната на Красотата:

3. Приемете и обикнете тялото си.

Тайната на Приятелството:

4. Не осъждайте и не критикувайте себе си и другите.

Тайната на Любовта:

5. Дарете Любов и не се опитвайте да променяте любимите си хора.

Тайната на Богатството:

6. Научете се първо да давате, а след това да получавате.

Тайната на Щастието:

7. По-малко мислете, повече обичайте и се радвайте.

manager.bg
    Последно редактирано от defender : 04-24-2013 на 21:17

Супер фен Аватара на DoctorSatan666
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    manager.bg

Цялата ти работа е такава...

Мега фен
    кво се хващаш за това, ............. целта беше да има някаква тема да обсъждаме нещо, пък я виж се появи някой да каже нещо свестно.

Супер фен Аватара на DoctorSatan666
    Хващам се защото "нивото" на "посланията" е точно на ниво мениджър.бг. Всъщност цялата същност и на твоите послания е горе-долу на същото ниво - прекопирани, комерсиални, общи приказки и нищо съществено. Дори самата идея "да заобичаме живота" (което намеква, че по дефиниция живота е гаден) е предназначена за масовия човек, който постоянно има нужда от подобни "съвети".

Мега фен
    на тебе Бог ти дал-дал-дал, а на нас пък ни взел ...... хайде кажи ни тогава нещо съществено ............ да му се полюбуваме. .............

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    2. Всяка наша мисъл обезателно ще се материализира.
    Да бе да.

Мега фен
    това дето всяка мисъл уж трябвало да се материализира е голяма лъжа, ето например как Бог и Исус правиха досега лошите ми мисли и желания да не се сбъднат, което не е само едно от свидетелствата и доказателствата за това как злото не бива да се случва, докато онази теория за кармата е направо супер абсурдна, понеже ако наистина беше така че всяка лоша мисъл на хората се сбъдваше, тогава на тази планета сега нямаше да има останал нито един жив човек
    Последно редактирано от npp : 04-28-2013 на 09:50

Мега фен Аватара на Mary_Jane_69
    Цитирай Първоначално написано от Rebirthing Виж мнението
    Да бе да.
    Всъщност е така, стига да имаш старателно изградена стратегия и здрава мисъл. Другото е до придобиване на знания, кое и как. Можем повече, отколкото си мислим.

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Mary_Jane_69 Виж мнението
    Всъщност е така, стига да имаш старателно изградена стратегия и здрава мисъл. Другото е до придобиване на знания, кое и как. Можем повече, отколкото си мислим.
    Ами не е така. Доста дълго се занимавах с книги от този тип и филми като "Тайната" и мога да ти кажа, че ако човек не разчита на собствените си възможности определено няма да стане с "карти на желанията" и писане на мечти по новолуние. Някои хора могат да искат къща на плажа и Бентли, но колкото и учтиво да молят Вселената това няма да се случи. Не всичко е шанс, късмет или подарък от съдбата.

Ами не е така. Доста дълго се занимавах с книги от този тип и филми като "Тайната" и мога да ти кажа, че ако човек не разчита на собствените си възможности определено няма да стане с "карти на желанията" и писане на мечти по новолуние. Някои хора могат да искат къща на плажа и Бентли, но колкото и учтиво да молят Вселената това няма да се случи. Не всичко е шанс, късмет или подарък от съдбата.
    Не ме разбра правилно.

Мега фен Аватара на RagioL
    Директно на темата. Увеличаваме дозата.

А сега един спициален поздрав за феновете на аниме!

Последно редактирано от RagioL : 04-30-2013 на 16:22

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Искаш да ми кажеш, че ако имам натрапчиви мисли, че розово пони - еднорог ме пори в червата, и после изнасилва трупа ми -- това ще се случи? Ако придобия знания ? И мога повече, от колкото си мисля?? Т.е., мога да накарам розово пони да чука трупа ми ? Ав.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Цитирай Първоначално написано от NomNomNom Виж мнението
    Искаш да ми кажеш, че ако имам натрапчиви мисли, че розово пони - еднорог ме пори в червата, и после изнасилва трупа ми -- това ще се случи? Ако придобия знания ? И мога повече, от колкото си мисля?? Т.е., мога да накарам розово пони да чука трупа ми ? Ав.
    Дам. Толкова ще се обсебиш от тия мисли, че създаването на тъй нареченото програмирано изнасилващо пони ще ти бъде фикс идея. Въпроса е как можеш да го изградиш, какво би ти помогнало и какво биха ти дали. Развиването на този свръх-ум, за измислянето на направато му, е нищо повече от някакъв вид еволюция, която настъпва след определен период време и премеждия. Въпросът да достигнеш този времеви връх отново се явява в случая като идея, цел за постигане. Сложно и абсурдно обяснено, но какъв отговор да задам, на абсурдно-иронично зададен въпрос. Но идеята е същата, ако я схвана.

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Не всичко, което си мислиш, го мислиш с цел да го приложиш, или с цел да се спасиш от него.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    Само като каза тази книга и ме разся. Нищо лично към теб. Просто е тъпа самата книга. Става въпрос за Закона за привличането. Всеки достигнал до някакво знание го предава чрез своя опит и гледна точка. Повечето книги по темата са несполучливи. Важното е да намериш тази, която да ти пасне . И не, ако си мислиш, че си се занимавала "достатъчно" с подобни книги, си в грешка и допускаш първата, и най-голямата.

Първото правило е точно каквото споменаваш в поста. Ако не си дадеш сметка на момента за това, няма смисъл да се занимаваш и 100 години с подобна материя.
    Последно редактирано от ledenakrasota : 05-02-2013 на 20:10
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от NomNomNom Виж мнението
    Всъщност пропускаш частта с "подходяжа стратегия" - ако намериш стратегия да се пренесеш в Wonderland и да умреш там (което е странно, щото там никой не умира), а преди това си намерила розово пони - некрофил, що да не? Здрава мисъл трябва.

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от ledenakrasota Виж мнението
    Само като каза тази книга и ме разся. Нищо лично към теб. Просто е тъпа самата книга. Става въпрос за Закона за привличането. Всеки достигнал до някакво знание го предава чрез своя опит и гледна точка. Повечето книги по темата са несполучливи. Важното е да намериш тази, която да ти пасне . И не, ако си мислиш, че си се занимавала "достатъчно" с подобни книги, си в грешка и допускаш първата, и най-голямата.

Първото правило е точно каквото споменаваш в поста. Ако не си дадеш сметка на момента за това, няма смисъл да се занимаваш и 100 години с подобна материя.
    Писах за филма, не за книгата, въпреки, че има и книга де, но не си заслужава. Дадох примера с "Тайната" , защото е може би е най-популярният филм на тази тематика. Иначе книги съм изчела десетки, а ти самата не можеш да знаеш, колко съм се занимавала с тази материя и колко книги съм изчела. Щом съм написала "достатъчно" значи наистина е било достатъчно. ОК ?

Познавам достатъчно хора, които устремено преследваха своите мечти, но колкото и да се опитват, еми, не става. Все удрят на камък, пък аз гледам отстрани и им се чудя на акъла. Закон на привличането - дрънци. Толкова хора са измирали с надеждата, че ще получат нещо по-добро. Е, защо "законът на привличането" им е обърнал гръб ?

Ля ля ля ля ля
    Ля ля ля ля ля ля
    Ля ля ля ля ля
    Ля ля ля ля ля ля
    Ля ля ля ля ля
    Ля ля ля ля ля ля
    Ля - ля - ля - ля
    Ля ля ля ля ля

Обичам, обичам, обичам, обичам -чам, -чам.
    Обичам, обичам, обичам, обичам -чам, -чам.

Мега фен
    отг е в природата

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    Писах за филма, не за книгата, въпреки, че има и книга де, но не си заслужава. Дадох примера с "Тайната" , защото е може би е най-популярният филм на тази тематика. Иначе книги съм изчела десетки, а ти самата не можеш да знаеш, колко съм се занимавала с тази материя и колко книги съм изчела. Щом съм написала "достатъчно" значи наистина е било достатъчно. ОК ?

Познавам достатъчно хора, които устремено преследваха своите мечти, но колкото и да се опитват, еми, не става. Все удрят на камък, пък аз гледам отстрани и им се чудя на акъла. Закон на привличането - дрънци. Толкова хора са измирали с надеждата, че ще получат нещо по-добро. Е, защо "законът на привличането" им е обърнал гръб ?
    Ти и мен не ме разбра. Няма какво да се разправям. И не става дума за прочетеното количеството, а качеството. Употребата на понятието пак е грешна. Когато не разбираш какво ти говорят, просто не се разправяй.
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

Град
    София
    Еми обясни на "непросветените" за какво става въпрос тогава. Коментирах конкретно изречението "Всяка ваша мисъл обезателно ще се материализира". Булшит. За да вярваш на това трябва да си или наивен или глупав.

Еми обясни на "непросветените" за какво става въпрос тогава. Коментирах конкретно изречението "Всяка ваша мисъл обезателно ще се материализира". Булшит. За да вярваш на това трябва да си или наивен или глупав.
    Или умен?

Мега фен Аватара на Chacho
    "Тайната" и подобните й булмачи винаги ще си има непоколебима аудитория. Просто защото всичко може да влезе в моделът на книгата, а нищо не е доказано.

1. Намисли си какво искаш
    2. Визуализирай го
    3. Трябва да разпознаеш шанса и да го грабнеш

Ако искаш нещо, може да го получиш, може и да не го получиш. Ако не го получиш, може да си бил на косъм, а може и изобщо да не си бил близо.

Ако без малко не достигнеш щастието си, ще кажем, че не ти се е дала възможност, но не си я очаквал. (Нарушаваш правило 3, значи законът си важи)
    Ако си далече от целта си, то тогава не си го визуализирал и не си конкретизирал какво искаш. (Нарушено е правило 1 или 2)
    Ако я постигнеш, то ти все някаква съзнателна мисъл си имал да я осъществиш. Ако не скоро, то отдавна и под някаква форма, може да си забравил, може и да не си. Законът за привличането важи.

Каква велика идея!
    Ето обаче моята новооткрита тайна. Ако искаш да постигнеш някаква цел, трябва да я дефинираш ясно, да определиш начина, по който да я постигнеш, да се трудиш и ако успееш - успееш. Да го кръстим "законът за усилията, отплащането и малката доза шанс".

По същата схема по-горе доказваме, че законът работи постоянно.

Към кое клонят хората? Към възможността само да си представят неща вкъщи и ако са достатъчно позитивни, задължително ще достигнат мечтите си; или да бачкат здраво, да дадат най-доброто от себе си и да се изправят пред риска и това да не е достатъчно? Който го е страх, ще се спре на първият вариант.

Но не е въпрос на страх. Въпрос на сляпа вяра е. Може да си обясняваш неуспехите с тайната дълги години и да се мъчиш да се усъвършенстваш напразно, мислейки си, че просто не визуализираш и не улавяш възможности, а може и да следваш пътя, който отдавна се е доказал като работещ, а именно стандартният. Става въпрос за ценене на собственото ти време, което лесно можем да интерпретираме и като самоуважение.

Всеки сам избира през каква призма да гледа светът. Също така всеки има правото да е глупав. Но тези, които сами предприемат глупости, не е редно след това да реват от последиците.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Град
    София
    Или умен?
    Ще го кажа така - сериозно ли мислиш, че всяка твоя мисъл ще се материализира ? Имаш ли всичко, което някога си желала ? Не ти ли се е случвало някога да не получиш това, което искаш, въпреки огромното си желание ?

Мега фен
    Ще го кажа така - сериозно ли мислиш, че всяка твоя мисъл ще се материализира ? Имаш ли всичко, което някога си желала ? Не ти ли се е случвало някога да не получиш това, което искаш, въпреки огромното си желание ?

това твое твърдение е вярно

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си